IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.05, 16:10
Bardzo prosze o informacje o tej firmie niedawno miala duzy wzrost kupilam po
32 zl i chyba przesadzilam .Jeszcze tego samego dnia akcje poszly w
dol.Prosze powiedzcie czy maja jakas szanse na odbicie sie.Z gory dzieki.
Obserwuj wątek
    • biznesforum Re: Amica 29.06.05, 12:35
      32???? Musisz poczekać do jesieni żeby to odzyskać.
    • Gość: Homo_novus Re: Amica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 21:01
      Witam !!
      Spokojnie nie wpadaj w panike.
      Gra na giełdzie wymaga silnych nerwów a czasami powzięcia stanowczej decyzji.
      W tej sytuacji proponuje Tobie pilne sledzenie kursu i obrotów.
      Moje wsparcie na 29,10 i dokupować.
      Pozdrawiam
    • Gość: Ala Re: Amica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 22:10
      Dzieki za odpowiedzi.Co do zakupu po 29,10 moze sie wstrzymam nie jestem juz
      pewna tej firmy.Myslalam ze bawiac sie na gieldzie poprawie budzet domowy .Nie
      jest to takie proste-przyznaje ,ale nie zrezygnuje .Czytajac tu forum jestem
      podlamana cynizmem i pewnoscia wybitnych graczy .Coz sami nie zjedza i drugiemu
      tez nie dadza. Dzieki tym ktorzy poswiecili mi swoj czas.
      • Gość: soros Re: Amica IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.06.05, 00:27
        Też miałem ten papier. Sprzedałem dzisiaj bo przebił moje poziomy. Oczywiście
        straciłem ale 7% da się przeżyć. Hmm...to dziwny papier, niby O.K. ale coś w
        nim nie gra. Jak widzę, że wybija się z formacji w górę a potem nagle idzie w
        przeciwnym kierunku to zapala mi się czerwone światło.
        To jest jak zwykle, jeden to trzyma bo ma nadzieję, że odbije ale ja nie żyję z
        nadziei tylko z zarządzania ryzykiem (akceptowania małych strat i szukania
        większych zysków). Może się mylę (często się mylę) ale taka pomyłka nie
        kosztuje na szczęście dużo.
        Pozdrawiam
        • Gość: do P.EISENHOWER11 Re: Amica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.05, 12:19
          NA TYM FORUM CENIE SOBIE P.WIEDZE KORZYSTAM IZ WLACZYL SIE P.DO DYSKUSJI I
          ZAPYTAM O RADE -AMICA-MAM SZANSE NA ODZYSKANIE JAK NARAZIE WTOPINYCH PIEN.CZY
          POWINNAM JAK NAJSZYBCIEJ TO SPRZEDAC POZDR.ALA
          • Gość: Eisenhower11 Re: Amica IP: *.jedwabne.sdi.tpnet.pl 30.06.05, 14:12
            Aktywa spolki w 1wszym kwartale zwiekszyly sie do 75 486.0,Na wysokim poziomie
            utrzymuje sie kapital wlasny i zysk operacyjny.Zysk netto i przychody za 1wszy
            kwartal 2005 rowniez wygladaja dosc obiecujaco.Mysle ,ze warto wstrzymac sie ze
            sprzedaza tych akcji.
            • Gość: Eisenhower11 Re: Amica IP: *.jedwabne.sdi.tpnet.pl 30.06.05, 16:05
              Ale za 1 wszy kwartal wraporcie skonsolidowanym niestety strata zysku
              netto,stad spadek kursu co moze sugerowac ze 2005 nie bedzie juz tak
              udany.negatywnym czynnikiem jest rowniez emisja obligacji ktora moze swiadczyc
              o niedoborze srodkow finansowych.
              • Gość: AMIGO Re: Amica NA LIPIEC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 00:22
                Po uwzględnieniu ostatnich informacji w przepływach i ich wpływu na wyniki i
                lolejne raporty okresowe JAK TŁUMACZĄ FORUMOWI SPECE OD AF BRAK WPŁYWU
                PRZEWIDYWANEJ ZMIANY WSKAŹNIKÓW FINANSOWYCH NA ZMIANY WE WSKAŹNIKACH choćby pe
                pebv SPÓŁKI . pRZECIEŻ WEDŁUG WSZELKICH REGUŁ AF SPÓŁKA JEST MOCNO
                NIEDOWARTOŚCIOWANA. SKĄD BRAK ZAINTERESOWANIA INWESTORÓW INSTYTUCJONALNYCH???
                NIE WSZYSTKO MOŻNA TŁUMACZYĆ NISKĄ PŁYNNOŚCIĄ. OT ZAGWOSTKA. CZEKAM NA
                KMENTARZE. Ja mam swoją teorię.
                fajna spółka. JA KUPOWAŁEM NAJPIERW PO 28.30 PANICZNIE ZSZEDŁEM bo kursy - NA
                SZCZĘŚCIE Z KILKUPROCENTOWYM ZYSKIEM -PRZED RAPORTEM - BAŁEM SIĘ WPŁYWU WALUT
                na raport. PO RAPORCIE ODCZEKAŁEM I KUPIŁEM PCRO! 30.50 Na POZIOMIE 31.30
                SPASOWAŁEM. Atu nagle NAGLE- zdaża się- plusowe info i skok. ALE PO TAKIEJ
                INFORMACJI KURS POWINIEN ZOSTAĆ GDZIEŚ NA GÓRZE - A TU BĘC DO OPORU i
                KONSOLIDACJI. I tu nie tylko At ale i AF można sobie w dupę wsadzić .
                ile stopów jest poniżej tego oporu technicznego to aż nie mogę sobie wyobrazić-
                niech tylko ktoś to ruszy. JA COŚ TRACĘ ZAUFANIE DO TEJ PIĘKNEJ SPÓŁKI.
                OPŁACIŁA MI WCZASY W TYM ROKU - i chyba wystarczy. Chyba że szefu zdecyduje się
                upłynnić trochę ze swojego pakieciku. Przydałby się ktoś naprawdę z zewnątz w
                RN. Co do inicjatorki tematu forum - jeśli nie grasz regularnie lub nie
                umiesz i nie pilnujesz - trzymaj, dywersyfikuj, zakop i odkop po pięciu
                latach. BO INACZEJ CIĘ ZJEMY OWIECZKO. Pograj sobie na małych kwotach -
                powiedzmy do 1000 zł. po 50 transakcjach nauczysz się nie tylko parzeć na
                wykresy ale i czytać raporty. A po 250 transakcjach zaczniesz nawet niektóre
                raporty rozumieć. Pozdro forumowicze
    • Gość: Eisenhower11 do Sorosa IP: *.jedwabne.sdi.tpnet.pl 30.06.05, 11:23
      Ucz sie fundamentow soros czytaj sprawozdania finansowe bo na technice" daleko
      nie zajedziesz.Siegnij po ksiazki o strategiach Buffeta
      • samentu Re: do Sorosa 30.06.05, 12:11
        do AF jak kolega radzi tylko Buffet et consortes
        ale AT też istotna zwłaszcza w krótkim terminie
        • Gość: soros Re: do Sorosa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.06.05, 21:48
          Co do analizy fundamentalnej to myślę, że jakieś pojęcie o tym mam - robię w
          tym fachu od kilkunastu lat.
          Co do Warrena Buffet'a to jestem jego cichym fanem od około 10 lat.
          Natomiast zapomina się, że Buffett kupuje spółki, na które ma później
          bezpośredni wpływ. To jest całkowicie odmienna sytuacja od kupna np. kilku
          tysięcy akcji Amica. Kupisz i co ? I nico - możesz se potrzymać będąc dumnym ze
          świetnego fundamentalnie zakupu patrząc jak tanie akcje robią się tańsze i
          tańsze a ty nie możesz nic zrobić. Dla mnie to zwykłe mydlenie oczu przez
          nieprofesjonalistów. Giełda to psychologia tłumu a aktywne uczestniczenie w
          biznesie (jak Buffett) to zupełnie inna sprawa i nie mylmy pojęć. W końcu to
          Buffett twierdzi, że dla niego mogliby giełdę zamknąć na dłuzszy czas i nic by
          się nie stało.
          Co nie znaczy, że inwestowanie w wartość nie ma sensu. Ja jednak szukam
          wartości w innych niz Amica (to był zwykły spekulacyjny nieudany zakup, o jakim
          zapominam bardzo szybko)spółkach - głównie tych z pewną kulturą zarządzania
          (Amica dla mnie taką spółką nie jest). A co to jest kultura zarządzania ?
          Hmm...to zupełnie inny temat, o którym w książkach nie piszą.
          To tyle, żeby już nie zanudzać.
          Pozdrawiam
          • Gość: Eisenhower11 Re: do Sorosa IP: *.jedwabne.sdi.tpnet.pl 01.07.05, 11:25
            trudno nie przyznac Ci racji ale nie wszystkie spolki ktore mial wportfelu
            Buffet byly jego "wlasnoscia" w sensie posiadania pakietu wiekszosciowego.Firm
            ktore wycenil nieprawidlowo pozbywal sie szybko.W 1994 roku Berkshire Hathaway
            Buffeta kupuje akcje PNC bank Corporation by w 1995 roku juz sie ich
            wyzbyc.Podobnie jest z Washington Post Company.
            • Gość: soros Re: do Sorosa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.07.05, 16:44
              re Eisenhower11 - ale w Washington Post Buffett jest cały czas w radzie
              nadzorczej i w ten sposób wie co się w spółce dzieje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka