Dodaj do ulubionych

czy termin realizacji zlecenia

18.08.06, 09:50
np. konwersji jednostek uczestnictwa w funduszu inwestycyjnym zależy od drogi
jaką dokonujemy transakcji? w supermakecie mbanku termin ten wynosi do 7 dni,
tak że realizacja transakcji odbywa się po bardzo niewiadomym kursie. w jaki
spoób można dokonywać opercji na jednostkach funduszy w sposób zapewniający
większą swiadomośc warunków:-)?
Obserwuj wątek
    • siurak20 Re: czy termin realizacji zlecenia 18.08.06, 09:55
      nie znam sie na funduszach, wiec warunkow konwersji Ci nie podam, ale zeby bylo
      troche mniej hazardowo mozesz sprzedawac przez kilka dni, kurs sie usredni i
      nie bedzie juz taki przypadkowy.
      • toka1312 Re: czy termin realizacji zlecenia 18.08.06, 21:23
        o tym myślałam:-) ale może ktoś ma doświadczenie z innymi terminami realizacji?
        • zyga15 Re: czy termin realizacji zlecenia 20.08.06, 11:16
          Ja przez supermaklera nie robię tranzakcji z funduszami tylko bezpośrednio na
          stronie tego funduszu. Taka tranzakcja jest realizowana w trzecim dniu.
          Pozdrawiam Zygfryd
    • all Re: czy termin realizacji zlecenia 22.08.06, 10:59
      Od razu widać, że nie masz pojęcia o SFI. Wystarczy poczytać.
      Nieprawdą jest, że konwersja może trwać do 7 dni. Wszystko jest ustalone w
      statucie danego funduszu. Ja nie spotkałem takiego, który by robił konwersję
      później niż w D+2, gdzie D oznacza dzień złożenia zlecenia. Oczywiście jak
      złożysz zlecenie późnym popołudniem to może nawet być D+3.
      SFI MBanku nie generuje żadnych opóźnień - istniejące opóźnienia wynikają z
      algorytmu działania funduszy i ewentualnych opóźnień w przesyłaniu informacji
      do SFI MBanku. Jak coś takiego mam to dzwonię do funduszu i wyjaśniam sprawę.
      • toka1312 Re: czy termin realizacji zlecenia 22.08.06, 14:34
        zlecenie złożyłam 13 sierpnia, realizacja nastąpiła wg wyceny z 17, ale dla
        mnie operacja stała się widoczna dopiero 21. Informacja o dopuszczalnym 7
        dniowym terminie realizacji transakcji konwersji pochodzi od pani konsultantki
        z mbanku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka