Gość: Kirkor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.11, 09:10 No i dobrze po co mi w C plus taki badziew? Wystarczą mi profesjonalne ligi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: adonis Re: Rusko: Powołujemy kanał ligowy. Telewizje: A IP: *.adsl.inetia.pl 05.09.11, 09:23 Założę się, że jakiś "menadżer" założył, że połowa Polaków wykupi abonament na kanał. Stąd te krociowe zyski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczypan Rusko: Powołujemy kanał ligowy. Telewizje: A my... IP: 178.73.49.* 05.09.11, 09:40 Może liczą, że jednak zasięg będzie większy. Dziś platforma C+ to dość skromna widownia, sporo dorzuca Polsat. Ale ekstraklasa to tylko 7-8 miesięcy, a co w pozostałym czasie? Nikt nie zapłaci za kanał z planszą przez kilka miesięcy. No zostają powtórki. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szrek Re: Rusko: Powołujemy kanał ligowy. Telewizje: A IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.11, 09:46 Decyzje jakie szef Ekstraklasy podejmował jeszcze jako prominentny działacz żużlowy stały sie początkiem coraz bliższego końca tej dyscypliny. Podobno "historia lubi się powtarzać"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Rusko: Powołujemy kanał ligowy. Telewizje: A my... IP: *.gadu-gadu.pl 05.09.11, 10:02 Ja tego kompletnie nie rozumiem. Ekstraklasa zamiast skupiać się nad podnoszeniem poziomu polskiej piłki, wypracowaniu modelu współpracy z kibicami zaczyna bawić się w telewizję. Słowo "BAWIĆ" nie jest bez przyczyny - o profesjonalizmie w tym wypadku nie ma co mówić. To niesamowite, ale zaczynają działać gorzej niż PZPN. Tylko czekać aż zbuduję fabrykę sprzętu sportowego. Rusko znajdzie odpowiednią argumentację: własna fabryka obniży koszty działalności klubów piłkarskich, bo będą kupować taniej. W kolejnych etapach dojdą do produkcji trawy na stadiony, a na koniec gdy już liga będzie bardzo "silna" zainwestują we własne linie lotnicze. Naszym klubom będzie taniej latać na mnóstwo meczów w pucharach europejskich. Brawo Panie Rusko, ale raczej Panu już dziękujemy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HwH Rusko: Powołujemy kanał ligowy. Telewizje: A my... IP: *.adsl.inetia.pl 05.09.11, 10:04 mogę się założyć, że ten kanał będzie własnością w jakimś % pana Ruski i on będzie miał z tego grubą kasę, tak samo jak przeniósł produkcje z multiproduction do live parku,. Wstyd i żenada panie R. Odpowiedz Link Zgłoś
ulanzalasem Rusko: Powołujemy kanał ligowy. Telewizje: A my... 05.09.11, 10:07 Rusko/Ekstraklasa - w głowie się wam przewraca. Odpowiedz Link Zgłoś
maz-48 Rusko: Powołujemy kanał ligowy. Telewizje: A my... 05.09.11, 10:41 Jeśli doświadczenia holenderskie sugerują, że pomysł Ekstraklasy z własnym kanałem telewizyjnym nie wypalił, to pan Rusko i pozostali "guru" Ekstraklasy powinni jeszcze raz to poważnie przemyśleć. Należy jednak docenić Ekstraklasę za to, że dąży do jak największej oglądalności, do jak najszerszej widowni i stara się, by nasza liga nie była tak hermetyczna jak do tej pory. To niewątpliwy plus. Canal+, mimo, że doszedł do perfekcji w pokazywaniu ligi, to jednak nijak nie był w stanie przyciągnąć szerszej widowni przed telewizory z uwagi na bardzo ograniczony zasięg i drogi abonament. Polsat ma 3,5 mln abonentów, a kanały sportowe Polsatu ma drugie tyle w swoich kablówkach. To już jest poważna widownia i gdy dodamy do tego Eurosport 2, to sponsorzy Ekstraklasy mogą tylko zacierać ręce. Każdy mecz można obejrzeć na żywo, każdy w HD, więc my jako kibice musimy być zadowoleni. Pan Rusko powinien to jeszcze raz przemyśleć, bo jeśli okaże się, że obecna forma pokazywania Ekstraklasy przynosi korzyści wszystkim (kluby, sponsorzy, kibice), to może lepiej zostawić to wszystko tak jak jest, a jedynie poprawić te mankamenty, które jeszcze występują od strony realizacji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aby Re: Rusko: Powołujemy kanał ligowy. Telewizje: A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.11, 10:54 Szanowna Ekstraklaso SA - czyli kluby ekstraklasy i 1 ligi. W sprawie utworzenia kanału [pan Rusko się rozpędził porównując do HBO] Do waszego prezesa już nic nie trafia, może do was. 1. Transmisje są niższej jakości niż w ubiegłym roku, miało być inaczej. 2. Czy pan prezes objawił cenę dla abonenta za przyszły kanał? 10 zł; 5 zł ? 3. Za 25 zł w C+ jest liga angielska, hiszpańska, włoska, francuska [i jak dotąd polska], NBA, żużel i jeszcze trochę, a i oprócz tego kilkaset filmów. 4. Czym wypchacie pozostały czas poza ligą? 5. Kto to będzie prowadził? Nie sądzę, żeby znani obecnie komentatorzy zechcieli przejść do tego przedsięwzięcia. 6. A teraz rada - zażądajcie ubezpieczenia tego przedsięwzięcia; ubezpieczyciel wielkością składki wskaże wam poziom ryzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bizon ?????? IP: *.tvsat364.lodz.pl 05.09.11, 11:12 Za 25zł czy za + 25zł, tzn po dodaniu tej kwoty do podstawowego abonamentu? Wszedłem na stronę C+ i nigdzie nie widzę, żeby za wymienioną przez ciebie sumę(25zł), można było mieć standardowe kanały(1, 2, Polsat itd) oraz sport z najlepszymi ligami. Odpowiedz Link Zgłoś
maz-48 Re: ?????? 05.09.11, 11:57 Dokładnie! 25 zł to cena za cały multiplex C+. Gdy dodasz do tego cenę 45 zł za podstawowy abonament, to robi się 70, a to już bardzo dużo. Tymczasem w Polsacie Cyfrowym podstawowy abonament kosztuje 37 zł i są w nim sportowe kanały Polsatu, oprócz PS futbol. Ale nawet jeśli dokupisz pakiet sport HD, to masz wszystko za 57 zł. O różnorodności i atrakcyjności innych dyscyplin, poza piłką nożną, nawet nie warto wspominać. C+ poza futbolem (owszem, tym w najlepszym wydaniu) niczego więcej nie oferuje. No, mają jeszcze GP na żużlu, ale czym ono jest wobec np. F1?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogladacz tv Re: ?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.11, 12:00 Ja płacę 45zł za c sport HD i mam dodatkowo Canal +.Canal +HD.Film HD i jakieś pierdoły. Reszta programów to n ze względu na nagrywarkę reklam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek Rusko: Powołujemy kanał ligowy. Telewizje: A my... IP: *.dynamic.chello.pl 05.09.11, 19:53 Jeśli Canal+ straci ligę, to jakość spadnie diametralnie. Wystarczy porównać jaki jest poziom w TVP czy Orange. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Chuligani? IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.11, 15:50 "Razi nas frekwencja na stadionach, choć akurat nie jest to nowość, oraz zachowanie chuliganów - dodaje Świergiel." Zachowanie chuliganów i mnie razi ale na Boga zachowania takie to już naprawdę skrajne przypadki NA STADIONACH. Chuligaństwa na stadionach zwyczajnie nie ma (chyba,ze mówimy o niższych ligach - ale nie tych mówimy) .Same dane policyjne to potwierdzają. Ktoś kto tak mówi jak Świergiel brzmi zwyczajnie śmiesznie i niepoważnie. Od razu widać,że nie wie nic w temacie, który porusza ;// Odpowiedz Link Zgłoś