maz-46 Koniecpzpn.pl: Nie bojkotujmy produktów sponsor... 13.10.09, 20:55 Oho, no i zaczyna się. Jeszcze wszyscy wczoraj byli hurraoptymistami w sprawie akcji Koniec PZPN. Dziś już pojawiają się kwasy. A to dopiero początek. Łatwo jest bić anonimowo pianę i oświadczać, jaka to wspaniała akcja. Wczoraj, czy przed wczoraj napisałem na tym forum, że problem się zacznie, gdy przyjdzie do rejestracji tego "tworu" i wyboru władz. Wszyscy nie zastanawiając się nad słowami krzyczeli: "Idziemy na PZPN i wywozimy leśnych dziadków na taczkach". Ha, ha, dobre sobie, a kto wam wyda zezwolenie na demonstracje? Od razu was spałują i skończy się zadymą, a triumfować będą stare tryple z PZPN! Teraz ledwie koleś zaczął w imieniu was wszystkich wydawać pierwsze oświadczenia, już go potępiacie, już wam nie pasuje. Zrozumcie idioci, że ktoś musi tym kierować, ktoś kto ma trochę oleju w głowie i wie, jak się poruszać, a nie anonimowy debil, który potrafi tylko krzyczeć: J-ebać PZPN!... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldi_nysa Re: Koniecpzpn.pl: Nie bojkotujmy produktów spons IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.09, 08:14 jakie zezwolenie na demonstr? co ty człowieku wypisujesz? Przecież wystarczy zgłoszenie, poczytaj przepisy malkontencie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldi_nysa Re: Koniecpzpn.pl: Nie bojkotujmy produktów spons IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.09, 08:44 Jeśli masz ten olej o którym piszesz to czemu nie pokierujesz ćmoku? A możeś Ty towarzysz Atlas? Odpowiedz Link Zgłoś
zadbad Re: Koniecpzpn.pl: Nie bojkotujmy produktów spons 14.10.09, 12:27 maz-46 napisał: > Zrozumcie idioci, że ktoś musi tym kierować, ktoś kto ma trochę oleju w głowie > i wie, jak się poruszać, a nie anonimowy debil, który potrafi tylko krzyczeć: > J-ebać PZPN!... Zrozum idioto,że do bojkotowania sponsorów i reprezentacji nie potrzeba kierownictwa i władz.Debili takich jak Ty było już wielu. Odpowiedz Link Zgłoś
artur74 Bojkotujmy sponsorów, ligę i ... żyjących z piłki! 13.10.09, 21:00 Z początku byłem przeciwny bojkotowi, pachniał mi za bardzo łatwym chwytem reklamowym, kogoś, kto chce sobie wyrobić nazwisko. Teraz zaraziłem się ideą bojkotu i namawiam znajomych do zupełnego bojkotu wszystkiego, co ma wspólnego z PZPN-em! Odetnijmy ich od kasy. Wszystko co kojarzy się z PZPN-em pachnie porażką. A więc bojkot sponsorów i mediów zajmujących się piłką... P.S. Organizator bojkotu też widzę zaczyna pachnieć porażką...strach przed ewentualnymi procesami sądowymi??? Odpowiedz Link Zgłoś
rechott KOmpania Piwowarska 13.10.09, 21:01 Ludzie nauczcie się poprawnie pisać nazwy firm. To nie żadna Kampania tylko KOMPANIA Piwowarska. Dzisiaj już drugi tekst z "Kampanią Piwowarską" nie wiem tylko kto tą kampanię będzie robił ale chyba piwowarzy, bo skoro tak ją nazwali. Jest "kampania ziemniaczana" to może być i piwowarska czyli będzie się zbierać piwo. Jakość tekstów na gazeta.pl spada z prędkością z jaką kompromituje się PZPN. Odpowiedz Link Zgłoś
artur74 Bojkotuj!Co kojarzy się z PZPN-em pachnie porażką! 13.10.09, 21:03 Z początku byłem przeciwny bojkotowi. Teraz zaraziłem się ideą bojkotu i namawiam znajomych do zupełnego bojkotu wszystkiego, co ma wspólnego z PZPN-em! Odetnijmy ich od kasy. Wszystko co kojarzy się z PZPN-em pachnie porażką. A więc bojkot sponsorów i mediów zajmujących się piłką... P.S. Organizator bojkotu też widzę zaczyna pachnieć porażką...strach przed ewentualnymi procesami sądowymi??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batman84 Koniecpzpn.pl: Nie bojkotujmy produktów sponsor... IP: *.range86-156.btcentralplus.com 13.10.09, 21:12 ja od porazki z Irlandia przestalem kupowac Tyskie innych zachecam do bojkotu Odpowiedz Link Zgłoś
radioerewan Koniecpzpn.pl: Nie bojkotujmy produktów sponsor... 13.10.09, 21:18 W telewizorze widziałem wypowiedź organizatora akcji bojkotu. Cóż to za bojkot kiedy ów człowiek namawiał do dopingu przed telewizorami? Oglądanie meczu w TV też jest na rękę PZPN. Wielka oglądalność -> wielka kasa za reklamy -> wielka kasa dla PZPN. Bojkot powinien być na wszystkich płaszczyznach. Włącznie z TV. Jak ma być skutecznie, musi boleć. Ludzie nie muszą przychodzić na stadiony by PZPN zarabiał! Oglądalność = 0! Odpowiedz Link Zgłoś
artur74 Nowa akcja! Wyrzućmy telewizory przez okno! 13.10.09, 21:24 radioerewan napisał: W telewizorze widziałem wypowiedź organizatora akcji bojkotu. Cóż to za bojkot kiedy ów człowiek namawiał do dopingu przed telewizorami? Oglądanie meczu w TV też jest na rękę PZPN. Wielka oglądalność -> wielka kasa za reklamy -> wielka kasa dla PZPN. Bojkot powinien być na wszystkich płaszczyznach. Włącznie z TV. Jak ma być skutecznie, musi boleć. Ludzie nie muszą przychodzić na stadiony by PZPN zarabiał! Oglądalność = 0! Odpowiedz Link Zgłoś
radioerewan Re: Nowa akcja! Wyrzućmy telewizory przez okno! 13.10.09, 23:39 artur74 napisał: > Jeżeli jesteś kibicem polskiej reprezentacji, wyrzuć > w trakcie transmisji meczu z Chorzowa telewizor przez okno! > Jak ma być skutecznie, musi boleć. Oblałeś test na inteligencję, zjadając biurko przy którym miałeś go napisać? W telewizji jest więcej jak jeden program i może cię to zaskoczy, ale większość z nich nie nadaje transmisji z meczu polskich kopaczy świńskiego pęcherza. Przecież to co proponujesz sugeruje, że fałdy twojego mózgu trzeba by badać ze śrubą mikrometryczną! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kloss Re: Koniecpzpn.pl: Nie bojkotujmy produktów spons IP: *.mofnet.gov.pl 14.10.09, 12:14 radioerewan napisał: > W telewizorze widziałem wypowiedź organizatora akcji bojkotu. Cóż to za bojkot > kiedy ów człowiek namawiał do dopingu przed telewizorami? Oglądanie meczu w TV > też jest na rękę PZPN. Wielka oglądalność -> wielka kasa za reklamy -> > wielka > kasa dla PZPN. Bojkot powinien być na wszystkich płaszczyznach. Włącznie z TV. > Jak ma być skutecznie, musi boleć. Ludzie nie muszą przychodzić na stadiony by > PZPN zarabiał! Oglądalność = 0! Dokładnie. Jeśli bojkot, to także w tv. Ja grajków nie oglądam w tv. Pisałem też maile do sponsorów i cieszę się, że Śnieżka zareagowała. Nie oczekuję, że wycofają się z umów z pznp płacąc kary. Ale cieszę się, że pzpn dostał kolejny sygnał, że pętla się zaciska.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: upfor Gieleciński to karierowicz IP: *.acn.waw.pl 13.10.09, 21:20 Pan Gieleciński to (być może były - nie wiem) działacz SLD i gość, który sądząc się z uczelnią o zwrot czesnego robił wokół siebie ogromną szopkę medialną. Typ ma parcie na szkło. ideę bojkotu jak najbardziej popieram, niektóre postulaty też (rozwiązanie pzpn!) ale widać, że tutaj ktoś chce coś ugrać, ktoś chce, żeby było o nim głośno, ktoś chce się wybić i zrobić karierkę. i dlatego mi się to nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol49 Re: Gieleciński to karierowicz IP: *.centertel.pl 13.10.09, 23:55 nie ujadaj, chcesz działać, zgłos sie na koniecpzpn do jakiejs grupy i pokaż na co cie stać Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: Gieleciński to karierowicz 14.10.09, 09:54 Przecież to jasne, że gdy pojawia się jakaś masowa inicjatywa zaraz przyłączają się dfo niej ludzie z bardzo konkretnymi indywidualnymi celami. Niw wiem czy pan G do nich należy ale z góry bym tego nie wykluczał. Jeden z moich kolegów mawia: Nigdy nie wiadomo która lista społeczna stanie się listą wyborczą. Sprawa bojkotu jest śliska. Ci którzy krytykują G równie dobrze mogą być autentycznie zdeterminowani aby odciąć pzpnowskie wieprze od koryta, ale daję sobie głowę uciąć, że niektóre posty w tej sprawie serwują piarowcy z konkurencyjnych firm. Po prostu nie dajmy się zmanipulować i róbmy według włąsnego uznania i sumienia. PS. Osobiście uważam, że wszystko co ogranicza przychody pzpn (na wszystkich szczeblach tej organizacji) jest pożądane i w interesie polskiej piłki nożnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mig Jaki bojkot IP: *.chello.pl 13.10.09, 21:30 Jaki bojkot, gramy od wielu spotkań beznadziejnie, przegraliśmy z Czechami i gramy o pietruszkę z nieatrakcyjną medialnie drużyną, to nie ma chętnych na bilety. Gdybyśmy wygrali z Czechami, przynajmniej polowa Śląskiego by się zapełniła. Ktoś przypadkiem się w to wstrzelił równolegle z bojkotem internetowym, który może tyle zdziałać co wszystkie inne bojkoty w historii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xyt Re: Jaki bojkot IP: 212.160.172.* 14.10.09, 11:20 Gość portalu: mig napisał(a): > Jaki bojkot, gramy od wielu spotkań beznadziejnie, przegraliśmy z Czechami i > gramy o pietruszkę z nieatrakcyjną medialnie drużyną, to nie ma chętnych na > bilety. Gdybyśmy wygrali z Czechami, przynajmniej polowa Śląskiego by się > zapełniła. Ktoś przypadkiem się w to wstrzelił równolegle z bojkotem > internetowym, który może tyle zdziałać co wszystkie inne bojkoty w historii. A kto odpowiada za to, że gramy beznadziejnie i o pietruszkę? Dlaczego kompromitująco przegraliśmy z Czechami, a wcześniej ze Słowenią i Słowacją. Gdybyśmy wygrali z Czechami, a wcześniej ze Słowenią i Słowacją stadion byłby pełny i niepotrzebny by był żaden bojkot. To nie jest przypadkowe wstrzelenie, to jest świadome działanie na skutek przewidywalnych "osiągnięć" kadry, która przecież reprezentuje 40 mln, dumny i waleczny naród. A za kadrę i jej poziom odpowiada związek!!! Każdy bojkot daje efekt, pod warunkiem, że trwa dostatecznie długo. Tutaj długo trwać nie musi, bo jak braknie kibiców, braknie sponsorów, jak braknie sponsorów związek mniej zarobi, a na to nie pozwolą FIFA i UEFA, dla których poza piłką liczą się też pieniądze (w przeciwieństwie do PZPN, gdzie liczą się tylko pieniądze) Odpowiedz Link Zgłoś
piterovski do pana atlasa 13.10.09, 21:36 pamiętam co pan wypisywał na pzpn, jak widać i słychać koryto zmienia optykę, w dupie mam kogo by pan chciał widzieć na trybunach , koniec z wami i tą durnotą,wasz koniec jest nieunikniony znikniesz w mrokach dziejów jako leszcz, po tym co mówisz całkiem zasłużenie,zadaj sobie pytanie kto dla kogo istnieje w sporcie... Piotr Tkaczyński,kibic nie zrzeszony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emi Koniecpzpn.pl: Nie bojkotujmy produktów sponsor... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.09, 21:37 moim zdaniem trzeba pójść dalej i zbojkotować lige.moze wtedy właściciele klubów ppomogą wr ozwaleniu tego bajzlu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: damy radę Re: Koniecpzpn.pl: Nie bojkotujmy produktów spons IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.09, 22:06 sto procent racji. Jeżeli chcemy naprawdę coś ugrać jako kibice musimy podejść do tego bardzo poważnie ponieważ tak naprawdę nie mamy jeszcze żadnych sukcesów na naszym kibicowskim koncie. Narazie nie wiadomo ilu będzie kibiców, ilu obejrzy mecz (a to oglądalność w tv przynosi najwiękrzy zysk bo przy okazji oglądamy reklamy nie tylko te w przerwach ele również te na bandach na boisku), niewiadomo czy jakiejkoleiek firmie spadnie sprzedaż. , a tu na forum już słyszę że mamy w ręku karabin. Puki co nie mamy nic poza zapałem. Żeby z kimkolwiek negocjować trzeba mieć naprawdę mocne argumenty. Jestem jak najbardziej za bojkotem produktów, meczu również tego w tv - jest nawet ważniejsze zbojkotowanie mwczu w tv niż tego na stadionie - również ligi. Tylko naprawdę mocne uderzenie może przynieść jakieś korzyści. Jeżeli teraz damy się wciągnąć w jakieś gierki to nic nie zyskamy. Oni mają nas gdzieś i jak tyko mają okazję to to udowadniają. Albo wojna totalna albo wszystko się rozejdzie po kościach. Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: Koniecpzpn.pl: Nie bojkotujmy produktów spons 14.10.09, 09:57 Oczywiście, że tak. Kto wybiera włądze pzpn? Delegaci, którzy siedzą w klubach i strukturach terenowych. Ktoś na tego Latę głosował w końcu. Moim zdaniem ta struktura działa następująco: teren: "wybierzemy Was do zarządu ale macie się nie w...ć w nasze lokalne interesiki" zarząd: Yes, Yes, Yes! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babou Koniecpzpn.pl: Nie bojkotujmy produktów sponsor... IP: *.net.stream.pl 13.10.09, 21:54 Pomysł jest dobry, ale ja takiej strony nie traktowałbym poważnie. Widzieliście ten filmik? "Dąłącz do nas". Ludzie, ja wiem, że kibic to nie musi być prymusem, ale strzelam, że większość (znaczna!) gimnazjalistów wie jak napisać "dołącz". A jeszcze poważny portal daje link na główną... Odpowiedz Link Zgłoś
artur74 Dołoncz do Nas! Bojkotójemy PZPN! 13.10.09, 22:00 Gość portalu: babou napisał(a): > Pomysł jest dobry, ale ja takiej strony nie traktowałbym poważnie. > Widzieliście ten filmik? "Dąłącz do nas". Ludzie, ja wiem, że kibic to nie > musi być prymusem, ale strzelam, że większość (znaczna!) gimnazjalistów wie > jak napisać "dołącz". A jeszcze poważny portal daje link na główną... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babou Re: Dołoncz do Nas! Bojkotójemy PZPN! IP: *.net.stream.pl 13.10.09, 22:09 Przekonałeś mnie - dołonczam do was i bojkotujemy. Dąłączcie się i wy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kulawypies Koniecpzpn.pl: Nie bojkotujmy produktów sponsor... IP: *.aster.pl 13.10.09, 22:03 Czy kibole nie rozumieją, że reprezentację zdołował doszczętnie Benhaker, ulubieniec pismaków i kiboli, że PZPN cały czas opluwany i pod presją kolejnych ministrów sportu, pismaków i "opinii publicznej", czyli podjudzanych kiboli, trzymał tego trutnia, zamiast pozbyć się "wielkiej gęby" już po pierwszym blamażu. B. nie zbudował NIC bo mieszkał w Holandii, nie miał żadnego rozeznania w polskiej MIZERII, znał i grał tymi samymi zawodnikami, nie wniósł NIC do reprezentacji, tylko zdołował i tak słabą bazę. Ale też z czym do Europy i świata, czym są nasi ligowcy? I czy w trwającej od czasu AWS-u atmosferze plucia, judzenia i straszenia ten PZPN może coś zrobić? I po Tomaszewskim odezwał się jeszcze Boniek, strasznie obrażony i nadęty, że nie wybrali go prezesem. Pewno dokonał by takiego samego g*wna jak, gdy został selekcjonerem reprezentacji. Drzeć gębę to wielu potrafi, tak samo jak podburzony motłoch. A jeśli chodzi o bojkot to im mniej będzie kiboli na meczach tym bezpieczniej na ulicach i mniej wstydu przed cywilizowanym światem. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odis Atlas! Skończ pan wstydu oszczędź! IP: *.lanet.net.pl 13.10.09, 22:20 Na nikogo ten bełkot komucha nie działa. Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: Koniecpzpn.pl: Nie bojkotujmy produktów spons 14.10.09, 10:01 Kulawy, a kto tak skonstruował umowę z LB, że ani nie można było go bez odszkodowania wywalić, ani zmusić do oglądania meczów ligowych? Kibole? Pismaki? czy może jednak geniusze z pzpnu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsad Re: Koniecpzpn.pl: Nie bojkotujmy produktów spons IP: 212.160.172.* 14.10.09, 11:56 Gość portalu: kulawypies napisał(a): > B. nie zbudował NIC bo mieszkał w Holandii, nie miał > żadnego rozeznania w polskiej MIZERII, znał i grał tymi samymi zawodnikami, > nie wniósł NIC do reprezentacji, tylko zdołował i tak słabą bazę. Ale też z > czym do Europy i świata, czym są nasi ligowcy? I czy w trwającej od czasu > AWS-u atmosferze plucia, judzenia i straszenia ten PZPN może coś zrobić? W tym rzecz, za tę MIZERIĘ odpowiada PZPN. To PZPN organizuje rozgrywki ligowe, odpowiada za sędziów, trenerów, szkolenia. Pan Majewski zna tę mizerię i co? Jest jeszcze gorzej, jeszcze większy blamaż. PZPN może coś zrobić, ba mogę nawet podpowiedzieć co. Odsunąć skorumpowanych działaczy i sędziów, od polskiej piłki, wymusić na klubach szkolenia młodzieży i jej udział w kadrach seniorskich, zreformować rozgrywki, by mocne kluby częściej ze sobą się spotykały. Zlikwidować opłaty dla związku od drużyn A i B klasowych, w których zdolni amatorzy mogą się pokazywać. Dołożyć gminom do Orlików, lub do zatrudnianych tam trenerów. Wysyłać polskich trenerów na staże zagraniczne. A przede wszystkim by znaleźć pieniądze na to wszystko zmniejszyć koszty funkcjonowania związku. Bo na dziś: Koszty funkcjonowania związku to 4 mln, (w tym znaczna część to premie i wypłaty działaczy) koszty szkolenia młodzieży 0,5 mln. Odpowiedz Link Zgłoś
trombozuh Nowy Wałęsa się znalazł 13.10.09, 22:03 Jakim prawem pan Gieleciński reprezentuje ponad 100 tysięcy ludzi? Wybrał go ktoś? Chce coś sobie ugrać na boku? Już kombinuje, coby zrobić jaki Okrągły Stół, a potem może dostanie pensyjkę jakąś w PZPN? Potrzebny jest totalny, bezwarunkowy bojkot, żadnych rozmydlań. Leśne dziady - won. A dopiero potem możemy rozmawiać o nowym kształcie polskiej piłki. Więc, panie Gieleciński - spadaj pan. Bojkot sponsorów to bardzo skuteczna broń, to jest coś, czego leśne dziady obawawiają się najbardziej. 70% kasy PZPN to kasa od sponsorów, reszta to dotacje z Ministerstwa Sportu, a kasa z biletów to minimalny ułamek. Jeśli chcemy wygrać, musimy zmusić sponsorów do zaprzestania finansowania tej bandy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfg Re: Nowy Wałęsa się znalazł IP: *.nplay.net.pl 13.10.09, 23:00 A ile kasy mają od Sportfive za transmisje? Kolego, najpierw sprawdź, a dopiero potem najeżdżaj na innych, którym leży akurat na sercu to samo co Tobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwejo Re: Nowy Wałęsa się znalazł IP: *.adsl.inetia.pl 13.10.09, 23:23 A Ty co?Z PZPN? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sami Swoi Re: Nowy Wałęsa się znalazł IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 13.10.09, 23:42 Eee tam jaki PZPN. To zwykly, typowy "polaczy" przypadak psa ogrodnika, juz przez Mickiewicza w "Panu Tadeuszu" opisany. Sam nie zezre i drugiemu nie da. Do roboty toto sie nie wezmie bo nie warto, albo i tak sie nie uda, ale innym lape w kieszen i drobne liczyc to nie popusci, gdy zobaczy ze jednak sie udalo. Odpowiedz Link Zgłoś
jackski2 Re: Nowy Wałęsa się znalazł 14.10.09, 11:12 Nie kompromituj się człowieku. Nie masz bladego pojęcia o temacie, na który się wypowiadasz. Odpowiedz Link Zgłoś
maz-46 Re: Nowy Wałęsa się znalazł 14.10.09, 11:51 A nie zastanawiałeś się może nad faktem, że taki ruch jak Koniec PZPN, aby był skuteczny, musi działać legalnie? Musi mieć władze i jakąś formę rejestracji. Ktoś musi tym dowodzić i reprezentować te 120 tys. (na razie) kibiców. Przecież nie pójdą wszyscy do siedziby PZPN i na raz będą wykrzykiwać różne hasła. Trzeba się zorganizować i jeśli ten Gieleciński próbuje to robić w waszym imieniu, to dlaczego go potępiacie? Wyczytałem, że planowany jest marsz na PZPN. Pięknie, tylko trzeba to zgłosić władzom Warszawy i policji. Myślicie, że zgodzą się na taką demonstrację? Odmówią od razu i ogłoszą, że to nielegalne. Olejecie to, no to od razu skończy się zadymą z policją. Na takim marszu zjawią się różni ludzie i mogę się założyć, że wielu, bardzo wielu będzie zwykłych awanturników i podpitych chuliganów. Kto nad tym zapanuje? Kto weźmie za nich odpowiedzialność? Łatwo jest wznosić spontaniczne hasła, łatwo krzyczeć i napinać się w internecie, gorzej rozsądnie i z głową to wszystko zorganizować. Mimo sceptycyzmu dla tej całej akcji, życzę powodzenia w rozwaleniu PZPN, ale to mission impossible... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konsument Koniecpzpn.pl: Nie bojkotujmy produktów sponsor... IP: 78.16.160.* 13.10.09, 22:12 Sponsorzy dobrze wiedza ze to PZPN rzadzi reprezentacja i kasa od sponsorow!!! Koniec z PZPNem. Swinia sama od koryta nie odjedzie - ktos w koncu musi ja od tego koryta odgonic i wyglada na to ze jedynymi ktorzy to moga zrobic to kibice i sponsorzy. Nie ma co liczyc na rzad bo juz probowal i padl. Pilce potrzebna jest nowa federacja, nowe struktury i zarzad, nowy wizerunek. Jesli sponsorzy naprawe sie szanuja i szanuja pilke w Polsce powinni sie odciac od PZPN i wyslac PZPNowi prosta wiadomosc - albo PZPN skonczy z korupcja i zreformuje sie, zajmie sie rozwojem pilki i reprezentacji albo go przestana wspierac kasa. Jesli sponsorzy wspieraja PZPN to wspieraja to co najgorsze w polskiej pilce - brak profesjonalizmu, partriotyzmu, zaangazowania, lenistwo, korupcje, pijanstwo. Niestety wynikiem dzialanosci PZPNu (dzialacze, sedziowie, trenerzy) mamy takich samych pilkarzy jak PZPN - brak profesjonalizmu, partriotyzmu, zaangazowania, lenistwo, korupcje, pijanstwo plus slabiutkie umiejetnosci pilkarskie bo po co trenowack jak wszysko mozna zalatwic na siedzaco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom1978 Koniecpzpn.pl: Nie bojkotujmy produktów sponsor... IP: *.na5.pl 13.10.09, 22:14 Jeśli PZPN niepoda sie do dymisji pora bojkotować lige chyba że kogoś podnieca gdy nasz drużyny kończą gre w pucharach w sierpniu bo mnie i nietylko nie!A trzeba kuć żelazo puki gorące!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Kibice albo my albo dziadki!Jak sie zaczeło bojkot trzeba grać do końca ja mam karnet ale napewno niepujde już na mecz bo mnie nierajcują już rozgrywki ligowców i 5 runda przedwstępna pucharów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: co z moim wpisem? Koniecpzpn.pl: Nie bojkotujmy produktów sponsor... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.09, 22:16 Jeżeli chcemy naprawdę coś ugrać jako kibice musimy podejść do tego bardzo poważnie ponieważ tak naprawdę nie mamy jeszcze żadnych sukcesów na naszym kibicowskim koncie. Narazie nie wiadomo ilu będzie kibiców, ilu obejrzy mecz (a to oglądalność w tv przynosi najwiękrzy zysk bo przy okazji oglądamy reklamy nie tylko te w przerwach ele również te na bandach na boisku), niewiadomo czy jakiejkoleiek firmie spadnie sprzedaż. , a tu na forum już słyszę że mamy w ręku karabin. Puki co nie mamy nic poza zapałem. Żeby z kimkolwiek negocjować trzeba mieć naprawdę mocne argumenty. Jestem jak najbardziej za bojkotem produktów, meczu również tego w tv - jest nawet ważniejsze zbojkotowanie mwczu w tv niż tego na stadionie - również ligi. Tylko naprawdę mocne uderzenie może przynieść jakieś korzyści. Jeżeli teraz damy się wciągnąć w jakieś gierki to nic nie zyskamy. Oni mają nas gdzieś i jak tyko mają okazję to to udowadniają. Albo wojna totalna albo wszystko się rozejdzie po kościach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyanalfabeta Re: Koniecpzpn.pl: Nie bojkotujmy produktów spons IP: *.net.stream.pl 13.10.09, 22:23 A może to ci sami którzy "rządają zmiany?" https://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/51,80273,7141579.html?i=1 Rzut okiem. Dąłącz do nich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przesadzamy? Koniecpzpn.pl: Nie bojkotujmy produktów sponsor... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.09, 22:25 dzisiaj w wiadomościach TVP: "trener b-klasowej drużyny Odlewu Poznań musi PZPN płacić za zgłoszenie drużyny do rozgrywek, rejestrację zawodników, opłacać sędziów i obserwatorów. Maciej Chenszel, trener Odlewu Poznań: Nie ma absolutnie żadnych dotacji PZPN nie płaci nic klubom b-klasowym, właściwie tylko wymaga i tylko kasuje pieniądze a nic w zamian za to nie daje." Odpowiedz Link Zgłoś
cromio Nie chodzi o jeden mecz, nie chodzi o sponsorów. 13.10.09, 22:31 Chodzi o chory system,który obejmuje: PZPN, reprezentację, ligę, sponsorów. Pojawia się szansa na ruszenie tego systemu. Odczuć ból i strach muszą wszyscy. PZPN ale również sponsorzy. Nie byłoby reakcji Śnieżki, gdyby nie zagrożenie bojkotem i łączenie nazw firm z partactwem i złodziejstwem ligi, reprezentacji i PZPN. Sens ma jedynie całkowity i bezterminowy bojkot. Pan Filip wycofuje się w momencie, kiedy pojawia się pierwsze światełko. To ogromny błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atlas!_co?_C2H5OH Zgroza! Zobaczcie jak ubrany jest rzecznik pzpn :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.09, 22:37 jak ostatnia łajza śmietnikowa, menel, trol itp. jak mu nie wstyd w takim stanie wywiadu udzielać???? wypowiadać się???? on śmie nazywać kogoś zgraja????? a kim on qrwa jest i ta banda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m42 Re: Nie chodzi o jeden mecz, nie chodzi o sponsor IP: *.echostar.pl 13.10.09, 23:32 To przecież proste jak świński ogon : sponsorzy finansują kluby (mniej lub bardziej czystymi pieniędzmi ), PZPN ściąga kasę poprzez obowiązkowe opłaty z klubów za szkolenia,nadzór,licencje itp, itd. Posłuszni zawodnicy dostają większe a mniej posłuszni mniejsze ochłapy a do tego dopłacają kibice. Kibole pozwalają zarabiać agencjom ochrony i tak z grubsza działa ta pralnia. A jeszcze im mało to "strzygą" się wzajemnie. Płacą zawsze ci na końcu -nabywcy towarów w cenie produktów i nabywcy biletów Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Jaki bojkot? 13.10.09, 22:34 Tak sobie czytam o tym bojkocie i sobie tak mysle. Jaki sens ma bojkot PZPNu, sponsorow i reprezentacji, skoro caly beton jest ukryty w terenie, w klubach, klubikach...? Czy ktos o tym pomyslal, czy jednak dziadki z PZPN sa znacznie madrzejsi od organizatorow bojkotu? Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Re: Jaki bojkot? 14.10.09, 11:11 kralik111 napisał: > Tak sobie czytam o tym bojkocie i sobie tak mysle. > Jaki sens ma bojkot PZPNu, sponsorow i reprezentacji, skoro caly beton jest > ukryty w terenie, w klubach, klubikach...? > > Czy ktos o tym pomyslal, czy jednak dziadki z PZPN sa znacznie madrzejsi od > organizatorow bojkotu? ------------------------------------------------------------------- Slusznie,glównie w OZPN siedzi pezetpeerowsko-esbecki beton,który nie pozwoli na zmiany.I tak w razie czego wybiora swoich,jedynie minister moze zrobic to co kilkakrotnie próbowano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mark Koniecpzpn.pl: Nie bojkotujmy produktów sponsor... IP: *.microchip.net.pl 13.10.09, 22:43 Nie sponsorują PZPN tylko reprezentację? Smiechu warte. A działacze PZPN z jakich pieniędzy wypłacają sobie premie i podwyżki? Z pieniędzy sponsorów nie? A reprezentacja warta jest sponsorowania? Przecież na boisku udają ,że grają piłkarze a nie działacze. Może najpierw wyniki a potem kasa dla piłkarzy tak jak jest w każdym normalnym zawodzie.Jak narazie to niemamy ani jednego klasowego zawodnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Koniecpzpn.pl: Nie bojkotujmy produktów sponsor... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.09, 23:15 Kwestia czasu proszę pana, kwestia czasu........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Opar Absurdu Czy ktoś jeszcze jest Miłośnikiem Polskiej Piłki ? IP: *.aster.pl 13.10.09, 23:22 W skrócie MPP. Pytanie - co tu miłować? Pawła Brożka, któregoś z Lewandowskich? Latę? Kręcinę? Szpakowskiego? Wdowczyka? Fryzjera? Poziom ustawianej ligi? Może macie jakieś inne pomysły, co jeszcze "miłujecie w polskiej piłce"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oferma Kurde Felek ! IP: *.aster.pl 14.10.09, 01:36 A ja miesiąc temu przedłużyłem umowę z Orenge ! Poradzcie co teraz robić . Ale Tyskiego , lecha nie napije się do 2012 mimo że b. lubie przerzucam się na Łomże wszystkich sponsorów olewam . Dylematy to mają Ślązacy oni tylko tyskie piją. Zawiodłem się na tym G. to jakiś frajer karierowicz już pucuje do sponsorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: netia Koniecpzpn.pl: Nie bojkotujmy produktów sponsor... IP: *.adsl.inetia.pl 14.10.09, 06:52 TP SA ( ORANGE) to taki sam beton jak PZPN. Czego więc od nich oczekiwać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Atlas to pijak i gnida, 40 lat działa w polskiej IP: 217.116.98.* 14.10.09, 07:24 piłce i zrobił dla niej tyle samo dobrego co Piechniczek, Engel, Lato, Listkiewicz i wszystkie inne męty, których końca doczekać się nie mogę... TO NIE JEST BOJKOT REPREZENTACJI TYLKO PIE......GO PZPN!!!! Odpowiedz Link Zgłoś