Dodaj do ulubionych

WIG-REKORD!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 18:56
brawo !!! a jednak ruszylismy do przodu :)
Obserwuj wątek
    • Gość: asdi Re: WIG-REKORD! IP: *.umcs.lublin.pl 17.09.04, 19:16
      mam nadzieje, ze w ciagu 6 miesiecy zaliczy 10000.
    • katarsis polishAM 17.09.04, 19:20
      Jesteś boski!!!
    • Gość: gracz 30k na koniec roku IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 17.09.04, 19:29
      • Gość: ttw Re: 30k na koniec roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 21:48
        Ja sadzilem ze hossa osiagnie maks 25 (zadyszka rzeczywisie byla patrz wakacje)
        ale jak teraz patrze to kto wie kto wie?... moze 30 patoli do konca roku
        peknie:-)))

boje sie tylko ze debiut PKO nie sprowokuje dalszych wzrostow a spadki (tych
        wzrostow wszyscy sie spodziewaja tak jak wszyscy spodziewali sie spadkow przed
        debiutem PKO i jakie to sa spadki - widzimy;-)).
        • Gość: olo frajer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 00:12
          dobrze ze sa tacy graczy jak Ty i Twoj przedmowca. Az mi sie buzia cieszy gdy
          mysle o kontrakciku ktory zawrzemy jak wig20 przekroczy 1900. Tylko pare
          tysiecy zabezpieczenia i mozecie ciagnac wig20 nawet do 2300 - im wyzej tym
          wieksz bedzie wywrotka. Mam pytanie - jakie prognozy na spadki w horyzoncie
          dwoch lat? dawajcie. ja - wig20=1200 pkt okolo sierpnia 2005
          • Gość: ttw Re: frajer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 14:53
            przeczytales moj post uwaznie i do konca czy podobnie jak z prognozowaniem - na
            trepa?

Widze ze mamy proroka ktory pozjadal wszystkie rozumy. Chetnie zawarlbym z toba
            kontrakcik w okolicach 1600 - 1700 tylko pare tysiecy zabezpieczenia i mozesz
            pojsc sie modlic o to aby WIG 20 osiagnal twoj proroczy poziom.

To nie ja - tak brzmi styl twojej wypowiedzi - bije z niej taka kultura i masa
            agrumentow ze slonce przy tym to zaledwie swieczka. Zapalisz ja sobie na tym
            grobowym byznesie zrobionym na tym "kontrakciku" a gdyby ci na nia zbraklo to
            napisz juz teraz pod ktorym kosciolem bedziesz prosil o datki przyde i ci
            odpale.

Za rok pan prorok bedzie gadal bylem blisko machlem sie o 300 - 400 abo 500
            punktow w zasadzie nadaje sie na analytyka czyli ludzi ktorzy gdyby byli
            inwestorami zostalyby nazwani "inwestorami inaczej".

Wiesz tego typu prognozy - tak jak dlugoterminowe pogody - sa tak naprawde
            zbedne i w wiekszosci do d.py. Dziwie sie ze grajac na kontraktach wybiegasz
            tak daleko w przyszlosc czyzbys gral na trepa czyli kup i trzymaj? Zycze
            szczescia i krzyz na droge tobie z taka strategia inwestujacego w instrumenty
            pochodne.

Tez mialem taki okres w swym zyciu i bardzo szybko otrzezwialem bo ten latwy
            szmal rownie jak latwo przychodzil wkrotce potrafil sie ulotnic i to z
            nawiazka.

Tego typu madrale sa takimi tylko do czasu a parkiet to nie mamusia jak raz
            prz.pierdoli (wiesz jak? - obejrzyj se Sztos jesli cos zrozumiesz?) to cale
            zycie bedziesz plakal oczywiscie jezeli w calosci je uniesiesz a nie skoczysz z
            mostu (pisze z mostu bo watpie czy siedzisz teraz za oszklona szyba biurowca
            zreszta ze swieca takich w Polsce szukac jesli bedzie cie na ta swiece jak juz
            wspomnialem stac).

nie obrazaj sie bo pisze to nie ze zwyklej msciwosci ale z troski o ciebie i
            twa przyszlosc "wiedzacego lepiej"... Nie wiem jak bedzie stal WIG 20 za rok i
            mam to gleboko a nawet jesli to nie bede z tego powodu plakal tylko robil swoje
            czyli to co sie robi na parkiecie - szmal na takich "wiedzacych lepiej" ogolnie
            w perspektywie i co za rok bedzie jak ty...

Panie poruczniku co teraz bedzie?
            Niiic - bedzie tak samo a nawet lepiej...
    • Gość: rutek Re: WIG-REKORD! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.04, 19:59
      chyba powinienem sie cieszyc, ale ciekawosc kaze mi zapytac: jaki to bedzie
      mialo wplyw na zycie polaka-szaraka?
      • Gość: ttw Re: WIG-REKORD! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 21:26
        Rutek - Gielda wyprzedza to co sie dzieje w gospodarce srednio o 6 miesiecy.
        Patrz np poczatek hossy w zeszlym roku (lipiec). To banal ale nie chce mi sie
        wszystkich innych zalet - dla polaka szaraka - takiego stanu polskiej gieldy
        opisywac.
    • Gość: Inwestor Re: WIG-REKORD! IP: *.elsat.net.pl / *.elsat.net.pl 17.09.04, 20:20
      Mimo narzekań społeczeństwa gospodarka rozwija się, i to rozwija się w szybkim
      tempie. Potwierdzeniem tego są właśnie kolejne rekordy n WGPW. Patrząc na
      korelacje z indeksami zachodnich gield jesteśmy na sporym plusie. Zatem realne
      jest w najbliższych miesiącach osiągniecie przez WIG nawet 30000. Tradycyjnie
      juz prym wiodą najlepsze polskie spółki TPSA, PKN, KGHM, które mimo przez wielu
      opluwane, generują pokaźne zyski i mogą być wzorem dla innych
      • Gość: ttw Re: WIG-REKORD! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 21:43
        Z tym prymem TP SA ja bym byl ostrozny. Jest to spolka ktora w czasie ostatniej
        hossy i obecnej fali wzrostowej jest chyba najslabiej zachowujaca sie spolka z
        tych najwiekszych.

Jest to pozornie irracjonalne. Osiaga rekordowe zyski a kurs praktycznie stoi w
        miejscu gdy PKN czy KGHM pobily swe historyczne maksima i daly zwrot ponad 150%
        od zeszlego roku.

Coz najpierw zamieszanie z resztowkami akcji skarbu panstwa (oslawiona kompania
        weglowa) pozniej kulczyk wychodzacy ze spolki a teraz spadek liczby abonentow
        stacjonarnych i perspektywa uwolnienia rynku a co za tym idzie silnej
        konkurencji i zwiniecia panstwowego parasola ochronnego.

Mam nadzieje jednak ze spolka na ktorej gralem od zawsze i ktora dala mi juz
        wielokrotnie zarobic obudzi sie wreszce; ze inwestorzy mimo wszystko dostrzega
        dysproporcje we wzroscie tych najwiekszych i TP SA zwlaszcza ze jej zyski byly
        podobne jak KGHM i PKN.
    • Gość: ttw Re: WIG-REKORD! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 21:29
      Chcialem zwrocic uwage autorowi ze historyczny rekord WIG 20 nie wynosi 1870 to
      tylko szczyt hossy z ubieglego i poczatku tego roku. rzeczywisty szczyt WIG 20
      wynosi o ile pamietam okolo 2500 punktow wiec daleko jeszcze w tym przypadku do
      euforii.
    • Gość: marog6 Chyba WIG 20 miał kiedyś 2 000?? IP: 213.199.253.* 18.09.04, 09:44
    • Gość: Adam rekord na wig20? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.04, 10:16
      Do rekordu na wig20 to jeszcze troche zostalo, rekord wig20 to 2510,5 pkt. z
      okresu hossy internetowej, a nie tak łatwo wyciągnąć ten indeks cenowy na taki
      poziom. Znow błąd redakcji.
    • Gość: .:. faza euforii IP: *.netten.pl / 62.233.233.* 18.09.04, 10:23
      no - wszyscy sa entuzjastycznie nastewieni, wspaniale prognozy, euforia, teraz
      'weekendowi' inwestorzy rzuca sie do kupowania. slowem - za niedlugi czas
      bedziemy mieli duze spadki. :)
      • Gość: dustin Re: faza euforii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 10:54
        Dokładnie. Świete słowa pora pozbywać się tej makulatury a oceny ANALYYYYTYKÓW,
        że do gry włączył się zachód doceniając naszą gospodarkę (bankruta? sic!)
        oraztabilność polityczną (czekamy na votum zaufania dla Belki!) można między
        bajki włożyć. Co za bzury są ostatnio publikowane w Wyborczej. Dlaczego moja
        ulubiona Gazeta schodzi do poziomu dziennika lokalnego typu Kurier Poranny i
        pozwala publikować tego typu bzdury?
    • Gość: ak Re: WIG-REKORD! jest małe ale IP: 194.63.132.* 18.09.04, 10:54
      Piątkowy rekord na giełdzie padł przy bardzo niskich obrotach. Świadczy to o
      tym, że inwestorzy przekonani o świetlanej przyszłości naszej gospodarki wcale
      nie są tacy liczni.
    • Gość: kurde Re: WIG-REKORD! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 13:53
      szwagry czekaja na dawcow szpiku.
      • Gość: rekinek Re: WIG-REKORD! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 17:58
        myśle ,że ten tydzień naprawde bedzie ciekawy,a raczej jego druga połowa.jakoś
        cisza o zagrożeniach terorystycznych, ulubiony temat analityków podczas
        wakacji,czyli sezonu ogórkowego,czyżby to zagrożenie tak istotnie zmalalo, no i
        ta nieszczesna ropa, aż....szkoda wymieniać te wątki ktore eksploatowali...itd..
    • Gość: giełdowiec Re: WIG-REKORD! IP: *.zchpolice.com 18.09.04, 18:56
      Co za bzdury "mać" wypisuje! WIG20 historyczny rekord zanotował 10 marca 2000r
      i miał wtedy wartość 2481,8 pkt na zamknięciu ( w czasie tej sesji miał
      najwięcej 2510,5 pkt), czyli do rekordu brakuje ponad 38%. (W piątek na
      zamknięciu: 1809,03 pkt)
      • Gość: Re:faza euforii Marta IP: *.igo.wroc.pl 20.09.04, 13:39
        Zgadzam się z Dustinem, że trzeba czekać na votum zaufania dla Belki i z tym,
        że w Wyborczej przegięli z komentarzami ( tzn. z tym zachodem co docenił polską
        gospodarkę ).
        Jakkolwiek motorkiem wzrostu są OFE oraz fundusze, które coraz więcej ściagają
        kaski od drobnych ciułaczy. Ciekawe ile ściagną jej w ramach IKE i kiedy
        bedziemy mieć pęknięcie bańki.

• Gość: ttw Poczatek wesela to czy stypy koniec? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 20:32
      Z tego co tu na tym forum widze wcale nie da sie wyczuc nastroju euforii -
      bardziej przebija sie tu nastroj stypy i zegnania s.p. nieboszczki hossy.
      Dlatego ja bede wiekszym optymista i z tym sprzedawaniem niedawno zakupionych
      akcji jeszcze troche poczekam...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka