Dodaj do ulubionych

praca - jak szukać

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.05, 20:54
witam mam 20 lat i zamierzam znaleść prace ale nie mam w tym doświadczenia
więc chciałem się czegoś dowiedzieć a mianowicie:
- czy lepiej jest zadzwonić telefonicznie czy zgłosić się osobiście do danej
firmy w celu zapytania czy są jakieś wolne miejsca pracy ???
Obserwuj wątek
    • Gość: g Re: praca - jak szukać IP: *.chello.pl 27.12.05, 21:02
      a po co masz szukać - czy nie lepiej nie pracować
    • Gość: amigo Re: praca - jak szukać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 21:25
      jeśli Twój stosunek do szukania pracy jest taki jaki wynika z treści postu
      (łatwizna) - pracy bez znajomości nie znajdziesz żadnej.
      1. Są dziesiątki portali i witryn i forów opisujących jak to się robi. Nie
      zadałeś sobie trudu by je przejrzeć? Szukasz łatwych rozwiązań? Najpierw
      popracuj nad sobą.
      Mam do czynienia z wieloma młodymi ludźmi poszukującymi pracy . Co najmniej 2
      lub 3 CVosoby na tydzień. Czasem i 10. Niestety więszość z nich nie ma
      najmniejszych szans bowiem reprezentują typ PODAJ MI GOTOWE NA TACY A JA SIĘ
      ZASTANOWIĘ... nic wysiłku...
      1. Przygotuj się. Poczytaj o szukaniu pracy.
      2. Popracuj nad sobą i autoprezentacją.
      3. Dowiedz się czego oczekuje firma i spełnij jej oczekiwania (nie są tożsame z
      wymaganiami formalnymi)

Prawdę mówiąc wkurzyłeś mnie tym postem. Trąbi się o bezrobociu wśród młodych
      ludzi a prawda jest taka, że pragną osiągnąć wszystko bez wysiłku i szukają
      etatu a nie pracy.
      Rada: odrób lekcje 1-3; odwiedź wszystkie okoliczne firmy osobiście, zostaw Cv
      i list motywacyjny - dostosowany do KAŻDEGO pracodawcy z osobna. Spróbuj umówić
      się na spotkanie (telefon czy można złożyć Cv; następnie czy zostało
      rozpatrzone i/lub czy można umówić się na spotkanie; daj się zapamiętać; dalej
      rozmowa i po kilkudziesięciu takich próbach dostaniesz pracę...
      na koniec: pisz posty na forach choćby troszeczkę związanych z tematem twojego
      postu - gdybyś mnie nie wkurzył - nikt pewnie by ci konkretnie nie
      odpowiedział - tracisz czas.
      powodzenia, i więcej chęci...
      • Gość: łukasz Re: praca - jak szukać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.05, 22:23
        nie bądz gościu taki przemądrzały bo się zapowietrzysz/ jak Pan pyta to
        wystarczy odpowiedzieć lub zlekceważyć pytanie / gdy pytam jak należy szukać
        pracy bo nigdy tego nie robiłem to należy pomóc a nie pienić się / z takimi
        właśnie przemądrzałymi ludźmi jak ty nie da sie gadać i lepiej jest wyjechać na
        zachód lub północ / za te głupie 600 zł ( opłaty mieszkaniowe 400 ) to moge
        najwyżej wbic w ziemie łopate
        • Gość: pola555 Re: praca - jak szukać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.05, 22:56
          Już dawno nikt mnie tak nie zbulwersował. Amigo udzielił Ci wiele wspaniałych
          rad i to bezcennych bo z pozycji pracodawcy.Poświecił na to swój czas.
          Potraktował jako jedyny Twój nie na temat /na tym forum/ post bardzo
          poważnie.Czego więcej oczekiwałeś? Ja oczekuję , że przeprosisz za swoje zachowanie.
        • Gość: amigo Re: praca - jak szukać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 23:07
          Twój post właśnie potwierdza wszystko co napisałem. Ty nie szukasz rad. Sam
          wiesz "lepiej". Jeśli szukasz pracy za 600 zł to innej nie znajdziesz. Nie
          znam nikogo kto by naprawdę chciał pracować i zarabiałby poniżej 1000 na rękę
          po roku doświadczenia w pracy(bez wyższego wykształcenia). W polce brakuje
          ludzi do pracy. Nawet opublikowane dzisiaj badanie wskazują że młodież szuka
          etatów a nie pracy. Chcesz od razu. Znam dziesiątki takich osób. Sam robiłem
          kilka rekrutacji w ostatnich dwóch latach. Jak jednak widzę że komuś się nie
          chce - nie jestem jego tatusiem aby mi się chciało za niego. Popracuj nad sobą
          i nie szczekaj jak ci ktoś szczerze i bezinteresownie radzi.
          powodzenia.
          na marginesie: znam emigrację od podszewki. Spędziłem kilkanaście lat za
          granicą. Nie jest taka różowa jak słychać w opowieściach niektórych. Co mają
          powiedzieć znajomym? Że mieszkają w siedmiu w dwóch pokojach gzie nie można
          zasnąć z powodu tupania szczurów w nocy? Że z dojazdami pracują po 12 godzin?
          By odłożyć kilka dolarów? Jeśli nie jesteś specjalistą dojście do "czegoś" na
          zachodzie zajmuje tylko trochę mniej czasu niż u nas. Wyjedź-zobaczysz.
          Zachęcam.
        • Gość: zenek Re: praca - jak szukać IP: *.mcon.pl 27.12.05, 23:23
          Moim zdaniem intelektualnie nie jesteś wyżej łopaty. Kultura też na podobnym
          poziomie.Może zacznij od czytania jakichś książeczek o dobrym wychowaniu?
          Z.
    • deltalima Re: praca - jak szukać 27.12.05, 23:40
      Gość portalu: łukasz napisał(a):

> witam mam 20 lat i zamierzam znaleść prace ale nie mam w tym doświadczenia
      > więc chciałem się czegoś dowiedzieć a mianowicie:
      > - czy lepiej jest zadzwonić telefonicznie czy zgłosić się osobiście do danej
      > firmy w celu zapytania czy są jakieś wolne miejsca pracy ???

Zanim zaczniesz stosować się do mądrych rad jakich udzielił Ci Amigo (rozumiem,
      że wciąż mentalnie jesteś nastolatkiem stąd ta niegrzeczna i pełna
      młodzieżowego buntu odpowiedź), proponuję abyś popracował nad ortografią
      ojczystego języka. Choćbyś wysłał tysiące CV to nikt nie przyjmie do pracy
      człowieka, który robi takie błędy. No chyba, że interesuje Cię, tak jak
      wspomniałeś, łopata.
      • Gość: łukasz Re: praca - jak szukać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.05, 00:22
        a) nie zauważyłem, że zrobiłem jakies błędy ortograficzne / najwyżej mogłem
        zrobić błędy stylistyczne
        b) posiadam coś takiego jak CV, mam 2 ukończone kursy, wykształcenie średnie ( a
        Pan Amigo zrobił ze mnie debila/ myśli nawet, że nie wiem co to jest CV )
        c) trafiłem na właściwe forum: gospodarka ( czy gospodarka niby nie wiąże się z
        pracą ? )
        • Gość: desperat Re: praca - jak szukać IP: *.chello.pl 28.12.05, 00:40
          Amigo, napisz do mnie: deel@centrum.sk
          mam sprawę.
        • Gość: soros Re: praca - jak szukać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.05, 08:36
          znaleść - tu jest błąd ortograficzny. Jak go nie widzisz weź słownik i sprawdź.
          • Gość: Maniek Re: praca - jak szukać IP: *.gdynia.mm.pl 28.12.05, 13:50
            ... "zadzwonić telefonicznie" ... niezłe; To forum jest o inwestycjach
            giełdowych, a ty mi nie wyglądasz na inwestora giełdowego ... ha, ha; Tylko do
            łopaty!
            • Gość: łukasz Re: praca - jak szukać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.05, 16:06
              zadzwonić to można jeszcze zegarkiem, dzwoneczkiem, kutaskiem, czymkolwiek pedale
              • Gość: łukasz Re: praca - jak szukać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.05, 16:08
                o to zdanie z polskiego radia: Można wysłać list pod ten adres, albo zadzwonić
                telefonicznie – mamy dyżury 4
                razy w tygodniu i odpowiadamy na wszystkie pytania dotyczące praw....
                • Gość: Maniek. Re: praca - jak szukać IP: *.gdynia.mm.pl 28.12.05, 16:11
                  ... idź pracować do radia .....buhhaaaa, ha, ha ... może pozwolą Ci dzwonić
                  jajami; ja podtrzymuję ... tylko łopata;
                  • Gość: łukasz Re: praca - jak szukać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.05, 16:14
                    maniek to niewykształcony ciul rybi
                    • Gość: Maciek Re: praca - jak szukać IP: *.gdynia.mm.pl 28.12.05, 20:45
                      ... 3.50zł/h + łopata ... po co CV? ... jeszcze łopaty nie dadzą ...buhhhaaha;
                      • Gość: g Re: praca - jak szukać IP: *.chello.pl 28.12.05, 20:59
                        no i czego czepiliście się barany chłopaka
                        • Gość: Maniek Re: praca - jak szukać IP: *.gdynia.mm.pl 28.12.05, 21:21
                          ...czepiać się? ...fuj ... daj spokój! "g"? och..ałeś?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka