Dodaj do ulubionych

haracz dla księdza

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.05, 23:58
Może wyjaśni mi ktoś, jakim prawem i najakiej podstawie na cmentarzu w
Milowicach trzeba płacić 10% księdzu od WARTOŚCI (!) pomnika. Nie wiem jakie
opłaty pobierane są od nowych pomników, ta o ktorej mówię dotyczy wymiany 22
letniego pomnika na nowy.
Obserwuj wątek
    • Gość: anonim Re: haracz dla księdza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.05, 11:42
      chyba jedynie Dorn i kaczyński będą umieli to uzasadnić!
      • Gość: kama Re: haracz dla księdza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.05, 11:55
        My wymienialiśmy pomnik na cmentarzu pogońskim i też musieliśmy płacić. To jest
        karygodne, dość że za swoje pieniądze robię pomnik to jeszcze złodziejom muszę
        płacić. Niech ustala cennik swoich usług i niech płacą podatki jak my wszyscy,
        a nie rozbijają się nowymi samochodami, utrzymują nieślubne dzieci i żyją ponad
        stan.
        • Gość: ada Re: haracz dla księdza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 16:17
          Mozesz kamo napisac ile placilas? tzn nie chodzi mi o kwote a o "zasade"
          naliczania. Czy to jest stawka od wartości pomnika czy jakis inny pzrelicznik.
          Mam prosbe, jesli ktos ma podbne doswiadczenia , napiszcie prosze. Mam zamiar
          zajac sie ta sprawa.
          • Gość: jutka Re: haracz dla księdza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 16:50
            i co sie dziwicie. wszystko drożeje. to za co ci biedni księża mają benzyne
            kupić do swoich maybachów a i kochanki musza za coś na plebanie dojechać! a
            święta idą i dzieciom by wypadało jakiś prezencik sprawić...10% to i tak mało
            jak na ilośc wymienianych pomników...a w milowicach to szczególnie proboszcz ma
            dużo wydatków bo kochanica wymagająca jest!
          • Gość: kama do ada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 18:19
            Było to 10% wartości pomnika, dlatego poprosiliśmy osobę, która robiła pomnik,
            zeby wystawiła niższą kwotę na fakturze.
        • Gość: lineando Re: haracz dla księdza IP: *.smstv.pl / 81.210.104.* 31.10.05, 17:26
          > a nie rozbijają się nowymi samochodami, utrzymują nieślubne dzieci i żyją
          > ponad stan.

Ksiądz to człowiek do którego wszyscy mówią per ojcze, a własne dzieci per wujku

;)
    • don_paputo Re: haracz dla księdza 31.10.05, 17:07
      to jest zwykła arogancja! To są smyki , które odpokutują za grzechy !
      w ten sposób wykorzystywać tragedje rodzinne! I co ludzie mają zrobić ?! Wdawać
      się z w dyskusje z takim beszczelnym księdzem ?! Może widzieliście górną część
      cmentarza pogońskiego i te biedne ziemne kopce ? ciekawe czy i od nich ksiądz
      miał sumienie brać 10% ?
      • Gość: ama Re: haracz dla księdza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 20:23
        Nie od dziś wiadomo, że ksiądz w Milowicach skromnego życia nie prowadzi,
        • Gość: xaro Re: haracz dla księdza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 01:01
          czy mamy tolerowac takie bezprawie? czy na cmentarzach komunalnych pobierane sa
          tego typu oplaty? Procent od wartosci nagrobka? Ile strszych osob oszczedza
          przez kilka lat niedojadajac aby swojemy wspolmalzonkowi wybudowac pomnik, a
          potem placi harcza ksiedzu tak jakby byl to podatek od lusksusu !
          To skandal.
    • Gość: eh Re: haracz dla księdza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 02:33
      z etyką nie ma to nic wspólnego:( i po co cała ta nauka Kościoła?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka