tow.stalin Brawo!!! 19.01.09, 09:55 często widzę takich "niepelnosprawnych" jak wysiadają z mesiów, beemek, suvów i tego typu autek dostoswanych do potrzeb niepełnosprawnych. a najgorsze jest to, że taki nie przebierając w słowach, ch... jeden, parkuje najcześćiej na obu miejscach na raz, bo kretyn nie umie nawet parkować... brawo, tak trzymać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) oni są niepełnosprawni umysłowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.09, 10:19 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katowiczanka Zajmujesz miejsce dla inwalidy? Zapłać za to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.09, 10:21 Brawo, czekam aż zabiorą się do innych marketów, widzę to codziennie w Tesco w Katowicach, karać i to słono nie ma pobłażania dla takich kierowców, może wysokie kary wyprostują im zalecenia do porządku obowiązującego dla danego miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: richard Zajmujesz miejsce dla inwalidy? Zapłać za to IP: *.katowice.pik-net.pl 19.01.09, 10:30 Spuszczać powietrze z opon to niczym nie grozi ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marter7 staż miejska a policja IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.01.09, 10:56 Straż miejska uważa, że właściciel parkingu nie ma prawa, a policja, że może jednak ma... ... ciekawe czy ma to związek z faktem, że SM podlega urzędowi, którego radny jest stroną w sporze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SET Zajmujesz miejsce dla inwalidy? Zapłać za to IP: *.tktelekom.pl 19.01.09, 11:13 Jak takie karanie chamstwa nie przejdzie to może sklep zakupił by jakiegos trupa żuka i niby przypadkiem przecierał takiego delikwenta na parkingu? Koleś miałby naprawę z OC sprawcy więc po kieszeni by nie dostał ale czasu by stracił sporo. Ewentualnie jakieś dzieciaki i przypadkowe trafienia rowerkiem w reflektor z szybką ucieczką. Odpowiedz Link Zgłoś
men_53 Znajomy ma plakietke inwalidzką 19.01.09, 11:19 Znajomy ma plakietke inwalidzką. Wystawioną na ojca. Podjeżdza i parkuje na miejscu dla niepełnosprawnych. A ja daremnie szukam miejsca, bo parking jest zatłoczony. Obecnie miejsca inwalidzkie są głównie dla cwaniaków, tylko niewielka część z nich jest zajmowana przez inwalidów. A już zupełnie znikoma przez inwalidów niepełnosprawnych ruchowo. Może też czas zacząć z tym walczyć, bo to takie samo chamstwo i wykroczenie? I pytanko. Jak to sie dzieje, że inwalida niepełnosprawny ruchowo, bez wózka i bez laski daje sobie radę z kilkugodzinnym chodzeniem np. po hali Makro? Może należy cofnąć mu rentę? Odpowiedz Link Zgłoś
tow.stalin Re: Znajomy ma plakietke inwalidzką 19.01.09, 12:51 "I pytanko. Jak to sie dzieje, że inwalida niepełnosprawny ruchowo, bez wózka i bez laski daje sobie radę z kilkugodzinnym chodzeniem np. po hali Makro? Może należy cofnąć mu rentę" bo ktoś go przywiózł? bo nie mógł go zostawić w domu? bo inwalida z matką poszedł na hamburgera a ojciec zakupy robi i niepełnosprawnego nie widać na hali? owszem są cfaniaczki, o których wspomniałeś, ale do jasnej cholery nie usprawiedliwia to parkowania na miejscu dla niepełnosprawnych tylko dlatego, że parking jest zatłoczony... Odpowiedz Link Zgłoś
men_53 Re: Znajomy ma plakietke inwalidzką 19.01.09, 14:28 Jak widać czytanie ze zrozumieniem to trudna sztuka . Nigdzie w mojej wypowiedzi nie było pochwały cwaniactwa. Wprost przeciwnie. A jeżeli rzeczywiście ktoś podwiózł niepełnosprawnego, to po opuszczeniu przez niego pojazdu powinien odjechać i podjechać ponownie, gdy niepełnosprawny będzie wychodził. Nawet podjechać pod same drzwi sklepu. A realia są takie, że pod sklepem jest najczęściej samochód, plakietka i zdrowy kierowca - niepełnosprawny zaś służy za "słupa" do wyłudzenia plakietki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Znajomy ma plakietke inwalidzką IP: *.ostrog.net.pl 19.01.09, 21:11 pierdoly piszesz i nic wiecej, ten kto podwozi niepelnosprawnego nie musi nigdzie odjezdzac, to ze np. niepelnosprawnym jest pasazer a nie kierowca niczego nie zmienia ma dokladnie takie samo prawo tam stac, widziales kiedys orzeczenie o niepelnosprawnosci z wydana plakietka tam jest wszystko objasnione, wez poczytaj a poznie sie wypowiadaj a nie bzdury wypisujesz. Widac strasznie zazdroscisz tego ze nie mozesz parkowac na tych miejscach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zawe Re: Znajomy ma plakietke inwalidzką IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.09, 15:07 twój post nie zmienia faktu, że miejsce dla inwalidów, są dla tych którzy mają znaczek inwalidy. Ten kto go nie ma a parkuje, powinien ponosić karę. To, że ktoś załatwił sobie "znaczek", nie oznacza, że ty możesz bezkarnie łamać prawo i jeszcze czuć się usprawiedliwionym, bo ktoś inny cwaniaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
3cik <---==---- 19.01.09, 11:26 Jak zwykle politycy dają przykład dobrych obyczajów. Wiecie teraz na kogo głosować... Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: <---==---- 19.01.09, 14:16 3cik napisał: > Jak zwykle politycy dają przykład dobrych obyczajów. > Wiecie teraz na kogo głosować... Na razie to się dowiaduję na kogo nie głosować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Brawo, brawo, brawo! IP: 89.174.55.* 19.01.09, 12:02 Brawo dla Plejady i Autoclambu. Popierwm w 100%! Precz z chmstwem i cwaniactwem ludzi, którym się wydaje, że przez swój egoistyczny i bezczelny charakter są lepsi. A synalek pana posła - wstyd i hańba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woyt Zajmujesz miejsce dla inwalidy? Zapłać za to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.09, 12:07 Takie czasy, nowocześni rozbójnicy. Chyba sam sobie kupię blokadę i będę wymuszał na kierowcach opłatę za jej zdjęcie. Odpowiedz Link Zgłoś
tow.stalin Re: Zajmujesz miejsce dla inwalidy? Zapłać za to 19.01.09, 12:55 Gość portalu: woyt napisał(a): > Takie czasy, nowocześni rozbójnicy. Chyba sam sobie kupię blokadę i będę wymusz > ał na kierowcach opłatę za jej zdjęcie. parking to teren prywatny. właściciel może ustalać zwyczaje jakie na nim obowiązują, bo to jego teren. i tyle. to jest po prostu mandat za zajęcie miejsca parkingowego przez osobę nieuprawnioną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poprawny Skoro policji nie obchodzą CH,bo to teren prywatny IP: *.telpol.net.pl 19.01.09, 12:23 to jakim prawem wkaszaniają się z interwencją na ten teren.Właściciel ma prawo egzekwować na swoim terenie odpowiednie zachowania! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Logan Re: Skoro policji nie obchodzą CH,bo to teren pry IP: *.telkonet.pl 19.01.09, 23:30 No właśnie o to chodzi, że nie ma prawa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Zajmujesz miejsce dla inwalidy? Zapłać za to IP: *.versanet.de 19.01.09, 12:24 Dlaczego na zachodzie ludzie nie staja na miejscu dla inwalidy nawet jak miejsca brakuje ?Bo to kosztuje i to bardzo duzo.Uczcie sie a nie tylko narzekajcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adolf Zajmujesz miejsce dla inwalidy? Zapłać za to IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.09, 12:39 Sosnowiec = Warszawa ! To samo chamstwo i brak kultury !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s.pryk Zajmujesz miejsce dla inwalidy? Zapłać za to IP: 217.97.237.* 19.01.09, 15:01 pomysł dobry, ale nieprecyzyjny, blokada na wniosek uprawnionego niepełnosprawnego którego prawo do zaparkowania w oznakowanym miejscu ograniczył nieuprawniony. W przeciwnym wypadku będzie zbyt dużo miejsc o ograniczonej dostępności dla ogółu, źródło łatwych dochodów właściciela terenu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZORRO Re: Zajmujesz miejsce dla inwalidy? Zapłać za to IP: *.3s.pl 19.01.09, 16:50 Powinni jeszcze deodatkowo takiemu owemu na masce samochodu calowym gwoździem napisać ZORRO. A jak delikwent będzie się rzucać to powiedzieć, że tak już było, gdy przyszli!!! Hahahahahah ale byłby ubaw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anksunamoon Re: Zajmujesz miejsce dla inwalidy? Zapłać za to IP: 83.3.205.* 19.01.09, 16:55 Koleś mnie z błotem zmieszał, kiedy zwróciłam mu uwagę, że nie wygląda na niepełnosprawnego i nie ma odpowiedniego oznaczenia, żeby tu parkować. I co? Nic mu nie można zrobić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwus Zajmujesz miejsce dla inwalidy? Zapłać za to IP: *.chello.pl 19.01.09, 16:58 Mnie się sprawa nie podoba. Już i tak jest niezły burdel w tym kraju bez tego, żeby każdy był szeryfem na jakimś terenie (pozdrawiam uczynnych sąsiadów przebijających mi opony pod blokiem). Ja na ich miejscu oskarżyłbym firmę (niektórzy nawet ze strażą miejską wygrywali procesy). Z drugiej strony policja nie jest w stanie wyegzekwować prawa. A z trzeciej strony chyba wszyscy widzimy, że miejsc dla inwalidów jest za dużo. Poza tym z tego co wiem jeśli kierowca nie jest inwalidą, a np mamy inwalide jako pasażera, to nie możemy stawać na takim miejscu. A co do Pana, który chce przyklejać dużą kartkę A4 to uważaj, żeby tobie ktoś jej nie przykleił. W ten sposób nie wygrasz, bo: to jest zwykły wandalizm, a poza tym agresja rodzi agresję i tylko może to pogorszyć sytuację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Zajmujesz miejsce dla inwalidy? Zapłać za to IP: *.inter.tuniv.szczecin.pl 19.01.09, 17:06 Nie zdziwiłbym się, gdyby "naklejacz" dostał tak, aż fiknąłby koziołka. Odpowiedz Link Zgłoś
rafy Re: Zajmujesz miejsce dla inwalidy? Zapłać za to 19.01.09, 20:11 A ja fikałbym koziołka, ze śmiechu, widząc jak drapiesz szybę. A wstydu to chyba nie masz za grosz, więc pozostaje tylko drapać :-P Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Zajmujesz miejsce dla inwalidy? Zapłać za to 19.01.09, 18:24 > A z trzeciej strony chyba wszyscy widzimy, że miejsc dla inwalidów > jest za dużo. ??? Cos ci sie w glowce nie pomieszalo? > Poza tym z tego co wiem jeśli kierowca nie jest inwalidą, a np > mamy inwalide jako pasażera, to nie możemy stawać na takim miejsc No nie mozemy. I co z tego? A jesli chodzi o przyklejanie kartek: ryzyko jest, owszem, ale do karkow z walonych BMW inaczej nie trafisz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WP. Parkujmy z glowa IP: *.xdsl.centertel.pl 19.01.09, 17:25 Troszke z innej beczki. Koledzy sami parkujemy bezmyslnie. Jestem tez niepelnosprawny lecz gdy wjezdzam na parking zawsze staje na zwyklym stanowisku zostawiajac niebieska koperte wolna. Przepis nie nakazuje parkowania niep. na kopercie ! Mozesz stanac na kazdym stanowisku. Dzieki temu zostawiasz kopertę gdy parking będzie pełny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oxyd Zajmujesz miejsce dla inwalidy? Zapłać za to IP: 193.151.50.* 19.01.09, 17:57 Słuchjcie no Kulawiak!Zapisałem was na czarnej liście .Na mój głos w wyborach wy Kulawiak nie liczcie. Odpowiedz Link Zgłoś
kazekbal Zajmujesz miejsce dla inwalidy? Zapłać za to 19.01.09, 18:39 Ja taki kretyn ma czelnośc śię oburzac.Właśnie on powinien dawac przykład.I ciągle ich wybieramy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miastowy Zajmujesz miejsce dla inwalidy? Zapłać za to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.09, 18:42 Buraczki z Samoobrony myśleli że parking to ściernisko!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Zajmujesz miejsce dla inwalidy? Zapłać za to IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.09, 18:57 sosnowiec@platforma.org Piszmy, niech wiedzą iż nam się takie postępowanie nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak maly Tatus zalatwil sprawe jak za komuny, gratuluje IP: *.static.dsl.ontario.net 19.01.09, 19:17 Tatus zalatwil sprawe jak za komuny, gratuluje. A moze tak synka opieprzy- i niech placi grzecznie. Co za brak kultury, zero totalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cytat Zajmujesz miejsce dla inwalidy? Zapłać za to IP: *.chello.pl 19.01.09, 19:20 Mnie się sprawa nie podoba. Już i tak jest niezły burdel w tym kraju bez tego, żeby każdy był szeryfem na jakimś terenie (pozdrawiam uczynnych sąsiadów przebijających mi opony pod blokiem). Ja na ich miejscu oskarżyłbym firmę (niektórzy nawet ze strażą miejską wygrywali procesy). Z drugiej strony policja nie jest w stanie wyegzekwować prawa. A z trzeciej strony chyba wszyscy widzimy, że miejsc dla inwalidów jest za dużo. Poza tym z tego co wiem jeśli kierowca nie jest inwalidą, a np mamy inwalide jako pasażera, to nie możemy stawać na takim miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
marcelam Czemu to ma służyć? 19.01.09, 20:15 Czemu ma służyć takie napuszczanie ludzi na siebie. Przecież potaniały jabłka i wszystkim byżyje się lepiej, więc nie szukajmy dziury w całym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bezpartyjny Zajmujesz miejsce dla inwalidy? Zapłać za to IP: 193.33.125.* 19.01.09, 20:49 Już nie po raz Wojciech Kulawiak, radny PO w Sosnowcu nadużywa swojego stanowiska!!!! Ale teraz??? Jest przeciwko inwalidom??? Wstyd Panie Kulawik, PO wstydzie się takiego radnego (Nieporadnego) Odpowiedz Link Zgłoś