akwilon_stg Re: Wieszcz 10.09.09, 13:48 On nawet jak czyta z kartki, robi liczne błędy. :D. On jest jak Leo: zero profesjonalizmu, ale potrafi zamydlić oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seeb Re: Wieszcz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.09, 13:48 Ten Szpak jest piękny, jego łeb wielki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orangutan Re: Wieszcz IP: 78.133.249.* 10.09.09, 13:50 Co do tej wielkości Piechniczka... Otóż Piechniczek Selekcjoner wersja 2.0 to była totalna porażka, koszmarna gra i wyniki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Wieszcz IP: 193.109.212.* 10.09.09, 13:56 Kafar, Ty naprawdę wierzysz, że to Leo jest be, a PZPN, który tak wspiera swoimi komentarzami Szpakowski, jest cacy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: der Re: Wieszcz IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 10.09.09, 13:59 chakier.bblog.pl/wpis,nasi;walczyli;jak;jagiello;pod;grunwaldem,34857.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziggy Re: Wieszcz IP: 83.238.100.* 10.09.09, 14:01 A mnie przypomniało się (też Darka) sakramentalne "Potrzebne są zmiany w Polskim Związku Piłki Nożnej" po każdym meczu w pierwszej połowie lat dziewięćdziesiątych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pseudonim Re: Wieszcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.09, 14:02 Leeeeeeeeooooooooooooooooooo Leeeeeeeooooooooooooooooooooo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIROMAN Re: Wieszcz IP: *.96.204.3.host.de.colt.net 10.09.09, 14:02 wyłączcie go... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Deg Re: Wieszcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.09, 14:10 Każdy kto oglądał przynajmniej kilka komentowanych przez p. Szpakowskiego spotkań pewnie zauważył, że p. redaktor zawsze jest przygotowany- przed spotkaniem pisze sobie scenariusz w kilku wersjach, np.: Scenariusz nr.1- Dobra gra Polaków, dobry wynik, Scenariusz nr. 2- Dobra gra Polaków, zły wynik, Scenariusz nr.3 Kiepska gra Polaków, dobry wynik, Scenariusz nr. 4 Kiepska gra Polaków, zły wynik itp.. Wszystko to okrasi cytatami z prasy (oczywiście nie przyzna się, że kogoś cytuje, sugerując, że sam to wymyślił, nie podaje też żródła cytatu) licząc na to, że większość widzów jest analfabetami i gazet nie czyta. W zależności od wyniku otwiera swój magiczny pamiętniczek na odpowiedniej stronie i wygłasza to, co wześniej przygotował, udając przy tym, że wymyślił to na tzw. poczekaniu i leci "spontanem". Statystyczny kibic to kupuje najwidoczniej, skoro badania wskazują, że popularny Szpaku jest wg. kibiców najlepszym komentatorem piłkarskim (Sic!). Ja chciałbym z tego miejsca panu redaktorowi życzyć, by kiedyś, w przyszłości, choć to już najwyższy czas po tylu latach pracy w redakcji sportowej, opanował w końcu zasady gry w piłkę nożną, bo wbrew pozorom to się w jego pracy często przydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość: Mauro Re: Wieszcz IP: 155.56.68.* 10.09.09, 14:26 Jesli chodzi o mecz w ktorym zesmy naprawde walczyli, to byl mecz z Niemcami 2006... Ale to juz 3 lata temu :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lappa Re: Wieszcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.09, 14:37 Najgorsze są komentarze tych, którzy próbują wmówić, że jak ktoś krytykuje bełkotliwe tyrady Szpakowskiego, to automatycznie musi być obrońcą Beenhakkera. Prawda jest zaś taka, że choć Szpaku jest krytykowany, to nikt nie głaszcze Leo po głowie za to co do czego doszło z polską piłką ostatnio. Oczywiście stanie się on kozłem ofiarnym i mamy teraz ogromną eksplozję schadenfreude. Ale proszę, nie czyńcie z krytyków Szpaka obrońców Leona. To tak jakby z tych co Szpaka chwalą automatycznie czynić zwolennikami PZPN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwed Re: Wieszcz IP: 193.184.169.* 10.09.09, 14:37 Tylko ze Szpakowskiemu i Co ciagle sie przedluza kontrakt dalczego dalczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aef Re: Wieszcz IP: *.cable.ubr18.croy.blueyonder.co.uk 10.09.09, 14:43 to? takze mozna nazwac Requiem dla Beenhakkera skomponowane przez D. Szpakowskiego d-moll (KV 626). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kafar Re: Wieszcz IP: *.nplay.net.pl 10.09.09, 15:01 ekhm, ci co do mnie cos kierowali niech jeszcze raz przeczytaja co napisalem bo chyba nie potrafia czytac ze zrozumieniem.... ja nigdzie nie popieram pzpn, nie pisze ze mamy zawalistych pilkarzy, pisze ze Leo nie wywiazal sie ze swojego zadania, a Szpaku byl jaki byl, denerwowal mnie niejednokrotnie, ale wreszcie przejrzal na oczy, szkoda ze tak pozno ale zawsze, a wy sobie nadal piszcie ze to problemem jest polska pilka a Leo niech bedzie selekcjonerem do smierci nie napisze jakiej, jak on nawet selekcji nie potrafil przeprowadzic, szkoda ze Zahorskiego na Slowenie nie powolal i nie wypuscil.... oczywiscie ze polska pilka nie ozdrowieje jak Leona sie wywali (jeszcze raz zachecam do czytania ze zrozumieniem) ale przynjamniej z tego placka co mamy bedzie mozna stworzyc wzglednie najlepsza druzyne...., podkreslam dla tych co czytac nie potrafia: wzglednie najlepsza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateoo Re: Wieszcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.09, 15:15 Kafar, Szpaku nie przejrzał na oczy, on to robi z każdym kolejnym selekcjonerem. To jest już kolejny z serii, możesz tego nie pamiętać ale w taki sam sposób żegnał Piechniczka, Łazarka, Strejlaua, Apostela (wtedy to się nawet na kadrę obraził), ze Stachurskim nie pamiętam, ale pewnie też go zjechał, ponownie Piechniczka, potem wylansował Wójcika, ale jak Wójcik przegrał, to też było źle i tak dalej, Engel, Boniek, Janas, teraz Beenhakker. 11 selekcjonerów? 12 jeśli doliczyć Pawlaka (ale chyba Polska-Gruzja nie komentował Szpaku) - i ciągle jeden i ten sam komentator za każdym razem "przeglądający na oczy". Ktokolwiek będzie następny, czeka go z rąk Szpaka taki sam cios, kiedy mu się noga powinie, nawet jeśli wcześniej będzie się nad nowym selekcjonerem rozpływał w zachwytach. Pamiętam nawet, że w latach 90-tych kultowym tekstem, który zawsze się ze Szpakiem kojarzył to ten powtarzany jak mantra "W polskiej piłce konieczne są wielkie zmiany". :) Śmieszno i straszno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pseudonim Re: Wieszcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.09, 15:15 ojej, schadenfreude, straszne, ogromna eksplozja... rzeczywiście ogromna ; ) czołowe miejsce w dziale sportowym w portalu gazeta.pl zajmuje głupawa tyrada Szpakowskiego, jakby to on był głównym antybohaterem dnia wczorajszego. nie mam nic do Leo, nawalił, musi odejść - tyle że miłość do Leo śmieszyła od dawna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autoautor Re: Wieszcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.09, 15:25 ale coś w tym jest, faktycznie po tej porażce zjednoczyli się i ci kibice co od dawna chcieli przegnania Holendra i dziadki z PZPN i każdy odczuł wreszcie tę złosliwą satysfakcję, że w końcu przegrał i to tak żałośnie i można się go pozbyć. Ale tak naprawdę wiemy, że teraz dopiero zacznie się gra o ciepłą posadkę do 2012 roku. Będzie dużo kasy a mało stresu. Nikt nie będzie nowego poganiał ani nękał. Kibice się oswoją, bo będzie tylko parę meczów towarzyskich w roku i pewnie nawet nikt nie będzie pamiętał ich wyników ani składów. A potem będzie Euro, gdzie trafimy na różne Anglie, Hiszpanie czy Holandie i znowu się okaże, że było za trudno i te 3 lata poszły na marne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obs Re: Wieszcz IP: *.cable.ubr10.sgyl.blueyonder.co.uk 10.09.09, 15:29 teraz juz wiemy kto chleje wóde z Grześkiem Lato. Szpak to stary przyd.pas leśnych dziadków z PZPN pewnie oni go poprosili przy wódce zeby pojechal po Leo no i pojechal, jak prostaczek a ze Leo sie pogubil to nie dziwne. z takimi dzialaczami, pilkarzami i klimatem.. Odpowiedz Link Zgłoś
liq88 Re: Wieszcz 10.09.09, 15:29 Nie wiem czy gorszy był mecz, czy ta przemowa! Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_buczek99 Re: Wieszcz 10.09.09, 16:13 heheh co ciekawe wieszcza zauważyłem szybciej niż gazeta.pl, a nazwałem go sadystą...;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wieszcz IP: *.chello.pl 10.09.09, 16:25 Ja pierd0lę, chciało wam się to jojczenie w całości przepisywać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karim. Re: Wieszcz IP: *.sbmec.pl 10.09.09, 17:00 Czy mnie się wydaje, czy "Szpaku" od czasów wielkiej klapy za Łazarka ma gotowy tekst i co pewien czas zmienia jedynie nazwisko selekcjonera? :) Ale na poważnie... i tak lepszego komentatora nie mamy. Tylko błagam, nie mówcie o Borku, którego zajmuje głównie ilość żelu na włoskach pedałkowatych gwiazdeczek pokroju Krysi R. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luke101 Re: Wieszcz IP: *.phils.uj.edu.pl 10.09.09, 17:39 Z taką ligą nie mamy czego szukać. Jak piłkarze się przyzwyczaili przez lata do kupowania i sprzedawania meczów to przecież niełatwo będzie im wyrobić sobie nawyk starania się, i to dla jakiejś tam reprezentacji. Lepiej postawić np. na piłkę ręczną - tam to chłopaki z reprezentacji żyły sobie wypruwają na każdym meczu, serce roście patrząc na ich mecze. Odpowiedz Link Zgłoś