Dodaj do ulubionych

Polscy kibice pomogą angielskiemu Bath City?

15.03.11, 09:37
Wg mnie dobre podejście, bo Polacy patrzą na kasę i 14 funciaków to dla nich często zbyt dużo by ot tak sobie je wydać. Ale 2,5 funta to już nie są pieniądze. Mecze mogły by się też stać miejscem spotkań związanych z pracą jak to się dzieje na przykład we Włoszech.
Obserwuj wątek
    • Gość: g Re: Polscy kibice pomogą angielskiemu Bath City? IP: *.7-4.cable.virginmedia.com 15.03.11, 10:07
      Nie takie znowu nic ,za 2,5 funta kupisz 10 puszek pepsi
      • xym Re: Polscy kibice pomogą angielskiemu Bath City? 15.03.11, 10:23
        ale jak pracujesz to na tyle Cię stać, nawet jak odkładasz na rodzinę czy mieszkanie w Polsce.
        • bez.komentarza Re: Polscy kibice pomogą angielskiemu Bath City? 16.03.11, 22:33
          Nie wiem dokładnie, jak drogi jest funt (chyba około 4,70 zł), ale teraz praktycznie rzecz biorąc nie opłaca się wyjeżdżać do Anglii po to, żeby odłożyć na mieszkanie czy cokolwiek w Polsce. Kolego, płaca minimalna w Anglii wynosi około 900 funtów miesięcznie (większość Polaków tyle właśnie zarabia), wynajęcie mieszkania kosztuje 200 funtów wzywż. A jedzenie, a ubrania, a jeżeli ktoś pali - papierosy, a alkohol? No chyba że ktoś żyje naprawdę skromnie i je jeden chleb na tydzień i do tego tylko masło, to może odłoży na mieszkanie w Polsce za jakieś 20 lat.
      • bez.komentarza Re: Polscy kibice pomogą angielskiemu Bath City? 16.03.11, 22:34
        Albo dokładasz 50 pensów i masz 3 piwa. I powstaje dylemat - piwo czy mecz.
    • twiak tysiące, tysięcy 15.03.11, 10:37
      Władze chcą by na meczu pojawiło się 3000 tysiące kibiców.

Tłumacząc matematycznie to wychodzi 3 000 000 kibiców.

Duży muszą mieć ten stadion. A jak zjawi się tam 3 miliony kibiców z Polska i każdy kupi bilet za 2,5 funta to zarobią 7,5 miliona funtów. Nieźle jak na 5 ligę.
    • Gość: Iwona Polscy kibice pomogą angielskiemu Bath City? IP: 91.212.138.* 15.03.11, 10:58
      Wedlug mnie to bardzo glupi pomysl: potraktowanie protekcyjne Polakow, jakby byli biedni i bezrobotni, niepotrzebnie powoduje napiecie pomiedzy kibicami angielskimi i polskimi, lepszym wyjsciem byloby obnizenie ceny biletow dla wszystkich. Ja osobiscie poczulabym sie urazona, gdyby ktos mnie potraktowal na zasadzie: zaplac za bilet tylko pare funtow, BO jestes Polka.
      • Gość: zdeguzdowanny UWAGA! dyskryminacja! IP: *.toya.net.pl 15.03.11, 11:49
        a nie przeszkadza ci, ze w Polsce wchodzisz na mecz, czy do klubu za pól ceny, albo za darmo, a faceci muszą płacić100%? BO jesteś Polką??
        • Gość: Iwona Re: UWAGA! dyskryminacja! IP: 91.212.138.* 15.03.11, 14:04
          Nie wiem jak jest w Polsce, raz bylam na meczu i NIC nie placilam, bo mnie zaprosil jeden z graczy Legii W-wa :)
          • Gość: ja Re: UWAGA! dyskryminacja! IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.03.11, 20:30
            A widzisz, a w tym czasie kilka tysięcy kibiców płaciło nieskończenie wiele więcej od Ciebie za bilet (bo 5000% więcej od 0 to wciąż zero) - czy to nie jest dyskryminacja i niesprawiedliwość?
      • Gość: lutek Re: Polscy kibice pomogą angielskiemu Bath City? IP: *.ntlworld.ie 15.03.11, 14:54
        Moim zdaniem też jest to średni pomysł. Było by mi po prostu głupio i wstyd kupić bilet na mecz w tej co najmniej dziwnej promocji, kiedy obok kibice, którzy chodzą na mecze swojej drużyny nie rzadko od dzieciaka, muszą płacić normalnie. Z tekstu zrozumiałem również, że właściciel klubu i zarazem autor pomysłu, ma nadzieję iż będą głośno śpiewać po polsku. No to ja się pytam. A co to ma być, jakiś jarmark europa, czy mecz piłkarski. Mam nadzieję, że większość polaków jeśli będzie chciała iść na ten mecz, to pójdzie i usiądzie obok angielskich kibiców po normalnej cenie. A jak ktoś tego nie rozumie, to może lepiej niech idzie sobie kupić 10 puszek pepsi.

pozdro
        • Gość: Iwona Re: Polscy kibice pomogą angielskiemu Bath City? IP: 91.212.138.* 15.03.11, 15:54
          Lutek, madrze piszesz, masz u mnie piwo..
          • Gość: ja Re: Polscy kibice pomogą angielskiemu Bath City? IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.03.11, 20:33
            No nie do końca mądrze, skoro nie potrafi zrozumieć prostego przekazu, mówiącego o tym, że FAN tej drużyny ma nadzieję na śpiewy w języku polskim. Nie właściciel. Fan.

Czy mogę dostać to piwo, gdyż jestem mądrzejszy?
            • Gość: lutek Re: Polscy kibice pomogą angielskiemu Bath City? IP: *.ntlworld.ie 16.03.11, 02:01
              Rzeczywiście. Jak byk stoi "fan". Zagalopowałem się trochę.

Pozdro
            • Gość: Iwona Re: Polscy kibice pomogą angielskiemu Bath City? IP: 91.212.138.* 16.03.11, 10:31
              Do ja: Lutek ma blizej an to piwo...
    • opozycyjnykoalicjant pakuję się i jadę nie ma co =) 15.03.11, 11:10
      taka okazja hehe
    • Gość: Bolek 3 mln. kibiców - rekord świata IP: *.choszczno.vectranet.pl 15.03.11, 11:37
      Rekord frekwencji klubu i rekord głupoty redaktora.
    • Gość: klm Polscy kibice pomogą angielskiemu Bath City? IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.11, 12:06
      "Władze chcą by na meczu pojawiło się 3000 tysiące kibiców."

duży stadion mają...
      • Gość: Insane Re: Polscy kibice pomogą angielskiemu Bath City? IP: *.tecnun.es 15.03.11, 12:15
        14 funciakow za piata lige ???????????????????????????????????? hehe Jak chodzilem na czwarta w Polsce to byly za 2 zlote bilety :D teraz chodze na primera division i bilety na mecze poza top 4 zaczynaja sie od 20 euro. Swoja droga porownujac do zarobkow w Polsce i np Anglii to i tak grosze (20% dniowki).
    • Gość: Dave Polscy kibice pomogą angielskiemu Bath City? IP: *.wireless.bath.ac.uk 15.03.11, 16:20
      To jest jedna oferta czas na wprowadzenie polskiej społeczności w Bath do naszego klubu i pomoc w ich integracji ze społecznością lokalną. Mam nadzieję, że wielu z nich decyduje się powrócić i wsparcie Bath City.
      • Gość: Iwona Re: Polscy kibice pomogą angielskiemu Bath City? IP: 91.212.138.* 15.03.11, 18:02
        Dave: then come up with a different idea.. Personally I find this one really patronising if not offensive to all Poles and Brits as well, my English friend says: it's f..ing rude what they're doing...
    • Gość: charly Polscy kibice pomogą angielskiemu Bath City? IP: *.85-237-177.tkchopin.pl 15.03.11, 16:54
      Jako kibic Bath także poczułbym się, jakby dano mi w mordę. Sposób na frekwencję może i skuteczny, ale nie dobry. To różnica...
    • Gość: babou Polscy kibice pomogą angielskiemu Bath City? IP: *.net.stream.pl 15.03.11, 18:13
      Wow, jak widac idiotow nie brakuje i wszyscy teraz czuja sie dumni, ze sa Polakami co? :D.

Otoz akcja NIE MA na celu ulatwienia kibicowania jakiemus klubowi, o ktorym w PL nie slyszal NIKT, a za granica moze te kilkadziesiat osob mieszkajacych Bath (gdzie slynne sa łaźnie;).

Chodzi o to, ze dzieki temu Bath City ma darmowa reklame, praktycznie za darmo. Niech nawet przyjdzie 50 Polaków. Skoro cena to 14 funtów, a obnizyli ja ''dla nas'' na 2,50 nietrudno juz o obliczenia.

Za reklame w WIELU MIEDZYNARODOWYCH serwisach zaplacili okolo 600 funtow. Prosze bardzo:

uk.eurosport.yahoo.com/15032011/58/world-football-bath-city-offer-discount-polish-people.html
      www.guardian.co.uk/football/2011/mar/14/ken-loach-bath-city-polish-fans
      www.dailymail.co.uk/news/article-1366144/Polish-football-fans-offered-huge-80-ticket-discounts-Bath-City-FC.html
      Wpiszcie tylko bath city poles w google.

Wiec nie robcie z siebie idiotow, piszac, ze to ''ciekawa akcja'' etc. bo cel jest zupelnie inny, oto wlasnie chodzi, zeby NIE pojawilo sie wielu Polakow

To tak, jakby np. Legia Warszawa czy Wisla zrobila wielka obnizke dla obywatelii Rumunii. Juz widze te dzikie tlumy, ale reklama poszlaby w swiat, nie? :D
      • Gość: Iwona Re: Polscy kibice pomogą angielskiemu Bath City? IP: 91.212.138.* 16.03.11, 10:47
        Do babou: Zanim zaczniesz wymyslac wszystkim od idiotow, popros kogos kto zna lepiej angielski o przetluamczenie tych artykulow...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka