Dodaj do ulubionych

podstawowka

06.06.06, 10:41
Powiedzcie ktora szkola jest lepsza? 4-ka czy 5-tka? Moje dziecko wybiera sie
do pierwszej klasy, a opinie ludzi sa tak sprzeczne, ze nie wiem co o tym myslec?
Obserwuj wątek
    • sokoseb Re: podstawowka 06.06.06, 12:12
      Jestem z podobnej sytuacji. Syn także będzie szedł do szkoły. Zastanawialiśmy
      się gdzie go wysłać: 4 czy 5. Ludzie także różnie mówili. Więc z żoną
      stwierdzieliśmy że ponieważ będzie mu trochę bliżej do 4, a także większość
      dzieci z przedszkola także tam idzie, zapisaliśmy go właśnie do szkoły nr. 4.
      Jak się ma uczyć, to będzie się uczył bez względu na to gdzie będzie chodzil.

Pozdrawiam
      • fortunkaa1972 Re: podstawowka 06.06.06, 18:45
        Tak samo pomyslelismy z mezem i dzis zabralismy papiery z 5. Juz postanowione,
        idzie do 4. Wazne przeciez jest zeby znal na poczatku chociaz kilku kolegow. A
        wiem ze wiekszosc dzieci z przedszkola wybiera sie do tej szkoly. Pozdrawiam.
    • miki995 Re: podstawowka 07.06.06, 09:23
      Ja mam dziecko w 5-tce, ogólnie jest "jako-tako"
      ale nie mam porównania z 4. Mam tylko jedno doswiadczenie z tą szkołą -
      poznałem jej dyrekora i ... nigdy więcej nie chce mieć nim doczynienia.
      Generalnie dużo zależy od przypadku - szczególnie istotne jest, na jaką
      wychowawczynię się trafi - bo to jest bądź co bądź 3 pierwsze lata edukacji.
      Tutaj trzeba trafić na dobrego nauczyciela (najlepiej pasjonata) któremu bedzie
      sie chciało zabierać dzieci na wycieczki, do teatru itp. - bardzo różnie z tym
      bywa...ale tu jest raczej jest kiepsko.
      A to przecież tylko 20 km od Stolicy!
      A tak naprawdę to najwiecej zalezy od rodziców - silna trójka klasowa, która
      będzie mocno stymulowała grono pedagogiczne do działania może zdziałać cuda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka