Dodaj do ulubionych

Logowanie się na forum

20.01.06, 11:42
Witajcie,
Proponuje wprowadzić możliwość publikowania postów tylko przez zalogowane
osoby. To nieco przystopuje kilka trolli, które ostatnimi czasy upodobały
sobie forum Giełda. Co sądzicie o takim rozwiązaniu?
Rzecz insza: jeżeli Was jest osoba, którą chętnie byście widzieli na miejscu
opiekuna tego forum - możemy takowego ustanowić :)
pozdrawiam,
Obserwuj wątek
    • racheela Re: Logowanie się na forum 20.01.06, 11:44
      Witam, podoba mi sie pomysł z publikowaniem postów tylko przez zalogowane
      osoby. Jestem zdecydowanie ZA!
      • Gość: wiesio Re: Logowanie się na forum IP: *.chello.pl 20.01.06, 11:49
        Proponuję siebie na to stanowisko.
        • racheela Re: Logowanie się na forum 20.01.06, 11:50
          ty jestes pierwszy do odstrzału.
          • dominig Re: Logowanie się na forum 20.01.06, 11:55
            hehehe to było dobre rachel!!!
        • dominig Re: Logowanie się na forum 20.01.06, 11:56
          Wiesio bez urazy, ale mnie to rozbawilo ! ;) Pozdrawiam !!!
      • wlajag Re: Logowanie się na forum 20.01.06, 15:31
        Popieram wniosek o konieczności logowania przed napisaniem swoich przemyśleń na
        forum. Dziś to uczyniłem - mówię Wam wcale nie bolało.

pozdrawiam wszystkich zalogowanych

i Gości też...
    • Gość: FiL Re: Logowanie się na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 11:49
      Jak najbardziej jestem ZA!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: manipulator przeciw IP: 193.110.228.* 20.01.06, 11:59
        Ja zarabiam kase dzięki frajerami z tego forum a więć manipule nimi.
        Zawesze drożej sprzedaje akcje.
        • Gość: FiL Re: przeciw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 12:00
          to znajdz sobie inne forum..
    • Gość: Amigo Re: Logowanie się na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 11:49
      tylko zalogowane osoby - jak najbardziej TAK
      moderacja - raczej nie (kto miałby moderować i wedługo jakich zasad? -
      proponuję korzystanie z opcji KASOWANIA POSTA przez moderatora gazety - w
      przypadku łamania NETYKIETY. - czy można wprowadzić ułatwienie do takiej
      opcji???
      • jabbur Re: Logowanie się na forum 20.01.06, 11:53
        Co rozumiesz przez "ułatwienie"? Kliknięcia
        na ikonę kosza powoduje wysłanie zgłoszenia do
        administracji forum. Tak samo jak przesłanie linku
        do postu do forum.abuse@gazeta.pl.
        Moderacja przebiega wedle tych zasad, na naszych
        wszystkich forach:
        forum.gazeta.pl/forum/1904849,62605,1617503.html
        • ant777 Re: Logowanie się na forum 20.01.06, 12:02
          logowanie - tak
          społeczne moderowanie - tak
          Jak się zgodzisz na moderowanie, a nie będzie chętnych, to mogę być "chłopcem
          do bicia".
        • Gość: amigo Re: Logowanie się na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 12:23
          być może nie rozumiem zasady ...
          posty są kasowane automatycznie czy też są sprawdzane przez admina i kasowane
          jak faktycznie łamią regulamin???
          jeśli są sprawdzane - wycofuję wniosek.

• Gość: amigo Re: Logowanie się na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 12:28
            oczywiście wniosek "ułatwienia"
    • Gość: x-man Re: Logowanie się na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 11:56
      Jestem PRZECIW.
      Uzurpować sobie prawo do wszystkiego.....
      Chyba jesteś z PIS'u
      • Gość: FiL Re: Logowanie się na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 12:01
        rules are rules.. wiec wypad z tego forum..
      • Gość: Grześ Re: Logowanie się na forum IP: *.it-net.pl 20.01.06, 12:25
        Albo są z Narodowego Odrodzenia Polski. U mnie w Lublinie widziałem takich z transparentami(łysych zresztą).Mi też ten pomysł się wcale nie podoba. To śmierdzi totalitaryzmem. Co się dzieje w tej Polsce? Niebyło mnie tu 1 rok. Teraz kiedy wróciłem widzę że przez Polskę przechodzi fala poglądów skrajnie prawicowych. Gratulacje jeżeli wszyscy zaczniemy być jednomyślni to zabraknie jedynie parad na ulicach i propagandy z głośników a do tego już niedaleko. Rzecz w tym że w demokracji każdy sam powinien dojżeć do właściwej oceny sytuacji i każdy powinien mieć prawo do wypowiedzi. Jeżeli wprowadzi się możliwość kontrolowania wypowiedzi to może być tak że wogóle wszelkie negatywne wypowiedzi będą wycinane i choć na monitorach notowań będzie czerwono to na forum giełda będzie mlekiem i miodem opływająca. Mówię to choć sam byłem ostry w wypowiedziach i często krytykowałem "g". Oby tak dalej - Wielki Brat czeka na was.Będzie sielankowo.
        • jabbur Re: Logowanie się na forum 20.01.06, 12:31
          Jaki totalitaryzm? To, że ktoś nie użyje Twojego nicka
          w dyskusji?. To jedyna różnica. I to, że trolla można
          zablokować - co teraz jest niemożliwe.
          • Gość: Grześ Re: Logowanie się na forum IP: *.it-net.pl 20.01.06, 12:37
            Zresztą ja sądzę że gdy emocje na giełdzie trochę opadną ilość oszołomów zmniejszy się sama o co najmniej 90%.
        • Gość: mario Re: Logowanie się na forum IP: 217.153.198.* 20.01.06, 12:38
          Grześ z całym szacunkiem nie mieszaj do tego polityki.Nie jesteśmy na
          happeningu politycznym.Wkładasz wszystko do jednego gara a co najgorsze
          próbujesz imputować liberalnej gazecie totalitaryzm i poglądy skrajnej
          prawicy.Gdzieś ty był przez ten rok? Pozdrowienia .Mario
          • Gość: Grześ Re: Logowanie się na forum IP: *.it-net.pl 20.01.06, 13:14
            Mario nic nie imputuję gazecie lecz planom czytelników tego forum. Wtrącając wątek polityczny miałem na myśli ogólny model myślenia jaki panuje w polsce: jak coś nie wychodzi to zpałować. Ja widzę że ludzie tu teraz to lubią. Ja tam mogę się zalogować (chyba głupot zaczęsto niegadam a i za skórę nie zalazłem wielu osobom).No może "g" i wiesiowi:)))))).A tak nawiasem mówiąc to zastanawiam się czy pan jabbur to nie dawny "g" przypadkiem bo też dla dodania sobie animuszu wtrąca dziwne staropolskie słówka typu "insze","takowe". To mi dało do myślenia.Mario będzie dużo takich co nagadali głupot a teraz pod innym nickiem i po zalogowaniu będą się panoszyć ale człowieka niemożna tak łatwo zmienić i z czasem wyjdzie szydło z wora. No tyle że takiego delikwenta bedzie można wykasować niewiem czy to takie dobre. Co będzie to będzie.A byłem na wyspie ale wróciłem bo nie jest tam sielankowo. Pozdro.
            • Gość: mario Re: Logowanie się na forum IP: 217.153.198.* 20.01.06, 13:20
              Dzięki za odpowiedź.Co do g ,wiesia i mietka,to może ciepło.O tym się jednak
              nie dowiemy.Mario
      • wlajag Re: Logowanie się na forum 20.01.06, 16:03
        A ja jestem ZA. proszę wybaczyć, ale drugiego zdania(uzurpowanie czegoś)-mimo
        starań z mojej strony nie bardzo rozumiem.
        Już na pewno nie należę do ugrupowania o którym była mowa, choć bardzo lubię
        ptacwo dzikie i ubolewam że są okresy polowań na nie,no i drobiem hodowlanym
        nie gardzę.
    • terefereqq1 Re: Logowanie się na forum 20.01.06, 12:10
      Na chlopa ze sztacheta nie ma rady. Martwi mnie tylko ze niektorzy np. Honorata
      przejmuja sie nimi.
    • Gość: mario Re: Logowanie się na forum IP: 217.153.198.* 20.01.06, 12:11
      Zgadzam się z Amigo,moderacja przez osobę piszącą na forum raczej odpada.Opieka
      nad forum niech zostanie nadal w gesti moderatora gazety.Logowanie tak,tylko
      trzeba poczekać na więcej wypowiedzi na ten temat.Mario
      • dominig Re: Logowanie się na forum 20.01.06, 12:14
        Rowniez zgadzam sie z tym pomyslem. Ograniczyloby to wypowiedzi osob, ktore tak
        naprawde nie maja nic ciekawego do powiedzenia, a jedynie chca
        sie "ponawydurniac". Pozdrawiam !!!
    • dnl33 Re: Logowanie się na forum 20.01.06, 12:14
      Zdecydowanie logowanie... wtedy moze obedzie sie bez wiesmack'ow i innych fast foodow.
      PZDR
      • Gość: salos1 Re: Logowanie się na forum IP: *.sggw.waw.pl 20.01.06, 12:27
        ja tez jestem jak najbardziej za, a o przyczynach nie bede pisal bo kazdy wie co
        lezy mu na sercu.
        • Gość: JS Re: Logowanie się na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 12:54
          .......opiekun forum z pośród piszących ?? - poroniony pomysł.
          Według jakich kryteriów byłaby prowadzona cenzura postów ? - jedynie słusznej
          linii partii, czy widzimisię cenzora ?
          • jabbur Re: Logowanie się na forum 20.01.06, 13:21
            Takiej jak np. na forum Świat, Kraj, Gospodarka, Praca, Książki, Społeczeństwo...
            i parudziesięciu innych. Wszystkie wytyczne są podane w netykiecie.
            Moderatora rola to pośrednictwo między społecznością a administracją portalu i
            wywalanie bluzgów/reklam z forum.
            • mxxxc Re: Logowanie się na forum 20.01.06, 13:24
              Zdecydowanie popieram pomysł z logowaniem, zaś moderator forum według mnie
              odpada. Nie można powierzać pieczy nad forum traktującym o giełdzie jednej
              osobie. Zbyt duże ryzyko manipulacji.

Czyli logowanie: tak, moderator: nie.

Korzystając z okazji... wysyłanie "wniosków" o usunięcie wątku to za
              przeproszeniem pic na wodę. Były bluzgi, wysyłałem, nikt się nawet nie
              zainteresował.
              • Gość: mario Re: Logowanie się na forum IP: 217.153.198.* 20.01.06, 13:26
                Ja też i to kilka razy.Mario
                • misice Re: Logowanie się na forum 20.01.06, 13:33
                  Aha... i proponuję jeszcze wprowadzic jakieś lczniki postów (cyferka przy
                  nicku, czy coś w tym stylu), żeby każdy miał wgląd na to, czy dany delikwent to
                  stary bywalec czy nowo zarejestrowany gość.
                  • misice Re: Logowanie się na forum 20.01.06, 13:37
                    Tak BTW, misice to mxxxc, zmieniłem nick ze względu na dwuznaczność "xxx".
                    Jeśli jest taka mozliwość, to proszę o usunięcie konta "mxxxc", zresztą macie
                    moje ip to sami wiecie :) Pozdrawiam.
                    • jabbur Re: Logowanie się na forum 20.01.06, 14:23
                      Konto możesz skasować po wejściu do poczty :)
                  • jabbur Re: Logowanie się na forum 20.01.06, 14:23
                    Wyszukiwarka - zwraca liczbę postów na danym forum.
                    • Gość: JS Re: Logowanie się na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 14:26
                      Co da konieczność logowania kiedy każdy może zarejestrować dowolną liczbę
                      nicków ?
                      Moim zdaniem kompletnie nic.
    • racheela Re: Logowanie się na forum 20.01.06, 15:39
      No i zrobiło się miło
      • juancruz Re: Logowanie się na forum 20.01.06, 15:42
        wg mnie to cienki pomysl - forum to forum = dla wszystkich a tu kryterium jest
        posiadanie konta w gazeta.pl (i podanie swoich danych)
        • zosiasamosia81 Re: Logowanie się na forum 20.01.06, 18:34
          jestem za logowaniem. Może najpierw wprowadzmy logowanie, jeżeli atmosferka się
          poprawi i będzie znowu miło, to na tym poprzestaniemy. Jeżeli nie to
          zastanowimy się nad moderatorem
          • misice jestem na tak 20.01.06, 19:09
            Logowanie na pewno w jakimś stopniu ograniczy liczbę "troli". Lepsze to niż
            żeby każdy miał nieograniczony dostęp do forum. Nie kazdemu będzie sie chciało
            zalogować żeby napisać głupotę, nie mówiąc już o zakładaniu konta. Dodatkowym
            ulepszeniem jest przeciez możliwosć zablokowania takiego delikwenta (o ile ma
            stałe ip). A jeśli ma dynamicznie nadawane ip, to zapewne po pięćdziesiątym
            usunięciu mu konta już mu się odechce robić sobie jaj z porządnych ludzi :)

Jak już pisałem wyżej, pomysł bardzo dobry, aczkolwiek, jak już się szefostwo
            forum zainteresowało, to możnaby pomyśleć nad kolejnymi ulepszeniami forum, lub
            ewentualnie ograniczeniami dostępu dla intruzów.
            • juancruz Re: jestem na NIE 21.01.06, 11:13
              ciekawie czy beda konsekwentni i inne fora tez beda wymagaly logowania czy
              jedynie polozyli swoja lape na GIELDA (czy na drugim uzywanym przeze mnie forum
              WINO tez bedzie logowanie, bo moga sie pojawic amatorzy tanich win??)

to fakt, ze poziom sie obnizyl w ciagu miesiaca i jest wysyp ludzi "W CO
              ZAINWESTOWAC?" ale jak forum to forum a nie impreza w jakims stopniu
              zamknieta...

jestes gazetowy - zapraszaym, nie to dziekujemy
              • misice Re: jestem na NIE 21.01.06, 11:29
                > WINO tez bedzie logowanie, bo moga sie pojawic amatorzy tanich win??)

Chodzi o bluzgi i o zaśmiecanie forum, jakbyś nie zauważył.

> to fakt, ze poziom sie obnizyl w ciagu miesiaca i jest wysyp ludzi "W CO
                > ZAINWESTOWAC?" ale jak forum to forum a nie impreza w jakims stopniu
                > zamknieta...

Jaka impreza zamknięta? Nie masz możliwości udzielania się na forum? Masz,
                tylko musisz się zarejestrować. Stanowi to dla ciebie problem? Bo dla mnie nie.
                • juancruz Re: jestem na NIE 21.01.06, 16:27
                  to ze sa bluzgi, to norma - w pracy nie masz kolegow ktorzy tak robia?

ignoruj to! czytaj to co Cie ciekawi i do tego sie odnos. Jak masz powod do
                  postu czy odpowiedzi, to rob to, ale po co sie logowac? Zle bylo wczesniej???
                  • racheela Re: jestem na NIE 21.01.06, 16:45
                    a mozesz powiedziec w czym Ci tak bardzo przeszkadza logowanie sie?
        • del8 Re: Logowanie się na forum 20.01.06, 19:04
          Popieram Juancruz. Syf troche jest, ale grozba logowania wystraszy
          prawdopodobnie nawet wiesia.
          Teraz z iko zrobilem sie del8(jakies stare). Nie chce mi sie logowac i zakladac
          konta na iko.
          Mam nadzieje, ze to tylko tymczasowe.
          Pozdrowienia

• pola555 Re: Logowanie się na forum 20.01.06, 19:02
      Jestem również za logowaniem .Przy okazji proponowałabym o nie zakładanie wielu
      wątkow na temat tej samej spółki. Zaoszczędziłoby to nam czasu w szukaniu info o
      interesującej nas spółce jak również powstałyby swoiste "kółka zainteresowań"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka