05.12.07, 09:08
No to mamy znowu ładną jazdę ,bez kasowego.
Kawka poranna smakuje :))
A jak koledzy??
Obserwuj wątek
    • zawodowiec4 Re: FW20Z7 05.12.07, 09:11
      Koledzy dłudzy w różny sposób - akcje, kontrakty i polskie i
      zagraniczne itp. Zgodnie z opisywaną strategią. Dla mnie rynki są
      wciąż wzrostowe a krótkie mnie obecnie nie interesują.
      • zawodowiec4 Re: FW20Z7 05.12.07, 09:19
        Co do krótkich to 3.600 pkt na wig20 to opór ale myśle, że padnie z
        marszu i ziści się krótkoterminowa odwrócona rgr z zasięgiem powyżej
        3.760 pkt.
        Walka rozegra sie pomiędzy 3.700 a 3.760 pkt na wig20. Tam mozna
        próbować szansy dla krótkich pozycji bo pewnie z marszu te opory nie
        padną. Ale idąc dalej myślę, że i one zostaną pokonane ale to już
        inna para kaloszy.
      • citro1 Re: FW20Z7 05.12.07, 09:20
        Z4 dobre dziecko jestes:)
        Mikołaj Cie lubi i dostaniesz prezent - tylko nie bądż wybredny,bierz jak dają.
        • citro1 Re: FW20Z7 05.12.07, 10:09
          Ja juz dostałem prezencik >
          • citro1 Re: FW20Z7 05.12.07, 10:30
            220 baniek po godzinie,z tego połowa na biotonie i pkosa.
            hmm kasa niby jest,chyba mają ochotę na przetestowanie 3620 na indeksie
            poczekamy do południa,podaż się cofnęła,ale czy tak do końca??
            • citro1 Re: FW20Z7 05.12.07, 10:55
              Dziwny ten handel,kupują na "jamnika"
              jen się od dwóch godzin umacnia leciutko,to powinno osłabić byki na świecie.
              • citro1 Re: FW20Z7 05.12.07, 11:11
                Sprzedaż detaliczna w europie sporo poniżej prognoz,przy pesymizmie już by
                spadli,ale mamy optymizm i kiepskie dane europa olewa.
                Mamy Mikołaja w końcu - Nie!
              • zawodowiec4 Re: mwig40 - tu jest rozstrzygnięcie 05.12.07, 11:14
                Jen tak sobie wygląda. Na wykresie długoterminowym indeksu jena jest
                bardzo silny bo wieloletni opór. Bardzo wątpię aby szybko sobie
                poradził z tym oporem. Zagrożenia dla akcji tu nie widzę.
                A kasa sie w końcu jakaś pojawiła na naszym rynku. Dla mnie, oprócz
                tpsa, dobrze wygląda kghm. Wsparcie w rejonie 100 - 110 zł
                zadziałało; dodatkowo pomoc może przyjść ze strony miedzi - obecnie
                jest na linii trendu długoterminowego co stanowi bardzo silne
                wsparcie.
                Szczególnie ciekawa jest za to walka na mwig40 - obecnie mamy silny
                opór. Jak ten indeks nie pójdzie w górę to sytuacja się skomplikuje
                dla byków bo będzie znowu ta sama sytuacja - rynek dużych społek
                ciągnący na chama w górę, malejąca szerokość i w efekcie za jakiś
                czas znowu zjazd totalny. Na tym rynku szukałbym odpowiedzi na
                pytanie o trwałość i intencje obecnego ruchu.
                • fular1 Re: mwig40 - tu jest rozstrzygnięcie 05.12.07, 12:56
                  zaczynacie mowic o hossie, baaa widze euforyczne stwierdzenia :) trzeba zachowac
                  pozor :)
                  • citro1 Re: mwig40 - tu jest rozstrzygnięcie 05.12.07, 13:13
                    ho ho ho, jaki Mikołaj hojny,za jednym razem dwa opory chcą połamać.150pkt od
                    wczorajszego dołka - za szybko zamknąłem:(
                    • zawodowiec4 Re: fular 05.12.07, 13:42
                      Fular, był czas, żeby pisać o spadkach i jest czas aby pisać o
                      wzrostach. Po ostatnim zjeździe rynku do stanu wysprzedania i
                      totalnego pesymizmu teraz mamy odbicie (hossę mamy od końca 2002 -
                      wciąż). Co z tego dalej będzie to zobaczymy. Na razie wygląda mi to
                      tak jak pisałem i zajmuję odpowiednią do tego pozycję. Jak zawsze -
                      rynki chodzą cyklami; tak samo jak ludzkie nastroje. Tu nic nowego
                      sie nie dzieje. Patrząc z perspektywy długoterminowej na rynki to są
                      one nudne jak flaki z olejem - to tylko my się podniecamy codziennie
                      jakimis tematami bo tacy już jesteśmy.
                      • fular1 Re: fular 05.12.07, 13:54
                        nie no - oczywiscie. zartowalem. przeciez jak juz lubawa po 70 gr chodzila no to
                        o czyms to swiadczy.... na scianie strachu mozna wysoko wjechac - a strach wciaz
                        jest. strachu nie bedzie za 20%. wtedy trzeba zmykac.
                        • citro1 Re: fular 05.12.07, 13:58
                          Fular widzisz lukę na indeksie na 3697 - tam idziemy w krótkim terminie,po
                          drodze mamy opór na 3642 - już pocałowany,a 3583 teraz będzie wsparciem.
                          • wahh Re: fular 05.12.07, 14:09
                            Czy na dzisiaj nie są już dobre krótkie?
                            • violinist4 Re: fular 05.12.07, 14:23
                              ja tam bym się jeszcze nie przekręcał - są bezwzględni !
                              kusi, kusi ale każde szaleństwo musi trochę potrwać..
                              klapki bykom nałożyli, te się rozpędziły - a że głupie, to tratują
                              wszystko na drodze..
                              szmaciaki jakoś gorzej; chyba już czas na fundamenty..

(moja opinia)
                              PZDR
                            • citro1 Re: fular 05.12.07, 14:25
                              hehehe znowu mamy dziwne dane o zatrudnieniu.
                              Ręce opadają jak oni to liczą.Oczywiście dane można olać, 15 min będzie reakcja.
                              Krótkie dzisiaj?? jedzie tylko pierwsza liga ,a reszta bryndza.Małą pozycję po
                              3660/70 czemu nie! czy dzisiaj?? to juz zależy od wyczucia
                              • wahh Re: fular 05.12.07, 14:33
                                Na SP500 fut w ciągu ostatniego tygodnia uformowała się prawie pełna
                                formacja głowy i ramion. Jeśli przebije w dół to będzie pewnie jazda
                                do 1407 - a za tym nasz WIG.
                                • violinist4 Re: fular 05.12.07, 14:40
                                  ja mam innego zwida - optymistycznego..
                                  na naszym głównym obecnie fiucie (i W20), jak nic, widzę
                                  diament "<>"..

a to z kolei jest odwróceniem trendu; plus - jak nic, widzę także
                                  dziś wybicie..

taki tam świzdu-gwizdu zwid !
                                  PZDR
                                • citro1 Re: fular 05.12.07, 14:41
                                  Do fedu nie będzie żadnej jazdy,tak mi sie wydaje.3696 jest opór.Chcesz to
                                  możesz pod to zagrać małą eSke
                              • zawodowiec4 Re: Citro 05.12.07, 14:46
                                No właśnie, jak oni to liczą ? Moim zdaniem nie liczą tylko łżą jak
                                psy. Tamtejsze urzędy stat zajmują się wypisywaniem głupot na skalę
                                masową - mącą ludziom w głowach. Szkoda gadać. Dlatego ja nie
                                przywiązuje żadnej wagi do tych głupot. Na razie kolesie rzucili sie
                                do kupna usd bo stwierdzili, że to koniec świata i usd czeka juz
                                tylko świetlana przyszłość. Moim zdaniem nie czeka a przkonamy sie
                                już niedługo (może za 10 minut).
                • violinist4 zawodowiec - a pomógłbyś trochę ! 05.12.07, 14:46
                  ja tam mam po korek ! wóz albo przewóz - ale tym
                  razem "fundamentalnie"..

no !
                  też byś se coś kupił - do wyboru, do koloru; po ostatniej
                  posezonowej obniżce okazji nie brakuje !
                  • zawodowiec4 Re: zawodowiec - a pomógłbyś trochę ! 05.12.07, 14:47
                    A np. co ?
                    • violinist4 Re: zawodowiec - a pomógłbyś trochę ! 05.12.07, 14:52
                      a nie wiem - Twoja kasa.. (!)

ale wiesz.. Ty trochę do woreczka, citro by coś tam skubnął, Jack
                      Sparrow 2 by sobie dobrał.. ta..
                      cała masa reszty młodzieży - też coś popakuje i oporki delikatnie
                      mówiąc, zmiażdzymy.. o !

chociaż moim zdaniem pójdzie..
                      PZDR
                      • zawodowiec4 Re: zawodowiec - a pomógłbyś trochę ! 05.12.07, 14:55
                        To jak pójdzie to poczekajmy. Mnie tam juz wystarczy tego towaru i
                        na razie nie będę kupował tych naszych doskonałych akcji.
                        • violinist4 nie, to nie ! 05.12.07, 15:00
                          ;)

wyślemy karteczkę ze Malmo.. ;)
                          (w radiu już trąbią, że Krauze, że wzrosty, że to, że tamto.. -
                          naród wróci z roboty i koling do maklera - Panie bierz Pan !)
                    • citro1 Re: zawodowiec - a pomógłbyś trochę ! 05.12.07, 14:54
                      Ja tam małą eSke mam ( 2szt)co by nie dostać po łapkach.Trochę to za szybko -
                      zobaczymy
                      • zawodowiec4 Re: zawodowiec - a pomógłbyś trochę ! 05.12.07, 14:57
                        Ja zamknąłem L na futach. Ale bez S. Na spadki nie gram. Na
                        przeczekanie tak.
                        • citro1 Re: zawodowiec - a pomógłbyś trochę ! 05.12.07, 15:13
                          Z4 - malutkie tak dla sportu
                          • zawodowiec4 Re: zawodowiec - a pomógłbyś trochę ! 05.12.07, 15:18
                            He, he, dla sportu to ja fajki na wyścigi palę.
                      • js.2 Re: zawodowiec - a pomógłbyś trochę ! 05.12.07, 14:58
                        Z4 na L-kach, citro na L-kach - zanotowałem.
                        Ja od wczoraj byłem na S-kach , będę wiedział od kogo pożyczyć na
                        święta.
                        • futurek1 Re: zawodowiec - a pomógłbyś trochę ! 05.12.07, 15:02
                          widze ze nastroj Mikolajkowy co niektorym juz prezenta poprzynosil :-)
                        • citro1 Re: zawodowiec - a pomógłbyś trochę ! 05.12.07, 15:05
                          Zamknięte po 3610 rano.Jak to często pisze żeglarz (sfrajerowałem),ale ja tak
                          nie sadze:)
                          Teraz malutkie eSki
                          • futurek1 Re: zawodowiec - a pomógłbyś trochę ! 05.12.07, 15:07
                            S-ki na fix dopiero PCRO
                            • futurek1 Re: zawodowiec - a pomógłbyś trochę ! 05.12.07, 15:14
                              wyglada ze 3700 dzis jeszcze pocalujemy :-)na FW20
                              • violinist4 Re: zawodowiec - a pomógłbyś trochę ! 05.12.07, 15:17
                                nie.. za proste..
                                ja teraz bym zrobił "dziękulski", ale trzymajta się tam chłopy na
                                poziomie, żebym miał jutro dobre otwarcia..

• citro1 Re: zawodowiec - a pomógłbyś trochę ! 05.12.07, 15:20
                                Raczej nie -misie pękły już wcześniej ,a nowych byczków nie widać.
                                A cały ten ruch od 3630 na mizernych obrotach.Mała euforia nic więcej,ale może
                                jeszcze dzień dwa potrwać.Ja nie lubię jak tak szybko jadą,mozna wypaśc na wirażu.
                                • futurek1 Re: zawodowiec - a pomógłbyś trochę ! 05.12.07, 15:27
                                  maly obrot to zaleta nie wada :-) przy wyciaganiu docisna pozostalych misiow
                                  • citro1 Re: zawodowiec - a pomógłbyś trochę ! 05.12.07, 16:11
                                    Nic im już dzisiaj nie przeszkodzi - zobaczymy jutro.
                                    Dzięki i miłego popołudnia..
                                    • investor_ts Re: zawodowiec - a pomógłbyś trochę ! 05.12.07, 22:32
                                      Jutro niektórym misiom może nie starczyć na depo, więc wyciskania
                                      krótkich ciąg dalszy ;)
                                      • citro1 Re: zawodowiec - a pomógłbyś trochę ! 05.12.07, 22:36
                                        Głupim misiom nie starczy.Nazwij to dokładnie
                                  • futurek1 Re: zawodowiec - a pomógłbyś trochę ! 05.12.07, 16:13
                                    no 5p zabraklo ale to prawie pocalunek choc PRAWIE robi wielka roznice :-) czas
                                    na PCRO
                                    • futurek1 TNX 05.12.07, 16:28
                                      stockcharts.com/charts/gallery.html?$TNX
                                      wracam do tego >40,4 a <38,4 wybicie z tego zakresu nada kierunek na teraz brak
                                      pewnych rozstrzygniec
                                      • incubus69 Re: TNX 05.12.07, 21:29
                                        Żałuję, że nie mogłem się przyłączyć do dotychczasowego ruchu, bo
                                        miałem chęci na L-ki, ale co z tego jak po transferze rachunku do
                                        Pekao z BPH musiałem zobaczyć jak on funkcjonuje, później musiałem
                                        się popytać co zrobić, żeby działały u mnie notowania on-line,
                                        popatrzeć jak działają, a dzisiaj siedziałem do 13.00 w pracy i było
                                        już prawie po całym ruchu.Ech-żal.No nic zobaczymy jutro.
                                        • citro1 Re: fular 06.12.07, 07:52
                                          • citro1 Re: fular 06.12.07, 07:55
                                            No tak ,jeszcze jestem zaspany:))
                                            Muszę pilnie wyjechać,Fular wyślij sms w południa.
                                            Z góry dziękuję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka