Dodaj do ulubionych

simon mol byl ekspertem pzpn

25.10.11, 13:02
hahahahahahahaha:))))

media.wp.pl/kat,1022939,wid,8987672,wiadomosc.html?ticaid=1d435

"Na liście "symboli zakazanych" jest nawet chrześcijański krzyż rodem z Irlandii czyli "Kołomir – Krzyż Celtycki – (...) międzynarodowy symbol rasizmu" – jak czytamy w broszurze.
Tymczasem jak wyjaśnia na portalu kosciol.pl Roman Zając, biblista i demonolog z Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego, "Krzyż celtycki jest jedną z form krzyża akceptowanego przez Kościół, jako religijny symbol chrześcijan".

PZPN nie zakazuje natomiast propagowania na stadionach piłkarskich komunizmu. "Symbole komunistyczne takie jak sierp i młot oraz czerwona gwiazda są doskonale znane delegatom ds. bezpieczeństwa, wobec czego nie było potrzeby ich zamieszczania w przedmiotowym Vademecum. Dotyczy to również komunistycznych wizerunków Che Guevary" – dowiedzieliśmy się w związku. Tyle tylko, że w "Vademecum" umieszczono m.in. swastykę, znak reżimu hitlerowskiego, który niewątpliwie też jest "doskonale znany" wszystkim Polakom. Tym samym PZPN zrównało symbole chrześcijańskie i narodowe z nazistowskimi.

Jak ustaliła "GP", "Vademecum" jest efektem współdziałania PZPN, Stowarzyszenia "Nigdy Więcej" i... Kameruńczyka Simona Mola, przebywającego w areszcie za świadome zarażanie kobiet wirusem HIV. Zanim Afrykańczyk trafił za kratki, pomógł działaczom piłkarskim opracować dokument, który ma nauczyć Polaków tolerancji i historii Polski. "
Obserwuj wątek
    • fractale Re: simon mol byl ekspertem pzpn 25.10.11, 13:22
      zaraz, zaraz - swastyka to przecież także symbol religijny, rozpowszechniony równie szeroko jak krzyż (jeśli nie szerzej), o celtyckim już nie wspominając

a Simon Mol część panienek wyrwał na spotkaniach w kościołach. katolickich.
      • uu5.42 eh.. 25.10.11, 13:45
        > równie szeroko jak krzyż (jeśli nie szerzej)

jak to szerzej?
        • fractale Re: eh.. 25.10.11, 13:57
          Ile ludności liczą sobie Indie? W tym kraju nadal jest w użyciu. A swastyka (i zbliżone do niej formy) występowała od Japonii po Irlandię. Ponoć nie pojawia się w Australii, nie wiem jak w Amerykach.
          • humbak Re: eh.. 25.10.11, 14:19
            Hmmmm... z tego co pamiętam swastyka jest znakiem o pochodzeniu indoeuropejskim. Z związku z tym obecność w Japonii jest dla mnie czymś zaskakującym, a w Australii wręcz szokującym. Nie spotkałem się dotąd z informacjami by był to starszy jeszcze symbol.
            • humbak Re: eh.. 25.10.11, 14:26
              Wiki nie jest może najlepszym źródłem, ale podaje iż do Japonii dotarł z buddyzmem, czyli że wszystko pasuje.
            • fractale Re: eh.. 25.10.11, 14:27
              Napisałem, że nie ma go w Australii. Obecność w Japonii, a także Chinach, jest związana z rozprzestrzenianiem się buddyzmu.
    • humbak Re: simon mol byl ekspertem pzpn 25.10.11, 14:08
      Pamiętam jak w podstawówce zostaliśmy obdarowani przez zakonnicę katechetkę kartkami wykazującymi nam znaki Szatana z wyjaśnieniami co oznaczają. Oprócz pentagramu, pacyfki (oznaczającej zdaje się wolną miłość bez Chrystusa wg autorów), znaczka anarchii, krzyża koptyjskiego, był wątkowy krzyż celtycki. Co miał on oznaczać niestety nie pamiętam. Nie mogę przeboleć faktu że tego wykwitu ludzkiego geniuszu nie zachowałem.
      • kontestatorbg Re: simon mol byl ekspertem pzpn 25.10.11, 14:43
        Dopuść lewaków do takiego projektu i za niedługo okazało by się że antysemickim symbolem jest polska flaga, bo przecież to właśnie w Polsce, Niemcy masowo mordowali Żydów
    • mike.recz Krzyż celtycki w Polsce jest używany przez rasistó 25.10.11, 14:49
      Krzyż celtycki w Polsce jest używany przez rasistów.

rafalstec.blox.pl/resource/jagiellonia_flga.jpg
      oswiecimianie.w.interia.pl/SkinWisla200.jpg
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka