Dodaj do ulubionych

Spada ciśnienie w kotle.

09.07.07, 20:24
coś mi sie wydaje że zaczyna u przyjaciół brakować pary.
Jeszcze wprawdzie trochę za wcześnie na końcowe wnioski ale wydaje mi się że strasznie sie męczą z pchaniem tego wózka.
A jak jeszcze CNN dostarczy im tę arcyciekawą wiadomość o dymisji pierwszego gumowcowego 4 RP no to wtedy to juz chyba się posypią :)))
Obserwuj wątek
    • siurak20 Re: Spada ciśnienie w kotle. 09.07.07, 20:58
      jak lepper zostal marszalkiem to wig 20 zanurkowal pionowo w dol, tak wiec
      jutro powinno byc ze 2% w gore :)
      • fular1 jestem ciekaw.... 09.07.07, 21:02
        co wy bedziecie pisac po 1-2 letniej bessie....

"wzrasta cisnienie w kole" ??? bo mi to jakos nie podchodzi :)
        • misty_zwany_krawcem Re: jestem ciekaw.... 09.07.07, 21:07
          najgorsze ze ktoś jednak dorzucił do kotła....a było już tak pięknie.
          No to u nas może być jutro podobnie.
        • siurak20 Re: jestem ciekaw.... 09.07.07, 21:13
          ja tam nic nie bede pisal :) rosnie to trzymam akcje, spada to staram sie malo
          stracic i tyle :)

poza tym nie czepiaj sie :), trzeba cos pisac na forum bo dyskusja nawet na
          temat hossa czy bessa jest rzecza jak najbardziej pozytywna.
          • fular1 Re: jestem ciekaw.... 09.07.07, 21:15
            ja sie nie czepiam.... ja obserwuje. mi wymiana na forum sluzy tylko ku
            zarobkowi... jak bede chcial sobie pogadac na czateria interia to wezme dupe na
            lunch :) i pogadam :)
            • misty_zwany_krawcem Re: jestem ciekaw.... 09.07.07, 21:21
              każdy moze sobie pisać co chce....niestety,
              taka wada demokracji :))
    • prenditore Re: Spada ciśnienie w kotle. 09.07.07, 21:49
      To tylko pozory, że spada ciśnienie. Przejście z marszu przez 3900 nie udało
      się, ale uda za którymś razem, chyba, że wybije zawór bezpieczeństwa i wszystko
      siądzie.
    • makler2006 Re: Spada ciśnienie w kotle. 09.07.07, 22:23
      Myślicie że dzisiejsze wieczorne wydarzenia mogą stać się pretekstem do
      rozpoczęcia większej korekty na giełdzie. Czy rynek sobie to krótko
      mówiąc "oleje"? Zresztą ostatnimi czasy wiele złych informacji jest olewanych.
      Ale nie ma się co dziwić przecież mamy HOSSĘ, a tu widzi się tylko dobre infa.
      • misty_zwany_krawcem Re: Spada ciśnienie w kotle. 09.07.07, 22:38
        to już nie te czasy, kiedy wydarzenia polityczne wstrząsały rynkiem.
        GPW jest już w miarę dojrzała, gospodarka w miare niezależna, jesteśmy w Unii i w NATO więc takie coś nie powinno wpływać na notowania.
        Ale giełda to emocje. Jak zareaguje tłum na te wiadomości? Niewiadomo.
        Równie dobrze może być niepewność a jak niepewność to dla bezpieczeństwa lepiej jest wszystko wywalić i równie dobrze może być dyskontowanie przyszłośći bo jak nowe wybory to pewnie wygra PO a jak wygra PO to pewnie niz złego w gospodarce się nie wydarzy.
        Czas pokaże.
        • tom8010 Re: Misty 09.07.07, 22:42
          jak bedzie spadac to na pewno nie z powodu Andrzeja. Misty mam cos na Twoje
          misie oczy ;) - spojrz na NASDAQ - chociaz ja bym poczekal na jakies
          potwierdzenie

img406.imageshack.us/my.php?image=nasdaqgn0.jpg
          • radiotrwam Jutro gumofilce i beret pójdą do kotła to bedzie 09.07.07, 23:09

power ,tylko z takiego g.... to bedzie kupa smrodu.
            Pojutrze zaś do kotła powędruje sutanna z O. D. na chwałę TVnu i Agory.
            Jedynie się martwię o te firmy co miały szyć kolorowe mundurki.
            W afryce upadł z powodu mundurków szkolnych cesarz Bokassa , to i nam nie
            bedzie również żal długiego romka ....
            Jakie te życie polityczne ciekawe :
            1. O. D. plugawi małżonkę jaśnie nam panującego.
            2. Szwagier jaśnie panującego udaje że tego nie widzi wymienia uściski z O.D.
            3.Opozycja czeka na te uściski i przelicytowuje je ujawniając fajne MP3 O.D.
            4. Szwagier jaśnie panującego widząc że go dopadają wilki wyrzuca im na żer
            trzymanego na taką okazję dobrze wypasionego i wygrzanego pod lampami
            kwarcowymi tucznika...( w rezerwie pozostaje jeszcze jeden do rzucenia na żer -
            ale jest bardzo kościsty).
            Z NIECIERPLIWOŚCIĄ CZEKAM NA DALSZE RUCHY BO DAWNO NIE BYŁO TAKIEJ
            INTERESUJĄCEJ ZAGRYWKI
            • misty_zwany_krawcem Re: Jutro gumofilce i beret pójdą do kotła to bed 10.07.07, 00:03
              re radio:
              jeśli cie interesuje tematyka O.D. to masz tu link do ciekawych dywagacji na temat "wielebnego".
              www.bankier.pl/forum/pokaz_tresc.html?thread_id=864210&strona=1
              A my narzekamy że szulernia na GPW :))
              • radiotrwam Re: Jutro gumofilce i beret pójdą do kotła to bed 10.07.07, 17:23

Dzieki artykuł jest ciekawy.
                - ale mimo wszystko wolałbym zamiast tej groteski żyć w normalnym kraju...
                • misty_zwany_krawcem Re: Jutro gumofilce i beret pójdą do kotła to bed 10.07.07, 19:43
                  ba, a kto by nie chciał ale Jarek by nie przeżył żeby coś nie zamącić. Za długo już nudno było. Dziś gumofilc jutro Romuś. Na Romka chyba za bardzo nic nie ma bo po tych jego ostatnich wypowiedziach na kongresie to jego należałoby odstawić. Ale pewnie juz nad tym sztab myśli. A gospodarka i finanse nie zając, nie ucieknie.
          • misty_zwany_krawcem Re: Misty 09.07.07, 23:56
            re Tom:
            ale ja z natury to jestem bykiem, misiem tylko tak chwilowo. A rysunek dobry rzeczywiście. To nasdaq ostatnio psuł misiom nastroje i kto wie czy gdyby nasdaq tak ostatnio nie zwyżkował to S&P i Dow podniosłyby się ze wsparcia.
            Tylko ze z kanałami trzeba rzeczywiście poczekać na potwierdzenie. Jestem więc dobrej misiej myśli.
            • tom8010 Re: Misty 10.07.07, 08:35
              a swieczke wczorajsza widziales na NASDAQU??
              • misty_zwany_krawcem Re: Misty 10.07.07, 09:12
                czy chodzi ci o doji? Na nasdaq composite?
                Oczywiście że widziałem. Czekam na potwierdzenie choć zdaniem Stive'a obraz jest jednoznaczny. Cytuje: "..Szczególną ostrożność należy zachować w przypadku gdy doji pojawia się po wysokiej białej świecy, która z koleji następuje po okresie znacznych wzrostów. [..] Taka sytuacja jest odzwierciedleniem nierównowagi rynku. Sama zwyżka i wysokie białe świece świadczą o trwającej wciąż aktywności byków, jednak doji znaczy, że brak im sił do utrzymania ruchu w górę. "
                Jak w podręczniku.
                A na wykresie kontraktów jest to jeszcze bardziej jaskrawe. :))
                • tom8010 Re: Misty 10.07.07, 09:43
                  ja to bym podciagnal pod wisielca...a z tym czekaniem na potwierdzenie formacji
                  to jaknajbardziej zgadzam sie. Dzisiaj w Stanach moze cos sie ruszy bo na SP500
                  juz tez pare rzeczy widze ale zobaczymy. nie ma co sie podniecac za wczesnie.
                  • misty_zwany_krawcem Re: Misty 10.07.07, 12:12
                    a popatrz teraz na S$P mini future i Nasdaq 100 mini future.....na razie to jeszcze nie ma dużego znaczenia ale widok jakże miły dla misiego oka :)))
                    • tom8010 Re: Misty 10.07.07, 12:44
                      eeee ja na to nie patrze. u nas banda obroniona i sie w miare trzyma, nawet
                      pomimo tego ze euroland troche przeszkadzal. dopoki nie bedzie mocnej windy w
                      dol na wiekszych obrotach to bedziemy mieli takie bujanie od bandy do bandy.
                      zamknalem rano jedna eske i sobie poczekam.
                      • misty_zwany_krawcem Re: Misty 10.07.07, 12:53
                        ale gdzie do bandy jeszcze daleko. U mnie jest ona na 3770 tyle co na Wigu20.
                        Jutro pewnie jej dotkniemy. Liczę że amerykanie nam dzisiaj pomogą.
                        • tom8010 Re: Misty 10.07.07, 13:16
                          sprawdz tak za 10-15min poczte cos Ci przesle to sobie popatrzysz
                          • misty_zwany_krawcem Re: Misty 10.07.07, 19:54
                            chyba puścił zawór u przyjaciół.
                            Świeża dostawa niedźwiedzi z Alaski :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka