Dodaj do ulubionych

Finał Ligi Mistrzów. Piękni i bestie

IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.11, 23:17
Kto to pisał? W ogóle nie obiektywne. Rooney jest lepszy od Villi, a Hernandez od Pedro umiejetnosciami nie odstaje. Uwazam tez, ze Manchester ma lepsza obrone i w 100% lepszego bramkarza, który myślę, że zasłużył całą swoją karierę na wygranie jutro tego finału.
Obserwuj wątek
    • Gość: nieważne Re: Finał Ligi Mistrzów. Piękni i bestie IP: 82.139.188.* 27.05.11, 23:33
      Dokładnie tak samo uważam! Nie rozumiem tego jak może być Villa czy Pedro lepszy od Rooneya i Chicharito , skoro nic nie grają w tym sezonie, a od zimy, to już w ogóle.. mam nadzieję, że Manchester wygra i pan redaktor się mocno zdziwi..
    • Gość: Giggsy Finał Ligi Mistrzów. Piękni i bestie IP: *.sggw.waw.pl 27.05.11, 23:35
      Zapomniał Pan porównać jeszcze jedną pozycję a w zasadzie umiejętność gry Aktorskiej bo Ci z Barcy opanowali ją idealnie. W starciu z MU będą mieli wiele okazji do pokazania swoich umiejątności biegania do sędziego wszystkich piłkarzy łącznie z bramkarzem nawet jeśli rzekomy faul byłby na środku boiska i przekonywaniu go iż faul rzeczywiście był i podkładanie się pod nogi piłkarzy z Manchesteru którzy twardą grę mają wpojoną i walka bark w bark nie jest im obca. Jednocześnie umiejetności piłkarskich kopaczy z Barcelony nie umniejszam bo są świetne. Jeśli zwyciężą zasłużenie nikt sie do nich nie przyczepi ale jeśli sędzia ( znowu????) im pomoże to nie wierze już w piękno sportu i fair play
    • Gość: kibicuję manu Re: Finał Ligi Mistrzów. Piękni i bestie IP: *.static.icpnet.pl 27.05.11, 23:37
      To oczywiście Stec. Tekst oceniam na plus, ale końcówka trąci już patosem ("To był piękny triumf fair play i woli, który pozwala wierzyć, że finał Ligi Mistrzów nie będzie chłodną wymianą futbolowym racji, lecz ognistą awanturą między atletami, którzy prą ku sportowej nieśmiertelności").
    • Gość: njk Finał Ligi Mistrzów. Piękni i bestie IP: *.net.pulawy.pl 28.05.11, 00:08
      Liga hiszpańska to troche jednak niższy poziom niż liga angielska
      • Gość: hmmm Re: Finał Ligi Mistrzów. Piękni i bestie IP: *.aster.pl 28.05.11, 20:07
        Na jakiej podstawie tak sądzisz? Najlepszym sposobem porównania lig jest porównanie dorobku drużyn w europejskich pucharach, a tu w ostatnich latach zdecydowanie lepiej wypada liga hiszpańska.
        Liga angielska była najlepsza, ale te czasy już minęły.
    • Gość: Piotr To aż skandal IP: *.rev.pro-internet.pl 28.05.11, 00:11
      że tak stronnicze teksty trafiają na taką stronę.
    • Gość: LOL Re: Finał Ligi Mistrzów. Piękni i bestie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.11, 00:30
      Też się zastanawiam skąd takie bzdety się tu znalazły.. Pisał to jakiś sezonowiec barcenolista, dzieciak, bądź kretyn.. Napewno jego IQ nie wywyższa się ponad przeciętne
    • Gość: Jedrzej093 Finał Ligi Mistrzów. Piękni i bestie IP: *.stk.vectranet.pl 28.05.11, 00:38
      Na początku artykułu powinno pisać że autor jest wielkim fanem Barcelony...BA! nawet że ma na ścianach tapetę z jej herbem! Artykuł wychwalający prawie wyłącznie piłkarzy Barcelony, a piłkarzy Manchesteru mieszający z błotem. Piłkarze Barcelony to arcymistrzowie, a Manchesteru to łachmaniarze?! Autor jest idiota i dziwię się że taki artykuł został w ogóle wstawiony na stronę. Tak owszem, jestem kibicem Manchesteru ale oczekuje obiektywnego tekstu, a nie głupot gdzie uważa się Ville lepszego od Rooney'a, a Pedro od Hernandeza. Rooney nie tylko dla mnie ale także dla wielu innych kibiców jest na równi albo i lepszy od Messiego. Ale tutaj przeczytałem że jest od niego o kilka klas lepszy...Manchester United nie bez powodu grał tyle razy w finale, siła tego zespołu polega na tym że razem tworzą zespół który jest w stanie pokonać każdego bez wyjątku. Oni nie potrzebują nominacji do złote piłki dla piłkarzy, ważne jest to co robią całym zespołem lecz chyba autor bardziej ceni sobie nagrody indywidualne...Ale pomijając już niesprawiedliwe wywyższenie piłkarzy Barcelony nad piłkarzami Manchesteru to najbardziej oburzył mnie fragment gdzie Ferguson został uznanym za gorszego od Fergusona. Jak można takie coś napisać?! Guardiola trafił go gotowej drużyny z jej trzema najważniejszymi piłkarzami, mianowicie Xavim, Iniestą oraz Messim. Bez tej trójki klub praktycznie nic nie zagra. Guardiola kupił kilku piłkarzy którzy nie zmienili zbyt dużo. Ferguson natomiast latami budował drużynę, umiejętnie kupował młodych zawodników którzy potem wyrastali na wielkie gwiazdy, a przykładów nie trzeba szukać daleko Ronaldo który był największym odkryciem, Nani, Aderson Hernandez z tego sezonu. On kupuje zawodników którzy dopiero w United rozkwitają i staja się gwiazdami. Nie bez znaczenia jest tez to że Manchester United jest zadłużony i nie stać go na drogie transfery, ale pomimo tego za grosze buduje skład światowej klasy. Ferguson wygrał tyle że każdy inny szkoleniowiec na świecie mógł by mu tylko pozazdrościć. Guardioli jeszcze dużo brakuje do tego poziomu, a o osiągnięciach nie wspominając. Nie rozumiem więc czemu taki artykuł w ogóle się ukazał. Nie miał bym nic przeciwko gdyby na samym początku pojawiło się wytłumaczenie że autor jest kibicem Barcelony i wyraża swoja subiektywną opinię. Ale nie mogę siedzieć spokojnie gdy są publikowane takie pseudo obiektywne artykuły wyzywające wielkich piłkarzy, trenera oraz wielki klub jakim bez wątpienia jest Manchester United od łachmaniarzy, a piłkarzy Barcelony oraz ich trenera arcymistrzami którzy zostawiają wszystkich daleko w tyle.
      • Gość: Jedrzej093 Re: Finał Ligi Mistrzów. Piękni i bestie IP: *.stk.vectranet.pl 28.05.11, 00:55
        Mała poprawka. Oczywiście chodziło mi o to że Guardiola został uznany za lepszego od Fergusona. Komentarz pisany w złości i wszyło jak wyszło. A przy okazji panie Rafale Stec radzę pozostać przy komentowaniu spotkań siatkówki albo nauczyć się być obiektywnym. Tyle z mojej strony.
    • Gość: Gość Finał Ligi Mistrzów. Piękni i bestie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.11, 01:09
      0 obiektywizmu... ok, jeśli chodzi o atak i pomoc Barcelona na papierze ma przewagę jednak twierdzenie że obrona Barcy jest lepsza od obrony MU to już chyba przesada... :) Swoją drogą ten kto napisał że w drużynie MU są zawodnicy którzy nic nie osiągnęli, powinien troche poszperać w necie... Rooney był w 3 nominowanych do złotej piłki, Gigs? chyba nie trzeba komentować jego kariery, Van der Sar? Ferdinand? Nie ma co przesadzać, w ManU jest KILKU wybitnych piłkarzy, więc nie ma co przekreślać ich szans :)
    • Gość: belane Finał Ligi Mistrzów. Piękni i bestie IP: *.adsl.inetia.pl 28.05.11, 01:15
      Rafał, nie sposób przyczepić się do treści twoich wywodów - z większością tez zgadzam się bez najmniejszego "ale"; ale (!) ten twój styl pisania umacnia mnie w opinii, że piszesz tak kwieciście, żeby trzepać sobie konia przy lekturze własnych felietonów w papierowym wydaniu. Po co ci to, chłopie? Mniej przymiotników i zdań złożonych. Błagam.
      • Gość: Jedrzej093 Re: Finał Ligi Mistrzów. Piękni i bestie IP: *.stk.vectranet.pl 28.05.11, 01:18
        Jesteś fanem Barcelony prawda?
        • Gość: belane Re: Finał Ligi Mistrzów. Piękni i bestie IP: *.adsl.inetia.pl 28.05.11, 01:20
          Jestem fanem ograniczenia przymiotników.
          • Gość: Jedrzej093 Re: Finał Ligi Mistrzów. Piękni i bestie IP: *.stk.vectranet.pl 28.05.11, 01:29
            Najwidoczniej nie tylko skoro twoim zdaniem nie sposób się przyczepić do treści tego artykułu.
      • Gość: Piotr Re: Finał Ligi Mistrzów. Piękni i bestie IP: *.rev.pro-internet.pl 28.05.11, 01:38
        Nie zgadzam się, Stec pisze złożonym, choć przyjemnym w odbiorze językiem. Do stylu nigdy się nie czepiam, do treści- prawie zawsze :)
        • Gość: Jedrzej093 Re: Finał Ligi Mistrzów. Piękni i bestie IP: *.stk.vectranet.pl 28.05.11, 01:46
          Nie znam innych jego artykułów lecz w tym można się przyczepić co do drugiego zdania. Tylko ślepy by nie zauważył jak on faworyzuje w swojej wypowiedzi klub z Barcelony. skoro chce wypisywać głupoty to niech założy własną gazetę lub założy własne forum i tam może kłamać ile dusza zapragnie.
    • Gość: adrian Finał Ligi Mistrzów. Piękni i bestie IP: *.197.247.91.threembb.co.uk 28.05.11, 03:04
      przecież wiadomo, że 90% redakcji GW to kibice Barcelony ;]
      chociaż w dużej części się zgadzam, może Villa = Rooney (szczególnie biorąc pod uwagę ich ostatnią formę) tym bardziej, że ciężko jest ich porównywać, bo Hiszpan to typowy golleador, a Anglik to pracuś, często rozgrywa akcje, a nieco rzadziej je wykańcza, tak w telegraficznym skrócie (a ze stwierdzeniem, że Rooney jest lepszy od Messiego (:O) to nie będę polemizował, bo nie ma po co, widzę, że ten kto to napisał sam jest mega subiektywny, jeszcze bardziej niż ten artykuł. wywodów o IQ redaktora również nie skomentuję, bo ten komentarz pokazuje raczej poziom inteligencji tego, kto go wstawił, skoro po czyichś opiniach komentujący wnioskuje jak mądry jest redaktor)
      myślę też, że Pedro > Hernandez, Meksykanin nastrzelał bramek z pół metra do pustej bramki a Wy z niego bohatera już robicie jak nie wiem, Hiszpan to przecież dużo lepszy zawodnik, dużo wszechstronniejszy, potrafi wykończyć akcję jak i wykreować coś partnerom, natomiast Hernandez ma co prawda świetny zmysł i dużo strzela, ale do Pedro mu brakuje
      co do obrony Barcelony to zawsze się zastanawiam ile w jej świetnych statystykach zasługi samych defensorów, a ile napastników i pomocników, którzy trzymają piłkę tak długo, że przeciwnik czasami nie ma po prostu czasu, żeby zaatakować, a często zdarza się, że do kilku sytuacji dochodzi tak czy owak, idę o zakład, że gdyby to 4 barcelońska zamiast manchesterskiej grała na przeciwko ataku Blaugrany to Messi i spółka mieliby dużo łatwiej, tutaj wielki + dla United
      to samo z bramką, Valdes pokazał jaki jest świetny puszczając np strzał z zerowego konta v Persiego (pierwszy z brzegu przykład), vdS to jednak klasa sama w sobie

P.S nie jestem kibicem żadnej z drużyn, ba, uważam, że gorszy finał nie mógł się przytrafić, ale z obowiązku obejrzę. mam nadzieję, że przynajmniej będzie dużo bramek
      • Gość: Jedrzej093 Re: Finał Ligi Mistrzów. Piękni i bestie IP: *.stk.vectranet.pl 28.05.11, 10:43
        Skoro twierdzisz że 90% redakcji GW jest za Barceloną to ja stwierdzam że ta gazeta ostro mówiąc to gó...! Nie sądzę żeby Rooney dysponował większymi umiejętnościami od Messiego, lecz często on daje więcej drużynie niż Messi który regularnie co dwie minuty próbuje się przebić przez obronę w pełnym biegu i czasami uda mu się w ostatniej chwili podać do tyłu zanim straci piłkę. Gdybyś oglądał więcej mecz Menchesteru United to byś wiedział że Hernandez jest lepszy od Pedro. Potrafi świetnie znaleźć się na boisku, może nie biega w kółko z piłką jak Messi któremu czasem coś się uda, ale grając z między innymi z Rooneyem ma za zadanie właśnie być we właściwym miejscu i czekać na podanie co potem doskonale wykorzystuje. Ja już mam dość wszechobecnego faworyzowania Barcelony szczególnie w mediach i podniecania się nimi jak nie wiem co. Wiadomo że są w tym finale dzięki symulacją, a nie pięknemu futbolowi. Są dzięki pomocy sędziów którzy we wszystko im uwierzyli. Barcelona gra piękną piłkę, oj gra, ale tylko dla tego kto lubi oglądać masę symulacji w jednym meczu i trzymanie piłki na własnej połowie. Jeśli Manchester United dzisiaj wygra to zamknie usta tym wszystkim którzy przez cały rok uważali ich za najlepszą drużyną na świecie zapominając iż to Inter Mediolan wygrał Ligę Mistrzów i Klubowe Mistrzostwo Świata. Dzisiaj za pewne spale kartki z artykułem idioty Rafała Steca i będę mu życzył żeby coś ciężkiego spadło mu na głowę bo może coś mu się odmieni w tej głupiej główce albo i nie i będzie gorzej...ale to nawet lepiej.
    • Gość: OBIEKTYWNIE PROSZE Finał Ligi Mistrzów. Piękni i bestie IP: *.interkar.pl 28.05.11, 03:11
      Ten artykuł pisał chyba jakiś fan Barcy który jest zapatrzony w messiego i innych piłkarzy Barcy. Kurde jak mogli dopuscic takiego NIE obiektywnego pisarza do tak ważnego artykułu? LUDZIE OBUDZCIE sie Barca to nie jest drużyna z innej planety Messi to nie Bóg który co chwile zostaje wychwalany przez komentatorów i to tych niby ekspertów w studiu, gdzie był Messi 3/ 4 lata temu, Barca gdzie była jak przegrała 3 lata temu z Wisła i zajeła 3 miejsce w lidze? Z całym szacunkiem do Barcy to Wielka drużyna i napewno jedna z najlepszych na świecie na obceną chwile ale nie traktujce Jej jak Bóstwo a drużyny przeciwnej nie skazujcie na pozarcie. I jeśli mogę o coś jeszcze prosić to bądzcie bardziej obiektywni. Nie miałem na celu nikogo obrazić pisząć te pare zdań, chciałem wyrazić tylko swoje zdanie. Dziekuje i niech wygra Lepszy :)
    • Gość: gość Finał Ligi Mistrzów. Piękni i bestie IP: *.nat.tvk.wroc.pl 28.05.11, 03:54
      Ten artykuł to skandal. Jestem fanem Manchesteru od wielu lat i nigdy nie czytałem tak obraźliwego artykułu na temat drużyny i to jescze takiej. Mam nadzieje że diabły jutro pokażą futbol na jaki ich stać, walkę do ostatniej minuty i siłę zespołu. Glory MANU !
    • szpila-3 Re: Finał Ligi Mistrzów. Piękni i bestie 28.05.11, 06:14
      tak sobie czytam , czytam , czytam ...i nagle BUM !!!---q...a , Krzyzyk , ze sciany mi spadl ! ; o...nie ! ...mialem ! ; jest , myslalem juz , ze cos mu sie stalo , a tu , ON w londynie ( przy NIM , nawet stolica anglii malejeee....) . Moj ulubieniec , wieszcz( yk ) narodowy . Panie Stec ( masz pan , napisze duza litera ) , wracaj pan ; pisz pan lepiej o WIARZE LECHA , marnujesz pan swoj talent ( ...cik) . Q..... , ja pie... , cala druzyna MANCHESTERU UTD. . to SZUSZFOLE ! ( ani czlowiek nie czuje , jak mu sie rymuje ) . TO MODLITWA ? ... jakas jest ? , czy co ? . LITANIA DO SW. " barcelonego " ? . Panie ! ( masz pan , jeszcze raz duza ) , doczekac sie juz nie moge meczu : LFC -
    • pipes_pipes Nie rozumiem tego wzdychania nad Barceloną 28.05.11, 08:45
      Nie kibicuję ani Man U, ani Barcelonie, choć darzę ją większą sympatią przez wzgląd na stare lata, a teraz przez aktorstwo i bezproduktywne 600 podań nie chcę na nich patrzeć. Wg mnie wygra Manchester i nie ma się co podniecać tak tą Barceloną- to nie żadni bogowie, a ludzie z krwi i kości- do tego malutcy i chudziutcy. SAF i jego zespół dwa lata temu nie docenili przeciwnika i przegrali. Do tego gdzie Villi w tym sezonie do Eto'o? To jak malucha do Hammera H2 porównywać... Nie zdziwię się, jak bohaterem meczu zostanie ktoś pokroju Carricka/Fletchera, a Messi zagra piach wraz ze swoją gromadką krasnali. Man U zagra "Drużynę A", gdzie A stanowi przycisk pewnego zagrania w fifę :)
      • Gość: ropi Re: Nie rozumiem tego wzdychania nad Barceloną IP: *.skierniewice.vectranet.pl 28.05.11, 11:45
        Nie ma czegoś takiego jak 600 bezproduktywnych podań. Te podania właśnie stanowią te 73- 75% posiadania piłki, czyli czas w jakim przeciwnik nie ma piłki i nie może zagrozić bramce Barcy. Ot cała taktyka Barcelony. Poza tym, bieganie bez piłki prawie orzez cały mecz budzi frustrację, prowokuje do fauli( vide Real) i jest bardziej męczące. Czyli jest to taktyka idealna, ale trzeba mieć do niej idealnych wykonawców, a Barca ich ma.
      • Gość: cleanmar gorzow Re: Nie rozumiem tego wzdychania nad Barceloną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.11, 00:43
        pieknie zaczeli pieknie sezon zakonczyli. wygrali wszystko co najwazniejsze . dziekuje.
    • Gość: ***** Finał Ligi Mistrzów. Piękni i bestie IP: *.adsl.inetia.pl 28.05.11, 09:00
      Masakra co artykuł , skandal , autor chyba walił sobie konią w trakcie pisania wzdychajac do zdjecia leo messiego. Nie tak powinny wygladać artykuły przed Finałem Ligi Mistrzów , zważywszy jakie drużyny w nim grają . Jeszcze jakby to była Barca i jakis niszowy klub ,ale nie Manchester United . Glory Glory Man United !!!
      • Gość: Kuba Re: Finał Ligi Mistrzów. Piękni i bestie IP: *.dynamic.chello.pl 28.05.11, 09:35
        To sie kibice Manu oburzyli.. red Stec tu troszke przekoloryzowal,ale jezeli widze wpisy kibicow Manu,ze Rooney jest na rowni z Messi a nawet lepszy,to powiem szczerze,ze jestescie na tym samym poziome co pan redaktor! czyli maloobiektywny.Z calym szacunkiem,ale Rooney to jedynie buty Messiemu moze nosic..To,ze Barcelona jest druzyna lepsza tez fakt
        • Gość: Jedrzej093 Re: Finał Ligi Mistrzów. Piękni i bestie IP: *.stk.vectranet.pl 28.05.11, 10:52
          Nie sądzę żeby Rooney dysponował lepszymi umiejętnościami od Messiego lecz Rooney często daje więcej drużynie niż Messi próbujący się ciągle przebijać przez obronę rywali. Z tym że Barcelona jest lepsza to raczej w swojej lidze i dzięki symulowaniu. Lepiej zobacz finał i jeśli Twoja drużyna wygra t wtedy pisz takie głupoty, a nie teraz bo możesz się nieźle przejechać.
          • Gość: Kuba Re: Finał Ligi Mistrzów. Piękni i bestie IP: *.dynamic.chello.pl 28.05.11, 12:18
            Po tym co ty na forum napisales stwierdzam,ze jestes jeszcze mniej obiektywny niz redaktor Stec..Potrafisz tylko rzucac miesem i nic pozatym.Czasami warto zastanowic kto tu na forumjest idiota,ale todlaciebie chyba za ciezkie
      • Gość: realista do fanow MU - troche realizmu, ludzie ... IP: *.range81-153.btcentralplus.com 28.05.11, 09:50
        ... artykul jest moze ciut stronniczy, ale faktem jest, iz tegoroczny MU jest slabszy niz rok/dwa lata temu. Lige wygral tylko dzieki temu, iz inne zespoly z czolowki ligii angielskiej graly ..... jeszcze slabiej. To nie jest MOJE PRYWATNE zdanie ale 90% specow z angielskich mass-mediow. I nie mowie tu o przedrukach do polskiej prasy bo mieszkam na wyspie od 20 lat.

Moj syn - wierny kibic MU - tez to przyznaje, wielu jego kolegow podobnie. To jest realizm a nie fanatyzm, ktory czesto widze w Polsce. On tez pragnie i goraco wierzy w dzisiejsze zwyciestwo MU ale nie ma 'klapek na oczach', ktore widze u wielu ludzi na tym forum.

100% obiektywizmu moze zabraklo redaktorowi Wyborczej ale w 90% ma racje. Podobnie jak i znakomita wiekszosc jego kolegow po piorze (czy w TV - niejaki Lineker/Hansen/itd.) w UK. A znaja sie oni na pilce noznej zapewne o wiele lepiej niz przedmowcy na tym forum. Aha - sa tez oni Anglikami/Walijczykami/Irlandczykami wiec sympatii do MU maja o wiele wiecej niz do Barcy. Sympatii, nie fanatyzmu.....
        • Gość: Jedrzej093 Re: do fanow MU - troche realizmu, ludzie ... IP: *.stk.vectranet.pl 28.05.11, 10:57
          Zabrakło trochę obiektywizmu?! Tu nie było w ogóle obiektywizmu tylko 100% subiektywnej wypowiedzi. Manchester United to drużyna nie mająca piłkarzy nominowanych co roku do wielkich nagród ale jakoś zdobywają regularnie mistrzostwo i grają w finale Ligi Mistrzów więc mają równe szanse z Barceloną czego autor idiota nie zauważa niestety...
          • Gość: realista do Jedrzeja - wlasnie takie posty mnie .... IP: *.range81-153.btcentralplus.com 28.05.11, 11:57
            ... smiesza. Uwazasz za idiote kazdego, kto ma inne zdanie od ciebie. Tak wiec idiotami jest okolo 90% profesjonalnych redaktorow/reporterow/itp. w UK......

Bardzo trudno sie z kims takim polemizuje/rozmawia. Czy to nie o Polakach mowi sie: 'gdzie jest ich dwoch tam sa az trzy zdania'? O ile jednak rozumiem, iz mozna miec rozne opinie/zdania na dany temat o tyle martwi mnie zawzietosc/napastliwosc/obelzywosc w wypowiedziach wielu uczestnikow tego forum.

Czy 'wygra ten, kto obrzuci przeciwnika wieksza iloscia miesa'?

Nic, ja zaczekam do wieczoru liczac na piekny mecz, w ktorym pilka nozna zostanie pokazana na najwyzszym poziomie. I wygra lepszy tego dnia. Ja kibicowal bede Barcelonie, moj syn MU. Bedziemy w tlumie innych kibicow, w pubie; kibicow MU bedzie z pewnoscia wiecej ale ja czy inni nieliczni kibice Barcy nie bedziemy sie obawiali agresywnosci, wyzwisk, obelzywych wypowiedzi. Nikt mi nie powie, iz jestem .... idota, Jedrzeju......
    • Gość: ja Finał Ligi Mistrzów. Piękni i bestie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.11, 09:43
      Uśmiałem się przy tym tekście haha. Jak zwykle na sport.pl jakiś "poeta" bierze się za to o czym nie ma pojęcia. Tyle zachwytu nad nie ukrywam wspaniałą Barceloną, ale dlaczego nikt nie wymienił porażki właśnie z Manchesterem po bramce scholsa po idealnie tozegranym taktycznie meczu przez MU. Dlaczego nikt nie powie o przegranym przez Barce meczu ze słabym Interem dzięki taktycznemu zagraniu Murinho. Autor przypomina 5-0 z Realem a dlaczego nie przypomniał przegranego pucharu króla? i czterech niedawno rozegranych meczy w których real z góry skazywany na wielką porażkę swoje ugrał. W końcu same porównania zawodników Villi do Valencji czy Naniego czyli jeden z lepszych napastników na świecie do typowych skrzydłowych nie rozumiem takiego porównania?? może jeszcze trzeba bylo dodać, że Valencja ma slabe statystyki w tym sezonie co tam, że pół sezonu leczył złamaną kostkę... idealne porównanie to Pedro i Hernandez, oczywiście takiego porównanie tu zabrakło... porównanie to wypadło by z korzyścią dla Cikaritho który dorównuje Pedro szybkością a z całą pewnością jest lepszy technicznie no i zdobywa więcej bramek. Nie będe tu porównywał całego składu chciałem tylko pokazać, że przy całej wielkości Barcy i MU artykuł jest na bardzo niskim poziomie.
    • Gość: Mateusz Finał Ligi Mistrzów. Piękni i bestie IP: *.204.126.129.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.05.11, 10:11
      To jest żenada. Zbliża się mecz najważniejszy w rok a tu zamiast obiektywnego spojrzenia możemy przeczytać , że Guardiola , który jako trener nie znaczy nic, przewyższa SIR ( Tak, właśnie to chciałem zaakcentować - SIR) Alexa Fergusona. Guardiola nawet w porównaniu z innymi trenerami wypada blado a co dopiero przy Fegrusonie i Mourinho.
      Poza tym takie teksty jak wspaniały jest Villa to proszę redaktorze pisac na forum kibiców barcelony, skąd pewnie czerpie pan inspirację. To samo tyczy się wychwalania Pique , który jest fatalnym obrońcą a wyróżnia go tylko poziom na jakim nosi głową w porównaniu do innych katalońskich karłów.
      Wątpię abym miał satysfakcję z tego, że wygra Manchester
      PS - Nie jestem kibicem Manchesteru ale podejrzewam, że dziś kolejny spektakl w wykonaniu katalońskiego teratru ( o jaki teatr chodzi mówić nie muszę - wystarczyło obejrzeć ostatnie GD)
      • Gość: Piotr Też nie rozumiem zachwytów nad Pique IP: *.rev.pro-internet.pl 28.05.11, 13:29
        przecież Pique gra bardzo przeciętnie, popełnia wiele prostych błędów, miałby problem ze znalezieniem się w 11 przeciętnego klubu z Premiership
    • Gość: Wiedźmikołaj Finał Ligi Mistrzów. Piękni i bestie IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.05.11, 10:27
      Jestem fanem barcelony ale ten artykuł to ogromna przesada. Jak można porównywać Villę do Valencii podając argument ilości bramek? Villa jako środkowy napastnik musi strzelać gole, a patrząc na ilość okazji to i tak mało strzelił, to nie był imponujący sezon w jego wykonaniu. A Valencia to bardzo dobry zawodnik i barca będzie miała z nim problemy.
      Nie ma co porównywać piłkarzy obu klubów, w obu są wybitni piłkarze, a którzy lepsi to dowiemy się dopiero po meczu!
    • Gość: Owned Finał Ligi Mistrzów. Piękni i bestie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.11, 11:24
      Od razu zaznaczę że nie jestem fanem Barcelony.

Po pierwsze jak zobaczycie jak się napinaliście na ten artykuł to sami będziecie się z siebie śmiać.

Po drugie sami jesteście nieobiektywni. Rooney lepszy niż Messi? No proszę was. Mam wielki szacunek dla Rooneya i dla jego naprawdę dużych umiejętności, no ale sorry.

Po trzecie czytajcie troszkę uważniej. Wielu z was wytyka wywyższanie Villi od Rooneya. Błagam was jeśli jeszcze sami się nie ogarnęliście to do podstawówki na czytanie ze zrozumieniem wracajcie. Autor w tym felietonie założył że to Messi będzie na środku a Villa na skrzydle. Założył on również że obie drużyny będą grać 4-3-3. Oczywiście ja też w pełni nie rozumiem autora co do tego że Villa jest lepszym skrzydłowym niż Valencia czy Nani, bo strzela sporo goli. Zawsze mi się zdawało że strzelanie bramek to nie jedyne zadanie skrzydłowego ale...

Jeżeli chodzi o Hernandeza i Pedro to tu myślę o remisie. Pedro ma większe możliwości ale nie jest w formie.

Pomoc dla Barcelony. Xavi i Iniesta to absolutni wirtuozi. Obaj świetnie rozgrywają, świetnie dryblują, a Iniesta ma niespotykany talent do strzelania ważnych bramek. Natomiast Busquets... Osobiście nienawidzę gościa, drewno, niezły aktor tyle o nim. Pomoc Mu jest doświadczona, ale nie ma tych umiejętności co Barca.

Obrona dla United co by nie mówić Ferdinand i Vidić to najlepsza para stoperów na świecie. Evra genialny. Za to Barcelona może wykorzystać prawą stronę. Rafael czy nawet O'Shea nie zabezpieczy jej tak jak Alves. Za to Barcelona ma w sumie sytuację podobną. Brak naprawdę dobrego lewego obrońcy, bardzo dobra para stoperów, prawa obrona świetna (nie lubię Alvesa ale grać umie).

Jeśli chodzi o bramkarza to zgadzam się ze Stecem, jednak bym zarysował troszkę wyraźniejszą przewagę Van Der Sara nad Valdesem.

Jeśli chodzi o rezerwy to znów zgoda, ale też bez przesady. Barcelona ma gorszą ławkę niż Manchester ale jeśli wejdzie odpowiedni osoba w odpowiedniej chwili to zmiana w Barcelonie może też wiele dać. Nie oszukujmy się Keita i Affelay to nie są niedzielni grajkowie.

Trenerka dla SAF bez 2 zdań.

I tak wszystko okaże się jutro. Nie będę oszukiwać, według mnie więcej "jednostek talentu" na jednego grajka ma Barcelona. Co nie oznacza że uważam że ona wygra i powinna wygrać. Odpowiednim podejściem da się ich powstrzymać. Dokonał tego Mourinho czemu nie Ferguson. Tym bardziej że ma naprawdę mocną drużynę. A co do obiektywności artykułu to może jest malusieńkie odchylenie do Barcy ale i tak "Puchar bierze ten, kto przetrwa nieuniknione kryzysy i uniesie się wyżej w decydującym starciu". Więc proszę, bez napinki

• Gość: Jedrzej093 Re: Finał Ligi Mistrzów. Piękni i bestie IP: *.stk.vectranet.pl 28.05.11, 12:32
        Dwie sprawy...
        Po pierwsze...VDS jest dużo lepszy od Valdesa, wystarczy porównać ich występy. VDS zawsze broni na najwyższym poziomie, natomiast Veldes osiąga ten poziom bardzo rzadko.
        Po drugie to nie malusieńkie a duże odchylenie w stronę Barcelony. Maleńkim nazywasz nazwanie piłkarzy Barcelony arcymistrzami, a Manchesteru łachmaniarzami?!
    • radziop88 Finał Ligi Mistrzów. Piękni i bestie 28.05.11, 12:03
      Hej,

Tutaj macie fajne info o tym gdzie spotykaja sie kibice United podczas meczu:

doiop.com/spotkania-kibicow

Tutaj super analizę obu drużyn:

doiop.com/analiza-finalu

A tutaj super konkurs!

doiop.com/konkurs-united
      POLECAM!
    • Gość: widz Finał Ligi Mistrzów. Piękni i bestie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.11, 14:42
      Nie popadajmy w paranoje. Messi i jego banda to tylko ludzie. Gra barcy nie zmieniła się od finału w Rzymie. W tym artykule wyszło na to, że Barcelona gra bosko, ładnie, pięknie, super... a Manchester? Do bani, źle, i w ogóle. Od przyjścia Chicharito do ManU zmienili swoją gre totalnie i dlatego licze na nich w tym finale. Barcelona gra powtarzalnie, oglądając ich kolejne mecze nie dowiem się jak oni grają. Wiem już to po pierwszym obejrzanym meczu. Manchester gra coś nowego w każdym innym spotkaniu. Mają słabsze mecze w lidze no ale liga angielska to najlepsza i najbardziej prestiżowa liga na świecie.
      • szpila-3 Re: Finał Ligi Mistrzów. Piękni i bestie 28.05.11, 16:19
        red. stec , twierdzi , ze barca jest boska , doskonala , perfekcyjna i nie iwem co tam jeszcze . Ja twierdze , ze gra nudno , symulancko , powtarzalnie ( schematycznie ) . Jest bardzo wielu napastnikow , ktorych ogladanie sprawia mi ogromna przyjemnosc . Owszem messi jest jednym z nich , ale tylko czasami i nie widze w nim zadnej " boskosci " . O RESZCIE BARCELONY DOKLADNIE TO SAMO , NATOMIAST WYBILA SIE ZAUWAZALNIE -
        • szpila-3 Re: Finał Ligi Mistrzów. Piękni i bestie 28.05.11, 16:47
          chcialbym zwrocic uwage na jeszcze jedna rzecz . Gdy ma sie dostep do najlepszych swiatowych sportowych stacjii telewizyjnych ( setanta sport , euro world sport , gol , fox sport world , tsn, sky sport , rds itd. ) , a ja taki mam , to ta " jednoznacznosc i obiektywizm " juz nie sa takie " jednoznaczne i obiektywne " , jak twierdzi red. stec . A cecha prawdziwego redaktora sportowego jest to , ze pisze i mowi obiektywnie , a nie onanizuje sie jednym a gnoi drugie ! . No ale tego red. stecowi brak nawet w jego i jego kolegow , prywatnej wojnie z Wiara Lecha i innymi polskimi kibicami . Coz pieniadz nie smierdzi ---

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka