Dodaj do ulubionych

Piłka nożna. Piłkarz szokuje Hiszpanię. Poves: ...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.11, 21:12
Motywacja tego pana będzie niepojęta dla 99,9% czytelników GW. Za trudne.
Obserwuj wątek
    • zoliborski_goral Niech to powie Litarowi. Na pewnoi zrozumie... 11.08.11, 21:12
      • Gość: xtrmntr Panie tłumacz (tłumok?), jaki Środkowy Wschód? IP: *.clt.clearwire-wmx.net 12.08.11, 01:30
        W języku polskim odpowiednikiem angielskiego Middle East jest, wbrew dosłownemu tłumaczeniu, Bliski Wschód. Angielski Middle East i polski Bliski Wschód to kraje arabskie okolic Azji Mniejszej i Płw. Arabskiego. Iran także się tam zalicza. Nie znam regionu, który by się określało Środkowym Wschodem.
        • Gość: adwers Re: Panie tłumacz (tłumok?), jaki Środkowy Wschód IP: *.icpnet.pl 12.08.11, 02:20
          To znaczy nie zgodzę się, bo akurat jest coś takiego jak Środkowy Wschód.
          Tak zwykło się nazywać to, co (ogólnie) leży między Bliskim Wschodem ("Arabia"), a Dalekim Wschodem (czyli wschodnie wybrzeże kontynentu Azjatyckiego).
          Czyli kraje typu Afganistan, Uzbekistan i reszta -stanów, Indie, Pakistan, Nepal czy Mongolię i także po części Iran pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Arodkowy_Wsch%C3%B3d

Jednak raczej masz rację i pewnie była tam mowa o Middle East i ktoś mógł tak się pomylić.
          znając poziom GW na pewno bym się nie zdziwił.

Co do decyzji piłkarza, to czapki z głów. Jak ktoś wyżej napisał, i tak 99% mentalnie urobionych przez system ludzi i tak nie zrozumie takich decyzji.
          • sumienie.jk Nie istnieje piłka nożna jako sport 12.08.11, 10:53
            Twierdzę tak już od lat 70-ych. Teraz w coraz większym stopniu jest to potwierdzane także przez ludzi, ktorzy z futbolem związali swoje życie. W Polsce futbol to czysta kasa dla garstki cwaniaków, a reszta (piłkarze, kibice, media) mają tę kasę tylko napędzać. Najbardziej zastanawia mnie jednak rola kibiców - powinni chyba zdawać sobie sprawę z tego, że uczestniczą w czymś co od początku do końca jest manipulowane - tymczasem nie dość, że się fascynują tzw. rozgrywkami to na dodatek dają na to własną kasę. To jest po prostu chore.
          • Gość: xtrmntr wiki to żadne źródło informacji. IP: *.clt.clearwire-wmx.net 14.08.11, 05:42
            Na geografii w podstawówce, średniej i na studiach slyszałem tylko o Bliskim Wschodzie i Azji Środkowej.
    • Gość: Wasp Piłka nożna. Piłkarz szokuje Hiszpanię. Poves: ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.11, 21:31
      E tam,żadna motywacja,depresja i tyle...
      • Gość: :D Re: Piłka nożna. Piłkarz szokuje Hiszpanię. Poves IP: *.dynamic.chello.pl 11.08.11, 22:23
        też tak mi sie wydaje, ze to pokłosie depresji.
        Co jak jest piłkarzem to nie moze czytac ksiazek i miec ideałów?
        sam w pojedynke chce swiat naprawiac?
        ciężko mu będzie...
        głupio robi, doszedł do etapu bycia dobrym piłkarzem, nie kazdemu to pisane, zycie pisze rózne scenariusze, a to marnotrawienie swoich talentów, najgorsze jest to ze nie bedzie mial już powrotu, wystarczy ze nie bedzie trenował, trzymał diety itpe i juz do formy nigdy nie wróci... gó...arz i tyle!

zawsze w zyciu człowiekowi czegos bedzie brakować, tak juz jest nasz mózg zbudowany.
        Jak miałem przerwę w pracy ok.3 mieiseczną, to postanowiłem robic tylko to, na co mam ochotę, zrobiłem sobie 2 wycieczki po swiecie: Afryka (gł.Kenia) i Australia, bo zawsze chciałem tam pojechać, ale po tych 3 miesiacach aż zatęskniłem za pracą, tyle ze nie jestem sportowcem i sobie zawsze do pracy mogę wrócić, a tu kariera sportowca to jak misja i ciężko to spieprzyc, po latach gosc bedzie załował, ale musi to odczuc na własnej skórze.
        jak się czuje tak fatalnie, bo kasa tak mu wadzi, to niech weźmie dla lokalnych domów dziecka wpłaca od kazdej minuty spedzonej na boisku jakąś kwotę, albo niech poświeci sie jakiejs akcji, zdobedzie zwoleników, poświeci sie dobrej sprawie, wróci motywacja, jeszcze natchnie na takie akcje innych piłkarzy,a wiec same plusy, skłaniam się do tego, że piłkarze to jednak niezbyt mądrzy ludzie.
        • Gość: .... Re: Piłka nożna. Piłkarz szokuje Hiszpanię. Poves IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.11, 23:25
          a gadasz, porowujesz swoje decyzje i probujesz mu bledy wytykac... ludzie sa az nadto skomplikowani i nie kazdy moglby siedziec i pracowac i jak mowisz czytac ksiazki pracujac w tym czy nie lubi, ma wybor i go podjal (patrzysz za bardzo na kwestie finansowe a widocznie nie sa mu az takie potrzbne i tyle ...)... faktycznie sport zawodowy odciaga szarych ludzi od spraw wazniejszych. wiecej ludzi zna wymiary Messiego czy kolor oczu Sharapowej niz to co sie naporawde wokol nich dzieje, patrzac na Polske po PRL robia takichj ludzi w balona, zero buntu nic, a hiszpania to juz wogole kleska, normlane spolecznestwo wyszlo i zaczelo palic rzadowe budynki ( jak Londyn) w takiej stagnacji tego landu ... i redaktorzyna mowi ze jedna duma i potrzba dla obywateli, bo bez tego by zdechli jeszcze bardziej niz zdychaja , załosne ... sport od dawien dawna wykorzystywany jest do tlumienia zlosci w narodach, mozna sciany wpierniczac ale zeby jakas repreentacja, zawodnik zloto zdobywal bo to jest cholernie duza wartosc ... SICK.
          • Gość: :D Re: Piłka nożna. Piłkarz szokuje Hiszpanię. Poves IP: *.dynamic.chello.pl 12.08.11, 01:45
            hej, ale ja pisałem o czymś innym zgoła.

cokolwiek robisz jest ci potrzebna motywacja, jednych motywuje kasa, samospełnienie innych spokój sumienia ze są tacy fajni, ze się udzielają, własnie siebie nie zmieni dlatego pisałem o depresji.

robiłem przez te 3 mieisace co chciałem, ale nawet jak odkrywasz co nowe hobby to jakos zamiłowanie ci sie konczy, bierzesz sie za cos innego, to jak z urlopem jakbys miał 2lata tez by cie to znudziło, wiec wielbisz sytuacje ze robisz cos w czym jestes dobry, to na poziomie psychiki się dzieje, a nie naprawy swiata czy ideałów (te sie ma pomimo), zawsze coś musi robić, nuda zabija, oki słusznie jak nie zostanie piłkarzem, moze zostać najlepszym pracownikiem miesiaca na kasie, albo pracowac w pasteleriji, oki - jego sprawa, ale jego psychika sie nie zmieni. Pasteleriją też się znudzi, ale też czymkolwiek czym by sie zaczął zajmować (nie ważne czy zarobkowo czy nie - dlatego depresja!!
            stąd moja uwaga ze piłkarze (przynajmniej ten jeden) rozumem nie grzeszy.
            no offence
            • sumienie.jk Re: Piłka nożna. Piłkarz szokuje Hiszpanię. Poves 12.08.11, 11:27
              Myślę, że jednak nie masz racji. Według mnie właśnie ten jeden "zgrzeszył" rozumem i wycofał się z tego biznesu zanim jeszcze zdążył się w nim bez reszty pogrążyć. Za dwa-trzy lata mogłoby być dla niego już za późno i stałby się nikim - teraz ma jeszcze czas na zbudowanie nowego życia.
            • ggg-gazeta Re: Piłka nożna. Piłkarz szokuje Hiszpanię. Poves 12.08.11, 12:26
              ludzie lubia tlumaczyc swoje i innych decyzje w styli: depresja, zalamanie, brak poczucia wartosci i inne dyrdymaly, podstawa to robic co sie lubi i dazyc do tego, jezeli ktos chce robic cos dla kasy wolna droga jak sie podoba a jak drugiemu nie to tez wolna droga. Znam wielu ludzi z pierwszego przypadku ktorzy mogliby po wiecej siegnac ale po prostu nie chca bo szkoda im czasu zeby sobie tylko skarbonke zapelniac
          • Gość: ghoul Re: Piłka nożna. Piłkarz szokuje Hiszpanię. Poves IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.11, 02:11
            "nie bez znaczenia" to jak dla mnie trafne określenie, raczej wyważone.
    • Gość: ppp Nie ma racji... IP: *.dynamic.chello.pl 11.08.11, 21:38
      Chociaż z drugiej strony przebywając w futbolowym półświatku i mając odrobinę wrażliwości pewnie łatwo jest dojść do podobnych wniosków. Futbol, tak jak i inne sporty zespołowe, które przyciągają ludzi, to również źródło wielu pozytywnych emocji i doświadczeń, niestety, (jak wszystko w dziesiejszych czasach) zinstrumentalizowanych na poczet machiny marketingowej.
      • chimera03 Re: Nie ma racji... 11.08.11, 21:45
        Ma rację. Może ma większe ambicje niż latać za piłką i udawać przed wszystkimi herosa. Kim Clijsters powiedziała w którymś z wywiadów że na pewnym poziomie sport polega na udawaniu że wszystko jest w porządku. Nie każdy chce tak żyć.
        A pieniądze są dla frajerów.
        • marillion73 Ma rację i szacunek mu za to 12.08.11, 12:58
          Sam się dziwię, że tak młody gość doszedł to takich wniosków. Oczywiście kluby i organizacje sportowe to potępią, bo ktoś im chcę patyk między szprychy wsadzić. Muszą się bronić, tumaniąc ludzi o szczytnych ideałach. Dla 95% piłkarzy najważniejsza jest kasa i sława, a nie sama idea walki sportowej. Owszem walczą, bo jak zwyciężą to będzie więcej kasy. Prawdziwy sportowiec powinien to robić dla klubu i kibiców, a nie tylko dla kasy i sławy. Wszystko jest komercją. Tak jak religia jest komercją, tak samo duże kluby sportowe. I tak jak w małych wyznaniach tej komercji nie ma, albo jest jej minimalnie, tak w małych klubach gdzie pieniędzy nie ma, piłkarze grają po prostu dla zwycięstwa, tak jak dzieci na szkolnym boisku - nie myśląc o pieniądzach, ale dla satysfakcji wygranej.
    • Gość: Romek Re: Piłka nożna. Piłkarz szokuje Hiszpanię. Poves IP: *.dynamic.chello.pl 11.08.11, 21:48
      Zgadzam się. Za trudne i nie do pojęcia: żeby mieć ideały, a nie wyłącznie mózgownicę naćpaną gonitwą za kasą.
      Oczywiście zakładam, że ta mniejszość czytelników GW to nie są analfabeci, pardon, "czytający inaczej".
      • Gość: wr4 Re: Piłka nożna. Piłkarz szokuje Hiszpanię. Poves IP: *.dynamic.chello.pl 11.08.11, 23:28
        ideały go nie żywią, tylko rodzice, to wstyd siedzieć na garnuszku mamy i taty po tym jak się dobrowolnie rzuciło dobrze płatną pracę, o jakiej wielu może tylko pomarzyć
        jakby rzucił piłkę, żeby iść na studia medyczne, pracować na roli, kopać rowy albo stać w fabryce przy taśmie to można by mieć do niego szacunek, ale z jego gadki i życiowych planów wynika że jest bujającym w obłokach leniem śmierdzącym
    • Gość: jo co za pipa grochowa IP: *.dynamic.chello.pl 11.08.11, 22:03
      cienką psychę ma. Ja studiowałem kilka humanistycznych kierunókw, jeden skończyłem i sądze, ze w wielu mądrych książkach chodzi przede wszystkim o rozgłos, a więc tez kasę i dostęp do lasek lub pedałów itd. Dlatego olałem czytanie książek i wolę robić pieniądze, to o wiele uczciwsze
      czyta Torę, o Boże!.. o Adonai!..
      • Gość: poznaniak Re: co za pipa grochowa IP: *.173.22.16.tesatnet.pl 11.08.11, 22:11
        Studiowałes kierunki humanistyczne.... bez komentarza. Równie dobrze mogłes od razu iść do roboty i nie marnować tyle lat na bezowocna nauke. Teraz takie pie...mento wypisujesz.
        • Gość: jo lepiej, że poszedłem do roboty po tych studiach IP: *.dynamic.chello.pl 11.08.11, 23:05
          zaszkodzić nie zaszkodziły, a przynajmniej nie jestem i nie będę nigdy bucem, jakim ty jesteś.
          Pewnie, że warto studiować takie kierunki. Dzięki nim nigdy nie popełniłbym takich godnych pożałowania, pustych gestów, jak ten piłkarz. Nie mam takich żałosnych złudzeń jak on i mogę ze spokojna głową iść tam gdzie chce i próbować zdobywać to co chce
          • ze_verde Re: lepiej, że poszedłem do roboty po tych studia 12.08.11, 10:12
            Taa, wcale nie jesteś bucem :)
      • Gość: gondor Re: co za pipa grochowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.11, 22:19
        Ma swoje powody, ma prawo do takich decyzji. Natomiast zamiast się obrażać na świat, mógł przeznaczać swoją pensję na szczytne cele, np. kupować książki tym, których na to nie stać, dokarmiać biednych...czyli osiągnąć to czego dowie się z książek, które czyta.
        Bliźni czyli „ten, który okazał miłosierdzie” (Łuk. 10:37). Cytat dokładnie z książki o której wspomina. Zakrawa mi to na hipokryzje z jego strony, albo jeszcze nie doczytał do tego fragmentu;)
        • maklakiewicz Re: co za pipa grochowa 11.08.11, 22:32
          dokarmiać to można ptaki...
          jednak słowa trzeba umieć dobierać starannie, strasznie niefortunnie to zabrzmiało, co z tego że robisz karierę, skoro jedno słowo może ją zniszczyc i PRu nie odbudujesz juz, swojego czy swojej firmy nie wazne ... także chyba się pospieszyłeś z tym krytykowaniem przedpiszcy, jednak warto studiować kierunki humanistyczne, a do roboty machać szpadlem, jedynie rekreacyjnie w ogródku i to najlepiej własnym.
          • Gość: gizmo Re: co za pipa grochowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.11, 16:26
            @ maklakiewicz

otworzyłem sobie słownik i wpisuje znaczenie słowa dokarmianie:

dokarmiać - dostarczać pożywienie komuś, kto sam nie może jej sobie zapewnić w dostatecznej ilości; także: karmić dodatkowo

Nie kończyłem kierunku humanistycznego, ale bardzo lubię czytać książki i pamiętam, że pani w ogólniaku na polskim mówiła, że "nieważne" piszę się razem.
            Tobie brakuje logicznego myślenia, czego Cię niestety nie nauczyli.
    • Gość: xyz Piłka nożna. Piłkarz szokuje Hiszpanię. Poves: ... IP: *.c193.msk.pl 11.08.11, 22:23
      Pracować nie chce, ale mieszkać w domu rodziców to mu nie przeszkadza. 24 letni facet.

Taka sama ściema jak hipisów, którzy po latach założyli garnitury i stanęli na czele korporacji, przeciw którym protestowali.

Znudziło mu się granie w piłkę - OK, ale po co sprzedaje światu ,,głodne kawałki" o przyczynach natury filozoficzno-egzystencjalnej? Naczytał się za dużo ulotek lewaków, anarchistów czy innych alterglobalistów. Widać, że w Hiszpanii Franco powstrzymał rozwój komunizmu i chłopak nie wie co przynosi ,,równe rozdzielanie dóbr" wg realnego socjalizmu :D
      • ggg-gazeta Re: Piłka nożna. Piłkarz szokuje Hiszpanię. Poves 11.08.11, 23:36
        a co masz przeciwko mieszkania z rodzicami ... ja nie widze problemu zadnego jak obie storny sie dogaduja, przestrzen jest zyciowa duza, ze nawet 3 rodziny moglby mieszkac, to ze ciebie twoi wy.ebali/wyje.ią z domu bo taki zwyczaj to powinienies sie zastanowic czy to sluszne ?

Oczywiscie ciezko mieszkac w bloku (m3) z ojcem, matka i siostra, ale nie kazdy tak ma i jednak niektorzy moha sie zdecydowac na taki ruch, dobudowac cos do domu, poszerzyc siedlisko, koszty rozlozyc na wiele osob i zycie jak w madrycie :) mozna spokonie pracowac niemajac kredytu na glowie i zarabiac byc moze na budowe domu drugiego ... mylę sie ?
        • Gość: :D Re: Piłka nożna. Piłkarz szokuje Hiszpanię. Poves IP: *.dynamic.chello.pl 12.08.11, 02:07
          ja tam tez mieszkam z rodzicami, i co gorsza nie chce sie wyprowadzic, nawet nie zamierzam...

wiem wiem pewnie ze mnie zrobicie alkoholika zerujacego na starych, ale prawda jest taka ze ja mam cała górę dla siebie a oni dół, wiec nie widze szans zeby sobie polepszyc, a jezdzic do nich zeby im odsnierzac i pomagac (ojciec po wypadku siedzi w domu) nie bardzo mi sie uśmiecha

takze rózni sa ludzie,
          dziwne tylko ze ode mnie uciekaja dzieczyny bo mieszkam z rodzicami, ale nie chce byc skrajnie nieodpowiedzialny i wynajmowac za kase pokoju czy mieszkania skoro mam 120m2 góry tylko dla siebie, oczywiscie dom budowałem jako 17late wraz z rodzicami, zeby nie było, leniem oczywiscie jestem, ale to nawet dobrze, bo dzieki temu mam na swoim koncie troche wynalazków, a w takiej branży robie...

tylko te kobiety, mogłyby zmienic nastawnie...
          • Gość: gera Re: Piłka nożna. Piłkarz szokuje Hiszpanię. Poves IP: *.dynamic.chello.pl 12.08.11, 10:00
            dziwisz się, że dziewczyny uciekają? dziewczyny chcą mężczyzny a nie maminsynka i własnej rodziny a nie dzielenia stołu i łoża pod czujnym okiem teściowej
            • ze_verde Re: Piłka nożna. Piłkarz szokuje Hiszpanię. Poves 12.08.11, 10:19
              Tak, prawdziwy facet wyprowadzi się z domu szkole, weźmie kredyt hipoteczny, który będzie spłacać do końca życia.
              Ponieważ ktoś nieznajomy mu mówi, że jest maminsynkiem i takie są zwyczaje.
              Wolę mieszkać ze starymi i odkładać kasę na dom niż żyć jak ostatni kretyn na kredyt i ponad stan " bo tak żyją wszyscy i to jest ok !".
              P.S.
              Badania wskazują, że dziewczyny za atrakcyjnych uważają homoseksualistów.
              Ludzie głosują na polityków różnej maści przekonani, że oni zmienią kraj.
              W dupie mam opinię idiotów.
              • ggg-gazeta Re: Piłka nożna. Piłkarz szokuje Hiszpanię. Poves 12.08.11, 12:29
                madrze powiedziane :) ludzie za duzo przejmuja sie opinia innych i sami sie pakuja w gowno i wieczne problemy, ktorych i tak jest duzo i bez tego ogladania sie...
    • fasi6 Piłka nożna. Piłkarz szokuje Hiszpanię. Poves: ... 11.08.11, 22:53
      tylko żeby talibem nie został...
      • Gość: aaa jestes idiota.... IP: *.15-3.cable.virginmedia.com 11.08.11, 23:26
        Tora to ksiega judaizmu.
        Koran to ksiega islamu.
        Talibowie to ludzie, ktorzy interpretuja sobie islam na swoj sposob.
        • fasi6 Re: jestes idiota.... 11.08.11, 23:35
          Gość portalu: aaa napisał(a):

> Tora to ksiega judaizmu.
          > Koran to ksiega islamu.
          > Talibowie to ludzie, ktorzy interpretuja sobie islam na swoj sposob.

sam jesteś idiotą aaa bezimienny wszystkowiedzący napinaczu
          jeżeli nie wiesz co to ironia to się lecz
    • Gość: rw Re: Piłka nożna. Piłkarz szokuje Hiszpanię. Poves IP: *.dynamic.chello.pl 11.08.11, 23:24
      koleś ma 24 lata i wrócił na garnuszek rodziców żeby czytać torę i planować swoją przyszłość - faktycznie, jest symbolem "indignados" - grupy rozpieszczonych nierobów, która urządziła sobie piknik w centrum Madrytu i Barcelony, swoje cotygodniowe botellony (zbiorowe picie wina z butelek po coca coli) wzbogaciła tym razem chwytliwymi politycznymi hasełkami.
      Oleguer Presas jakoś potrafił mieć antyglobalistyczne poglądy, śmiało występować w obronie więźniów politycznych i lać się z policją na ulicach Sabadell, a przy tym kopać piłkę czyli uczciwie pracować na swoje utrzymanie, a nie krzyczeć że pie... śmierdzące pieniądze magnatów ligowych
      • ggg-gazeta Re: Piłka nożna. Piłkarz szokuje Hiszpanię. Poves 11.08.11, 23:43
        no drugi durny komentarz, co wy macie z tym mieskzaniem z rodzicami... musze sie powtorzyc :)

skad wiecie jak jego starzy mieszkaja, pewnie kaski ma odlozonej z gry w pilke ponad przecietna... moze maja domek 150-200m ze z dwiema zonami moglby tam spokojnie sie pomiescic i 4 dzieci, no chyba ze uwazacie ze dziecko potrzbuje 20m2 pokoju do prawidlowego rozwoju i rodzic musi pakowac sie w kredyt dla jakis powalonych zasad i zeby przed znajomymi/sasiadami wygladal ... nedza proba tlumaczenia pewnie swoich decyzji ... gdzie jak nie z rodzina ta najblizsza powinno zyc sie jak najlepiej i wygodnie, nie kazdy ma jatrzacych rodzicow, Hiszpanie traktuja rodzine troszku inaczej niz my Polacy i pomylka jest krytykowac ich kulture i obyczaje...
        • Gość: ee Re: Piłka nożna. Piłkarz szokuje Hiszpanię. Poves IP: *.dynamic.chello.pl 12.08.11, 00:02
          ile lat spedziles w hiszpanii ze tak dobrze znasz ich obyczaje?
          bo z tego co ja wiem, to olbrzymim problemem jest tak wlasnie takie siedzienie rodzicom na glowie przez czesto ponad 30-letnie dzieci, ktore nie maja pracy (a byle jakiej nie wezma, przeciez od zamiatania ulic sa imigranci) albo wracaja do domu bo ja stracili, albo jak egzemplarz z tego artykuły porzucili
          bynajmniej nie zyja w wielopokoleniowych rodzinach pod jednym dachem z wlasnej woli i wybory
          • ggg-gazeta Re: Piłka nożna. Piłkarz szokuje Hiszpanię. Poves 12.08.11, 13:04
            ale to tez pewnie w duzej mierze sama wina rodzicow (pattz spoleczenstwo, rzady) Grunt ot sobie tak dzieci wychowac , wyskrztaclic, nauczyc pewnych rzeczy, robic cos razem i zyc jak nalezy. nie mozesz takiego dzieciaka zmusic ze jak juz pojdzie do roboty to zaraz pobiegnie do banku po kase na swoje m4, a i niech tak jego rodzicie robili ... po co ma to robic jak ma pokoj czy jak kolega wyzej 120m pietro. tez doitykasz innego probemu obenych spoleczenstw i ludiz mlodych ktorzy chcieliby zyc jak gwiazdy w telewizji, bo tak to powinno wygladac, a to jest bzdura nad bzdurami, oczywiscie jest grupa ludzie ktorzy zycja ponad ponad stan ale to jest tam procent niewielki , i on zawsze takie bedzie.
    • wiesenblum Hm ... 12.08.11, 00:14
      ... po pierwsze wszedzie chodzi o kase, a nie tylko w pilce noznej. Tzn w wiekszosci przypadkow ludziom chodzi o kase.
      Po drugie takie numery to sie wycina bedac nie na poczatku kariery a u jej szczytu.
      Sam kiedys marzyłem, zeby zostac papiezem (!!!) i na jakiejs bardzo waznej mszy transmitowanej na pol swiata zakomunikowac, ze to wszystko to pic.
      Potem poszedlem latwiejsza droga polegajaca na tym ze sredni co 3-4 lata bedac juz w zarzadach calkiem duzych spolek mowie ich wlascicielom czy szefom ze to wszystko to pic ;-)
    • Gość: gaga Piłka nożna. Piłkarz szokuje Hiszpanię. Poves: ... IP: *.dynamic.chello.pl 12.08.11, 00:51
      No powiedzcie co można przez piłkę osiągnąć jak nie pieniądze i sławę? No powiedzcie co jeszcze daje piłka?
    • raskolnikov74 Piłka nożna. Piłkarz szokuje Hiszpanię. Poves: ... 12.08.11, 04:55
      Zaimponował mi ten człowiek. Kocham piłkę, ale jeśli ktoś ponad kasę stawia swoje przekonania, to jest człowiekiem przez duże C, którego coraz trudniej znaleźć w epoce McCzłowieka.
    • Gość: night przestal starac sie na treningu IP: *.spray.net.pl 12.08.11, 06:06
      klub chcial by dalej staral sie
      wiec on sie zbuntowal i skonczyl kariere...

ot i cala filozofia
    • Gość: Marioz Piłka nożna. Piłkarz szokuje Hiszpanię. Poves: ... IP: *.152.155.156.dsl.dynamic.t-mobile.pl 12.08.11, 09:17
      Moze kilku polskich kopaczy weźmie przykład z kolegi i tez zakończy wcześniej karierę!!!!! :)))
    • Gość: outsider Piłka nożna. Piłkarz szokuje Hiszpanię. Poves: ... IP: *.phlapa.east.verizon.net 12.08.11, 10:20
      no tak, zamiast wykorzystać do maksimum możliwość zarobkową póki młody i sprawny fizyvcznie, ów młodzieniec zacznie niedługo chodzić od domu do domu ze Strażnicą i Gaśnicą. Nie ma to jak uszczęśliwiać innych na własne...Kopyto.
    • vega01 Piłka nożna. Piłkarz szokuje Hiszpanię. Poves: ... 12.08.11, 10:35
      zdumiewające jak różne są opinie że maminsynek że gó...arz leń i skończony idiota bo jak można tak rzucić karierę i pieniądze mógł je przecież na dom dziecka przekazywać.

A gdzie jest napisane że teraz sie nie angażuje w żadną szczytną działalność ? Dla mnie ten koleś to dinozaur gatunek wymarły! Który nie idzie z prądem / bo trzeba zarabiać pieniądze bo to bo tamto/ nie boi się działać w zgodzie z własnym sumieniem i jest bardzo odważny!
      • Gość: gosc Re: Piłka nożna. Piłkarz szokuje Hiszpanię. Poves IP: 188.175.188.* 12.08.11, 12:19
        Dokładnie, mógł pieniądze przekazywać na dom dziecka
        • ggg-gazeta Re: Piłka nożna. Piłkarz szokuje Hiszpanię. Poves 12.08.11, 13:13
          ale dalej by kopal pilke jak debil w wielku 20, 30, 40 lat :)
          jak koledzu sa lekarzami, inzynierami czy mechanikami i co umieja zrobic, a on bedzie sie martwil czy fryzure do tv ma odpowiednia ;)

zycie tez nie polega na tym zeby robic cos czego sie nie lubi zeby innym pomnagac, a nie trzeba wcale byc pilkarzem z milionowym majatkiem zeby pomagac.
    • Gość: Jura Piłka nożna. Piłkarz szokuje Hiszpanię. Poves: ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.11, 10:37
      Facet ma rację. Nie tylko piłka nożna, a każdy zawodowy sport, to skomercjalizowane i zdegenerowane pieniędzmi bagno.
      • ggg-gazeta Re: Piłka nożna. Piłkarz szokuje Hiszpanię. Poves 12.08.11, 13:24
        prawda, nadmiar zlego jest to religia wielu ludzi, co swiadczy naprawde o poziomie naszym ogolem gorzej od pierwonikaka patrzac co robia/robili ludzie wokol jakie rzeczy wymyslali. Jakby sie dobrze zastanowic to zawód smieciarza bija na leb i szyje takiego pilkarzyne pod wzgledem uzytecznosci publicznej. Tylko czemu oni nie sa gwiazdami w tv i na bilbordach ... :) rozumiem faceta tez doskonale, bo ilez mozna w korkach biegac, rozumiem z kumplami po pracy, z dzieckiem na podworku, po szkole i w szkole :) dziekuje zostaje przy swojej tokarce i kosntrukcjach ktore tworze.
    • Gość: stareradio Bardzo odkrywcze. To naprawdę nie chodzi o sport? IP: 91.209.141.* 12.08.11, 11:35
    • Gość: PSS 2009 BEDOŃ Jak chcesz mieć z piłki wszystko tylko nie kasę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.11, 11:48
      to zapraszamy do PSS2009 Łódź. Brak kasy gwarantowany
    • Gość: psychiatra Tak się zaczyna schizofrenia, pierwszy epizod... IP: *.itvmedia.pl 12.08.11, 12:26
      psychiatra by na pewno pomógł
      • Gość: gość czytając wypowiedzi niektórych "psychiatrów" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.11, 14:08
        zaczynam się zastanawiać, czy aby ich pacjenci nie są od nich bardziej normalni
    • mt_jr Piłka nożna. Piłkarz szokuje Hiszpanię. Poves: ... 12.08.11, 13:51
      Współczesny sport jest w ogóle postawiony na głowie. Gigantyczne pieniądze, których przepływ jest zupełnie nieuzasadniony. Niektórzy walczą o sponsorów, innym manna sama spada z nieba. Zobaczcie tutaj: xouted.com/2011/08/kto-placi-za-kolarstwo/
    • Gość: kermit.dolomit Piłka nożna. Piłkarz szokuje Hiszpanię. Poves: ... IP: *.dynamic.chello.pl 12.08.11, 14:13
      NO NAPEWNO ZAPOZNA SIĘ Z TORĄ W IRANIE BUUUUHAHAHA !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka