Dodaj do ulubionych

Co się stało ze Stefkiem M. ? :))

21.07.07, 10:39
czy nie niepokoi was nieobecnośc nieodżałowanego komentatora wydarzeń giełdowych i nie tylko.....niejakiego Stefka M. ?
Co się z nim dzieje? Z rynku wypadł czy jaki czort?
Może trzeba zawiadomić jakieś odpowiednie instytucje...np. KNF ?
Brakuje mi jego soczystych komentarzy :))
Obserwuj wątek
    • fular1 Re: Co się stało ze Stefkiem M. ? :)) 21.07.07, 10:42
      a moich ci nie brakuje :) ?
      • tom8010 Re: do fulara 21.07.07, 10:53
        tak troche z innej beczki, znasz sie moze na HTML??
        • fular1 Re: do fulara 21.07.07, 11:14
          troszke, ale takie tam zabawy kiedys. a dokladniej ?
          • tom8010 Re: do fulara 21.07.07, 11:30
            Cześć,

Myśleliśmy z Zawodowcem4 o założeniu jakiegoś portalu związanego z giełda.
            Pewnie jeszcze kilka osób z forum by się podłączyło- gościnnie Citro, może
            Amigo i ktoś jeszcze. Na razie rozmawiałem tylko z Citro i Zawodowcem na priv.
            Niestety nikt z nas nie zna się na HTMLu więc bez tego nici. Rok temu robiłeś
            ten konkurs z akcjami :-) więc sobie pomyślałem, że może coś byś wiedział i
            może byś miał ochotę się do nas podłączyć.
            pzdr
            • fular1 Re: do fulara 21.07.07, 11:52
              jesli to ma byc taka stronka ze tak powiem skromna to cos moge tam pomoc...
              jakis szablon, spox.

ale jak to ma byc strona odjazdowa, z animacjami, fleshem to ja nie bardzo...
              • tom8010 Re: do fulara 21.07.07, 11:53
                a czego Ty sie spodziewasz?? konkurencji dla stooqa hehhehe
                • tom8010 Re: do fulara 21.07.07, 12:11
                  sprawdz poczte
                  • siurak20 Re: do fulara 21.07.07, 17:31
                    jakby fular byl zbyt zajety ustawianiem indeksow to ja tez sluze pomoca, co
                    prawda w htmlu duzo w zyciu nie zrobilem, ale z programowaniem i bazami danych
                    troche mialem do czynienia wiec mysle ze prosta strone tez dalbym rade zrobic :)
                    • fular1 Re: do fulara 21.07.07, 17:45
                      meila odebrałem i odpisalem
                      • rrj zapraszam 24.07.07, 03:33
                        .. do mnie. www.rrj.pl
            • elamigo1 amatorski- początkowo? - portal giełdowy 23.07.07, 20:19
              co chciałbyś wiedzieć o html - u?
              mogę pomóc w zakresie html i javascriptu ale to narzędzia do budowy stron a nie
              portalu. Mam pojęcie o tych sprawach, nawet doświadczenie w programowaniu ale
              żaden ze mnie zawodowiec. Ot pie..robiłem i administruję kilkoma prostymi
              stronkami:-)

- jakieś pomysły co do formy organizacyjnej tego pomysłu?
              - jakieś pomysły by ktokolwiek chciał to miejsce odwiedzać?
              - finansowanie przesięwzięcia?
              - miejsce pro auctor gloriam czy też docelowo komercyjne?
              kontakt na priva elamigo[małpa]wp.pl - tylko w tej sprawie.
              a
              pozdr.
              • fular1 Re: amatorski- początkowo? - portal giełdowy 23.07.07, 21:28
                html-owców od groma... bardziej sie przyda twoja merytoryka
                • elamigo1 Re: amatorski- początkowo? - portal giełdowy 23.07.07, 23:23
                  ja właśnie konkretnie i merytorycznie zadałem kilka prostych pytań które
                  sprawdzają czy to tylko takie sranxe w banie czy coś na poważnie. Co prawda z
                  czasem to u mnie krucho, ale każdy ciekawy pomysł jest wart rozważenia. Uważam
                  że nie warto angażować się w przesiewzięcia bez przyszłości
                  Każde które nie ma określonego celu i źródeł finansowania pozostaje jedynie w
                  sferze zwykłego gadulstwa. Jak coś się skonkretyzuje - czyli skąd $ i po co to
                  chętnie w to wejdę.
                  a

• fular1 Re: amatorski- początkowo? - portal giełdowy 23.07.07, 23:38
                    powiem ci jedno:

zatrudniłbym cie w mojej firmie
                    • elamigo1 Re: amatorski- początkowo? - portal giełdowy 24.07.07, 09:53
                      do Wrocka mam daleko:-) więc zgodzę się tyko jeśli oprócz laptopika i komórki w
                      pakiecie motywacyjnym będzie śmigłowiec.
                      pozdr:-)
                      a
      • misty_zwany_krawcem Re: Co się stało ze Stefkiem M. ? :)) 21.07.07, 10:59
        tak, fular, twoich mi też brakuje....
        ale ty jesteś zarządzającym i pompujesz bez opamiętania indeksy a ja gram ostatnio na krótkie i cie nie lubię :))
        • fular1 Re: Co się stało ze Stefkiem M. ? :)) 21.07.07, 11:14
          a wiesz jak smakuje pół melona premii :) ?? na lody jest :))
          ha ha
          • misty_zwany_krawcem Re: Co się stało ze Stefkiem M. ? :)) 21.07.07, 11:26
            na razie jeszcze nie wiem. Ale myśle że już niedługo się dowiem.
            Zwłaszcza jeśli Gorbi zechce mi udzielić kilka, kolejnych, cennych porad :))
            • wahh Re:do Gorbiego 21.07.07, 17:49
              Masz trudności z trafnym zajęciem pozycji, ale być może jesteś dobry w wyborze
              wyjścia. Jest metoda by to wykorzystać. Kupujesz np FW20U7 i sprzedajesz
              FW20Z7, najlepiej przy dużym spreadzie. Przy przeciwstawnych pozycjach na
              sąsiednich kontraktach nie jest potrzebny depozyt. Nie martwisz się w którą
              stronę pójdzie giełda. Gdy uważasz, że akcje zakończyły ruch w kierunku obranym
              po zakupie, kasujesz zyskowną pozycję. Możesz się troszkę zabezpieczyć przed
              nietrafną decyzją ustawiając punkt wyjścia dalej o kilka lub kilkanaście
              punktów niż Ci się aktualnie wydaje. Jesli trafiłeś pozostaje Ci pozycja, która
              przyniesie zyski przy ruchu w przeciwną stronę.
              • misty_zwany_krawcem Re:do Gorbiego 21.07.07, 17:58
                tak, ale to jest chyba dobre w jakimś trendzie bocznym.
                A poza tym....panowie....niekoncentrujecie sie na głownym temacie...
                jakiś hydepark się zrobił z tego wątku :))
              • prenditore Re:do Gorbiego 21.07.07, 21:48
                Lepiej poczekać bez pozycji, bo jeśli na jednej masz zysk, to na drugiej stratę
                i jesteś do tyłu na prowizjach. Korelowanie pozycji można przyjąć jedynie przy
                arbitrażu, albo dla zabawy.
                • wahh Re:do Gorbiego 21.07.07, 23:23
                  Na prowizji nic się nie traci - aby odbyć jazdę w dół, skasować zysk i
                  nastepnie w górę, skasować zysk zawsze trzeba wydać na 4 prowizje. Dla osoby
                  podejmującej częściej błędne niż trafne decyzje o wejściu jest to sposób na
                  ograniczenie strat, a może i zyski. De facto decyzja o faktycznym wejściu jest
                  tu przesunięta do momentu sprzedaży kontraktu na którym osiągneliśmy zysk. W
                  tym momencie jesteśmy lepsi od wszystkich uczestników rynku, którzy w
                  dotychczasowym ruchu decydowali się na złą pozycję i ponoszą straty / my
                  jesteśmy na zero/. Jeśli decyzje o wyjściu będą podejmowane lepiej niż
                  poprzednio o wejściu mozna będzie z tego odnieść korzyść.
                  • radiotrwam Re:do Gorbiego 22.07.07, 11:08

Niby sama racja ale :
                    - przy takim pechu jaki ma Gorbi może się okazać że wykres tego dnia jak to
                    zrobi bedzie nerwowy jak EKG po wysiłku i wywalą mu stopy na obu pozycjach.
                    • gorbibanki Re:do Gorbiego 23.07.07, 08:28
                      Na dzisiaj to tak mi się wykresy pozawężały, że przy dużej nerwowości system
                      otworzy i L i S :)
                      • prenditore Re:do Gorbiego 23.07.07, 20:18
                        Przy korelacji dwóch serii kontraktów na indeksy nie stawia się stóp.
                        Jeśli na jednej serii mamy zysk i go realizujemy, a rynek dalej pójdzie w tę
                        stronę, to na drugiej pozycji rośnie strata i do tego jesteśmy w plecy na
                        prowizjach.
                        • radiotrwam Re:do Gorbiego 23.07.07, 22:06

Nigdy się nie bawiłem w korelację dwóch przeciwstawnych kontraktów.
                          - ale myślę że gdyby ustawić stopy , to najprawdopodobniej by odpaliło jeden
                          stop ( ten na nietrafionej pozycji).A z drugiej pozycji by najprawdopodobniej
                          wpadło parę punkcików.Gorzej gdyby rozchwiany rynek odpalił obydwa stopy ( tu
                          rzeczywiście najlepiej ich nie ustawiać).
                          Piszę o stopach gdyż w trakcie sesji nie siedzę przy kompie ( co najwyżej w
                          pracy uda mi sie kilka razy zerknąć na notowania).Dlatego nie odważyłbym się
                          puścić pozycji bez ustawienia stopa
                          • siurak20 Re:do Gorbiego 24.07.07, 17:31
                            to nie latwiej poprostu ustawic stopa ktory zamiast zamykac otworzy nam
                            pozycje? :)
    • misty_zwany_krawcem Re: Co się stało ze Stefkiem M. ? :)) 23.07.07, 22:33
      Siedziałam właśnie w domu i czekałam na powrót mojego męża z pracy. Dzisiaj jednak wyjątkowo nie byłam sama - obok mnie siedziała Karolina - dziewczyna z agencji towarzyskiej. Właśnie wypadały 30-te urodziny mojego męża i Karolina była prezentem dla niego. A dokładniej prezentem miało być spełnienie jednej z fantazji seksualnych mojego męża - seksu z dwoma dziewczynami. O fantazjach mojego męża wiedziałam wszystko, ponieważ nie mamy przed sobą żadnych tajemnic. Zarówno ja zwierzam się mojemu mężowi z wszystkiego, jak i on niczego przede mną nie ukrywa. Osobiście uważam, że taki model małżeństwa znakomicie się sprawdza i przynajmniej w naszym związku funkcjonuje on znakomicie. Wiem także, że wielu facetów ma na swojej liście fantazji seksualnych seks z dwiema panienkami naraz, ale niewielu ma odwagę się do tego przyznać przed swoją partnerką. Dla wielu także owa fantazja pozostaje jedynie w sferze marzeń, gdyż będąc w związku
      z partnerką jej spełnienie oznaczałoby zdradę.
      • alinka102 Re: Co się stało ze Stefkiem M. ? :)) 23.07.07, 23:16
        dlatego łatwiej mają ci co w swoich fantazjach preferują kozy
        • misty_zwany_krawcem Re: Co się stało ze Stefkiem M. ? :)) 23.07.07, 23:38
          a z kozą to już nie zdrada?
          • siurak20 Re: Co się stało ze Stefkiem M. ? :)) 24.07.07, 17:37
            pewnie i zdrada, ale jak myslisz w jakim przypadku zona czula by sie bardziej
            zdradzona, widzac meza z sasiadka, czy widzac meza z koza?
            • misty_zwany_krawcem Re: Co się stało ze Stefkiem M. ? :)) 24.07.07, 19:14
              nie wiem jakby się czuła moja żona ale wiem jakbym ja się czuł gdybym zobaczył żonę z sąsiadem albo z kozłem.......myślę że równie nieswojo :))
              • radiotrwam Re: Co się stało ze Stefkiem M. ? :)) 24.07.07, 21:18

Z kozą to kojarzy mi się Mahatma Ghandi ,który według oficjalnych informacji
                lubił pić jej mleko ( źródła te jednak nie podają w jaki sposób pił to mleko- z
                kubeczka , a może bezpośrednio ?)
                Inni o kontakty z kozą posadzają Robinsona Cruzoe. Tylko źródła również nie
                podają czy to robił sam , czy do spółki z Piętaszkiem.....
                Tylko co te osoby , a w szczególności koza mają wspolnego z inwestycjami na
                giełdzie ?
                - może na giełdzie jest przynajmniej notowana jakaś spółka z Pacanowa (
                przynajmniej na CETO ?)
                • radiotrwam mały suplement dla miłośników tej orientacji 24.07.07, 21:22

www.gazetawyborcza.pl/1,75476,4334642.html
                  • misty_zwany_krawcem Re: mały suplement dla miłośników tej orientacji 25.07.07, 08:05
                    ten wątek taki jest....od samego początku.
                    Ma coś wspólnego ze wszystkim tylko nie z tematem.
                    Możesz tu sobie wrzucać co chcesz.
                    Mozesz wkleić np. jakiś swój poemat :))
                    To jest miejsce na taki forumowy hydepark :))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka