Dodaj do ulubionych

MŚ 2010. Blatter: Przykro mi z powodu błędów sę...

29.06.10, 11:15
Ohoho, chyba dziadkowi do dupy zaczynają się dobierać sponsorzy, którzy w
końcu mają dość podpisywania się pod drukowanymi meczami. Bo przecież nie o
dobro piłki tu chodzi :)
Obserwuj wątek
    • seven MŚ 2010. Blatter: Przykro mi z powodu błędów sę... 29.06.10, 11:21
      mozna by pomyslec, ze podstawili sobowtora na te konferencje..?
    • pierrecruise MŚ 2010. Blatter: Przykro mi z powodu błędów sę... 29.06.10, 11:25
      W Stanach piłka miała szansę ponownie zaistnieć, ale chyba po tym co zobaczyli
      Amerykanie, ten sport jeszcze bardziej jest dla nich dziwny, żeby nie
      powiedzieć bezsensowy, skoro sędziowie decydują o wyniku.
      • Gość: BartoBarto Re: MŚ 2010. Blatter: Przykro mi z powodu błędów IP: *.chello.pl 29.06.10, 13:11
        Może. Ale Amerykanie uwielbiają baseball, gdzie sędziowie mają
        ogromny wpływ na wynik i często podejmują decyzje albo
        kontrowersyjne, albo zwyczajnie błędne. I jakoś z tym żyją.
    • Gość: kornik Re: MŚ 2010. Blatter: Przykro mi z powodu błędów IP: *.isd-hcz.com.pl 29.06.10, 11:49
      Nie przesadzaj z "drukowaniem meczów". Owszem, błędy sędziów były
      skandaliczne, ale na jakiej podstawie uważasz, że było to działanie
      celowe? Poza tym, trudno mówić w obu tych przypadkach o wypaczeniu
      wyniku, bo przewaga Niemców i Argentyńczyków była zdecydowana. Błędy
      sedziów wpłynęły raczej na przebieg meczów niż ostateczne rezultaty.
      • cieciek Re: MŚ 2010. Blatter: Przykro mi z powodu błędów 29.06.10, 12:09
        Nigdy nie będziemy mieć pewności, czy mecze były drukowane, czy nie. Nie o to
        chodzi, ważne, że brak powtórek daje dużo większą możliwość wałków.
        Druga sprawa to przewaga Niemiec i Argentyny. Była widoczna, ale weź pod uwagę,
        że bramki na 3:1 i 4:1 dla Niemców padły pod kontrach. Przy wyniku 2:2 Anglicy
        nie musieliby mocno atakować. To samo z Meksykiem, trzymał się do czasu
        straconej bramki. Ciężko ocenić, jak świadomość niesłusznie straconej bramki
        mogła wpłynąć na morale drużyny.
        Ja na prawdę nie rozumiem ludków, których podniecają bramki strzelone ręką,
        symulowane faule itp. zjawiska świadczące o "pięknie futbolu". Powtórki video
        nie zniszczą tego w 100%, ale na pewno poprawią obecny, patologiczny obraz.
        • manhu Re: MŚ 2010. Blatter: Przykro mi z powodu błędów 29.06.10, 13:22
          > straconej bramki. Ciężko ocenić, jak świadomość niesłusznie straconej bramki
          > mogła wpłynąć na morale drużyny.
          Łatwo ocenić, nie raz widziałem jak słabsza drużyna wygrywała 5:0!

Nagle mamy 1:0, więc przegrywający ostro atakuje, robi się 2:0, więc atakuje jeszcze ostrzej i jest 3:0 itd. Potem niektórzy odnoszą błędne wrażenie że słabszy który wygrał 3:0-5:0 był lepszy, a nie był bo lepszy musiał się przedzierać przez zasieki, a słabszy forsował rozrzedzoną obronę.

To tak na marginesie, nie brać tego dokładnie do tych 2 meczów, tak tylko piszę co się czasem dzieje.
      • Gość: ss Re: MŚ 2010. Blatter: Przykro mi z powodu błędów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.10, 12:56
        Dobre sobie..nie wiem gdzie widziałeś przewagę Argentyny...pierwsze 2 bramki
        kuriozalne załamały ich raczej...

Powtórki powinny być tylko właśnie w wypadkach jakie miały miejsce - spalone i
        czy piłka przekroczyła linie bramki
    • Gość: m33 MŚ 2010. Blatter: Przykro mi z powodu błędów sę... IP: *.range86-158.btcentralplus.com 29.06.10, 11:54
      PRZEPROSIL? O, to Anglia i Meksyk juz sie lepiej czuja lol
    • Gość: aaa MŚ 2010. Blatter: Przykro mi z powodu błędów sę... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.10, 12:04
      Ten stary baran i tak nie wprowadzi powtórek więc po co ta cała szopka z jego strony ? Jego kadencja kończy się w przyszłym roku i może być pewny, że dłużej już nie będzie prezydentem.
    • Gość: kibic VIDEO IP: *.ip.primehome.com 29.06.10, 12:14
      dziwie sie dziennikarzom uzywajacym sttwierdzen "na tym mundialu jest
      WYJATKOWO duzo bledow sedziowskich". Nop chyba ten dziennikarz pilke nozna
      zaczal ogladac 11 czerwca 2010 ;-) To samo dotyczy stwierdzen kibicow o
      drukowaniu meczow. Smieszy mnie to i smuci chociaz sie nie dziwie. Fakt jest
      taki, ze W KAZDYM MECZU KAZDY SEDZIA NA SWIECIE popelnia kilka bledow. Sa to
      bledy mniej lub bardziej razace. Osobiscie uwazam ze technologi lini bramkowej
      nie wystarczy. Anglicy beda o niej pisac najwiecej, bo to kraj pilkarski i
      stala im sie krzywda a prase maja mocna (zwlaszca brukowa ;-). Osobiscie nie
      widze roznicy w wadze bledu przy gol anglikow jak i przy kazdym nieuznanym
      prawidlowo golu z zrekomego spalonego (vide USA). I dlatego uwazam ze tylko
      wideo jest w stanie uwiolnic nas od bledow w 80-85% co bedzie niezlym wynikiem.

Generalnie wiec. Jestem za video, ale bez histerii o przekupstiwe FIFA czy
      drukowaniu meczow. W tym sie zgadzam z nimi ze blad sedziego jest elementem
      gry. A nie zgadzam, bo mozna go latwo wyeliminowac. i FIFA powoli zdaje sobie
      sprawe (nie Blatter rzecz jasna), ze czas je wprowadzic aby uchronic sie od
      dalszejk kryyki mediow, sposnorow i srodowiska pilkarskiego.

• Gość: Gargamel Co Ty bredzisz ?! W piłce korupcji nie ma ?!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.10, 13:28
        Ile Ci FIFA za pisanie tych bredni zapłaciła.
    • Gość: Juri a z Irlandczyków pół roku temu się śmiał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.10, 12:16
      skąd ta zmiana? sponsorzy do dupy się dobierają? a może boi się tak
      potraktować potężnych Anglików?
    • Gość: blatter support goal-line technology. IP: *.demon.nl 29.06.10, 12:26
      I bet I will find one million people who support goal-line technology.
      www.facebook.com/group.php?gid=122449264465442
    • Gość: kibic Re: MŚ 2010. Blatter: Przykro mi z powodu błędów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.10, 12:48
      drużyny podwórkowe nie mają równych boisk, oświetlenia. ba, jakoś dają sobie
      radę bez sędziów, noszy i jednolitych strojów! więc co ten krętacz wciska nam o
      'uniwersalności', różnice organizacyjne między ligami są i tak kolosalne.
      wprowadzać zapis tam gdzie jest to możliwe i nie kombinować, bo to sprowadza
      tylko podejrzenia o korupcję w piłce (= robi smród).
    • Gość: Gonzo Socjotechnika, rozwadniamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.10, 13:17
      Coś na podobieństwo zabiegów PO w sprawie afery hazardowej.Byle do końca
      mistrzostw , a wtedy piłka zejdzie z afisza i ludzie przestaną szczekać i
      sprawa przyschnie.
      • Gość: x Re: Socjotechnika, rozwadniamy IP: 217.33.154.* 29.06.10, 15:31
        tak, oczywiście, tobie się wszystko z PO kojarzy. Idź się przewietrz.
    • maz-47 MŚ 2010. Blatter: Przykro mi z powodu błędów sę... 29.06.10, 16:20
      Czyżby coś drgnęło w sprawie powtórek? A może rzeczywiście sponsorzy zaczynają
      naciskać?
      Mam jednak wrażenie, że wystąpienie Blattera jest pod publiczkę. W ogniu
      krytyki w której znalazła się FIFA musiał ten stary trypel jakoś zareagować.
      Obawiam się jednak, że gdy mundial się skończy, temat przycichnie, to całe to
      skostniałe towarzystwo wzajemnej adoracji znów oleje sprawę. Znów oświadczą,
      że powtórki zabiją piękno futbolu, spowolnią grę i takie tam bzdety. A tak
      naprawdę zabiorą im możliwość manipulacji i ograniczą pole do przekrętów.
      Tak więc temat rozejdzie się pewnie po kościach, chyba, że rzeczywiście
      sponsorzy zaczną naciskać...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka