Dodaj do ulubionych

Górniak do prokuratora

IP: *.zeork.com.pl 05.06.02, 07:46
O ile mi wiadomo Hymn Polski jako wartość państwowa (nie mówiąc o narodowej)
podlega ochronie prawnej z urzędu. Pani Górniak, ostatnio dosyć słabo i
żenująco wypada w mediach, sprofanowała tą wartość. Jej pseudoartyzm wkurzył
mnie bardziej niż późniejsze popisy chłopaków. A poza tym baba na okręcie to
ppoczątek kłopotów - według starej śeglarskiej zasady.
Żądam od polskich oficjeli natychmiastowej interwencji i ograniczenia do zera
możiwości wykonywania przez p. Górniak hymnu narodowego
Obserwuj wątek
    • Gość: Maximus Re: Górniak do prokuratora IP: 157.25.92.* 05.06.02, 08:03
      No tak, gdyby Polacy wygrali ten mecz to Górniak byłaby super, ale jak dali,
      mówiąc wprost, dupy to winna jest oczywiście jedyna polska piosenkarka, której
      płyty sprzedają się za granicą. Trzeba było wystawić Ich Troje albo Shazzę oni
      toby pokazali jak trzeba "przaśnie" zaśpiewać hymn. Odnośnie słów Engela o
      demobilizującym wpływie śpiewu Edyty to jest takie stare polskie
      przysłowie "Złej baletnicy przeszkadza i rombek u spódnicy".
      • Gość: Mikołaj Re: Górniak do prokuratora IP: 213.241.33.* 05.06.02, 08:19
        Nieprawda! Ja byłem oburzony i zażenowany już w trakcie jej popisu. Uważam, że
        Górniak zaprezentowała skrajną ignorancję, brak taktu i wyczucia. Postanowiła
        przerobić hymn narodowy na popową pioseneczkę.

Zapewniam, że na moją ocenę nie ma żadnego wpływu przebieg czy wynik meczu. Nie
        sądzę, żeby wykonanie hymnu miało tu zresztą jakiekolwiek znaczenie. Chłopaki
        grali słabo i tyle.
        • Gość: Maximus Re: Mikołaj IP: 157.25.92.* 05.06.02, 09:37
          Myślę, że ten trwający od jakiegoś czasu obłęd "wartości narodowych" przysłania
          wszystkim zdrową ocenę i powoduje brak dystansu do wszystkiego co jest związane
          z naszym krajem. Inne narody mogą się śmiać z siebie, swoich wad i pozwalać z
          przymróżeniem oka traktować teoretycznie "niepodwarzalne wartości". Na tej
          zasadzie Anglicy żartują ze "świętej monarchii". My nic tylko sie umartwiamy,
          wykopujemy jakieś trupy i alergicznie wręcz reagujemy na nawet najdrobniejsze
          odstępstawa od mitu męczeńskiego i krwawego patryiotyzmu. I potem nic dziwnego,
          że na ulicy nikt się nie uśmiecha i w społeczeństwie panuje defetyzm. Bo jak
          można się usmiechać (pomijając ciągły kryzys i bezrobocie) jeśli w kalendarzu
          świąt narodowych mamy wyłącznie obchody klęsk (wyjątek 11 listopada i 3 maja).
          Trochę wiecej luzu i dystansu do samych siebie a może w Polsce zrobi się trochę
          przyjemniej. Bez przesady! Górniak jest artystką i ma prawo do interpretacji
          śpiewanych utworów, nawet jeśli jest to hymn narodowy.
          • Gość: Cyfra Re: Mikołaj IP: *.dip.t-dialin.net 05.06.02, 17:09
            Gość portalu: Maximus napisał(a):

> Myślę, że ten trwający od jakiegoś czasu obłęd "wartości narodowych" przysłania
            >
            > wszystkim zdrową ocenę i powoduje brak dystansu do wszystkiego co jest związane
            >
            > z naszym krajem. Inne narody mogą się śmiać z siebie, swoich wad i pozwalać z
            > przymróżeniem oka traktować teoretycznie "niepodwarzalne wartości". Na tej
            > zasadzie Anglicy żartują ze "świętej monarchii". My nic tylko sie umartwiamy,
            > wykopujemy jakieś trupy i alergicznie wręcz reagujemy na nawet najdrobniejsze
            > odstępstawa od mitu męczeńskiego i krwawego patryiotyzmu. I potem nic dziwnego,
            >
            > że na ulicy nikt się nie uśmiecha i w społeczeństwie panuje defetyzm. Bo jak
            > można się usmiechać (pomijając ciągły kryzys i bezrobocie) jeśli w kalendarzu
            > świąt narodowych mamy wyłącznie obchody klęsk (wyjątek 11 listopada i 3 maja).
            > Trochę wiecej luzu i dystansu do samych siebie a może w Polsce zrobi się trochę
            >
            > przyjemniej. Bez przesady! Górniak jest artystką i ma prawo do interpretacji
            > śpiewanych utworów, nawet jeśli jest to hymn narodowy.

Brawo!Calkowicie sie zgadzam i jeszcze dodam ze za granica nazywaja nas krajem
            pomnikow.
            • Gość: zielak Re: Mikołaj IP: *.chello.pl 05.06.02, 22:33
              Gorniak niech sobie interpretuje co chce i jak chce,
              ale na swoich koncertach albo w domu, a nie na
              stadionie. Miala zaspiewac tak, zeby wszyscy pilkarze
              i przede wszystkim kibice mogli spiewac razem z nia,a
              nie z przerazeniem sluchac wariacji na temat Mazurka
              wg Edyty. Moze w kolejnym meczu zagra wreszcie sama
              orkiestra, bo cala ta moda na wystepy solo jest
              poroniona. Pozdrawiam
          • Gość: libero Re: Mikołaj IP: 195.171.132.* 05.06.02, 17:55
            Mieszkam obecnie w Anglii i oczywiscie oni zartuja z rodziny krolewskiej
            tak jak my z rzadu, czy prezydenta, ale nie dupku jeden z hymnu narodowego.
          • Gość: xyz Re: Mikołaj IP: *.pl / 10.0.1.* 05.06.02, 22:31
            Gość portalu: Maximus napisał(a):

> Bez przesady! Górniak jest artystką i ma prawo do interpretacji
            > śpiewanych utworów, nawet jeśli jest to hymn narodowy.

Oczywiście ma prawo jeżeli :
            1.śpiewa hymn rano w swojej toalecie;
            2.w trakcie wystepów na scenie muzycznej!!!
            3.nie ma prawa jezeli wykonuje hymn w trakcie oficjalnej uroczystości;

Koniec i kropka.

• Gość: kwazar Re: Górniak do prokuratora IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 05.06.02, 09:14
        Czlowieku!!! O czym Ty mowisz?! Zareczam Ci, ze gdybysmy wygrali w kwestii
        Gorniakowej dzialoby sie dokladnie to co sie dzieje teraz, bo chala i tak by
        pozostala chala! Nik na serio nie zwala na nia winy, ale przyznac trzeba, ze byla
        to TOTALNA PORAZKA !!! Sa pewne granice, a ona je przekroczyla. PZPN ponoc
        oficjalnie sie odcial od tego pomyslu. Ciekawe kto to wykombinowal, kto sie na to
        zgodzil? Czy ktos wie?

• Gość: Piotr Re: Górniak do prokuratora IP: *.lubliniec.sdi.tpnet.pl 05.06.02, 16:23
          Widocznie Kwachowi się nudziło w samolocie i postanowił się zabawić.
      • Gość: gomez Re: Górniak do prokuratora IP: *.dgt.com.pl / 192.168.5.* 05.06.02, 10:22
        jest też stare ruskie powiedzenie:
        'Chujowemu tancerzowi jajka przeszkadzają'.
        Oczywiście, że teraz Engel i cały PZPN będą szukać powodów wszędzie tylko nie
        tam, gdzie powinni czyli na własnym podwórku.
        Okazalo się wreszcie, że przysłowiowy król jest nagi, chodzi z gołą dupą.
        A tak a'propos: na jakiej podstawie rozbujano tak apetyty na dobrą formę i grę
        naszej reprezentacji? Skąd się wzięły takie buńczuczne postawy PZPN-u, Engela
        ba - samych piłkarzy? Ostatnie mecze bynajmniej nie dawały po temu podstaw.

ps.
        a swoją drogą: tu piszemy 'rąbek'
      • Gość: Darek Re: Górniak do prokuratora IP: 212.234.226.* 05.06.02, 16:06
        Gorniak artystka, ktorej plyty sprzedaja sie za granica? Wolne zarty!!! Wlasnie
        jestem za granica i oswiadczam, ze nikt tu naszej psudogwiazdy nie zna, a jej
        plyty nie sprzedaja sie, tylko co nawyzej, wykladane sa na polki w 10 % sklepow
        muzycznych. Takich artystek jak Gorniak to w kazdym cywilizowanym kraju jest
        mnostwo. Nie dajmu sie omamic polskim specom od marketingu w wytworniach
        plytowych, ktorzy powtarzaja przy kazdej okazji, jaka ta wielka gwiazda jest
        E.G. G...no prawda!
    • Gość: as Re: Górniak do prokuratora IP: *.vpn.pl 05.06.02, 09:32
      Nigdy nie bylem fanem tej osóbki, ale to co zrobila publicznie w Korei to
      profanacja pwenych wartosci narodowych. Pani Edyto! Nie bez powodów MAzurek
      Dąbrowskiego jest spiewany w "lekko" zywszym tonie! Proponuje nadrobic
      zaleglosci w wykształceniu, a swoje wariacje hymnu trenowac podczas porannej
      toalety, a nie na forum calego Swiata.
    • Gość: rep Re: Górniak do prokuratora IP: *.zeork.com.pl 05.06.02, 09:44
      Gość portalu: rep napisał(a):

> O ile mi wiadomo Hymn Polski jako wartość państwowa (nie mówiąc o narodowej)
      > podlega ochronie prawnej z urzędu. Pani Górniak, ostatnio dosyć słabo i
      > żenująco wypada w mediach, sprofanowała tą wartość. Jej pseudoartyzm wkurzył
      > mnie bardziej niż późniejsze popisy chłopaków. A poza tym baba na okręcie to
      > ppoczątek kłopotów - według starej śeglarskiej zasady.
      > Żądam od polskich oficjeli natychmiastowej interwencji i ograniczenia do zera
      > możiwości wykonywania przez p. Górniak hymnu narodowego

Panowie! Podstawową sprawą jest to, że hymn jest wartością państwową i o ile
      dobrze pamiętam, jego forma: takt,tempo i melodyka, jest gdzieś formalnie
      zapisana. A p. Górniak wykazała się właśnie brakiem taktu (niemelodycznego)
    • Gość: drew Re: Górniak do prokuratora IP: 212.244.170.* 05.06.02, 10:01
      Stary dobrze, że CIA i FBI nie zamknęło Hendrixa, że Scotkand Yard nie zamknął
      Frddiego Mercurego(sic pedał śpiewający przerobiony hymn), dwa dosyć oczywiste
      przykłady wykonawców, którzy wykonywali hymny narodowe w sposób odbiegający od
      standardowego. Nie przesadzajmy z tą ochroną dóbr narodowych.
      Aczkolwiek jest conajniej smutne, że naszą ekportową pop-"artystką"(śpiewaczką
      cnie wiem jak to inaczej nazwać), jest pani EG, bez głosu i bez talentu.
      • Gość: Raven Re: Górniak do prokuratora IP: *.wijata.com / *.cavern.pl 05.06.02, 10:36
        > Stary dobrze, że CIA i FBI nie zamknęło Hendrixa, że
        Scotkand Yard nie zamknął
        > Frddiego Mercurego(sic pedał śpiewający przerobiony
        hymn), dwa dosyć oczywiste
        Jak Górniak chce to niech sobie śpiewa na eurowizji taki
        Hymn. Wtedy to bedzie jej interpetacja Mazurka
        Dąbrowskiego a nie Hymnu. Tu to była sprawa państwowa i
        dlatego rozumiem i popieram wszystkich występujących
        przeciwko niej.
    • Gość: rep Re: Górniak do prokuratora IP: *.zeork.com.pl 05.06.02, 10:21
      Drew, ja dalej się bedę upierał, że to nie był czas i miejsce na
      pseudoartystyczne popisy p. EG. W mniejszej skali, wyobraź sobie że na Twoim
      ślubie występuje Skiba ( którego lubię) i odśpiewuje Ci 100 lat ze spuszczonymi
      spodaniami. Nie czas i nie miejsce!!!!
    • Gość: kuba Re: Górniak do prokuratora IP: *.hrz.uni-essen.de 05.06.02, 10:52
      Moze sie myle, ale ja nigdy nie slyszalem, zeby przed meczem pilkarskim hymn
      brytyjski lub Marsylianka byla spiewana w wersji innej niz standardowa, a
      troche meczy juz obejrzalem. Dlatego tez nie widze uzasadnienia dla wersji soul
      dla Mazurka Dabrowskiego, przynajmniej nie przed meczem pilkarskim.
      • Gość: vrath Re: Górniak do prokuratora IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.02, 16:10
        To byl Mazurek? Jak dla mnie raczej marsz pogrzebowy na pogrzebie sp. "orlow"
        Engela
    • Gość: magga24 Re: Górniak do prokuratora IP: *.isw.intel.com / 172.28.243.* 05.06.02, 16:16
      chcialam dodac, ze wczoraj w pracy ogladajac mecz, kilka osob spojrzalo na
      siebie i zapytal: czy mamy Boze Narodzenie?to chyba o czyms swiadczy....
      • Gość: kataka Re: Górniak do prokuratora IP: 62.154.220.* 05.06.02, 16:40
        Ba!!! W pierwszej chwili sadzilam, ze spiewa najpierw hymn Koreii.
        Zenada...
    • Gość: magga24 Re: Górniak do prokuratora IP: *.isw.intel.com / 172.28.243.* 05.06.02, 16:19
      I jeszcze cos...w sumie to jest mi szkoda Edyty.nie przepadam za nia, ale
      biedna wroci do Polski jak na linczowanie. pomylilo jej sie ze to nie ona byla
      gwiazda wczorajszego dnia...coz, takie zycie...

goraco pozdrawiam
      • Gość: tomek Re: Górniak do prokuratora IP: *.246.108.114.Dial1.NewYork1.Level3.net 05.06.02, 17:26
        dajcie jej spokoj on i tak juz umiera!!!!!! ALE niech ktos zastrzeli Engela!!I
        niech odpowie ile pieniedzy zarabia na pokazywanie Zewlakowow
    • Gość: m Re: Górniak do prokuratora IP: *.sympatico.ca 05.06.02, 19:13
      Jak zwykle chcielismy byc "oryginalni"...szkoda tylko, ze w negatywny sposob...
      • Gość: korek NIC DODAĆ, NIC UJĄĆ IP: 3.5.* / *.chello.pl 05.06.02, 19:18

Czy pani Górniak będzie śpiewała hymn przed kolejnymi meczami?

Boniek: My poinformowaliśmy już organizatorów MŚ, że nasz hymn jest trochę
        inny wariacje pani Edyty, którą szanujemy i lubimy, nie są na miejscu. Ktoś
        powiedział, że hymn jest dobrem narodowym i nie można tego przetwarzać, jak się
        chce. To brzmiało bardziej jak protestsong albo kolęda. I przykro mi, że pani
        Edyta chciała pokazać swój głos manipulując hymnem. Też chciałem - jak zawsze -
        go zaśpiewać, ale kiedy usłyszałem, nie wiedziałem czy śmiać się czy płakać.
        Myślimy, że to było ostatni raz.

• embe16 Re: Górniak do prokuratora 05.06.02, 20:04
      Ta "pani" powinna przeprosić nas za to co zrobiła z polskim hymnem. I to w 1
      programie po głównym wydaniu wiadomości.
      • Gość: angel Re: Górniak do prokuratora IP: *.ists.pl / 62.233.183.* 05.06.02, 21:35
        Proponuje szybko sprowadzić Niemena. W rytmie "nim przyjdzie wiosna..."
        zabrzmi to o wiele lepiej.
    • mrauu Re: Górniak do prokuratora 05.06.02, 22:02
      a ja uwazam ,ze pani gorniak bardzo ladnie zaspiewala.....dla ludzi
      pozbawionych jakichkolwiek predyspozycji muzycznych
      a chlopcy...te wyzelowane pokraki tez graly dobrze....no co przeciez lepiej od
      arabii ..... czegos wiecej oczekiwaliscie???
      przeciez im gra w pilke jesy zupelnie obca!piernicza akcje ,szybko sie mecza ,
      ich trener udaje inteligenta a naiwni kibice wierza w zwyciestwa tych oblesnych
      pseudosportowcow!
      paranoja...
      • Gość: kubus przez Gorniak chlopaki zapomnieli o patriotyzmie IP: *.bredband.skanova.com 05.06.02, 22:41
        Wszystko przez ta Gorniak zbeszczescila hymn, ta cichodajka,
        napewno Koreanczycy razem z Zydami przekupili ja aby nasi stracili na
        walecznosci, nasi tytani sportu,sa tak wyczuleni na kazdy falszywy ton w
        hymnie, ze poprostu nimoga grac normalnie, traca tez na wydolnosci,szybkosci,
        celnych podaniach,wszystko bierze w leb.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka