Dodaj do ulubionych

Ekstraklasa kibolska - policja, klub i PZPN lek...

• Gość: pimpek Naiwne pytania do Kibiców. IP: 193.164.157.* 01.12.09, 13:17
      Panowie,
      nie chcę mieć poczucia, że jestem na pasku wybiórczej, iti czy jakiegokolwiek
      innego koncernu. Nie chcę mieć poczucia, że mam niepełne dane. Jestem
      warszawiakiem od kilku pokoleń, za młodu kibicowałem Legii i do dzisiaj mam do
      niej sentyment. Chcę zrozumieć o co chodzi w tym zamieszaniu. Z jednej strony
      nie mogę identyfikować się z ludźmi, którzy szafują czyjąś śmiercią, z drugiej
      zaś chciałbym za kilka lat pójść jeszcze na Łazienkowską z Synem... (na
      marginesie: autentycznie się wzruszyłem tym tekstem na konieciti.pl). Więc
      pytam: w czym rzecz??? Jeśli ktoś potrafi mi w miarę bez emocji sprawę
      zrelacjonować to będę bardzo wdzięczny. Początek znam: przyszło ITI i nadzieje
      kibiców na europejski klub.
      Z góry dziękuję za pomoc.
      • Gość: pimpek Re: Naiwne pytania do Kibiców. IP: 193.164.157.* 01.12.09, 16:27
        Cóż... Nie jest to oczywiście rzecz ważąca, ale z pewnością symptomatyczna. Z
        jednej strony łatwo przychodzi opluwanie się nawzajem, z drugiej jakże trudno
        jest uzyskać odpowiedź na proste wydawałoby się pytanie: ale o co chodzi? Jaka
        jest geneza tego zacietrzewienia?
        • myslacyszaryczlowiek1 Re: Naiwne pytania do Kibiców. 01.12.09, 18:29
          Poszukaj sobie linków, na tym forum to ci się w głowie wyjaśni.

Nie płakałem po tym Wejhercie czy jakoś tak.
    • myslacyszaryczlowiek1 Ekstraklasa zakłamania i fałszu 01.12.09, 13:24
      a na czele wybiórcza. Brawo kibice.
      • Gość: asg bydlo nie kibice IP: *.adsl.inetia.pl 01.12.09, 14:59
        dekle ktorzy nie chca normalnosci..ale ona i tak BEDZIE
        • Gość: .. Re: bydlo z wyborczej i tvn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.09, 17:14
          o tak!
    • Gość: jasnepełne2 Ekstraklasa kibolska - policja, klub i PZPN lek... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.09, 13:40
      Doszło do rzeczy nieprawdopodbnej wręcz ale popieram kiboli Legii.
      ITI z Wybiórczą niech im skoczą na małego!
    • Gość: Belzebub Jeżeli większośc tak uawża - prawa nie ma !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.09, 13:48
      Dla 99% procent dorosłych Polaków temat jest jakiś dziwny. Od kiedy to w
      Polsce jest prawo ?!! W Polsce prawo jest tego kto ma władzę, układy i
      koneksje. Sędziowie też tak uważają , no bo mało zarabiają i dorabiają na
      boku. Prokuratorzy też na boku sobie dogadzają , bo mało zarabiają. Nie
      inaczej jest z policjantami najgorzej uposażonymi z wyżej wymienionych grup.
      Za taką kasę nadstawiać mają głowy ?!! O ! co to to nie !!I o to chodzi , o to
      chodzi !! Biedne Państwo musi sobie jakoś radzić. Skoro nie stać je na
      utrzymanie tych co porządku mają pilnować to pozostawia sprawę porządku
      obywatelom, a ci kiedy są w większości zawsze mają rację. Pozostaje tylko
      pytanie czy istnieje coś takiego jak Państwo Polskie? Prezydent ma rację to
      Państwa Wolskie.
    • Gość: BBB Czyli lepiej bylo ich nie wpuszczac IP: 195.188.218.* 01.12.09, 13:49
      I ryzykowac, ze zdemoluja miasto, samochody, pobija postronnych
      przechodniow. Prawo, prawem ale jest tez cos takiego jak zdrowy
      rozsadek. Stalo sie cos, oprocz wyzwisk pod adresem ITI? Gazeta ma
      problemy (jak zawsze), nie wazne o czym pisac byle pisac.
      (nie jestem ani kibicem czy tam kibolem pilki noznej - sa inne
      ciekawe sporty wiec niech GW im wiecej uwagi poswieca bo krucjata
      przeciwko kibolom staje sie nudna).
    • Gość: heh Ekstraklasa kibolska - policja, klub i PZPN lek... IP: *.za.digi.pl 01.12.09, 13:49
      www.koniecwyborczej.pl
    • el_horse Ekstraklasa kibolska - policja, klub i PZPN lek... 01.12.09, 13:56
      BRAWO BRAWO BRAWO

prawo zostalo zlamane wiec trzeba znezc winnych (nawet jezeli ktos
      uwaza ze prawo jest zle).

tak samo jak z racami - skoro jest przepis ze nie mozna ich odpalac,
      to klub nie powinien sie chwalic pieknymi oprawami zrobionymi przy
      ich uzyciu

niech sie tlumacza, niech zaplaca kare, niech sie na drugi raz
      zastanowia czy warto - i policja i klub i pzpn (obserwator)
      • Gość: Shaman Re: Ekstraklasa kibolska - policja, klub i PZPN l IP: 193.23.63.* 01.12.09, 15:17
        Zostało złamane tylko "prawo" gazety wyborczej, które na szczęście nie jest
        prawem powszechnie obowiązującym w Polsce, a więc GW może najwyżej wszcząć
        śledztwo czy wśród tych kibiców, policjantów, organizatorów, osób z PZPN, itd.,
        którzy je złamali był jakiś jej pracownik i wobec niego wyciągnąć konsekwencje.
    • Gość: Kattowitzer GW + ITI = komusza milosc za pieniadze IP: 83.143.100.* 01.12.09, 13:58
      zenada!
    • Gość: Przemek Ekstraklasa kibolska - policja, klub i PZPN lek... IP: *.acn.waw.pl 01.12.09, 14:01
      Odpier... się od kibiców pismaku! Nie wszyscy z tych 850 byli kibolami,
      większość to normalni kibice. Piłka nożna dla kibiców, a nie dla PZPN czy
      okupantów z ITI. ITI spier...!!!
      • Gość: naj Re: Ekstraklasa kibolska - policja, klub i PZPN l IP: *.acn.waw.pl 01.12.09, 19:57
        To ty spier... spermochlipie, razem z tą żydokomuną z SKLW i OZSK.
    • Gość: san Ekstraklasa kibolska - policja, klub i PZPN lek... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.09, 14:02
      Dziwię się ITI, że nie walnie tego klubu w djabły. jeśli chcą
      iwestować w piłkę to jest jeszcze kilka normalnych klubów, gdzie
      kibice powitają ich z otwartymi rękami. Ja legia zacznie się tłuc po
      IV lidze to tym matołom naleje się do banii.
      • Gość: Warszawiak Re: Ekstraklasa kibolska - policja, klub i PZPN l IP: *.spray.net.pl 01.12.09, 20:13
        Ja się nie dziwię. Oni Legii nic nie dają tylko POŻYCZAJĄ. KP Legia jest
        zadłużona w ITI na 100 mln złotych co w zasadzie przekreśla np. debiut na
        giełdzie. Jest to największe zadłużenie w 93 letniej historii klubu. ITI jest w
        Legii tylko z jednego powodu - otrzymują od miasta stadion za 500 mln złotych.

Tak że ITI żadnej łaski Legii nie robi, ba pewnie mnóstwo kibiców wolało by
        nawet upadek spółki i odbudowę klubu od 5 ligi BEZ ITI.
    • Gość: Q "Nie plakalem po Wejchercie" IP: *.icpnet.pl 01.12.09, 14:02
      Co jest takiego obrazliwego w 'Nie plakalem po Wejchercie'? Nie lubili
      go wczesniej, nie lubia go tez po jego smierci, a antypatie wyrazaja w
      spokojny sposob.
    • rhacodactylus Ekstraklasa kibolska - policja, klub i PZPN lek... 01.12.09, 14:03
      Szanowni autorzy artykułu, jesteście moimi idolami:) Wasza wiedza, znajomość
      prawa, wiarygodność i kultura słowa mnie onieśmielają:) Najbardziej jednak
      cenię Waszą wiarę w to że inteligentny czytelnik da się nabrać na ten stek
      bzdur. Im dalej brniecie w swej krucjacie "antykibolskiej", tym więcej ludzi
      zaczyna dostrzegać Wasze prawdziwe oblicze. Koniec końców po Waszej stronie
      zostaną tylko osoby na Waszym poziomie. I właśnie o to chodzi. Gratuluję:)
      • Gość: Świteź Wiązów Fan Do autorów artykułu - PILNE!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.09, 15:01
        Ja temu wyżej to się nawet nie dziwie, choć go nie popieram. Sam jestem za wywaleniem tego bydła ze stadionów, ale uważam, że jesteście bez szans!!! Totalnie przegrani już na starcie!!!

I powiem Wam tak. Przedwczoraj, kiedy Marcin Dołęga został mistrzem świata w ciężarach, zastanawiałem się, dlaczego na sport.pl ten sukces jest marginalizowany, natomiast o piłce naszej i nie naszej (derby Hiszpanii zwane przez Was na wyrost derbami europy) było tekstów bez liku. I dzień w dzień Bakero to, Bakero tamto, Bakero powiedział, Bakero kaszlnął... do znudzenia, do wyrzygania!!!

I po co Wam to. To podniecanie się prowincjonalną ligą i nie naszymi sukcesami czy wydarzeniami? Przez to też nagminne marginalizowanie wydarzeń ważnych dla kibiców. Mówiąc kibic nie mam na myśli tych, których dotyczy ten artykuł.

Moja rada jest zatem taka. Jeśli ani kluby, ani PZPN, ani Ekstraklasa, ani sami kibice (kibole) i o zgrozo również Policja nie jest zainteresowana ucywilizowaniem tej ligi, to zostawcie ją w cholerę. Nie piszcie o niej więcej niż trzeba. Dajcie szansę dotrzeć do kibiców prawdziwym sukcesom prawdziwych sportowców. W przeciwnym razie Wasza walka jest bezcelowa. Jeszcze raz radzę. Niech sobie kluby robią z tym bydłem co chcą. Gwarantuję Wam, że i bez tego bagna mielibyście o czym pisać i byłyby to wiadomości o wiele radośniejsze!
      • Gość: exPO 10/10 IP: *.chello.pl 01.12.09, 16:06
        coś mi się wydaje że ten POpagandowy mur "TTI-GieWu-radiobZdet" zaczyna
        pomalutku pękać - tylko tak trzymać Panowie, jeszcze trochę takiej
        urbanowskiej POpagandy a sympatie w narodzie się odwrócą
        "wiatr historii wieje znów"
    • Gość: 123 GW prosze nie rob siebie SE i faktu!! IP: *.xnet.org.pl 01.12.09, 14:04
      Czytam Was od lat ale takimi artykulami zniechacie ludzi do czytania zreszta
      popatrzcie na ocene ^^
      • Gość: Przestaje was czyt Re: GW prosze nie rob siebie SE i faktu!! IP: *.217.146.194.generacja.pl 01.12.09, 14:18
        Zawsze bronilem waszej gazety, ale seria coraz bardziej tendencyjnych artkulow o
        spontanicznym ruchu kibicowskim sprawiliscie, ze odwracam sie od was... piszecie
        o 85o kibolach, ale gdzie byli w takim razie ci prawdziwi "kibice", ktorzy mogli
        sobie kupic bilety w warszawie?
    • Gość: qq Ekstraklasa kibolska - policja, klub i PZPN lek... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.09, 14:04
      wywalic z roboty pracownikow klubu, ktorzsy udaja zdziwionych,
      wywali z roboty rzecznikow policji bo albo ich nie ma albo sa
      nieprztgotowani, nie dziwie sie ze dzis protestuja w Warszawie skoro
      sa takimi nieudacznikami i nic nie potrafia zaltawic jak trzeba, a
      na koniec czekam na ukaranie klubow Legia i GKS przez komisje Ligi
      zamknieciem stadionow na min 2 mecze. Zobaczymy czy dziady z PZPN
      beda miec choc troche odwagi zeby ukarac wlasney klubik?
    • Gość: asystent trenera legia legnie bo jej właścicielem zostanie Staruch! IP: *.chello.pl 01.12.09, 14:04
    • Gość: Kattowitzer GW + ITI = komusza milosc za pieniadze IP: 83.143.100.* 01.12.09, 14:05
      żenada!
      • Gość: normaLny Brawo Gazeta drążcie bandycki temat!!!! IP: 157.166.216.* 01.12.09, 14:28
        czas ukrócić to, czas zwalczyć bandytyzm na stadionach, mecze dla
        normalnych a nie dla pijanych, nawąchanych dresów z melin czy ZK
        • Gość: Kattowitzer chamie ... IP: 83.143.100.* 01.12.09, 18:11
          jakim prawem nazywasz wszystkich KIBICÓW bandytami?? chory z nienawiści
          człowieku, je.b.nij się w główkę...
      • pamejudd Powtarzasz sie, buraku. 01.12.09, 17:57
        .
        • Gość: Kattowitzer co ty nie powiesz:))) IP: 83.143.100.* 01.12.09, 18:12
          uważaj ,bo ci zyłka pęknie :))))
    • Gość: sierp Ekstraklasa kibolska - policja, klub i PZPN lek... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.09, 14:07
      Nie będziemy płakać po ITI.
    • Gość: kibic a może kibol kibic, kibol... o co chodzi???? IP: *.skokstefczyka.pl 01.12.09, 14:09
      Proszę dziennikarzy, dziennikarzyny, pismaków Gazety Wyborczej,
      zwanej Wybiórczą o podanie wszem i wobec definicji kibic oraz
      definicji kibol. Ostatnio, jak czytam to większość chodzących na
      mecze to kibole. Czy w ligach zagranicznych też są kibole, czy na
      siatkówce, koszykówce też są kibole, czy to tylko domena piłki
      nożnej. 850 kibiców Legii pojechało do Bełchatowa, zakupiło
      grzecznie bilety (nie wdarło się na stadion), nie było żadnej
      rozróby, ale zostali określeni mianem kiboli. Czemu? Proszę o
      wyjaśnienie. W Gdynia na derbach i meczu ze Śląskiem, demolowano
      stadion, opóźniano grę a w mediach cisza. Kibice Wisły pojechali do
      Wodzisławia też kupili bilety w kasach i weszli na stadion, ale nie
      są kibolami. Jakieś to skomplikowane i wybiórcze...
      • crvenazvezda Re: kibic, kibol... o co chodzi???? 01.12.09, 20:28
        I myślisz człowieku, że ci odpowiedzą?
        Prędzej ten sam artykuł, czwarty raz, po raz czwarty pod zmienionym tytułem
        dadzą jako news dnia.
    • Gość: z Polska IP: *.adsl.inetia.pl 01.12.09, 14:13
      brak wiedzy o przepisach u tych co znać je powinni jest, cytując Jarkacza porażający
      brak poszanowania dla prawa to standard
      postawa dziadka z PZPN też normalka
      jednym słowem żenada, nikomu nie zależy na respektowaniu przepisów ustalonych podobno dla oczyszczenia piłki z chuliganerii...
      Mimo wszystko to wina PZPN - gdyby był sprawną organizacją to sypnąłby karę, dajmy na to 10 x wpływ ze sprzedanych nieprawidłowo biletów dla klubu, plus jakaś zasada np. trzykrotnego złamania takiego zakazu i gramy przy pustych trybunach
      delegat na mecz poleciałby
      wystosowaliby oficjalny protest w sprawie zachowania policji etc.

Wszystkim jednak to zwisa. Typowe odbijanie piłeczki, zero odpowiedzialności.
      Polska.
      • Gość: kibic Re: Polska IP: 77.252.18.* 01.12.09, 14:23
        Nadal czekam, jakie prawo zlamano?
        • Gość: Kibic Re: Polska IP: 193.23.63.* 01.12.09, 15:23
          Prawo "wybiórczej".
    • Gość: KIBIC Ekstraklasa kibolska - policja, klub i PZPN lek... IP: 88.220.79.* 01.12.09, 14:16
      A może z autorami tego tekstu czas spotkac sie w sądzie.

Za pomówienie i użycie słowa kibol. Przepraszam czy ktos kto jedzie na mecz
      autem bo nie lubi pociagów czy autokarów jest bandyta .

Jakim prawem jakiś patałach z wyborczej nazywa mnie kibolem. Znasz mnie jeden
      z drugim.????
    • Gość: Dud hehehehe IP: *.devs.futuro.pl 01.12.09, 14:21
      hehehe ITI coś nie może stworzyć tego swojego idealnego kibica ;)
      ktory nie bedzie krzyczał i bez szemrania będzie płacił a jak cos sie nie
      podoba się to won ze stadionu hehehe ;)

• Gość: gość Ekstraklasa kibolska - policja, klub i PZPN lek... IP: *.nordeabank.pl 01.12.09, 14:21
      Artykuł sponsorowany!!!
      • Gość: normaLny ty z nordebank do roboty ciulu jeden IP: 157.166.216.* 01.12.09, 14:24
        bo pozostanie ci tylko jeździć na wyjazdy bandyckie pod flagą sklw
    • Gość: mandela Ekstraklasa kibolska - policja, klub i PZPN lek... IP: 77.222.249.* 01.12.09, 14:23
      Czu czu!
    • Gość: tomek Ekstraklasa kibolska - policja, klub i PZPN lek... IP: 193.24.24.* 01.12.09, 14:23
      GW i jej forma uprawiania publicystyki schodzi na psy... Niesety
      lobby medialne ma wpływ na nagonkę, która jest uprawiana przeciwko
      kibicom. Żal, że media nie zwracają uwagi na ograniczenie praw
      obywatelskich, niszczenie ruchu kibicowskiego itp. Tego typu art.
      jak te ww/ są tendencyjne i jednostronne. Zupełnie się z nimi nie
      zgadzam.
    • Gość: LUDZIE ZASAD Ekstraklasa kibolska - policja, klub i PZPN lek... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.09, 14:25
      PIŁKA NOŻNA DLA KIBICÓW !!!!!!!!!!!
      • enro_n Re: Ekstraklasa kibolska - policja, klub i PZPN l 01.12.09, 16:25
        ale nie dla kiboli.....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka