marcopolo80 17.04.07, 07:59 Witam! Co sądzicie o tym papierze? Warto wchodzić? Wchodzi ktoś? A może lepiej zachować kase na ofertę erbudu? Z góry dziękuję za odpowiedzi! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
plessok Re: Certyfikaty Opera 18.04.07, 08:10 zapisalem sie na dwa,ale ta inwestycja jest z poli o podwyzszonym ryzyku,jesli kiedys chciales wejsc w fundusz hadge to tak nalezy to traktowac-w zasadzie to jest cos kolo tego-a wiec za niewielka sume jestes posiadaczem tekiego funduszu- co do meritum-to w dobie nadmuchanej gospodarki taki fundusz jest alternatywywa,zaintrygowal mnie zapis,ze fundusz moze byc poza rynkiem o ile zaistnieja ku temu przeslanki,ma szeroki zakres uslug instrumentow pochodnych,jedynym z wielu mankamentow to ze moze sie zapozyczac-traktuje jako dywersyfikacje portfela-czas inwestycyjny na co najmniej 10lat Odpowiedz Link Zgłoś
plessok Re: Certyfikaty Opera 18.04.07, 08:16 nie bede zdziwiony na jak na poczatku zanurkuje 10procent,dwa lata temu jak stalem sie posiadaczem funduszu otwartego zaliczylem na poczatku spadek 10procent na poczatku,od tego momentu rozpoczela sie moja przygoda z instrumentami finasowymi,wiem jedno ze wtedy po trzech miesiacach wyszedlem na praweie zero -zeby z boku obserwowac jak fundusz sobie rosl przez najblizszy rok-ja nie stracilem wiele, ale nie zrobilem-ten fundusz moze byc calkiem inny- nawet moze sie okazac ze te papierki doprowadza do upadku ten TFI Odpowiedz Link Zgłoś
owix Re: Certyfikaty Opera 23.04.07, 22:07 Równie dobrze może się okazać, że na tych "papierkach" ludziska całkiem dobrze zarobią. Proszę nie straszyć towarzystwa ;) Ja mogę przytoczyć swoją historię jak to od razu zarobiłem inwestując w otwarty fundusz... różni ludzie, różne doświadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
plessok Re: Certyfikaty Opera 24.04.07, 11:42 mam taka nadzieje-duzo nie przeznaczylem,poniewaz sam inwestuje-jak czytam historie roznych slawnych inwestorow to zazwyczaj jest stwierdzenie ze jesli dalo sie jakas sume w ich fundusz ,to po pewnym czasie mozna byc na takim poziomie-trzeba sobie jasno powiedziec ze to fundusz o podwyzszonym ryzyku,ale tez moze dac krocie zyski Odpowiedz Link Zgłoś
plessok po zapisach-przydzial 23.04.07, 19:38 www.gpw.com.pl/gpw.asp?cel=ogieldzie&i=katarchiwum&nagnaz=Z%20parkietu&ktore=007346_3 Odpowiedz Link Zgłoś