Dodaj do ulubionych

Kibolski układ w Poznaniu

IP: 46.112.37.* 03.11.10, 23:31
Polska powinna być wdzięczna Lechowi Poznań! Dlaczego? Ano dlatego, że jako jedyna drużyna Lech przynosi w tym sezonie wymierne korzyści dla naszego państwa w postaci punktów do UEFA Country Ranking (najważniejszy ranking UEFA). Zdecydowana większość zdobytych w tym sezonie punktów to zasługa Lecha Poznań, który w przeciwieństwie do Wisły Kraków nie poległ z drużyną pokroju Karabachu Agdam... Jeśli Lech jutro wygra Polska awansuje w rankingu i jest szansa, że w niedalekiej przyszłości "Ekstraklasa będzie w końcu Ekstraklasą". Aktualny ranking UEFA jest dostępny tutaj: country-ranking.com
Obserwuj wątek
    • strain Kibolski układ w Poznaniu 03.11.10, 23:33
      Co jest złego, że zarząd współpracuje z kibicami (kibole to gwarowo w wlkp kibice)? Według pewnych przepisów UEFA jakie wyczytałem na ich stronie to po pewnym czasie ma być obowiązkiem klubów. Czyli klub dąży do profesjonalizacji.
      • Gość: c'mon Re: Kibolski układ w Poznaniu IP: 95.108.68.* 04.11.10, 06:14
        Pierdalnij się w ten głupi łeb
        • Gość: nowa3k Re: Kibolski układ w Poznaniu IP: 91.212.2.* 04.11.10, 10:14
          c'mon zmien nik na gamoń!
          JKeśli to jedyne co masz 'mondrego' do powiedzenia
    • Gość: GOść Kibolski układ w Poznaniu IP: *.cable.net-inotel.pl 03.11.10, 23:40
      "Gazeta Wybiurcza" mistrz w wybieraniu i przeinaczaniu faktów...ale Ci co byli na meczu wiedzą jak było!!! wielka zadyma? pokrzyczeli sobie do pleksigrasu i po sprawie..!! dopiero by się działo jakby "bojówka" tam nie podbiegła, niestety trzeba zrozumieć, że dla nie których służby porządkowe nie wzbudzają agresje zamiast posłuszeństwa? A może szanowna Gazeta Wyborcza zwróciła by uwagę i jaki sposób kibole poznańskiej drużyny w swój sposób byli stanie opanować sytuacje coraz bardziej agresywnymi wislakami? bo taka powinna być prawidłowa interpretacja zdarzeń, nie chce mi się tutaj więcej pisać bo to i tak nie będzie miała żadnego oddźwięku, dodam tylko, że na meczu byli rodzice mojego kolegi ma meczu czuli się fantastycznie i powiedzieli, ze na pewno wrócą a po przeczytaniu artykułów GW są bardzo oszołomieni tym w jaki sposób można manipulować świadomością ludzi. Dla przypomnienia nawet policja uznała sytuacje nie jako "zadyme" lecz jako incydent a swoje działania jako prewencyjne...
    • maxelpe Kolejny odcinek taniej sensacji... 03.11.10, 23:54
      Wyborcza szuka problemów, których nie ma, tylko co was tak interesuje system i podział na Lechu, skończyliście być patronem medialnym, więc teraz przy każdej okazji ujadacie. Tylko śmiech politowania przesyłam do was dziennikarskie hieny. Szkoda czasu na tanią sensacje, godną waszej gazetki* czytaj szmatławca.

• Gość: wielkopolanin Re: Kibolski układ w Poznaniu IP: *.as.kn.pl 03.11.10, 23:56
      To, co się działo w niedzielę w Poznaniu nie ma nic wspólnego ze sportem. Kibole zabijają futbol w tym kraju i dopóki to się nie zmieni moja noga nie postanie na żadnym meczu tzw. ekstraklasy. Dziwię się tylko sponsorom że dają swoją kasę na taką hołotę. Tym bardziej mnie to boli bo kocham piłkę.
      • Gość: kontemplator07 Re: Kibolski układ w Poznaniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.10, 08:36
        ...chyba bez wzajemności. Poza tym prawdziwa miłość zaślepia.
      • Gość: nowa3k Re: Kibolski układ w Poznaniu IP: 91.212.2.* 04.11.10, 10:18
        Skoro nie byłeś na meczu to znasz przebieg zdarzeń z GW...
        czyli:
        -stilic sprowokował kibiców wisły
        -kibice wisły okazali z tego niezadowolenie
        -kibole lecha zrobili zadymę
        Więc siedz dalej w fotelu i kochaj piłkę - cokolwiek to dla Ciebie znaczy (uwaga podpowiedz: niektórzy kochają też dzieci - mimo, że z miłością to ma niewiele wspólnego)
    • Gość: adam Kibolski układ w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.10, 00:01
      Brawo Rychu ! Takiego prezydenta nam trzeba ,, będzie dobrze -a najwięcej mają do powiedzenia ci debile którzy tam nie byli i gó... wiedzą jak było naprawdę.
    • Gość: Cb Kibolski układ w Poznaniu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.11.10, 00:16
      Dokładnie. W Poznaniu od wielu lat nie było żadnych incydentów. Co za różnica dzięki komu jest spokój na stadionie? Ważne, że można na niego pójść i się nie bać. Byłem na meczach Lecha nie raz i włos mi z głowy nie spadł. Za mojego życia nie przypominam sobie żadnej większej afery na Bułgarskiej.

Heh, dobija mnie jednak, że całą winę za ten incydent zwalacie na kibiców Lecha, dodatkowo jeszcze krytykujecie, że inni kibice chcieli ich uspokoić :/
      • Gość: lech Re: Kibolski układ w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.10, 09:27
        jesli czyta mnie ktos z wiry lecha koledzy bijom wnas kibicow i wielkopolan bijom w prezydenta ktory nas wspomaga zacznijcie znow akcje przeciw wyborczej plakaty afisze na mosty w poznaniu i wielkopolsce wyborcza klamie wyborcza gazetom frajerow atakujom nas niedajmy sie swieta wojna z wyborczom
    • Gość: bartek Re: Kibolski układ w Poznaniu IP: *.icpnet.pl 04.11.10, 00:25
      jest już taki co non stop o nieformalnych układach i spiskach ciągle truje, nawet nie chce mi się tego komentować... Mam wrażenie, że czepiliście się tych kiboli Lecha. W niedzielę nie zrobili nikomu krzywdy, podeszli do wiślaków, którzy niszczyli stadion. Bez sensu to zrobili, ale to bardziej kibole Wisły zasługują na krytykę, pisuary wyrywali, niszczyli wszystko. Obiektywizm pana Leniarskiego?
      • piotr33k2 Re: Kibolski układ w Poznaniu 04.11.10, 00:45
        dokładnie ,kowal zawinił a cygana powiesili ,to taka taktyka jaką stosuje np pis i kaczynski ,najpierw sam jatrzy i wywoluje wojne a potem odwraca kota ogonem jakby ludzie byli ślepi idiotami . pozatym kto niby miałby najlepiej zaprowadzic na swoim stadionie porzadek i spokój bez uzywania siły? jeżeli ktoś jest do tego zdolny powtarzam bez uzywania siły to tylko własnie swoi zorganizowani nawet nieformalnie kibice .policji na samym stadionie nie ma ,wchodzi tylko w ostatecznosci a ochrona jest zawsze ale zawszei w wszedzie na polskim stadionie ucieka lub jest bierna bo sie boi .taka jest prawda .mozan by tych kibiców jakoś formalnie zorganizowac i zalegalizowac przynajmniej na same mecze do utrzymania porzadku przed pozostałymi niby kibicami którzy tylko szukają zadymy a dobro klubu i samo widowsiko maja gdzieś .
        • Gość: Negative Re: Kibolski układ w Poznaniu IP: *.chello.pl 04.11.10, 00:49
          Na miejscu przedstawicieli Lecha i Legii kopnal bym w du. przy wejsciu na stadion "panow" z wybiorczej i poradzil bym zeby sobie rozrywki poszukali w operze lub w teatrze. Grafomani i dyletanci pardon znawcy i antropolodzy kibolskiej braci.
          • Gość: Jerry Re: Kibolski układ w Poznaniu IP: *.dsl.wlfrct.sbcglobal.net 04.11.10, 01:47
            To dopiero poczatki,jeszcze niejedna jatka sie tam odbedzie.Sport nie jest dla bydla,a wiec stadion zaorac a kiboli spacyfikowac i do obozow pracy .
    • Gość: wks Kibolski układ w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.10, 02:34
      Wiara Lecha przejela bilety niby ok bo prawdziwi kibole wespra sercem klub ale z drugiej strony zgredy z Kraju tez by chcieli obejrzec Duzego Lecha
    • Gość: Pol Paranoja IP: *.hsd1.il.comcast.net 04.11.10, 04:50
      To co czytam jest jakas paranoja. Mieszkam w USA i chodze na rozne mecze ale taka
      glupote i niemoc prawa tylko w krajach 3-go swiata mozna ogladac. Ci pseudo...
      za niszczenie obiektow szczegolnie "publicznych" w USA od razu i bez pardonu dostali by
      od jednego do 3 lat. Za recydywe ponad piec lat. Niszczenie mienia w niektorych przypadkach
      traktowane jest tutaj bardziej surowo niz morderstwo. Przestancie sie cackac z bydlem bo to nie kibice. A rozne uklady z ala kibicami w sprawie security to juz jest szczyt beznadziejnosci i bezprawia (NSDAP tez pilnowalo porzadku). Obudzcie sie bo to wasze pieniadze sa niszczone i to zarowno przez chuliganow i bandytow jak i wladze ktora powinna tego porzadku pilnowac a za ktora we wlasnych podatkach placicie.
    • Gość: toznowja I znowu manipulacja wyborczej... IP: *.wsl.com.pl 04.11.10, 05:50
      Po przeczytaniu artykułu nasuwają się dwa wnioski. Po pierwsze, kibole z Poznania to najgorsza dzicz, skoro krzyczą na biedne 12-letnie dziewczynki. Co z tego, że wspomniany przez dziennikarzynę incydent miał miejsce na stadionie Legii. Trzeba było mu poświęcić aż jeden z ośmiu akapitów, zrównując go z "aferą poznańską gazety wybiórczej". Ba, poznaniacy są pewnie jeszcze gorsi. Ci warszawscy sprawowali opiekę "tylko" nad dopingiem, a w Wielkopolsce rządzą całym stadionem. Kto wie, co robią małym dziewczynką np. w toaletach. W dodatku zdewastowanych toaletach.
      Po drugie, ostatni akapit zwala z nóg. Porównanie sytuacji w Poznaniu do problemów z mafią na południu Włoch, to już przegięcie. Jak to przeczytałem, myślałem, że spadnę z krzesła. Redaktorzyna powinien się leczyć, i to najlepiej metodami inwazyjnymi, bo na inne jest już chyba za późno. Myślałem do tej pory, że tego typu chwyty stosują gazety pokroju Faktu i SE. W ostatnim akapicie, który stanowi zwykle podusmowanie artykułu, autor sugeruje nam, jak wielki nierząd panuje w stolicy Wielkopolski. I nawet Grobelny (za którym osobiście nie przepadam) jest umoczony i nie panuje nad sytuacją. Chaos, mafia, przemoc. Lubicie to, nie?
      Ja wiem, że GW najchętniej odwołałaby mecz z Manchesterem, rozebrała stadion na Bułgarskiej i rozwiązała poznańską drużynę. Tylko czym dziennikarzyny byście się wtedy podniecali?...
    • kamil.lyszkowski To taka forma społeczeństwa obywatelskiego, w 04.11.10, 07:24
      którym państwo ma wchodzić, gdy mniejsza społeczność sobie nie radzi. Jeśli kibice sami utrzymują porządek, to państwo jest zbędne, a niech interweniuje tam, gdzie kibice nie dają rady (npp. w W-wie).
    • Gość: robuś Kibolski układ w Poznaniu IP: unknown 04.11.10, 08:26
      "A ja pamiętam, kiedy pijani kibole krzyczeli do mojej 12-letniej córki i jej koleżanki na meczu Legii Warszawa: "Śpiewać, ku..., czego nie śpiewata?!". Wtedy warszawski klub oddał im "tylko" opiekę nad dopingiem."
      To teraz w W-wie prezes Walter opiekuje się dopingiem. Jak można iść na mecz z 12 letnią córkę puścić samą na mecz?? a jeżeli była z panem red. to gdzie pan był, wszak wyborcza walczy o lepszy świat, powinien pan zareagować albo opisać ten skandaliczny przypadek w swojej gazecie
    • Gość: kontemplator07 Re: Kibolski układ w Poznaniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.10, 08:33
      Wystarczy układ z kibicami zastapić "kibolskim układem", grupę mediatorów "bandą", znaleść w tym wszystkim jakiegoś "olafa" i mamy demaskatorski artykuł? Gazeto - czy ja nie czuję bluesa?
    • Gość: Hans Jurgen Kibolski układ w Poznaniu IP: *.adsl.inetia.pl 04.11.10, 08:41
      Znowu GW wypowiada wojnę Lechowi i jego kibicom? OK... :)
      Dziwne, że jakoś wczesniej ten pajac autor tego tekstu nie był zainteresowany Lechem i nie pisze o wpie... jaki dostała Wisła, nie interesuje go strona sportowa meczu...
    • artur74 Ukarać 42 tys normalnych kibiców za wybryki kilku? 04.11.10, 08:42
      Mecz Lecha z Wisłą oglądałem jedynie w tv. Widziałem i słyszałem wspaniały doping 30 tys kibiców. Na mecz z Manchesterem City wybiera się zapewne 42 tys kibiców. Jakim prawem dziennikarze domagają się masowego ukarania tak licznej grupy normalnych kibiców, żądając zakazu rozegrania meczu?
      Rozumiem krytykę mediów ale bądźmy na tyle odpowiedzialni, by wskazać sensowne pomysły na rozwiązanie problemu stadionowych bandytów.
      Myślę, że problem dotyczy prezesów i właścicieli wszystkich klubów Ekstraklasy. Każdemu z nich marzy się spokój i porządek na nowych stadionach, bo to z kolei przenosi się na frekwencję czyli większy zysk ze sprzedaży biletów. Kluby powinny wreszcie zrozumieć, że ich odpowiedzialność nie kończy się na meczach u siebie. Bo przecież dzisiaj ich "kibice" zdemolują stadion na wyjeździe a potem przejezdni "kibice" zdemolują ich stadion. Więc zupełnie nie rozumiem jednej rzeczy, dlaczego dla wspólnego dobra i większego zysku włodarze klubów Ekstraklasy nie zasiedli jeszcze do jednego stołu i nie zastanowili się wspólnie nad rozwiązaniem tego problemu???
      • Gość: Pol Re: Ukarać 42 tys normalnych kibiców za wybryki k IP: *.hsd1.il.comcast.net 04.11.10, 09:18
        To jest proste dla czego! Narobic szumu ale nic nie zmieniac to jest prawdziwy cel.
        Przeciez wiadomo ze kilku bandziorow na stadionie moze wciagnac do zadymy nawet tysiace kibicow. Ci sami ludzie i bez meczy rozbijaja samochody, demoluja i napadaja. Wylapanie ich i postawienie przed sadem dla sluzb bezpieczenstwa jest dziecinnie proste ale zabujcze dla nich samych. Wyobrazcie sobie ze w USA gdzie mieszkam na ponad 700 ludzi jest jeden
        policjant a w polsce 3-ech. Gdyby nie bylo zadymy i duzo przestepstw musiano by zredukowac zatrudnienie nawet o 2/3 a jak wiecie reka reke myje. I nie myslcie nawet o tym ze Polska policja jest zle wyposarzona.
    • Gość: lech Kibolski układ w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.10, 09:11
      super ze bojowki lecha pilnujom jestem z tego dumny a wypismaki zawszonej wyborczej piszcie dalej onas to nas jednoczy bylem na meczu widzialem kto zaczol rozrobe bo siedzialem obok tej holoty z GALICJI i wiem gdzie jest prawda lech wielki wielkopolska wielka Grobelny znow prezydentem zostanie wybrany stolyca prowincjonalne miasto izasciankowe hehe a ta cala zadyma to prowokacja krora zle sie zkonczy bo byl spokuj nastadionach niewywoluje sie demonow pamietajcie pismaki z wyborczej przed wyborami i nakoniec jestem dumny z bojowek lecha ze pilnujom bo zato moge z dziecmi chodzic na mecze iwpjac im milosc do tego klubu
    • Gość: Mariusz Kibolski układ w Poznaniu IP: *.chello.pl 04.11.10, 09:20
      Nie ma już "walki o krzyż" to o czymś muszą pisać hehehe.
      Po drugie rozumiem ,że osoba wysyłająca córke 12 letnią do "młyna" nie ma za dużego IQ:).
      Jak sie idzie na sektor fanatyków to ma spiewać każdy , jak się nie chce do na loże vipów lub sektor rodzinny.Nie po to ździeram głos dla ukoochanej druzyny, żeby inni w tym czasie jedli chipsy:).Każdy rozsądny człowiek poszedłby na sektor rodzinny, lub zmienił zainteresowania na teatr.Dla GW nawet poziom "FAKTU" jest za wysoki , sięgacie dna , ale czy to mój problem?.hehe
    • Gość: Stary Piknik Kibolski układ w Poznaniu IP: *.adsl.inetia.pl 04.11.10, 10:16
      Większość forumowiczów uważa, że dobrze się stało, że zorganizowani Lechici zrobili porządek, a GW szuka dziury w całym...
      Bardzo dobrze się stało, że porządek został zaprowadzony i za to, jako obywatel tego kraju dziękuję "Olafowi" i jego kolegom. Zniszczenia stadionu, to kasa z moich podatków przecież... Tylko, że to nie oni powinni tym się zajmować, a opłacona ochrona. Cel został osiągnięty - świetnie, tylko, że narzędzie może okazać się niebezpieczne w przyszłości.
      Redaktor wyskakuje tu z 12-letnią córką i nikt nie wie o co mu chodzi. Może słaby z niego dziennikarz i nie wyjaśnił, ale ma rację, że układ nie polega jedynie na trzymaniu porządku. Coś za coś. Jeśli jesteś fanatycznym kibicem, to nawet jeśli Twój fanatyzm nie przeradza się w bójki i "promocje" na wyjazdach, a ogranicza się do śpiewu i tapecie na pulpit, ukłąd nie będzie Ci przeszkadzał. Tylko, że stadion jest miejscem publicznym i nikt nie ma prawa mi mówić "śpiewaj q.r.wa!", bo ja płącę za bilet, żeby obejrzeć mecz i mam prawo dłubać słonecznik, albo w nosie i siedzieć cicho. A układ z kibicami (myślę, że GW zapędziła się z tymi "kibolami", ja nie zamierzam obrażać wielotysięcznej rzeszy fanów) mi to uniemożliwia. A głuchoniemi nie mają wstępu na stadion? Na wózku inwalidzkim też nie ma szans na "labado" - mam zatem poszukać sobie innej dyscypliny do kibicowania?
      Problem jest dosyć skomplikowany, a GW podaje go w uproszczonej formie, ale on rzeczywiście istnieje - tylko, że mecz z Wisłą to objaw, a nie przyczyna i dziennikarze utrudniają rozwiązanie go podając w tej - niestrawnej dla większości ludzi z szalikiem na szyi formie.
      • Gość: Gość Re: Kibolski układ w Poznaniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.10, 11:04
        Nikt nie zmusza do dopingu w Poznaniu, mamy ponad 40 tys a żywiołowy doping prowadzony jest na pierwszym poziomie II trybuny. "My" szanujemy kibiców chcących oglądać w spokoju i zbieramy się w miarę możliwości w jednym miejscu a jak ktoś przychodzi do kotła i nie chce spiewać i brać udział w zabawach no to mhmhm...to troszkę dziwne.
    • Gość: Mr Iks Kibolski układ w Poznaniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.10, 10:40
      a mnie zastanawia czy ludzie zatrudnieni do pisania tekstów dla Gazetki (bo dziennikarzami ich nazwać trudno) zdają sobie sprawę z tego jakie byłyby konsekwencji nie wydania zgody na rozegranie meczu... UEFA raczej nie wchodziłaby w szczegóły i następny mecz w pucharach polskie drużyny rozegrałby w 2040 roku... Bo towarzysze Adasia muszą onanizować się przy - w sumie - drobnym incydencie (dwa poważniejsze miały miejsce w zeszłym sezonie w Anglii - tak w tej Anglii gdzie "poradzono sobie z tym problemem").
    • Gość: Daro Kibolski układ w Poznaniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.10, 11:15
      Od kilku dni trwa nagonka medialna na Lecha, a bryluje w tym gazeta wyborcza i właściciel legii tvn - iti ( celowo pisze ich z małych liter bo to maluczcy ludzie sa podszyci nienawiścią!!!!!!!!!). Powody są oczywiste, chcę zdyskredytować klub, Mistrza Polski, miasto Poznan i cała Wielkopolskę! Dlaczego ? A no z zazdrości, a jak wiadomo zazdrość to cecha maluczkich, zakompleksionych ludzików! Mamy stadion bez płotów i to jest osiągnięcie! Gdyby nie bydło, tak bydło z Wiślacko -wrocławsko - gdańkie to nic by się nie wydarzyło. Piszą o kibolskim układzie w Poznaniu a na zdjeciu są kibole przyjezdnych. Dlaczego nie pisza o zniszczeniach których dokonali na nowiutkim stadionie? TO JEST PRAWDZIWY SKANDAL!!! Dwa tygodnie temu byli tam w dużej grupie kibice Zagłębia Lubin, siedział w sektorze obok i co zachowywali sie SUPER!!! Głośny doping i nic sie nie mogło wydarzyć. Ale BYDŁO WISLACKIE, cóż kibole bez kultury. Mam nadzieje że ten komentarz przejdzie przez cenzurę tzw gazety obiektywnej!!!
    • Gość: barca Kibolski układ w Poznaniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.10, 11:30
      ten klub śmierdzi na odległość i korupcją i licencją i swoimi niedomytymi kibolami. jaki klub tacy kibole i na odwrót, a prezydent poznania to powinien sprząteć we wronkach kible, taki z niego zuch i organizator.
      jeszcze dwa słowa do internauty "MAGISTRA": puknij się w główkę synku, zejdź na ziemię i nabierz pokory a wtedy sie wypowiadaj.
      • Gość: poz Re: Kibolski układ w Poznaniu IP: *.icpnet.pl 04.11.10, 16:29
        Śmierdzi to twój komentarz wiślacki zomowcu.
    • Gość: cieniu Kibolski układ w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.10, 13:16
      Jak wam się nie podoba to niepatrzcie nędzne dziennikarzyny.Myśleliście naprawde że niepozwolą na mecz z publicznością.Warszawskie wichrzyciele idzcie sobie do teatru albo na Legie a od Kolejorza wara.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka