Dodaj do ulubionych

Przesilenie

23.04.07, 17:01
Jeżeli wzrosty w Azji, słabnący jen, silna złotówka i pozytywny początek
notowań w Stanach nie potrafią wykrzesać optymizmu i WIG20 kończy sesję na
minusie, to znaczy, że zbliża się korekta.
( Nadal obowiązuje trend wzrostowy )
Obserwuj wątek
    • radiotrwam Re: Przesilenie 23.04.07, 17:43

Korekta już trwa.
      - kilkanaście spółek rosnie ( gł. budowlanka) jak oszalałe.Reszta świata musi
      się cofnąć ,,by zrobić miejsce w indeksie".Przypomina mi to ostatni okres hossy
      internetowej kiedy porządne firmy stały w miejscu ,lub spadały.Zaś wirtualne
      śmieci zachowywały się prawie dokładnie tak samo jak dzisiaj budowlanka.
      Czy jest racjonalne by takie msz ,czy msx które są zadłużone po uszy i urwały
      się praktycznie ze stryczka rosły jak oszalałe?
      - prawda podpisują jakieś tamkontrakty...
      - ale równowagi finansowej nie osiągną one jeszcze przez lata.
      • wyzarty Re: Przesilenie 23.04.07, 19:47
        ale,jaka duza wartosc cenowa osiagna...i to w srednim terminie... i to by bylo
        na tyle. pozdro.
    • prenditore Re: Przesilenie 24.04.07, 16:26
      No i mamy korektę.
      Czy przerodzi się w mocniejsze puszczanie krwi choremu na nadciśnienie?
      • zawodowiec4 Re: Przesilenie 24.04.07, 16:34
        Tak się właśnie zachowuje rynek, na którym są sami optymiści. Ale to bardzo
        trudne być pesymistą jak wszyscy są optymistami (i vice versa). Tyle, że to się
        często (choć nie zawsze) opłaca.
        • misty_zwany_krawcem Re: Przesilenie 24.04.07, 23:49
          no i panowie trzeba było się wstrzymać z komentarzami do 22,30.
          Cienko to widzę...wziąłem dzisiaj krótkie ale obawiam się że nie zdąże ich jutro zamknąć bez straty. Widocznie nie sami optymiści na rynku.
          • stefekmaly Re: Przesilenie 25.04.07, 00:22
            Wyluzuj. Na moje dyletanckie oko zarobisz na krótkich i jutro.
            • prenditore Re: Przesilenie 25.04.07, 16:53
              Mamy trzecią czarną świecę postępującą na dół na WIG20, spore obroty i rosnący
              LOP.
              Widać podwójny dołek na wsparciach.
              Albo jest to przygotowanie do wybicia w górę, albo następuje zmiana trendu.
              Przekonamy się w najblizszym czasie.
              • tamoio77 Re: Przesilenie 25.04.07, 21:25
                Juz mi zostal tylko Masters i PcGuard, a viec leze w( hamaku ) i czekam
    • paxon Re: Przesilenie 25.04.07, 17:29
      Zaglądam na to forum stosunkowo rzadko, ale od kilku miesięcy co wejdę to widzę
      te same osoby, które już jutro widzą korekte... :)
      • prenditore Re: Przesilenie 25.04.07, 20:00
        Nie trzeba zaglądać na forum, tylko popatrzeć na indeksy, żeby zobaczyć, że
        korekta trwa już trzeci dzień.
        • citro1 Re: Przesilenie 25.04.07, 20:37
          Witam.
          Tak wygląda nasz wiguś20 na przestrzeni dwóch tygodni.
          stooq.com/q/?s=wig20&c=10d&t=c&a=lg&b=0
          Wyrażnie widać dwie bandy: dolna jest na 3550/60 ,a górna na 3650/60 zakres 100pkt
          Trochę dziwi zachowanie rynku,po takiej informacji ( euro 2012).Powinien dostać
          wyrażnego przyspieszenia,a tu nic,mielenie w miejscu.Co będzie jak zachód
          zacznie korektę,a zacznie już niedługo.Gdzie ten kapitał z TFI,boją sie kupować?
          za drogo?
          Wygląda na to ,że chłopaki sami sie zapętelkowali i mają problemik.Albo trzeba
          wyciągnąć kasę i zrobić małą euforie,co by ulica trochę odebrała,albo czekać
          łaskawie na zachodni kapitał / ten nie ma ochoty na nasze super tanie akcje
          /.Jest jeszcze trzecie wyjście,mianowicie jakaś większa zwała,to może zachód się
          podłączy jak będzie taniej.Jednym słowem bryndzy cd. nowej fali nie widać ,a i
          spadać tez nie chce.Bo jak tu spadać przy takim świecie??
      • aloha11 Re: Przesilenie 25.04.07, 20:16
        paxon napisał:

> Zaglądam na to forum stosunkowo rzadko, ale od kilku miesięcy co wejdę to
        widzę
        >
        > te same osoby, które już jutro widzą korekte... :)

Bo to tak naprawdę to nie jest forum o giełdzie, tylko /stolik warcabowy/
        starych, samotnych malkontentów. Pisałem już o tym jakieś dwa lata temu.

Mario
        • stefekmaly Re: Przesilenie 25.04.07, 20:20
          Masz rację alosza - więc spieprzaj stąd dziadu.
          • aloha11 Re: Przesilenie 25.04.07, 20:24
            ty ciebie to nikt nie kocha? Czy może jesteś na etacie u agory?

Chyba marnie płacą /starsi bracia/ że jesteś na posterunku 24h
            • aloha11 Re: 25.04.07, 20:25
              Mario
    • janosicek korekta 25.04.07, 21:24
      jak długo moze trwac obecna korekta? Jestem laikiem, nie gram na gieldzie tylko inwestuje w FI, a te jednak scisle zwiazane sa z gielda.
      • misty_zwany_krawcem Re: korekta 25.04.07, 22:09
        proroka musisz jakiegoś poszukać........tu jak widzisz sami malkontenci :))
        Ale panowie nie ma co rozpaczać. Dzisiaj wszedłem w długie. Sądząc po notowaniach w ameryce to chyba jutro zdąże wyjść bez straty :))
        Nie mam nic przeciwko jeździe od bandy do bandy. Codziennie po 60 punktów, razy 5 dni w tygodniu, razy 20 dni w miesiącu......tylko niestety trzeba trochę poklikać, poustalać stopy, itd. A wy to chcielibyście tak bez roboty...raz kliknąć i czekać :))
        • citro1 Re: korekta 25.04.07, 22:18
          Wczoraj miałeś stracha,a dzisiaj jesteś happy.Widzisz jak to jest:-) masz rację
          ,grunt to zarabiać i nie ma znaczenia w którą stronę.A na koniec tygodnia kasa
          do kieszeni i na ryby.Powodzenia na eLkach
          • citro1 Re: korekta 26.04.07, 10:31
            Witam
            Po godzinie widać,że sesja na przeczekanie.Impuls wystarczył na otwarcie,a dalej
            bryndza.Dzisiejsze dane mało znaczą,natomiast jutro można spodziewać sie
            jakiegoś rozstrzygnięcia.
            A może długi "łykend" majowy powstrzymuje kapitał.
            • tom8010 Re: korekta 26.04.07, 15:15
              citro jestes??
              • citro1 Re: korekta 26.04.07, 15:19
                Jem obiadek i podziwiam hossę:-)
              • zawodowiec4 Re: korekta 26.04.07, 15:21
                Lichy ten rynek. Próbuje pójść w górę i jakoś nie może. Za dużo optymizmu.
                Obstawiam spadek poniżej 3.560 na WIG20 (na razie indeks utrzymuje PKO BP - nie
                wiem po co komu tak drogi bank ale to juz nie mój problem) - może wtedy można
                będzie coś konkretnego zarobic na długich (wczoraj był dobry dzień na day
                trading ale ja tam wolę dłuzsze ruchy - szkoda czasu spędzanego przed kompem w
                tak piękne dni)
                • pamparampa Re: korekta 26.04.07, 22:32
                  PKO BP? Drogi? Bez jaj...
                  Jak dojdzie do trzech stów, to może wtedy będzie drogi!
              • citro1 Re: tom 26.04.07, 15:26
                Przeczytaj pocztę
                • misty_zwany_krawcem Re: tom 26.04.07, 22:35
                  Udzieliło mi się to wasze zmalkontnienie.
                  3460 w wersji optymistycznej, 3330 w wersji pesymistycznej. Ale to i tak nic wobec rzezi za oceanem. Wyjdzie z nich to całe śwństwo którego ostanio tak się nałykali. Jutro ewakuacja.
                  • js.2 Re: tom 26.04.07, 23:16
                    Za którym oceanem widzisz tę rzeź ?
                    Ta Twoja "rzeź" wygląda mi raczej na wspomaganie swoich S-ek.
                    Oj rzebyś się nie przeliczył.
                    • js.2 Re: tom 26.04.07, 23:17
                      A nawet "żebyś"
                    • misty_zwany_krawcem Re: tom 26.04.07, 23:35
                      rzeź widzę za oceanem atlantyckim w najbliższych dniach. Mam pełny portfel akcji to mi to za bardzo nie na ręke. Ale wyluzuj to bedzie tylko korekta.
                      • js.2 Re: tom 26.04.07, 23:39
                        W takim razie źle Cię zrozumiałem. Byłem przekonany że komentujesz dzisiejszą
                        sesję.

Ja zawsze na luzie !
                  • prenditore Re: tom 26.04.07, 23:17
                    Obstawiam twarde dno tegoroczne. (okolice 3150 )
                    • citro1 Re: tom 26.04.07, 23:26
                      A hebel z giełda!
                      Myślicie,że rybki będą brały w pierwszych dniach maja - pogoda jak talala
                      • prenditore Re: tom 26.04.07, 23:27
                        Będą brały, pod warunkiem, że z powodu suszy nie wyschnie woda.
                        • js.2 Re: tom 26.04.07, 23:31
                          citro, weź zamiast wędek kilka granatów lub nieduży agregat i nie martw się o
                          brania
                          • citro1 Re: tom 26.04.07, 23:34
                            A gdzie przyjemność? :-) jak już to siateczka zawsze sie znajdzie,ale to jak w
                            agencji
                            • js.2 Re: tom 26.04.07, 23:36
                              Przyjemność ? - popatrz na to z punktu widzenia ryb
                              • citro1 Re: tom 26.04.07, 23:41
                                A co ja im złego robię?? karmie zanęcam,łowie i wypuszczam .No czasami jakaś
                                trafi na patelnie - takie życie
                                • js.2 Re: tom 26.04.07, 23:47
                                  Co im robisz ?
                                  Kaleczysz i w wielu przypadkach skazujesz na głodową śmierć w męczarniach, w
                                  imie czego ?
                                  Zaspokojenia łowieckich ambicji ?
                                  • citro1 Re: tom 26.04.07, 23:56
                                    Jaja sobie robisz ze mnie - tak
                                    Ja im kupuje specjały jak na pańskie stoły,rozmawiam z nimi / nie mylić ze złotą
                                    rybką / człowieku one jak sie dowiedzą,że jestem to same przypływają,a za wróżką
                                    to już przepadają
                                  • js.2 Re: tom 27.04.07, 00:01
                                    Ale nie bierz sobie tego co pisałem za bardzo do serca.
                                    Sam jestem wędkarzem, kiedyś bardzo czynnym, ostatnio od przypadku do
                                    przypadku, choć muszę przyznać że łowiłem ryby tylko, gdy byli chętni do ich
                                    jedzenia. Sam nie cierpię ryb.
                                    • citro1 Re: tom 27.04.07, 00:09
                                      Pewnie,że nie biorę tego na serio.
                                      Nie cierpisz ryb?? hm pewnie nie jadłeś jeszcze dobrych,świeża ryba dobrze
                                      zrobiona uuu pychotka i zimne piwko do tego.
                                      No to pogawędziliśmy,dobrej nocki i udanych inwestycji jutro.pzdr
                                      • js.2 Re: tom 27.04.07, 00:14
                                        Zimne piwko może być, ale w kwestii pałaszowania, pozostanę przy kiełbasie
                                        pieczonej na patyku.
                                        Pozdrawiam i mimo wszystko, udanych połowów.
                        • citro1 Re: tom 26.04.07, 23:31
                          A jak tam w górach - zielono?
                          Bo na nizinach żółto,pola obsiane rzepakiem,piękny widok /jedyna korzyść z
                          inwestycji w biopaliwa:)
                          • prenditore Re: tom 26.04.07, 23:33
                            Mamy suszę i jeśli nie zacznie w najblizszym czasie padać, to szlag trafi
                            beskidzkie lasy.
                            • citro1 Re: tom 26.04.07, 23:38
                              No już nie przesadzaj.Jak ich sami nie zadepczemy i nie zasypiemy śmieciami,to
                              przyroda sobie poradzi,badż spokojny
                              • misty_zwany_krawcem Re: tom 26.04.07, 23:46
                                jak by były kontrakty na rzepak to chyba bym wszedł w krótkie. Aż razi jak się wyjedzie za miasto.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka