citro1 05.12.07, 09:08 No to mamy znowu ładną jazdę ,bez kasowego. Kawka poranna smakuje :)) A jak koledzy?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zawodowiec4 Re: FW20Z7 05.12.07, 09:11 Koledzy dłudzy w różny sposób - akcje, kontrakty i polskie i zagraniczne itp. Zgodnie z opisywaną strategią. Dla mnie rynki są wciąż wzrostowe a krótkie mnie obecnie nie interesują. Odpowiedz Link Zgłoś
zawodowiec4 Re: FW20Z7 05.12.07, 09:19 Co do krótkich to 3.600 pkt na wig20 to opór ale myśle, że padnie z marszu i ziści się krótkoterminowa odwrócona rgr z zasięgiem powyżej 3.760 pkt. Walka rozegra sie pomiędzy 3.700 a 3.760 pkt na wig20. Tam mozna próbować szansy dla krótkich pozycji bo pewnie z marszu te opory nie padną. Ale idąc dalej myślę, że i one zostaną pokonane ale to już inna para kaloszy. Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: FW20Z7 05.12.07, 09:20 Z4 dobre dziecko jestes:) Mikołaj Cie lubi i dostaniesz prezent - tylko nie bądż wybredny,bierz jak dają. Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: FW20Z7 05.12.07, 10:30 220 baniek po godzinie,z tego połowa na biotonie i pkosa. hmm kasa niby jest,chyba mają ochotę na przetestowanie 3620 na indeksie poczekamy do południa,podaż się cofnęła,ale czy tak do końca?? Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: FW20Z7 05.12.07, 10:55 Dziwny ten handel,kupują na "jamnika" jen się od dwóch godzin umacnia leciutko,to powinno osłabić byki na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: FW20Z7 05.12.07, 11:11 Sprzedaż detaliczna w europie sporo poniżej prognoz,przy pesymizmie już by spadli,ale mamy optymizm i kiepskie dane europa olewa. Mamy Mikołaja w końcu - Nie! Odpowiedz Link Zgłoś
zawodowiec4 Re: mwig40 - tu jest rozstrzygnięcie 05.12.07, 11:14 Jen tak sobie wygląda. Na wykresie długoterminowym indeksu jena jest bardzo silny bo wieloletni opór. Bardzo wątpię aby szybko sobie poradził z tym oporem. Zagrożenia dla akcji tu nie widzę. A kasa sie w końcu jakaś pojawiła na naszym rynku. Dla mnie, oprócz tpsa, dobrze wygląda kghm. Wsparcie w rejonie 100 - 110 zł zadziałało; dodatkowo pomoc może przyjść ze strony miedzi - obecnie jest na linii trendu długoterminowego co stanowi bardzo silne wsparcie. Szczególnie ciekawa jest za to walka na mwig40 - obecnie mamy silny opór. Jak ten indeks nie pójdzie w górę to sytuacja się skomplikuje dla byków bo będzie znowu ta sama sytuacja - rynek dużych społek ciągnący na chama w górę, malejąca szerokość i w efekcie za jakiś czas znowu zjazd totalny. Na tym rynku szukałbym odpowiedzi na pytanie o trwałość i intencje obecnego ruchu. Odpowiedz Link Zgłoś
fular1 Re: mwig40 - tu jest rozstrzygnięcie 05.12.07, 12:56 zaczynacie mowic o hossie, baaa widze euforyczne stwierdzenia :) trzeba zachowac pozor :) Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: mwig40 - tu jest rozstrzygnięcie 05.12.07, 13:13 ho ho ho, jaki Mikołaj hojny,za jednym razem dwa opory chcą połamać.150pkt od wczorajszego dołka - za szybko zamknąłem:( Odpowiedz Link Zgłoś
zawodowiec4 Re: fular 05.12.07, 13:42 Fular, był czas, żeby pisać o spadkach i jest czas aby pisać o wzrostach. Po ostatnim zjeździe rynku do stanu wysprzedania i totalnego pesymizmu teraz mamy odbicie (hossę mamy od końca 2002 - wciąż). Co z tego dalej będzie to zobaczymy. Na razie wygląda mi to tak jak pisałem i zajmuję odpowiednią do tego pozycję. Jak zawsze - rynki chodzą cyklami; tak samo jak ludzkie nastroje. Tu nic nowego sie nie dzieje. Patrząc z perspektywy długoterminowej na rynki to są one nudne jak flaki z olejem - to tylko my się podniecamy codziennie jakimis tematami bo tacy już jesteśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
fular1 Re: fular 05.12.07, 13:54 nie no - oczywiscie. zartowalem. przeciez jak juz lubawa po 70 gr chodzila no to o czyms to swiadczy.... na scianie strachu mozna wysoko wjechac - a strach wciaz jest. strachu nie bedzie za 20%. wtedy trzeba zmykac. Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: fular 05.12.07, 13:58 Fular widzisz lukę na indeksie na 3697 - tam idziemy w krótkim terminie,po drodze mamy opór na 3642 - już pocałowany,a 3583 teraz będzie wsparciem. Odpowiedz Link Zgłoś
violinist4 Re: fular 05.12.07, 14:23 ja tam bym się jeszcze nie przekręcał - są bezwzględni ! kusi, kusi ale każde szaleństwo musi trochę potrwać.. klapki bykom nałożyli, te się rozpędziły - a że głupie, to tratują wszystko na drodze.. szmaciaki jakoś gorzej; chyba już czas na fundamenty.. (moja opinia) PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: fular 05.12.07, 14:25 hehehe znowu mamy dziwne dane o zatrudnieniu. Ręce opadają jak oni to liczą.Oczywiście dane można olać, 15 min będzie reakcja. Krótkie dzisiaj?? jedzie tylko pierwsza liga ,a reszta bryndza.Małą pozycję po 3660/70 czemu nie! czy dzisiaj?? to juz zależy od wyczucia Odpowiedz Link Zgłoś
wahh Re: fular 05.12.07, 14:33 Na SP500 fut w ciągu ostatniego tygodnia uformowała się prawie pełna formacja głowy i ramion. Jeśli przebije w dół to będzie pewnie jazda do 1407 - a za tym nasz WIG. Odpowiedz Link Zgłoś
violinist4 Re: fular 05.12.07, 14:40 ja mam innego zwida - optymistycznego.. na naszym głównym obecnie fiucie (i W20), jak nic, widzę diament "<>".. a to z kolei jest odwróceniem trendu; plus - jak nic, widzę także dziś wybicie.. taki tam świzdu-gwizdu zwid ! PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: fular 05.12.07, 14:41 Do fedu nie będzie żadnej jazdy,tak mi sie wydaje.3696 jest opór.Chcesz to możesz pod to zagrać małą eSke Odpowiedz Link Zgłoś
zawodowiec4 Re: Citro 05.12.07, 14:46 No właśnie, jak oni to liczą ? Moim zdaniem nie liczą tylko łżą jak psy. Tamtejsze urzędy stat zajmują się wypisywaniem głupot na skalę masową - mącą ludziom w głowach. Szkoda gadać. Dlatego ja nie przywiązuje żadnej wagi do tych głupot. Na razie kolesie rzucili sie do kupna usd bo stwierdzili, że to koniec świata i usd czeka juz tylko świetlana przyszłość. Moim zdaniem nie czeka a przkonamy sie już niedługo (może za 10 minut). Odpowiedz Link Zgłoś
violinist4 zawodowiec - a pomógłbyś trochę ! 05.12.07, 14:46 ja tam mam po korek ! wóz albo przewóz - ale tym razem "fundamentalnie".. no ! też byś se coś kupił - do wyboru, do koloru; po ostatniej posezonowej obniżce okazji nie brakuje ! Odpowiedz Link Zgłoś
violinist4 Re: zawodowiec - a pomógłbyś trochę ! 05.12.07, 14:52 a nie wiem - Twoja kasa.. (!) ale wiesz.. Ty trochę do woreczka, citro by coś tam skubnął, Jack Sparrow 2 by sobie dobrał.. ta.. cała masa reszty młodzieży - też coś popakuje i oporki delikatnie mówiąc, zmiażdzymy.. o ! chociaż moim zdaniem pójdzie.. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
zawodowiec4 Re: zawodowiec - a pomógłbyś trochę ! 05.12.07, 14:55 To jak pójdzie to poczekajmy. Mnie tam juz wystarczy tego towaru i na razie nie będę kupował tych naszych doskonałych akcji. Odpowiedz Link Zgłoś
violinist4 nie, to nie ! 05.12.07, 15:00 ;) wyślemy karteczkę ze Malmo.. ;) (w radiu już trąbią, że Krauze, że wzrosty, że to, że tamto.. - naród wróci z roboty i koling do maklera - Panie bierz Pan !) Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: zawodowiec - a pomógłbyś trochę ! 05.12.07, 14:54 Ja tam małą eSke mam ( 2szt)co by nie dostać po łapkach.Trochę to za szybko - zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
zawodowiec4 Re: zawodowiec - a pomógłbyś trochę ! 05.12.07, 14:57 Ja zamknąłem L na futach. Ale bez S. Na spadki nie gram. Na przeczekanie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: zawodowiec - a pomógłbyś trochę ! 05.12.07, 15:13 Z4 - malutkie tak dla sportu Odpowiedz Link Zgłoś
zawodowiec4 Re: zawodowiec - a pomógłbyś trochę ! 05.12.07, 15:18 He, he, dla sportu to ja fajki na wyścigi palę. Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: zawodowiec - a pomógłbyś trochę ! 05.12.07, 14:58 Z4 na L-kach, citro na L-kach - zanotowałem. Ja od wczoraj byłem na S-kach , będę wiedział od kogo pożyczyć na święta. Odpowiedz Link Zgłoś
futurek1 Re: zawodowiec - a pomógłbyś trochę ! 05.12.07, 15:02 widze ze nastroj Mikolajkowy co niektorym juz prezenta poprzynosil :-) Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: zawodowiec - a pomógłbyś trochę ! 05.12.07, 15:05 Zamknięte po 3610 rano.Jak to często pisze żeglarz (sfrajerowałem),ale ja tak nie sadze:) Teraz malutkie eSki Odpowiedz Link Zgłoś
futurek1 Re: zawodowiec - a pomógłbyś trochę ! 05.12.07, 15:07 S-ki na fix dopiero PCRO Odpowiedz Link Zgłoś
futurek1 Re: zawodowiec - a pomógłbyś trochę ! 05.12.07, 15:14 wyglada ze 3700 dzis jeszcze pocalujemy :-)na FW20 Odpowiedz Link Zgłoś
violinist4 Re: zawodowiec - a pomógłbyś trochę ! 05.12.07, 15:17 nie.. za proste.. ja teraz bym zrobił "dziękulski", ale trzymajta się tam chłopy na poziomie, żebym miał jutro dobre otwarcia.. Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: zawodowiec - a pomógłbyś trochę ! 05.12.07, 15:20 Raczej nie -misie pękły już wcześniej ,a nowych byczków nie widać. A cały ten ruch od 3630 na mizernych obrotach.Mała euforia nic więcej,ale może jeszcze dzień dwa potrwać.Ja nie lubię jak tak szybko jadą,mozna wypaśc na wirażu. Odpowiedz Link Zgłoś
futurek1 Re: zawodowiec - a pomógłbyś trochę ! 05.12.07, 15:27 maly obrot to zaleta nie wada :-) przy wyciaganiu docisna pozostalych misiow Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: zawodowiec - a pomógłbyś trochę ! 05.12.07, 16:11 Nic im już dzisiaj nie przeszkodzi - zobaczymy jutro. Dzięki i miłego popołudnia.. Odpowiedz Link Zgłoś
investor_ts Re: zawodowiec - a pomógłbyś trochę ! 05.12.07, 22:32 Jutro niektórym misiom może nie starczyć na depo, więc wyciskania krótkich ciąg dalszy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: zawodowiec - a pomógłbyś trochę ! 05.12.07, 22:36 Głupim misiom nie starczy.Nazwij to dokładnie Odpowiedz Link Zgłoś
futurek1 Re: zawodowiec - a pomógłbyś trochę ! 05.12.07, 16:13 no 5p zabraklo ale to prawie pocalunek choc PRAWIE robi wielka roznice :-) czas na PCRO Odpowiedz Link Zgłoś
futurek1 TNX 05.12.07, 16:28 stockcharts.com/charts/gallery.html?$TNX wracam do tego >40,4 a <38,4 wybicie z tego zakresu nada kierunek na teraz brak pewnych rozstrzygniec Odpowiedz Link Zgłoś
incubus69 Re: TNX 05.12.07, 21:29 Żałuję, że nie mogłem się przyłączyć do dotychczasowego ruchu, bo miałem chęci na L-ki, ale co z tego jak po transferze rachunku do Pekao z BPH musiałem zobaczyć jak on funkcjonuje, później musiałem się popytać co zrobić, żeby działały u mnie notowania on-line, popatrzeć jak działają, a dzisiaj siedziałem do 13.00 w pracy i było już prawie po całym ruchu.Ech-żal.No nic zobaczymy jutro. Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: fular 06.12.07, 07:55 No tak ,jeszcze jestem zaspany:)) Muszę pilnie wyjechać,Fular wyślij sms w południa. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś