IP: *.borotek.net.pl / *.borotek.pl 31.01.05, 22:50
Tak mnie tchnęło: zima za oknem i na specery nie szczególna pora, w polityce
bez zmian, na wschodzie (tradycyjnie: -1).

Więc wszystkich, którym bliski jest Sosnowiec zapraszam do
pl.wikipedia.org/wiki/Kategoria:Sosnowiec
może komuś będzie chciało się wnieść w to troszkę własnej inwencji, a do
zrobienia jest tam jeszcze wiele: trzeba opisać oprócz samego miasta jego
zabytki i inne obiekty, stworzyć jakiś zarys historyczny, itd. i trochę
współczesnych danych też by się jeszcze przydało.

Przy okazji proszę, jeżeli ktoś z Was dysponowałby jakimiś własnymi fotkami
dot. tamtych artykułów (współczesnymi, historycznymi), lub tych co mają
powstać (olinkowane na stronie
pl.wikipedia.org/wiki/Sosnowiec
lecz niestety jeszcze nie istniejące, np. kościoły, dworce) i byłby chętny
podzielić się nimi, o wrzucenie ich do wikipedii.

---

Chociaż mnie to już tam za bardzo nie lubią, bo chcą mi takie fajne
zestawionko skasować, które miało byc sukcesywnie uzupełniane:
pl.wikipedia.org/wiki/Ulice_w_Sosnowcu
ale cóż, wprawdzie argumentów trochę jeszcze w rękawie mi pozostało, to
jednak widzę, że chemicy górą:
pl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Strony_do_usuni%C4%99cia#Ulice_w_Sosnowcu
(pewnie link za długi i nie zadziała, więc buuuuuuu *2)

Obserwuj wątek
    • Gość: PioSta P. Vanesso! - I raz chyba "entuzjazm" w odpowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 14:50
      Tylko tyle, niestety, mogę w tej chwili w tej kwestii. Jest taki czas, że niestety, nawet dokładnie przestudiować nie mogę wszystkiego, ale cieszę się, że "zaistniało"!!! Chyba dotąd takiej zgodności między nami nie było. Kiedyś już przygotowałem taką prezentację Sosnowca i Zagłębia do Wikipedii, ale niestety - nie bardzo umiałem umieścić. Tymczasem widzę, że rozwinęło się bardzo. Nie wiem natomiast, jeżeli chodzi o te ulice. Rozumiem, że może trochę zaskakiwać innych: ale niech wiedzą, co znaczy Zagłębie, co znaczy zagłębiowskie przywiązanie! Tyle tylko, by uszanować też pewne standardy obowiązujące w encyklopedii, może przenieść to jako "poddział" do jakiegoś ogólnego działu zwanego "dla tych, co kochają, bo żyją - Sosnowiec - Chłopaków i Dziewczyn z Sosnowca? Druga rzecz, czy nie warto też wykorzystać do pewnego stopnia tej "trybuny" do prezentacji bardziej wyraźnie odrębności Zagłębia, Sosnowca, nawet wprost pisząc o wojew. katowickim, dziś dziwnie zwanym "śląskim"? No i - prezentując trochę "propagandowo", czyli opierając się na faktach, ukazując je, ale wydobywając szczególnie to, co niezwykłe. Tak sobie widziałem tę prezentację Sosnowca, z ukazaniem, że to pierwsze i jedno z bodaj dwóch miast, które zmusiło cara do nadania praw miejskich po Powstaniu Styczniowym, wioska 60tysięczna, z teatrem zawodowym, po powstaniu zaraz własna Poczta wydająca znaczki itp. - umiejętne prezentując niezwykłość w każdym momencie, gdzie się da (sport: przez 20 lat bodaj jedyny klub polski z Pucharem Europy z Sosnowca (siatkarze), przez następnych parę miesięcy - 2 jedyne polskie kluby: z Sosnowca (doszli szabliści), obecnie 2 z 3: z Sosnowca (laskarze Pocztowca też zdobyli Puchar Europy). I tak - "gdzie się da", choć oczywiście poruszając się w dziedzinie faktów.
      To takie "na gorąco" refleksje. Przede wszystkim jednak: gratulacje i radość. Także z powodu pomysłu, by w tę zimę podsunąć tę odnośniki do Wikipedii!
    • cover_wielki Re: Zapraszam 09.01.06, 20:51
      Gdzieś ten wątek wcześniej przegapiłem, bierzecie udział w tworzeniu
      Wikipedii ? :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka