Dodaj do ulubionych

Panorama--------

25.05.05, 21:52
Piegowata wspomniała o Pałacu Kultury. A czy wy podziwialiscie juz kiedys
piekna panoramę Wołomina i Warszawy z 4 pietra (a wyżej jest jeszcze lepiej).
Zreszta chyba każdy też zauważył że na peronie na Wołominie patrząc w kierunku
Kobyłki widać WTT (czyli biurowiec Daweoo). Najlepsze widoki są z wieżowców
mam nawet fotke, a zwłaszcza w nocy (super było widac światełko do nieba pod
Pałacem Kultury w styczniu)...no napiszczie coś
Obserwuj wątek
    • piegowata Re: Panorama-------- 25.05.05, 23:13
      Tak, budynek Daewoo jest swojego rodzaju wyznacznikiem pogody. Przy suchym powietrzu widać go bardzo ostro, i czasem prawa strona popołudniu błyszczy odbitym słońcem. Przy dużej wilgotności powietrza, kontury zamazują się.
      Natomiast całej reszty, o której piszesz, niestety nie widziałam. Szukam w pamięci znajomych powyżej szóstego piętra, żeby się do nich zaprosić na wieczorny seans ;)
      Za to czasem widać wieczorem łunę światła nad Warszawą. Przypomina mi się wtedy opowiadanie mojej Babci, która wspominała łunę nad Warszawą, gdy została zbombardowana przez hitlerowców. Gdy byłam dzieckiem trudno było mi uwierzyć, że z takiej odległości można było zobaczyć pożar.
      • ktosiuf Re: Panorama-------- 26.05.05, 09:36
        Nie musisz mieć znajomych w blokach na osiedlu niepodległości nie ma domofonów
        wiec wystarczy wejść na 10 pietro i z klatki schodowej popatrzeć...tylko że
        najlepiej isc rano bo pozniej patrzymy pod słońce i kipesko widać
        • gosc82 Re: Panorama-------- 30.05.05, 08:05
          Mieszkalem przez jakis czas przy 1-go Maja w jednym z tych trzech wierzowcow,
          zaraz jak sie wierzdza do Wołomina, jednak okna wychodziły na Warszawę więc
          tylko Pałac Kultury mogłem zobaczyć, niestety Panoramę Wołomina widziałem tylko
          na pocztówce!!! :) Właściwie to można gdzieś teraz kupić pocztówkę z
          Wołomina? :)
          • ktosiuf Re: Panorama-------- 30.05.05, 16:26
            No ta panorama Wołomina to lekka przesda...załóżmy że "Wołomin z góry". Były
            kiedyś 4 rodzaje pocztówek....na każdym Urząd Miejski, SP 1 i Dom nad łąkami.....
            • piegowata Re: Panorama-------- 30.05.05, 17:09
              Szkoda, że nie ma kamery "live" w Wołominie (mieści się to w wątku "panorama")
              Nasi providerzy internetowi mają swoje nadajniki w miejscach, skąd rozciąga się malowniczy widok. Może pomyślą o taniej, a fajnej reklamie swoich firm, a jednocześnie pokażą, że Wołomin ma fajne miejsca...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka