Dodaj do ulubionych

Franciszek Smuda dla Sport.pl: Otworzyły mi się...

04.11.10, 08:21
Wielka teraz odpowiedzialność w Nas kibicach oraz dziennikarzach. Musimy stanąć murem za Smudą. Alkohol i balowanie na zgrupowaniach kadry to tak właściwie naśmiewanie się z Nas wszystkich, którzy z własnej woli i za własne pieniądze kupują bilet na mecz reprezentacji czy koszulkę z orzełkiem dla swojego dziecka. Sponsorom polskiej reprezentacji powinno chyba najbardziej zależeć na pozytywnym pijarze wokół kadry. Pijący alkohol reprezentant Polski to godny pożałowania osobnik, kpiący sobie z Naszej naiwności, że kibicując, wierzymy w jego sportową ambicję i walkę do upadłego!
Obserwuj wątek
    • vito3 Franciszek Smuda dla Sport.pl: Otworzyły mi się... 04.11.10, 10:22
      odpowiada mi sposob myslenia pana Smudy trzeba ukrocic te pseudogwiazdorskie zachowania lepiej gdy reprezentant chce grac niz robi laske tym bardziej ze boruc juz od dawna rozmienia niewatpliwy talent na drobne
      • mikolaj.plank Re: Franciszek Smuda dla Sport.pl: Otworzyły mi s 04.11.10, 12:08
        W giewu smuda ma już przes... podniósł rękę na Boruca.
        • tacx Re: Franciszek Smuda dla Sport.pl: Otworzyły mi s 04.11.10, 12:15
          lato już czy zima? Afryka czy europa? bo mi się już wszystko pokiełbasiło. kamerun, WKS, USA, Ekwador... czy Polska przygotowuje się do mistrzostw Afryki, obu Ameryk czy jak? Moze Euro 2012 przeniesie sie gdzieś poza Europę bo nei potrafię sobie wytłumaczyć po kiego... Polacy graja z druzynami spoza Europy?
          A co do Zewłaków i Boruców to plakać nie ma za kim. Z nimi czy bez nich będzie ten sam wstyd bo i tak z grupy nie wyjdziemy. Łamaga wiekszy czy mniejszy to zawsze łamaga że nie wspomnę o tym że w kolarstwie czy wioślarstwie takie popijawy to koniec zabawy po prostu bo tam na to miejsca nie ma a tu piłkarzyki siedzą po ławkach, kasę zgarniają i jeszcze chleją . brak słów normalnie. W d..ch sie poprzewracało. Boruc z takim bebzonem jak rok temu to powinien ludziom na oczy sie nei pokazywać a on jeszcze kadrze miejsce miał. reszta też spasiona jak wieprze na kartoflach z parnika i zadowolona z siebie i życia. i to ponoć "reprezentanci". Czyi... bo na pewno nie moi. Może reprezentują latę i Engela. To by sie zgadzało, ale na pewno nie Polskę.
          • tekameka Wykarczowac to każdy potrafi 04.11.10, 14:41
            gorzej posadzić nowych
          • gregman77 Re: Franciszek Smuda dla Sport.pl: Otworzyły mi s 04.11.10, 14:55
            zanim zadasz pytanie się zastanów. Gramy w terminach uefy, w których są rozgrywane mecze kwalifikacyjne do euro. Z kim więc mamy grać, jak cała europa wtedy walczy o punkty?
        • pata.m Re: Franciszek Smuda dla Sport.pl: Otworzyły mi s 04.11.10, 12:19
          a ja stanę murem za borucem i żewłakowem, bo nie byli pijani, kiedy wysiedli na okęciu, bo za jeden pijacki wybryk boruc już przeprosił, bo co smudę obchodzi, jak się ubierają poza boiskiem - czy ktoś kiedykolwiek widział beckhama na lotnisku w dresie? poza tym, co tu dużo gadać, są najbardziej doświadczeni i najlepsi. pół glasgow dałoby wszystko, żeby boruc wrócił.
        • putanica Smuda,ty pijoku,kolege tempisz? 04.11.10, 14:58
          Wychowawca sie znalazl !!!! Jestes trenerem pilkarskim....jak dotychczas nie udowodniles co potrafisz w zawodzie !!! Wez chlopino zrob wyniki to i o wychowywaniu bedziesz mogl mowic !!!!
      • donpedroso Re: Franciszek Smuda dla Sport.pl: Otworzyły mi s 04.11.10, 12:10
        vito3
        zdecydowanie masz rację - reprezentant Polski nie powinien robić laski (to tak na marginesie)

co do wyczynów Smudy, to mam wrażenie, że poszukiwanie kolejnych ofiar, których to on już nigdy nie powoła, ma przesłonić głębszy (nomen omen) problem - ten gość zupełnie nie ma pomysłu na reprezentację;
        Smuda dobrze sprawdzał się w pracy klubowej, gdzie na codzień miał zawodników.
        Jako selekcjoner nie potrafi jednak ustawić drużyny, gra w obronie to jest jakiś koszmar, którego rozwiązaniem mają być powołania dla Niemców czy Francuzów...

Podobnie jak jeden z piłkarzy za kpinę uważam sprawdzenie zawodnika w warunkach meczowych przez kilka-kilkanaście minut (Majewski, a zwłaszcza Niedzielan zabrany za ocean na dwa mecze, zagrał 6 minut...). I jeszcze się obraził, że publicznie w wywiadzie ktoś go za to skrytykował. Więc nie powołał chłopaka, mimo że ma totalnie nie zgrany zespół i powinien na poprawę tego wykorzystać każdą możliwą minutę.

Z zawodników pomijanych (poza Majewskim, który pojechał na wycieczkę) są jeszcze Błażej Augustyn i Tomasz Cywka. Obaj w miarę regularnie grają w ligach mocniejszych od Polskiej.

Zabawny tekst o Gliku - że może przyjdzie do Wisły i się jeszcze nauczy. To chyba kolejność odwrotna powinna być ? Jak się nauczy, to się go powoła.

Podsumowując: wyjście z grupy wątpliwe, mimo że gospodarzom pomagają ściany. Co gorsza bardzo prawdopodobne, że odpadniemy bez stylu i z tragicznymi wynikami.
    • tabloid78 Franciszek Smuda dla Sport.pl: Otworzyły mi się... 04.11.10, 12:13
      Pewnie można polemizować z niektórymi wypowiedziami Smudy, sposobem jego pracy i stylem bycia, ale naprawdę mało z fotela nie spadłem, jak zobaczyłem 34-letniego faceta, reprezentanta mojego kraju, ubranego jak jakiś nastoletni przygłup. Tu się zgodzę: to nie cyrk. Chce tak łazić, to niech łazi na co dzień, a nie wtedy, kiedy reprezentuje cały kraj.
    • amelie2 Franciszek Smuda dla Sport.pl: Otworzyły mi się... 04.11.10, 12:20
      Żewłakow od dawna był żałosny, na boisku i poza boiskiem. Oby nigdy nie wrócił do reprezentacji. Boruc to zwykły wiejski rozrabiaka, któremu marzy się kariera Beckhama. Popieram Smudę jako wychowawcę. Umiejętności trenerskie i selekcjonerskie zweryfikuje boisko.
    • adamstyk Re: Franciszek Smuda dla Sport.pl: Otworzyły mi s 04.11.10, 12:21
      Brawo Panie Trenerze! Najwyższy czas skończyć ten brak szacunku do wykonywania zawodu! Boruc już miał na swoim koncie alkoholową wpadkę, więc niech cicho siedzi. Przykre, że obrońca Żewłakow poszedł w slady Boruca.
      wierny kibic
      adam styk
    • fc_pl Reprezentacja mormonów 04.11.10, 12:23
      Smuda dopilnuj jeszcze żeby kadrowicze przeprowadzali staruszki przez ulicę. Jak który nie pójdzie na wybory to też won z kadry a za seks pozamałżeński minimum rok zawieszenia.
      Ja się znam na piłce jak świnia na gwiazdach ale zawsze mi się wydawało, że piłkarze mają przede wszystkim grać a nie świecić postawą obywatelską. Akurat Boruc i Żewłakow chyba dobrze się na boisku spisują, nie?
      • gregman77 Re: Reprezentacja mormonów 04.11.10, 14:56
        zwłaszcza żewłakow, który przez ostatnie lata sam jeden zrobił tyle błędów obarczonych golem na boisku, ile cała reszta obrońców
        • fc_pl Re: Reprezentacja mormonów 04.11.10, 15:30
          Jak pisałem, nie znam się na piłce - skoro Żewłakow jest tak słaby jak mówisz, to czemu nie wyleciał z kadry za słabą grę? Bezsens.
    • ku.ku.lka Re: Franciszek Smuda dla Sport.pl: Otworzyły mi s 04.11.10, 12:31
      Pan Smuda wprowadza prohibicję jako panaceum na wszelkie problemy. Artur, picie alkoholu w umiarkowanych ilościach nie jest grzechem, co więcej niektóre funkcje organizmu na tym nie tracą co wykazano w badaniach naukowych a nie w rozmowie Pani Goździkowej. Dorabianie uszu do sprawy to żenada...

Napisałeś o biletach i koszulce z orłem tak jakby istniał tylko futbol i nic więcej. Ja mam inne podejście do sprawy dumy narodowej. Dla mnie piłka nożna to nie kwestia patriotyzmu tylko rozrywka na słabym poziomie. Mam nudności kiedy widzę tłumy w biało-czerwonych szalikach podczas meczu i pusto i cicho podczas 11 listopada. Nie pieprzmy więc o kwestiach narodowych.

"Futbol" kojarzy mi się z aferami, rozczarowaniem i robioniem w konia frajerów, którzy kopanie piłki na łące z czterema słupkami podnoszą do rangi świętości.

Olewam futbol i życzyłbym sobie transferów pieniężnych i inwestycji w inne sporty zespołowe lub indywidualne, które w mojej opinii, w wiekszym stopniu przyczyniają się do radości z brania udziału w imprezach sportowych - koszykówka, siatkówka, kolarstwo, boks, zapasy,...
      Piłka nożna na takim poziomie to zwykły szajs a prohibicja Smudy to idiotyzm. Uwalanie Boruca i Żewłakowa jest śmieszne. Rozumiem, że schlaliby się jak świnie i wyprawiali jakieś brewerie ale to nie o to chodzi Panu Smudzie.

To może jeszcze zawodnicy Smudy nie będą mieli prawa "ciupciać" bo Pan Trener uważa, że to ohydne i wpływa negatywnie na formę?

Jeden z Kolegów zwrócił uwagę na brak pomysłów na rozwój drużyny. Może by o tym pogadać.
      • o.kalamata Buc i Rzewlakoff to przyglupy 04.11.10, 12:55
        Oni nie wzmacniaja druzyny. Nikt nie wzmacnia obecnie druzyny.
        Kazdy nas w dvpe kopie. Nasza pilka to bieda z nedza przeplatana
        latem. Przygotowujcie sie juz teraz to tlumaczenia dlaczego nie
        wyszlo nam Euro 2012.

Buca widzialem na lotnisku w Londynie. To zalosny glupek.
        Skretynialy brat Majdana.
    • najaremo Artur, Michał - jesteśmy z Wami!! 04.11.10, 12:46
      czekamy na Wasz powrót

a ty Peszko smrodzie idz chlac z Pączkiem i robić awatury na disko wioskach!!
    • rudy_wlos_lonowy pan F.S. kolejny lesny dziadek wcisniety na sile.. 04.11.10, 12:47
      pilkaze maja grac i wygrywac,

kibicow nie interesuja ich prywatne sprawy, to nie moda na sukces,

dobrze gra to niech cpa i pije, nie ma wynikow won,

pewno cos mu powiedzieli w szatni przy innych ( podwazyli autorytet trenera :P ) i sie dziadzio zaczal jakac :))
    • letopis Franciszek Smuda dla Sport.pl: Otworzyły mi się... 04.11.10, 12:57
      Jak ktoś gra w reperezentacji to Polskę reprezentuje i wolno oczekiwć, że będzie to robił rzetelnie.
      Przebieranki, picie i snucie się po boisku to nie są oznaki rzetelności.
      Nie ma co wyrzekać na trenera, tylko brać się do trenowania a nie do picia.
    • b-r-e-s-i-o Stoję za Panem murem! 04.11.10, 12:59
      Bardzo podoba mi się polityka i główna idea, jaką sobie założył selekcjoner Franciszek Smuda. Kadra to ma być marzenie piłkarza i każdy do niej powołany (raz czy też sto razy) musi to doceniać i dać z siebie wszystko na murawie, a do tego godnie reprezentować Polskę poza boiskiem! :) Życzę Panu Smudzie wytrwałości w dążeniu do wyznaczonego celu !!!
    • jkredman o co wam panowie pismacy chodzi 04.11.10, 12:59
      chcecie mieć kolesi w reprezentacji czy dobrą i wygrywającą reprezentację Polski,

takie zachowania jak Boruc, Peszko, Iwański, Żewłakow - trzeba wytępić, nawet kosztem chwilowego obniżenia wyników, w reprezentacji powinni grać wyłącznie Ci którym się chce, a nie drobni pijaczkowie którzy kilka dni bez alkoholu nie potrafią wytrzymać, dla niektórych nawet kilka godzin to niewykonalne wyzwanie,

Ci panowie nie są niezastąpieni
    • ostoja75 Franciszek Smuda dla Sport.pl: Otworzyły mi się... 04.11.10, 13:05
      Franek powinien wylecieć za brak znajomości j. polskiego.
    • affera123 Problem stary jak historia reprezentacji w piłce 04.11.10, 13:08
      Poprzedni selekcjoner też miał, o ile pamiętam, problem z nadużywającymi kadrowiczami, ale jak się postawił to go PZPN skrytykował? Jak świat światem, kadra w piłce pije, piła i pić będzie, skoro dobiera się element lumpenproletariatu dając żulom dużo kasy i mało wymagań. Póki chłopaki są młodzi i organizm lepiej znosi nadmiar alkoholu i obżarstwo, póty jeszcze jako tako grają i udaje się ukrywać nałogi. Co to w ogóle za sportowcy, których widuje się z kielichem, dziwkami i przy golonce? Na dodatek to jakieś wyżelowane panienki, kolorowe dresiki, złote łańcuchy, trele-morele rewerendus duptus, dupa Jasiu.... Jaki to przykład dla młodzieży?
      • cirano Re: Problem stary jak historia reprezentacji w pi 04.11.10, 13:26
        Gratuluję Francowi odwagi, ale na jego miejscu dawno bym się poddał. Od początku twierdziłem, że z tą bandą daleko nie zajedzie, bo oni zrobią wszystko żeby go (Ślązaka) pogrzebać. Słyszę, że do kadry powoływać się będzie nie wg. umiejętności grania, a nieumiejętności chlania! To ci jaja!
    • popisuarka Franciszek Smuda dla Sport.pl: Otworzyły mi się... 04.11.10, 13:11
      Futbol to sport druzynowy. A w druzynie nie ma miejsca dla pijakow, chamow i rozkapryszonych primadonn. Smuda ma racje - polska reprezentacje trzeba w 100% zmienic. Nwet jesli budowa nowej zajela by lata...
    • ulanzalasem Franciszek Smuda dla Sport.pl: Otworzyły mi się... 04.11.10, 13:13
      Czy piłkarze potrafią wytrzymać tydzień bez alkoholu? Jeśli nie to ich miejsce jest na odwyku, a nie w kadrze. Czy ktoś obraża piłkarzy czy tylko "zagrzewa" ich do pracy? Odnosi się do braku zaangażowania czy dotyka osobiście rzeczy nie związanych ze sportem? Czy piłkarze to królewny?
      Czy piłkarz może nie pić od jednego dnia przed zgrupowaniem do jednego dnia po zgrupowaniu?? Kadra = praca, zaangażowanie, oddanie sprawie, skupienie etc. To że jeden ma mocniejszy głowę lub mu się tak wydaje nie oznacza, że może sobie pozwalać. Bo jego śladem pójdą inni, jedni sobie poradzą inni popadną w zły nałóg.
      Boruc weź się do pracy, a alkohol przed i po kadrze ;)
    • leoleo franz, ty jestes drwal czy.... 04.11.10, 13:22
      trener i ewentualnie wychowawca? biedak, zorientował się że jedynym pozytywem w tej robocie jest kasa ale wbrew rzymskiej maksymie nie ma ona zapachu fiołków...
    • jarmalis Franciszek Smuda dla Sport.pl: Otworzyły mi się... 04.11.10, 13:24
      Pan Franciszek Smuda-Wielki Człowiek,Odważny i szlachetny ! Działa sam,krytykowany,ale robi to dla nas -Polaków i Polski.Wspaniały sportowiec!To jest już przegięcie,żeby sportowcy chodzili pijani i jeszcze śmieli dyskutować na oczach całej Polski czy mają pić czy nie.Najpierw powinni się udać do AA i uczyć się kiedy zaczyna się problem.Mają być wzorem dla dzieci ,które uczą się ,że Sport jest zdrowiem i życiem.Widziałam jak na meczach ,gdzie grali moi dwaj wnukowie, trener przeklinała najgorszymi polskimi i angielskimi przekleństwami i dzieci 10-14 lat też .TO ZACHOWANIE PIŁKARZY PROWOKUJE BYDLĘCE ZACHOWANIA MŁODYCH .F.Smuda działa b. dobrze i na pewno znajdzie wśród młodych Polaków utalentowanych sportowców,którzy nie mogą się przebić przez starych ,obrzydliwych ,pijących,bijących się ,zaczepiających kobiety w pracy ,tak niebezpiecznej jak w samolocie i lekceważących swojego osobistego trenera,który powinien być dla nich jak ojciec i przyjaciel.Ale On odpowiada za wszystko i wszystkich co się dzieje w drużynie.Powinno skończyć się z takim zachowaniem piłkarzy już!,ale kto się odważy?Przecież to my,kibice pozwolimy im zarabiać .Brawo dla Trenera Franciszka Smudy!!!
    • s_f_ogorek Nikodem Dyzma: Otworzyły mi się oczy... 04.11.10, 13:36
      Czarno widze kariere reprezentacji Dyzmy. Wyglada na to ze wszyscy robia tam co chca i dla wielu pilkarzy wystepy w kadrze to zwyczajny obciach.... Ne Euro bedzie wstyd i zgrzytanie zebow...
      • muezza8 Re: Nikodem Dyzma: Otworzyły mi się oczy... 04.11.10, 13:57
        Skąd to kretyńskie porównanie Smudy do Dyzmy?
        • jacgg Re: Nikodem Dyzma: Otworzyły mi się oczy... 04.11.10, 15:07
          Przede wszystkim - bardzo chamskie, wyjątkowo bezczelne. Boruc tą ćwiczoną przed lustrem (przed którym pewnie spędza wiele czasu co dnia) "omyłką" pokazał dokładnie, kim jest. Złośliwym łobuzem z mocno przerośniętym ego.

Nie znamy wszystkich szczegółów wzajemnych stosunków Smudy i zawodników z autopsji, ale chociażby opierając się na obserwacji publicznego zachowania Boruca jestem za Francem i napiszę nieco prowokacyjnie: ORDNUNG MUSS SEIN. Trener jest SZEFEM (a nie jakimś Wujkiem Dobra Rada, któremu się np. za plecami robi małpie, szczeniackie dowcipy mając lat trzydzieści z okładem) - a piłka kopana jest grą ZESPOŁOWĄ i chodzi o REPREZENTACJĘ Polski (REPREZENTACYJNY - mający dobrą prezencję, nadający się do reprezentowania...).

Kto źle się odnajduje w zespole, ma przerośnięte ego i mentalność nastolatka - niech gra w tenisa albo ping-ponga i gry "wideło". Za niecałe dwa lata organizujemy u siebie wielką imprezę - i co najmniej dziwi to, że niektórzy robią sobie jeszcze z tego jaja. Nie ma ludzi niezastąpionych. Boruc chyba w tym swoim lusterku widzi polskiego Maradonę i podnosząc łapkę do swojej nasmarowanej samoopalaczem buźki, by podłubać w nosie, powiada: oto ręka Boga!
    • dramborleg i wszystko bardzo pięknie 04.11.10, 13:38
      ale w tą niezłomną postawę uwierzę, kiedy nie zobaczę Peszki w następnych powołaniach. w co nie chce mi się wierzyć niestety, bo pan Smuda już nieraz dał pokaz "niełamania" zasad, które sam ustanowił...
    • muezza8 Franciszek Smuda dla Sport.pl: Otworzyły mi się... 04.11.10, 13:38
      Brawo "Franz"! Nareszcie ktoś nie boi się sprzeciwić ludziom, którym się wydaje, że to oni dodają splendoru reprezentacji, a nie odwrotnie!
    • tornson O co w końcu chodzi? 04.11.10, 13:42
      Czepiać sobie że chłopaki wypiją trochę po meczu jest debilizmem.
      Jeśli jednak rzeczywiście zachowywali się wulgarnie to Smuda ma rację.
    • kociewiak2 Franciszek Smuda dla Sport.pl: Otworzyły mi się... 04.11.10, 13:54
      ...czy to druzyna AA czy zawodowi pilkarze,oni wiedza kiedy mozna,pan Smuda powinien myslec o dobraniu takich pilkarzy ktorym chce sie grac i wygrywac inaczej odmowia mu wszyscy dobrzy a zostanie trzecia liga.
    • karim72 Franciszek Smuda dla Sport.pl: Otworzyły mi się... 04.11.10, 13:57
      Jedyne co mi sie nie podoba w postawie Smudy to fakt, ze on "soe tlumaczy" ze swoich decyzi (wiem, wiem zakrzyczal by mnie za takie stwierdzenie, ale coz to jest innego niz tlumaczenie? ), jesli pilkarzyki uwazaja za stosowne komentowac rozne detale wewnatrz reprezentacyjnego zycia publicznie to swiadczy o ich poziomie, natomiast - moim zdaniem - Smuda powinien zbywac dziennikarzy: "Bez komentarza". Takie plotkarstwo niczemu nie sluzy, nie poprawia atmosfery.
    • apolloxx Franciszek Smuda dla Sport.pl: Otworzyły mi się... 04.11.10, 14:06
      Smuda okazał się beznadziejnym trenerem. Boruc ma racje, że pseudonim Dyzma do niego pasuje. Tak beznadziejnie grającej reprezentacji w życiu nie widziałem. I jeszcze ten pseudoselekcjoner co opowiada, że będziemy atakować w każdym meczu. Słowacja i Słowenia bronić się potrafią i dlatego na MŚ pojechały. Zresztą co to za trener co nawet na mecze MŚ pojechać nie chciał, wolał w tv oglądać. Mit Smudy minął, teraz chce zakryć kompromitującą grę swojej reprezentacji jakimiś drugorzędnymi konfliktami. Przy świetle jupiterów robi z siebie sprawiedliwego. Pytam więc, czy jak przegramy wszystkie trzy mecze w grupie, to też winę zrzuci na piłkarzy? Widząc co teraz robi, to jestem przekonany, że nie dość, że przegramy te mecze, to jeszcze Smuda stwierdzi, że robimy postępy i na MŚ na pewno się poprawimy, o ile on będzie trenerem. Nie chcę trenera w reprezentacji, co nie może pokonać trzeciej drużyny Ekwadoru!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka