Dodaj do ulubionych

Podatki od gieldy i poczatki

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 22:49
Witam,
od dluzszego czasu zwiekszam swa wiedze o giełdzie, teraz chcialbym pograc troche dla wprawy jakas mala kwota powiedzy 1000zl. Jak sie do tego zabrac, gdzie przez internet jest najłatwiej i najtaniej zaczać, mbank , jakis dom maklerski? I teraz najwazniejsze pytanie, jak wyglada sprawa z Urzedem skarbowym, powinienem zgłosic ze gram na giełdzie, nei mam pojecia, prosze o porade i linki. Aha mam dopiero 19lat, i nie mialem wczesniej zadnych kontaktow z US.
Obserwuj wątek
    • Gość: 231231231 Re: Podatki od gieldy i poczatki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 22:59
      jesli chodzi o podatek to na razie masz luzik dopiero zaczyna sie nowy rok
      podatkowy i podatek beidzesz dopiero placil w 2007 w kwietniu o ile do tego
      czasu nasza władza nie zniesie tego podatku bo takie sa zamiary. co do wyboru
      domu maklerskiego to sam musisz sie troche wysilic poszukac w necie i
      dostosowac do własnych potrzeb,
    • Gość: mario Re: Podatki od gieldy i poczatki IP: 217.153.198.* 11.01.06, 23:02
      Z góry przepraszam za pytanie ,ale rozbawił mnie Greg w innym wątku.Czy te
      1000zł to może już z becikowego? Mario
      • Gość: tomek Re: Podatki od gieldy i poczatki IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 11.01.06, 23:27
        hahahahaha ;) no fakt - becikowe. z 1000 zl mozna niewiele zdziałać, chyba, że
        się wpakuje w jakies groszowe akcje i cieszy się ze 100 zł zysku.
        • dominig Re: Podatki od gieldy i poczatki 11.01.06, 23:33
          Zbyt latwo mozna przegrac, nie majac wczesniej doswiadczenia. Tym bardziej ze
          kolega nie wie dokladnie "na czym stoi". Kwota 1000 - 2000 zl. na poczatek
          wydaje mi sie sluszna, ja tez tak zaczalem, pozdr.
        • Gość: zielony Re: Podatki od gieldy i poczatki IP: *.136.173. / *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 08:12
          to chyba niezły początek jak nowicjusz z 1000 zł robi 1100. To groszowe sprawy
          ale chyba nie o to chodzi na początku żeby zarabiać.
        • Gość: o90 zwracam uwage ze IP: 82.112.141.* 13.01.06, 17:38
          100 zl z 1000 inwestycji to 10%

12.527.829,4 to kapital po 100 transakcjach 10%

wiec naprawde nie ma sie co nabijac
    • Gość: tomek Re: Podatki od gieldy i poczatki IP: *.crowley.pl 12.01.06, 09:14
      Witaj Husak
      nie daj sie zniechęcić negatywnymi odpowiedziami. Masz dopiero 19 lat i
      niewiele wiesz, ale chcesz wiedziec, nie od razu Kraków zbudowano,
      Do US nic nie musisz zglaszac, biuro maklerskie zrobi to za Ciebie.
      Polecam Ci spokojną lekturę treści:
      www.finanseosobiste.pl/content/blogcategory/17/33/
      Znajdziesz tu sporo o inwestowaniu i wiele cennych informacji na co zwrócić
      uwagę choćby przy wybiorze biura maklerskiego.
      Pozdrawiam i powodzenia
      Tomasz Bar
      www.finanseosobiste.pl/content/blogcategory/17/33/
      • Gość: husak Re: Podatki od gieldy i poczatki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 22:14
        dzieki za odpowiedzi, stronke czytam, ale jest tam duzo info wiec ciut to zajmie, a tak prywatnie, jaki dom maklerski byscie polecili?
        • Gość: swis Re: Podatki od gieldy i poczatki IP: 80.51.249.* 12.01.06, 23:20
          Ja też mam 19 lat. Zaczynałem mając 700 zł. Teraz obracam dużo większą kwotą.
          Mam rachunek w www.doakcji.pl (brak opłat za prowadzenie, prowizja 0,39% nie
          mniej niż 6 zł) Pozdro
          • Gość: tomek Re: Podatki od gieldy i poczatki IP: *.crowley.pl 13.01.06, 09:43
            Witam Swis
            to przyjmij moje gratulacje, skoro zaczales z 700 zł, jesteś najlepszym
            przykładem, że można zaczac nie majac duzych srodków,
            tylko uważaj aby nie przesadzic i nie popadnij w samozachwyt.
            Szkoda dotychczasowych wyników. Przed Toba lata inwestowania o ile sie nie
            zniechecisz i droga do prawdziwych pieniedzy,
            Pozdrawiam
            Tomasz Bar
            www.finanseosobiste.pl/
            • Gość: GUSKA Re: Podatki od gieldy i poczatki IP: 195.116.1.* 13.01.06, 09:56
              jezeli masz 1000 zl a zarobisz 100zl to i tak duzo bo to jest 10%.
              a jak na poczatkujacego to jest duzo...
              ja mam konto w bos i nie narzekam...
              spoooko.
              min 5zl lub 0,004% i wwszystko ok.
              • hurtor Re: Podatki od gieldy i poczatki 13.01.06, 09:59
                0,004% :DDDDDDD Fajnie masz :P A nie czasem 0,4% :D :P

Honorcia
                • Gość: GUSKA Re: Podatki od gieldy i poczatki IP: 195.116.1.* 13.01.06, 10:01
                  no honorcia .
                  0,4% lub 0,004 od kwoty...
                  ruplo mi sie
                  • hurtor Re: Podatki od gieldy i poczatki 13.01.06, 10:03
                    ;)

Honorcia
        • Gość: stefan Re: Podatki od gieldy i poczatki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 11:44
          polecam AMERBROKERS
          www.amerbrokers.pl/#
          Prowadzenie rachunku 10 pln/ miesiac.
          0,35 nie mniej niż 2 pln za zlecenie.
      • szysta77 Re: Podatki od gieldy i poczatki 25.01.06, 13:17
        Gość portalu: tomek napisał(a):

> Witaj Husak
        > nie daj sie zniechęcić negatywnymi odpowiedziami. Masz dopiero 19 lat i
        > niewiele wiesz, ale chcesz wiedziec, nie od razu Kraków zbudowano,
        > Do US nic nie musisz zglaszac, biuro maklerskie zrobi to za Ciebie.
        Jak to BM zrobi to za mnie? To jest mój dochód lub strata więc chciałbym
        wiedzieć co tam napisali, może się pomylili? Do mnie wyślą ten sam PIT? Bo jak
        nie to skąd mam wiedzieć ile podatku zapłacić?
        • moosw3 Re: Podatki od gieldy i poczatki 25.01.06, 13:29
          Dm wysle ci informacje pit8c na podstawie której wypełnisz pit38. Przeczytaj
          sobie dokładnie co Ci w koszty wliczyli.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka