Dodaj do ulubionych

"Chabry z Poligonu" czyli podsumowanie VII kol...

IP: 213.17.172.* 21.09.09, 13:08
www.zhumorem.net
Obserwuj wątek
    • Gość: Grzes "Chabry z Poligonu" czyli podsumowanie VII kolejki Ekstraklasy IP: 89.25.232.* 21.09.09, 13:12
      No nareszcie jest podsumowanie. :)
      Panie Andrzeju, żeby nie było niecierpliwego oczekiwania, na "Chabry ... " zawsze będą dostępne po godz. 13, tak jak alkohol ze czasów PRL?
    • Gość: Grzes Re: "Chabry z Poligonu" czyli podsumowanie VII k IP: 89.25.232.* 21.09.09, 13:22
      A Bażik to co, od macochy, żaden klub go nie lubi?;)
      No chyba, że duet Bażik - Niedzielan z KS Szacuneczek, gra w Ruchu, a my żyjemy w niewiedzy.
    • Gość: Maniek Re: "Chabry z Poligonu" czyli podsumowanie VII k IP: *.chello.pl 21.09.09, 13:34
      no ale panie Andrzeju, jak lubię tę rubrykę tak wnoszę się doszkolić z przepisów :)
    • Gość: joe Re: "Chabry z Poligonu" czyli podsumowanie VII k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.09, 14:08
      Siejewicz i jego "asystenci" do Wrocławia!
    • el_kooba Re: "Chabry z Poligonu" czyli podsumowanie VII k 21.09.09, 14:28
      Moim zdaniem zamiast Wołąkiewicza w LZS Badziewko powinien być jednak Manuszewski. Nie przystoi tak wiekowemu obrońcy popełniać takich błędów.
    • Gość: niewojnie Re: "Chabry z Poligonu" czyli podsumowanie VII k IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.09, 14:37
      z tego co pamiętam, po tych wszystkich sukcesach Buncolowi przestało się chcieć być Polakiem i zrzekł się obywatelstwa na rzecz nowej ojczyzny, w której teraz sobie pracuje
    • Gość: muminek Re: "Chabry z Poligonu" czyli podsumowanie VII k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.09, 14:39
      Mięciel to chyba za cytat w LZS Badziewko. ;)
    • lilucu Re: "Chabry z Poligonu" czyli podsumowanie VII k 21.09.09, 15:21
      www.atuu.eu
    • Gość: KSCH Re: "Chabry z Poligonu" czyli podsumowanie VII k IP: 89.231.149.* 21.09.09, 15:36
      Z Kamionką ostatnio przegrała moja Chełminianka ;<
      W derbach Manchesteru 7 goli, a tu nigdzie nawet 3 paść nie chciały. I kurczę, gdzie dokładnie się ten kod wpisuje do ligi prywatnej, bom w tym zielony - znaleźć nie mogę.
    • Gość: www Re: "Chabry z Poligonu" czyli podsumowanie VII k IP: *.core.lanet.net.pl 21.09.09, 15:50
      Najlepszy cytat kolejki należy do Ryska Tarasiewicza :
      -Czy zabronił Pan swoim piłkarzom przechodzenia na polowę przeciwnika?
      -Tak.
    • Gość: tom Re: "Chabry z Poligonu" czyli podsumowanie VII k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.09, 17:01
      niewojnie nie zastanowiło się i napisało, że Buncol zrzekł się naszego obywatelstwa.
      Tak to już u nas jest, nie chce się sprawdzić jak było naprawdę ale chce się pisać (często bzdury), pozdrawiam.
    • Gość: Cerber Re: "Chabry z Poligonu" czyli podsumowanie VII k IP: *.adsl.alicedsl.de 21.09.09, 20:40
      Musicie wiedzieć, że jeszcze przed 10 laty, nie można było być obywatelem Bundesrepublik Deutschland i jednocześnie obywatelem innego kraju. Buncol przyjmując obywatelstwo niemieckie musiał zrzec się polskiego.
    • Gość: c Re: "Chabry z Poligonu" czyli podsumowanie VII k IP: 84.40.217.* 22.09.09, 13:43
      Co do ręki Łabędzkiego to przypominam:

"Ocena gry ręką zawodnika

36. Kontakt ręki zawodnika z piłką, który nastąpił na skutek świadomego działania tego zawodnika uznaje się za rozmyślne dotknięcie piłki ręką. Ma to miejsce nawet wtedy, gdy ręka ściśle przylega do tułowia zawodnika, lecz nastąpił rozmyślny ruch całego tułowia w kierunku piłki w celu jej zatrzymania lub zmiany kierunku jej lotu.
      37. Nieumyślne zetknięcie się piłki z ręką zawodnika względnie jego ręki z piłką - bez świadomego i celowego ruchu ręki - nie podlega karze."

źródło:
      www.pzpn.pl/zasady_gry_w_pilke.php
    • andrzej.kalwa Re: "Chabry z Poligonu" czyli podsumowanie VII k 25.09.09, 10:05
      => Grzes
      Nie wiem, czy zawsze, ale godzina 13:00 ma urok, konotacje i podteksty, wiec to chyba nie jest głupi pomysł, żeby poczekać ze sprawdzaniem. W każdym razie przed południem nie warto zaglądać :-)

=> el_kooba
      No, przyznam, że byłem jako ten osiołek, wybierający miedzy dwoma żł... ups... obrońcami. Trudny był wybór :-)

=> niewojnie

Z tego, co ja pamiętam (aczkolwiek mogę się mylić) , Buncol nigdy się polskiego obywatelstwa nie zrzekł, a sprawy narodowości/obywatelstwa w przypadku Ślązaków ani rozstrzygać, ani oceniać nie chcę, bo to zbyt skomplikowane (a jeszcze za PRL-u...). Wystarczy mi, że Buncol pięknie się zapisał w historii polskiej piłki. Podobnie jak Józef Schmidt w historii polskiego (i światowego) trójskoku. Na przykład.

=> muminek
      > Mięciel to chyba za cytat w LZS Badziewko. ;)

Za cytat też. Ale przede wszystkim za boiskowy całokształt. Już dawno żaden transfer nie był tak rozdymany "na wejściu" i tak sflaczały "na wyjściu".

=> KSCH
      > Z Kamionką ostatnio przegrała moja Chełminianka ;<

Wyrazy współczucia dla Chełminianki :-)
      A kod - po zalogowaniu się i kliknięciu w bocznym menu "Twoje ligi", powinno się pokazać okienko do wpisania kodu

=> www
      Cytat rzeczywiście mocny, ale 1. wszyscy się nim cieszyli, 2. przegapiłem go na żywo, a z odtworzenia brakowało mi kontekstu, wiec zrezygnowałem, żeby nie dać jakiejś plamy.

=> c
      Sąd sądem, a sprawiedliwość musi być po naszej stronie! :-)
      Ja bym karnego odgwizdał.
      Ale na szczęście nie jestem sędzią i się nie znać (to ostatnie podkreślam zresztą co dwa tygodnie), a "Poligon" nie jest kuroskonferencją dla arbitrów, tylko rubryką, w której ktokolwiek zrobi cokolwiek - może być użyte przeciwko niemu. Z autorem włącznie :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka