Dodaj do ulubionych

Ksiązki o giełdzie

05.06.06, 22:54
czy zna ktos te pozycje co o nich sadzicie.
1 POZIOMY DINAPOLEGO analiza Fibonacciego giełda
www.allegro.pl/item106909881_poziomy_dinapolego_analiza_fibonacciego_gielda.html
2,TRADER VIC. METODY MISTRZA WALL STREET i druga częć
Obserwuj wątek
    • elamigo1 Re: Ksiązki o giełdzie 05.06.06, 23:02
      poziomy dinapolego - można przeczytać ale większej wartości nie znalazłem.
      trader vic II - kolejna dobra ale szablonowa pozycja.
      Trzeba zaliczyć obie - ale kupować? wystarczy z biblioteki, przeczytać i nie wracać.
      Moja opinia skażona jest tym że uznaję naprawdę niewiele książek za wertościowe
      - za to z każdej z nich chętnie wyciąłbym rozdział czy dwa i oprawił jako całość:-)
      • eliot33 Re: Ksiązki o giełdzie 05.06.06, 23:11
        A gdzie sa takie biblioteki z takimi pozycjami??
        • elamigo1 Re: Ksiązki o giełdzie 05.06.06, 23:25
          Osobiście najczęściej korzytam z biblioteki wojewódzkiej (większość na noc lub
          na miejscu - rewelacyjna czytelnia księgozbioru podręcznego ekon.prawn. -
          pzynajmniej w Łodzi - z dostępem bez katalogu, z półki)oraz z biblioteki
          uniwersyteckiej oraz wydziału ek.soc. UŁ. Wiele książek jest tylko na miejscu
          ale najbardziej popularne pozycje są wypożyczane do domu, NIestety jest zły czas
          na czytanie o giełdzie. Większość jest wypożyczona i trudno wraca. Najlepiej
          czytać podczas bessy - wszystkie pozycje na półkach:-) Sam poluję na dwie
          książki które chce przeczytać na spokojnie - nie w czytelni. Już kilka miesięcy.
          O ile wiem że znasz pretchera to nie wiem na jakim jesteś etapie i co interesuje
          by bokolwiek polecać. Ja ostatnio po raz kolejny, tym razem na spokojnie czytam
          o psychologicznych aspektach decyzji ekonomicznych - w tym akurat momencie -
          choć zwykle czytam kilka książek na raz i w rózych sytuacjiach - inna "na kiblu"
          inna w poczekalni a inna do spania. Przy czym tylko częśćjest o giełdzie wprost.
          Ostatnio wydłubuję rodzynki z T.Tyszka - Psychologia ekonomiczna, ale akurat
          pożyczyłem od kolegi.
          • ant777 a jak u was jest z wypożyczaniem ksiązek 06.06.06, 08:16
            elamigo1 napisał:
            Sam poluję na dwie książki które chce przeczytać na spokojnie - nie w czytelni.
            Już kilka miesięcy.

A napiszesz jakie to tytuły?
            Ja próbowałem kiedyś przez prawie 2 lata wypożyczyć książkę o geodezji. Jakiś
            szczeniak studiował we Wrocławiu i wciąż przedłużał terminy. Biblioteka
            wojewódzka w moim mieście pod względem nowości ekonomicznych to nędza do
            kwadratu. Lepiej już jest w bibliotece PWSZ - ale tam mogą wypozyczać tylko
            studenci. Na szczęście kilku moich znajomych tam studiuje więc przez nich mogę
            coś wypozyczyc. Najlepiej natomiast jest w Bibliotece Ekonomicznej Uniwerku
            Szczecińskiego. CO prawda to ponad 120 km ale osoby z poza uczelni mogą
            wypozyczać książki. Trzeba tylko zapłacić coś w rodzaju wpisowego: 50zł/rok.
      • profesorekzsl Re: Ksiązki o giełdzie 05.06.06, 23:34
        A pozycja
        www.drops.pl/index.php?s=Gielda,_wolnosc_i_pieniadze._Poradnik_spekulanta-70000000007AA.html
        warta jest swojej ceny? Jest w niej więcej informacji niż na stronach www
        traktujących o giełdzie?>
        • elamigo1 Re: Ksiązki o giełdzie 05.06.06, 23:40
          mam w biblioteczce - obowiązkowa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka