Gość: Slomek PO CO LZYC UTALENTOWANEGO CHLOPAKA IP: *.sympatico.ca 12.06.02, 02:26 Wiekszosc zycia spedzil w Niemczech. Tam mieszkal, chodzil do szkoly, nabral niemieckich narodowych, cech, nawykow i przyzwyczajen. Mysli z pewnoscia po niemiecku, a po polsku po prostu mowi, bo w domu jako dziecko sluchal rodzicow poslugujacych sie ich ojczystym jezykiem. W pewnym momencie musial dokonac wyboru pomiedzy dwiema reprezentacjami. Wybral te, ktorej kraj dal mu wszystko poczawszy od 8-ego roku zycia. Podziekowal tej, ktorej nie bylo w poblizu (nie z jej winy), gdy dorastal. Wyszkolil swoj talent w Niemczech. Wzrastal wsrod kolegow i kolezanek w Niemczech, itd. Po co sie przypiepszac do chlopaka, ktorego los rzucil nie z wlasnej woli na obczyzne. Stalo sie: jest Niemcem i tej druzynie i krajowi chce dedykowac kariere sportowa, a poniewaz gra swietnie to pewnie mu sie to uda z dobrym rezultatem. Bramki, ktore strzelil byly wspaniale. Pokazal wiele cierpliwosci i umiejetnosci. Teraz przyjdzie czas na powazniejsze sprawdziany z mocniejszymi zespolami, ktore wiedza na co go stac oraz, ktore pokryja go znacznie dokladniej niz Arabia Saudyjska. Ciesze sie za chlopaka, bo mlody i rzeczywiscie jesli tak bedzie gral to nie tylko bedzie krolem strzelcow, ale swiatowej klasy zawodnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olk@ Re: PO CO LZYC UTALENTOWANEGO CHLOPAKA IP: *.zlotoryja.sdi.tpnet.pl 12.06.02, 14:00 Zgadzam się z tobą!!! Napisałeś to co jest w 100% prawdą. To że lepiej o wiele gra od "pozostałych" Polaków to nie znaczy , że ktoś go musi od razu obsmarowywać. Trzymaj tak dalej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kts Re: Klosse to szmaciarz IP: local.ethernet* / 192.168.0.* 12.06.02, 02:32 zdziwiony jestes? polecial na kase i chuj mu w dupe. nie on pierwszy i nie ostatni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: gowno prawda - klose to lepszy Polak od ciebie IP: *.ipt.aol.com 12.06.02, 07:58 Prawda jest taka ze Klose na poczatku swojej kariery chcial wystepowac w reprezentacji Polski jednag nie wzieto go poniewaz nikt nie uwazal ze ten pilkaz jest cos wart. Kto glupi ten glupi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeus a skąd wy k. wiecie. IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.02, 10:06 1. Że rodzice klosa to Polacy - tam zwyczajnie mieszkaja obywatele polscy narodowaści niemieckiej 2. chcial go Engel? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: a skąd wy k. wiecie. IP: *.horsens.dk 12.06.02, 11:36 wlasnie skad wy macie takie wiadomosci ? do autora postu: taka kurwa meska to wlasciwie ty sam jestes jak i wszyscy ci co mysla tak jak ty, chlopak czyli Klose mial osiem lat jak rodzice wyjechali z Polski, kiedy skonczyl 18 lat dostal obywatelstwo niemieckie a wiec praktycznie nigdy nie mial polskiego obywatelstwa, tam sie wychowal, tam chodzil do szkoly tam ma przyjaciol, tam jest jego dom, Polska jest krajem jego rodzicow jesli uwazaja sie za Polakow, mowi podobno po polsku a wiec cieszmy sie, ze rodzice nauczyli go j. polskiego, i ze pamieta gdzie sa jego korzenie BRAWO Miroslaw Klose, zycze powodzenia w karierze pilkarskiej a na kretynow nie zwracaj uwagi, tych nie sieja ci sami sie rodza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markkram Re: a skąd wy k. wiecie. IP: *.chcg3.il.corecomm.net 12.06.02, 22:25 Ja tez stoje zdecydowanie za mlodym czlowiekiem i jego sukcesem, tym bardziej, ze znalem jego ojca oraz matke z Otmetu. Sam gralem troche w Odrze. Od 23 lat jestem w USA, prowadze dosc duzy business, nikt nie wola za mna w Opolu zdrajca, chociaz mam paszport Amerykanski. Kazdy kocha moje dolary. Tacy sa Polacy. Ci co go tu napastuja, to reprezentanci kompletnych nieudacznikow, ktorych zycie polega na krytykowaniu wszystkiego i wszystkich. A o hamstwie niektorych to juz nie wspomne. Godnie reprezentuja swoja ojczyzne. Niech Mirek strzeli jeszcze wiele goli i zarobi duzo pieniedzy. I tym i tak przysporzy pewnej chwaly Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olk@ Re: Klosse to szmaciarz IP: *.zlotoryja.sdi.tpnet.pl 12.06.02, 13:49 Nie zgadzam się z tym co napisałeś. Jestem Polką, ale tak naprawdę czuję się Niemką. Bardzo Niemców lubię i im kibicuję. Oskarżasz Klosego a nie patrzysz na "swoich" rodaków którzy grają w nożną jakby chcieli a nie mogli!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olk@ Re: CZUJĘ SIĘ NIEMKĄ!!! IP: *.zlotoryja.sdi.tpnet.pl 12.06.02, 13:55 Nie zgadzam się! Klosse to porządny zawodnik! Ja jestem z pochodzenia Polką, ale czuję się Niemką.Klosse jest spoko!!! Oceń sobie "swoich" rodaków!Kibicuję Niemcą z całych sił i mam nadzieję, że to oni zdobędą złoto!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek olal Orly,kto by mu podawal? Hajto? Swierczewski? IP: *.bredband.skanova.com 12.06.02, 14:42 dobrze zrobil,niemcy maja zaciecie do gry, nienawidze tych szwabow, ale nasi Orlowie nie dorastaja im do piet jezeli chodzi o ambicje, konsekwencje,dyscypline,oni atleci a my... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _bw_ Re: CZUJĘ SIĘ NIEMKĄ!!! IP: *.raibau.rbgat.net / 10.64.82.* 13.06.02, 09:04 Mozesz nam powiedziec w jakim wieku wyjechalas do Niemiec? Jezeli to nastapilo w dziecinstwie, nie nalezy sie temu dziwic, ze nie czujesz zwiazkow z Polska poniewaz Niemcy sa krajem w ktorym sie wychowalas. Jezeli jednak nastapilo to w wieku dojrzalym to wspolczuje Ci serdecznie. W tym przypadku broniac Klossego bronisz i usprawiedliwiasz sama siebie. Ja sam przebywam od 20 lat w Austrii (wyjechalem tam majac 20 lat) ale nigdy mi nie przyszlo na mysl zaprzec sie mojej polskosci mimo, ze wiele zjawisk zwiazanych z rozwojem Polski w ciagu ostatnich lat nie znajduje mojej aprobaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Klosse to szmaciarz IP: *.UNI-MUENSTER.DE 12.06.02, 17:11 PAP Juz kiedys cos tu pisalem na ten temat. I nie mialem zamiaru wiecej glosu tutaj podnosic ale wlasnie dotarla do moich uszu wiadomosc, z ktora musze sie koniecznie z wszystkimi, ktorzy sie przynaleznoscia narodowa od Klose tak podniecaja, podzielic. Otoz slyszalem ze Klose ma tak wlasciwie narodowosc mongolska. Jest ona jeszcze z czasow kiedy armie mongolskie w sredniowieczu podbijaly Europe. Czyli w jego zylach plynie krew mongolska a jego serce zawsze bilo dla Mongolii, kraju jego przodka. Slyszalem tez, ze sie trener reprezentacji mogolskiej juz sie nim zainteresowal. Juz za 2 lata bedzie Klose gral na Mistrzostwach Europy dla Mongolii. Teraz juz przynajmniej wiemy dlaczego on sie nie czuje Polakiem i nie chcial grac dla Polski. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Klosse to szmaciarz IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 12.06.02, 18:01 Gość portalu: gosc napisał(a): > PAP > Juz kiedys cos tu pisalem na ten temat. I nie mialem > zamiaru wiecej glosu tutaj podnosic ale wlasnie dotarla > do moich uszu wiadomosc, z ktora musze sie koniecznie z > wszystkimi, ktorzy sie przynaleznoscia narodowa od > Klose tak podniecaja, podzielic. > Otoz slyszalem ze Klose ma tak wlasciwie narodowosc > mongolska. Jest ona jeszcze z czasow kiedy armie > mongolskie w sredniowieczu podbijaly Europe. Czyli w > jego zylach plynie krew mongolska a jego serce zawsze > bilo dla Mongolii, kraju jego przodka. > Slyszalem tez, ze sie trener reprezentacji mogolskiej > juz sie nim zainteresowal. Juz za 2 lata bedzie Klose > gral na Mistrzostwach Europy dla Mongolii. > Teraz juz przynajmniej wiemy dlaczego on sie nie czuje > Polakiem i nie chcial grac dla Polski. > Pozdrowienia > nie wiem gdzie Ciebie uczyli geografii ale Mongolia to w Europie nie leży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Klosse to szmaciarz IP: *.UNI-MUENSTER.DE 12.06.02, 18:08 A ja bylem przekonany ze Mongolia to Europa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Klosse to szmaciarz IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 12.06.02, 18:20 Gość portalu: gosc napisał(a): > A ja bylem przekonany ze Mongolia to Europa. lepiej pozno niz wcale przekonac sie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ugugunan Re: Klosse to szmaciarz IP: 2.4.STABLE* / 10.10.0.* 12.06.02, 19:46 Gość portalu: :) napisał(a): > lepiej pozno niz wcale przekonac sie :) 1,2,3,4,5,6,7........,100!!!!!! Wiwat!!! Wiedziałem, że ten wątek osiągnie paczkę. Bezapelacyjnie zasłużył na to - jest SUPER!!! KOCHAM GO!!!! Żyj nam Drogi Wątku - z wzajemnymi wątami - do 200!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Klosse to szmaciarz IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 12.06.02, 20:29 Gość portalu: ugugunan napisał(a): > Gość portalu: :) napisał(a): > > > lepiej pozno niz wcale przekonac sie :) > > 1,2,3,4,5,6,7........,100!!!!!! Wiwat!!! Wiedziałem, że ten wątek osiągnie > paczkę. Bezapelacyjnie zasłużył na to - jest SUPER!!! KOCHAM GO!!!! > > Żyj nam Drogi Wątku - z wzajemnymi wątami - do 200!!! to zaden problem wyprodukowac 100 wątków:) witam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ugugunan RUDY... IP: 2.4.STABLE* / 10.10.0.* 12.06.02, 20:53 Gość portalu: :) napisał(a) > to zaden problem wyprodukowac 100 wątków:) > witam:) Dobry wieczór!!!! Lubie krągłości, mam jeszcze jedną na oku...*-) 102 to też liczba symbol... A więc... click! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: RUDY... IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 12.06.02, 21:03 Gość portalu: ugugunan napisał(a): > Gość portalu: :) napisał(a) > > to zaden problem wyprodukowac 100 wątków:) > > witam:) > > Dobry wieczór!!!! > > Lubie krągłości, mam jeszcze jedną na oku...*-) > > 102 to też liczba symbol... A więc... click! a już myślałem czytając tytuł, że coś będzie na temat Andrzeja Rudego a tutaj niespodzianka. Co do krągłości to nie mnie oceniać bimbałki, (.)(.); dzyndzymisie ((.))((.)); czy bubiesy znaczy się (((,)))(((,))). Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ugugunan Rudy + 2 IP: 2.4.STABLE* / 10.10.0.* 12.06.02, 21:16 Gość portalu: :) napisał(a): > a już myślałem czytając tytuł, że coś będzie na temat Andrzeja Rudego a tutaj > niespodzianka. Staraj się unikać założeń a zaoszczędzisz sobie niespodzianek... A co Andrzej Rudy to też szmaciarz? *-) Co do krągłości to nie mnie oceniać bimbałki, (.)(.); > dzyndzymisie ((.))((.)); czy bubiesy znaczy się (((,)))(((,))). Przebóg! Czyżby :) była kobietą? Pozdrawiam:) Ja również... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Rudy + 2 IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 12.06.02, 21:20 Gość portalu: ugugunan napisał(a): > Gość portalu: :) napisał(a): > > > a już myślałem czytając tytuł, że coś będzie na temat Andrzeja Rudego a tu > taj > > niespodzianka. > > Staraj się unikać założeń a zaoszczędzisz sobie niespodzianek...UWIELBIAM NIESPODZIANKI > A co Andrzej Rudy to też szmaciarz? *-) SKORO KAZDY KTO DECYDUJE SIE NA ROBIENIE KARIERY JAKO PILKARZ W BUNDESREPUBLIK DEUTSCHLAND TO SZMACIARZ TO WYNIKA Z PRAWA SERII, ZE...:):):) > > Co do krągłości to nie mnie oceniać bimbałki, (.)(.); > > dzyndzymisie ((.))((.)); czy bubiesy znaczy się (((,)))(((,))). > > Przebóg! Czyżby :) była kobietą? OD URODZENIA PEWNA CZYNNOSC WYKONUJE NA STOJACO BO TAKA SAMA CZYNNOSC KOBIETY WYKONUJA NA SIEDZACO.. > > Pozdrawiam:) > Ja również... > TO JA ROWNIEZ POZDRAWIAMp:):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ugugunan Re: Rudy + 4 IP: 2.4.STABLE* / 10.10.0.* 12.06.02, 21:31 Gość portalu: :) napisał(a): > > Staraj się unikać założeń a zaoszczędzisz sobie niespodzianek...UWIELBIAM > NIESPODZIANKI Niespodzianki potrafią być przykre - Bądź czujny jak łasiczka... > > A co Andrzej Rudy to też szmaciarz? *-) SKORO KAZDY KTO DECYDUJE SIE NA > ROBIENIE KARIERY JAKO PILKARZ W BUNDESREPUBLIK DEUTSCHLAND TO SZMACIARZ TO > WYNIKA Z PRAWA SERII, ZE...:):):) Ciszej nad tą trumną... > > Co do krągłości to nie mnie oceniać bimbałki, (.)(.); > > > dzyndzymisie ((.))((.)); czy bubiesy znaczy się (((,)))(((,))). > > > > Przebóg! Czyżby :) była kobietą? OD URODZENIA PEWNA CZYNNOSC WYKONUJE NA > STOJACO BO TAKA SAMA CZYNNOSC KOBIETY WYKONUJA NA SIEDZACO.. To nie rozumiem... Czyżby *-) był...? > > Pozdrawiam:) > > Ja również... > > TO JA ROWNIEZ POZDRAWIAMp:):) I JA POZDRAWIAM PO RAZ WTÓRY! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Rudy + 4 IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 12.06.02, 21:51 Gość portalu: ugugunan napisał(a): > Gość portalu: :) napisał(a): > > > Staraj się unikać założeń a zaoszczędzisz sobie niespodzianek...UWIEL > BIAM > > NIESPODZIANKI > Niespodzianki potrafią być przykre - Bądź czujny jak łasiczka... > > > > A co Andrzej Rudy to też szmaciarz? *-) SKORO KAZDY KTO DECYDUJE SIE > NA > > ROBIENIE KARIERY JAKO PILKARZ W BUNDESREPUBLIK DEUTSCHLAND TO SZMACIARZ TO > > > WYNIKA Z PRAWA SERII, ZE...:):):) > Ciszej nad tą trumną... > > > > Co do krągłości to nie mnie oceniać bimbałki, (.)(.); > > > > dzyndzymisie ((.))((.)); czy bubiesy znaczy się (((,)))(((,))). > > > > > > Przebóg! Czyżby :) była kobietą? OD URODZENIA PEWNA CZYNNOSC WYKONUJE > NA > > STOJACO BO TAKA SAMA CZYNNOSC KOBIETY WYKONUJA NA SIEDZACO.. > To nie rozumiem... Czyżby *-) był...? > > > > Pozdrawiam:) > > > Ja również... > > > TO JA ROWNIEZ POZDRAWIAMp:):) > I JA POZDRAWIAM PO RAZ WTÓRY! > > > to ja mowie dobranoc:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ugugunan Re: Rudy + 4 IP: 2.4.STABLE* / 10.10.0.* 12.06.02, 21:57 Miłych snów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nocnik Re: Klosse to szmaciarz IP: *.proxy.aol.com 12.06.02, 22:21 czytajac te dyskusje zrozumialem dlaczego tak bardzo nie lubimy szkopow (poza powodami historycznymi). Nasza mentalnosc to kopia ich mentalnosci z przed 60-ciu lat. Zadne narody nie sa tak podobne jak nasze - niestety. Kto nie wierzy, niech jeszcze raz przeczyta powoli wszystkie wypowiedzi w tym watku i pomysli. Gutt naht (czy jakos podobnie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markkram Re: Engel od tylu. IP: *.chcg3.il.corecomm.net 12.06.02, 23:11 Wyniki byly znane juz dosc dawno, tylko przeczytajcie nazwisko od konca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domi Re: Engel od tylu. IP: 5.2.1R* / 24.157.15.* 13.06.02, 02:42 SWIETNE!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mancu Re: Klosse to szmaciarz IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.02, 03:25 Mozna sie skichac w majtki ze smiechu czytajac te wasze żale, że Kolse nie jest już Polakiem. Wszak każdy robi to co lubi, z jednym zastrzeżeniem: wasza polskość jednak zobowiązuje, piszcie po polsku z zachowaniem polskiej gramatyki i ortografii, może to Klosego przekona i zagra z polaczkiem Hajto w drużynie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek84 Re: Klosse to szmaciarz IP: 2.4.STABLE* / 192.168.3.* 13.06.02, 07:26 Niejaki "Jusko" , to skończony prymityw !!! Klose (ojciec) nigdy nie był Polakiem. W opolskim jest takich setki. To autochtoni po II wojnie światowej. Wcale się nie dziwię, że wybrał ojczyznę dziadów tj. Niemcy. Sam jako rdzenny Polak, wstydzę się takiej Polski, gdzie korupcja i złodziejstwo oraz nieudacznictwo wiodą prym. A większość ludzi wegetuje na granicy ubóstwa !!! A ten cały "Jusko" to historyczny nieuk , jak zresztą wielu tu zabierających głos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucy Re: Klosse to szmaciarz IP: *.dip.t-dialin.net 13.06.02, 08:06 Gość portalu: Jusko napisał(a): > Osobiście nie mam nic przeciwko Miroslavovi Klosse jako piłkarzowi. Jest > napewno doskonałym napastnikiem. Udowodnił to zresztą w meczu z Arabią > Saudyjską. Nie szanuję go jednak jako człowieka, ponieważ sprzedał się za > prysłowiwowe 13 DM. Jak syn dwojga Polaków, człowiek, który przez prawie całą > pierwszą dekadę swojego życia mieszkał w Polsce, może powiedzieć, że czuje się > > Niemcem... A zresztą, skoro tak mówi, to kij mu w ryj. Nie będziemy tu po nim > płakać. Dla mnie osobiście jest to jeszcze jeden powód by nie kibicować > Niemcom, za którymi zresztą, jeśli chodzi o futbol, nie przepadam. W tym > miejscu chciałem też wezwać wszystkich, którzy dali się opętać Klossemanii- > opamiętajcie się. Nie ma co mówić, że Polak ma szansę na koronę króla > strzelców, ponieważ człowiek o którym tu mowa prawdziwym Polakienm nigdy chyba > nie był, na pewno nie jest nim teraz, i już nigdy raczej nie będzie. Przy > okazji wyjaśniła się sprawa, która długo mnie nurtowała: dlaczego PZPN i trener > > Engel nigdy nie zainteresowali się "polskim brylancikiem" z Kaiserslautern. Oni > > właśnie zainteresowali się nim dość szybko, za to on nie wyraził > zainteresowania Polską. Panie Klosse senior, wstyd, że wychował pan syna na > takiego "patriotę". Propozycja moze wulgarna, ale inaczej sie nie da: wez ty sobie te polskosc, o ktorej tak wypisujesz wsadz w te patriotyczna, zakompleksiona dupe i rzuc sie do Wisly, a poplyniesz do odwiecznie piastowskiego Baltyku, amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Klosse to szmaciarz IP: *.kalisz.dialup.inetia.pl 13.06.02, 09:30 Jego wybor. Chce byc Niemcem niech sobie bedzie! Oli chcial zostac Polakiem i mam nadzieje ze czuje sie jak jeden z nas. A z tym podniecaniem sie, ze Polak krolem strzelcow to faktycznie przesada! Penie zwiazane jest to z tym, ze nie mamy nikogo innego kto zaspokoilby nasze ambicje o wielkim i niezwyciezonym narodzie. Po prostu: patrzcie Polak potrafi! Tylko szkoda, ze ten Polak prawdziwym Polakiem nie jest, ale nalezy uszanowac jego wybor. W koncu w Niemczech sie wychowal! Nalezy tylko ubolewac nad tym, ze tacy jak on musieli opuscic nasz kraj. Podejrzewam, ze wielu dobrych fachowcow od nas ucieklo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: creep pogadajmy o prawdziwych Polakach - taki wstyd .... IP: *.MaxTNT2.pdq.net 14.06.02, 06:04 piperzycie o Klose, a to prawdziwek a to nie prawdziwek. On ma gdzies wasze duperele - on bedzie Mistrzem - a ty buraku won na lotnisko witac swoich Prawdziwych Polakow co wstyd przyniesli Ojczyznie. Odpowiedz Link Zgłoś