Gość: Platini IP: 80.48.57.* 13.06.02, 14:32 Mam Nadzeje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ona22 Re: Włochy Do Domu 13.06.02, 14:36 To już by była lekka przesada. Cos nie tak jest z tym Mundialem kiedy większość najlepszych odpada :((( Ale dopiero 1 połowa.. jeszcze mają 45 min na 2 gole :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Phoebe Re: Włochy Do Domu IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 13.06.02, 14:39 Gość portalu: Platini napisał(a): > Mam Nadzeje - eeee tam ...nie odpadną Odpowiedz Link Zgłoś
bernart Re: Włochy Do Domu 13.06.02, 14:50 Dotychczasowy wynik Chorwacji (0-1)premiuje Wlochow nawet gdyby przegrali. Oczywiscie wszystko sie jeszcze moze zmienic - nadal ponad pol godziny gry w obu meczach. (Inna sprawa, ze II pol. to Meksykanie mieli dalsze okazje do zdobycia bramki). Odpowiedz Link Zgłoś
ona22 Re: Włochy Do Domu 13.06.02, 14:54 ale dwa razy włosi wbili piłke do bramki Maksykan.. tyle ze 2 spalone : (((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
bernart Re: Włochy Do Domu 13.06.02, 15:01 To prawda i to byly spalone. Gdyby w drugiej sytuacji Wloch wystartowal ulamek sekundy pozniej, nie byloby. Przerzucam teraz wiecej na kanal z meczem Chorwatow i odnosze wrazenie, ze graja, jakby nie znali wyniku Wlochow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Phoebe Re: Włochy Do Domu IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 13.06.02, 15:14 Gość portalu: Phoebe napisał(a): > Gość portalu: Platini napisał(a): > > > Mam Nadzeje > > - eeee tam ...nie odpadną - dobrze jest , już remis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Phoebe Re: Włochy Do Domu IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 13.06.02, 15:24 Gość portalu: Phoebe napisał(a): > Gość portalu: Phoebe napisał(a): > > > Gość portalu: Platini napisał(a): > > > > > Mam Nadzeje > > > > - eeee tam ...nie odpadną - a nie mówiłam:)) > > - dobrze jest , już remis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANIA Re: Włochy Do Domu IP: *.tin.it 13.06.02, 15:04 To nie jest żaden Mundial! Cztery bramki anulowane Włochom podczas dwóch meczy to lekka przesada. Nie kibicuję nikomu, chodzi tylko o uczciwość. Ale o czym ja mówię. Uczciwość w sporcie? Liczy się tylko kasa i brudne interesy kilku wyjadaczy. Szkoda mi Włochów, szkoda Argentyny, jutro wyjedzie Portugalia. Żeby chociaż wygrał Senegal. Odpowiedz Link Zgłoś
bernart Re: Włochy Do Domu 13.06.02, 15:14 Dawno nie bylo takiego pogromu faworytow na Mistrzostwach Swiata. Biedny Trapattoni dostanie chyba zawalu na lawce:) No, ale Wlosi teraz strzelili bramke (glowa Del Piero, ktory wszedl pare minut temu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Włochy Do Domu IP: *.tin.it 13.06.02, 15:28 Włosi przeszli. A jednak fajnie jest uczetniczyć chociaż w ich święcie, które widać i słychać teraz na ulicach Turynu. Pierwszy etap Italia kontro sędziowie wygrali Włosi! Odpowiedz Link Zgłoś
bernart Re: Włochy Do Domu 13.06.02, 15:31 Macie wiec dziewczyny (o ile jestescie nimi naprawde:) ) swoich Wlochow w 1/8. Wy pewnie bardziej im kibicuje dlatego, ze sie Wam podobaja, a nie dlatego, ze dobrze graja. Tak samo zdaje sie z Portugalczykami:)) Za Portugalia to i ja bede w meczu z Korea; wydaje mi sie, ze byloby "niesprawiedliwe pilkarsko" gdyby druzyna jednorazowego uzytku (Korea) wyeliminowala zespol moze teraz nie w najwyzszej formie, ale naprawde umiejacy grac w pilke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Włochy Do Domu IP: *.tin.it 13.06.02, 15:37 Bernat, strzeliłeś w dziesiątkę! Włochom kibicuję, bo tutaj mieszkam, ale z Portugalczykami to racja... Zwłaszcza jeśli chodzi o bramkarza. To naprawdę rokendrolowy sposób spojrzenia na futbol - niech się oko cieszy. Szkoda tylko, że w polskiej drużynie oko nie cieszy się ani grą ani walorami estetycznymi. W Turynie śpiew, trąbienie aut i ogólna radocha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Phoebe Re: Włochy Do Domu IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 13.06.02, 15:42 Gość portalu: Ania napisał(a): > Bernat, strzeliłeś w dziesiątkę! Włochom kibicuję, bo tutaj mieszkam, ale z > Portugalczykami to racja... Zwłaszcza jeśli chodzi o bramkarza. To naprawdę > rokendrolowy sposób spojrzenia na futbol - niech się oko cieszy. > Szkoda tylko, że w polskiej drużynie oko nie cieszy się ani grą ani walorami > estetycznymi. > W Turynie śpiew, trąbienie aut i ogólna radocha. ANIA , MASZ RACJĘ , VITOR BAIA JEST PO PROSTU DO SCHRUPANIA...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
bernart Re: Włochy Do Domu 13.06.02, 15:43 Szkoda, ze nozne pilkarki rzadko sa ladnymi dziewczynami, choc nie powiem, zdarzaja sie:)) Zazdroszcze Ci atmosfery w Turynie, ale jest to zazdrosc w pozytywnym sensie:)) Ja jestem w kropce, bo chcialbym miec taka jutro w San Francisco, a z drugiej strony naprawde chcialbym, zeby Nasi cos pokazali, bo mnie Amerykanie zjedza:))) A moze sie jeszcze zdarzyc tak, ze w 1/8 dojdzie do meczu Wlochy-USA i co wtedy? Juz Cie zaczalem lubic, a tu...:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meko Re: Włochy Do Domu IP: *.sympatico.ca 13.06.02, 15:48 niestety, obawiam sie, ze nawet jesli US wygra 10:0 to nie bedziesz odczuwal 1/10 takiej atmosfery jak w Turynie... :-( Nie ten sport... A moze sie myle, zobaczymy jutro! Odpowiedz Link Zgłoś
bernart Re: Włochy Do Domu 13.06.02, 16:04 Gość portalu: Meko napisał(a): > niestety, obawiam sie, ze nawet jesli US wygra 10:0 to nie bedziesz odczuwal > 1/10 takiej atmosfery jak w Turynie... :-( Nie ten sport... > > A moze sie myle, zobaczymy jutro! Moim marzeniem bylo wyjscie z grupy Amerykanow i Polakow. I bylo to teoretycznie mozliwe przy wgranej Polski z Portugalia, remisie z USA i zwyciestwie Portugalii z Korea (wtedy Portugalczycy graliby o "zachowanie twarzy"). Niestety, swiat nie jest idealny... I sport nie ten, jak piszesz (choc sie bardzo rusza - w samej Kalifornii jest zarejestrowanych ponad 2 mln. grajacych w pilke) i nie ta ... pora:) Trudno o celebration (przepraszam za obce slowo:) ) przed 7 -ma rano, gdy wszyscy w niesamowitych korkach jada do pracy. Ale oni sa na tyle pomyslowi, ze jakas forme okazania radosci wymysla, jesli oczywiscie beda mieli powod. Wierze, ze Portugalia wygra...:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meko Re: Włochy Do Domu IP: *.sympatico.ca 13.06.02, 16:18 wiem, co prawda nie mialam "przyjemnosci" stac w korkach bo mieszkalam w Nob Hill ale mialam wiele okazji do brania udzialu w wielu imprezach...moze nie so one tak glosne jak w Europie, ale maja atmosfere... ;-) Najbardziej zadawalajacy dla mnie wynik na jutro to oczywiscie zwyciestwo Portugalii...nie wiem, czy mozna cos napisac na temat Polakow? Odpowiedz Link Zgłoś
bernart Re: Włochy Do Domu 13.06.02, 16:41 Sama wiesz, ze trudno o huczne zabawy, jesli trzeba uprzedzac wszystkich sasiadow w okolicznych domach, ze dzis po 10-tej, to cos sie bedzie dzialo i nie daj Boze poza weekendem:) Czy mozna cos napisac o polskiej druzynie?? Ty mozesz, bo wiem skadinad, ze masz ogromne poczucie humoru:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meko Re: Włochy Do Domu IP: *.sympatico.ca 13.06.02, 16:51 ??? a...dziekuje (o ile oczywiscie nie bylo w tym nutki sarkazmu... ;-), a nawet jak byla!!! ... ;-) Nie chcialam sie dac poniesc negatywnym emocjom dlatego wolalam nie wypowiadac sie na temat gry naszej druzyny...zyczylam im jak najlepiej, ale teraz kiedy wszystko i tak jest przechlapane chyba wolalabym, zeby wyszly Stany anizeli Korea... ...a wg mnie, najlepsze imprezy (i tu licze sie na narazenie na stereotyping) so jednak w Mission district! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
bernart Re: Włochy Do Domu 13.06.02, 17:07 Sarkazmu nie bylo. Po prostu po przeczytaniu Twojego kawalu o tatuazu BB o malo nie spadlem z krzesla:))) I nie tylko dlatego zreszta. Ja mialem na mysli grzeczniejsze imprezy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meko Re: Włochy Do Domu IP: *.sympatico.ca 13.06.02, 17:23 Niestety, sprowokowana, moge doprowadzic ludzi do takiego stanu... ;-) Przepraszam, ze niektore byly moze zbyt ostre, ale jesli chodzi o kawaly, to musze przyznac, ze brakuje mi poczucia wrazliwosci, tzn. mowie wszystko i przyjmuje wszystko... ;-) Nie, nie przypuszczlam/sugerowalam, ze bierzesz udzial w 'tych' imprezach...to bylo tylko wyrazenie opini z mojej strony...ale chyba nie musze sie przejmowac, ze Cie urazilam, bo z jak widze sam na poczucie humoru nie narzekasz... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
bernart Re: Włochy Do Domu 13.06.02, 17:39 Rozgryzasz mnie z kazdym postem:) Ostrosc w odpowiedniej formie jest absolutnie na miejscu (ale kalambur wymyslilem:)) Zeby Cie juz calkiem pograzyc powiem, ze czytajac tamta kawalowa rozmowe do poczucia humoru dodalem blyskotliwosc. Wiecej komplementow juz nie bedzie:), to w koncu watek o meczu Wlochow:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meko Re: Włochy Do Domu IP: *.sympatico.ca 13.06.02, 17:54 ...a tak sie dobrze zaczynalo... ;-( a dla podtrzymania watku, wlasnie do sasiad z ulicy zjechalo pare samochodow z flagami wloskimi wykrzykujac: 'czekamy na Portugalie'...Zobaczymy, nie bardzo jestem jednak pewna, czy sa gotowi na P? Odpowiedz Link Zgłoś
bernart Re: Włochy Do Domu 13.06.02, 18:18 Czyzby sie obawiali Amerykanow??? I'm sorry, mam chyba talent do rozczarowywania kobiet:)) A tak naprawde, to musze zjesc sniadanie, gdyz od zakonczenia meczu siedze przy komputerze, a u mnie tutaj jest 9:15 am. Bylo mi bardzo milo porozmawiac, a skoro czasami tutaj wpadasz, to mam nadzieje, ze sie jeszcze spotkamy na jakims watku. Milego dnia (u Ciebie zdaje sie po 12-tej). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meko Re: Włochy Do Domu IP: *.sympatico.ca 13.06.02, 18:25 nie dosyc, ze mily, to jeszcze dobry z matmy! ;-) Tak, u mnie juz czas na lunch! Smacznego wiec i do...nastepnego spotkania! Dzieki!! a co do Wlochow, to chyba gotowi sa na cos bardziej challenging niz Amerykanie...(nie wszystkie kobiety latwo sie 'uginaja')... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meko Re: Włochy Do Domu IP: *.sympatico.ca 13.06.02, 17:48 Niestety, sprowokowana, moge doprowadzic ludzi do takiego stanu... ;-) Przepraszam, ze niektore byly moze zbyt ostre, ale jesli chodzi o kawaly, to musze przyznac, ze brakuje mi poczucia wrazliwosci, tzn. mowie wszystko i przyjmuje wszystko... ;-) Nie, nie przypuszczlam/sugerowalam, ze bierzesz udzial w 'tych' imprezach...to bylo tylko wyrazenie opini z mojej strony...ale chyba nie musze sie przejmowac, ze Cie urazilam, bo z jak widze sam na poczucie humoru nie narzekasz... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Phoebe Re: Włochy Do Domu IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 13.06.02, 15:40 bernart napisał(a): > Macie wiec dziewczyny (o ile jestescie nimi naprawde:) > ) swoich Wlochow w 1/8. Wy pewnie bardziej im kibicuje > dlatego, ze sie Wam podobaja, a nie dlatego, ze dobrze > graja. Tak samo zdaje sie z Portugalczykami:)) > Za Portugalia to i ja bede w meczu z Korea; wydaje mi > sie, ze byloby "niesprawiedliwe pilkarsko" gdyby > druzyna jednorazowego uzytku (Korea) wyeliminowala > zespol moze teraz nie w najwyzszej formie, ale naprawde > umiejacy grac w pilke. oj Bernart , Bernart ... czyżbyś był zazdrosny???:) ale na poważnie , pewnie nam się podobają , ale nie powiesz że źle grają , może nie tak efektownie (Włosi), ale zazwyczaj mają dobre wyniki , a to decyduje o tym kto jest w piłce lepszy Odpowiedz Link Zgłoś
bernart Re: Włochy Do Domu 13.06.02, 16:17 Gość portalu: Phoebe napisał(a): > oj Bernart , Bernart ... > czyżbyś był zazdrosny???:) > ale na poważnie , pewnie nam się podobają , ale nie > powiesz że źle grają , może nie tak efektownie (Włosi), > ale zazwyczaj mają dobre wyniki , a to decyduje o tym kto > jest w piłce lepszy tak, troche zazdrosny to jestem:)), tym bardziej, ze pewnie bez szans, bo blondyn (co prawda ciemny:)) Nie umniejszam umiejetnosci pilkarskich Wlochom, choc nie przepadam za ich stylem gry. Faktem jest, ze w Mistrzostwach Swiata osiagaja sukcesy - sa druzyna typowo turniejowa i zwykle z meczu na mecz graja coraz lepiej. Wiem tez jednak z rozmow z zawodnikami, ktorzy przeciwko nim grali, ze potrafia byc nieprzyjemni na boisku (np. niby poklepujac po faulu - szczypia, nadeptuja w tloku na nogi nie walczac o pilke, itd.; robia po prostu duzo rzeczy, zeby wyprowadzic rywali z rownowagi). Ale tak to juz jest w sporcie, ze dazy sie do osiagniecia zwyciestwa wszystkimi sposobami. Jest tez faktem, ze maja duzo szczescia (jak chocby dzis, bo przy wygranej Chorwacji odpadliby remisujac z Meksykiem), ale ponoc szczescie sprzyja lepszym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Phoebe Re: Włochy Do Domu IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 13.06.02, 16:21 bernart napisał(a): > Gość portalu: Phoebe napisał(a): > > > > > oj Bernart , Bernart ... > > czyżbyś był zazdrosny???:) > > ale na poważnie , pewnie nam się podobają , ale nie > > powiesz że źle grają , może nie tak efektownie (Włosi), > > ale zazwyczaj mają dobre wyniki , a to decyduje o tym kto > > jest w piłce lepszy > > tak, troche zazdrosny to jestem:)), tym bardziej, ze > pewnie bez szans, bo blondyn (co prawda ciemny:)) > Nie umniejszam umiejetnosci pilkarskich Wlochom, choc nie > przepadam za ich stylem gry. Faktem jest, ze w > Mistrzostwach Swiata osiagaja sukcesy - sa druzyna typowo > turniejowa i zwykle z meczu na mecz graja coraz lepiej. > Wiem tez jednak z rozmow z zawodnikami, ktorzy przeciwko > nim grali, ze potrafia byc nieprzyjemni na boisku (np. > niby poklepujac po faulu - szczypia, nadeptuja w tloku na > nogi nie walczac o pilke, itd.; robia po prostu duzo > rzeczy, zeby wyprowadzic rywali z rownowagi). :)) , NO TAK , TACY ŁADNI A TACY NIEGRZECZNI:)) CHYBA NIE MA TAKIEJ DRUŻYNY W TYM TURNIEJU , W KTÓREJ GRAŁY BY SAME ANIOŁKI ...:)?? Ale tak to > juz jest w sporcie, ze dazy sie do osiagniecia zwyciestwa > wszystkimi sposobami. > Jest tez faktem, ze maja duzo szczescia (jak chocby dzis, > bo przy wygranej Chorwacji odpadliby remisujac z > Meksykiem), ale ponoc szczescie sprzyja lepszym... > Odpowiedz Link Zgłoś
bernart Re: Włochy Do Domu 13.06.02, 16:35 :)) , NO TAK , TACY ŁADNI A TACY NIEGRZECZNI:)) CHYBA NIE MA TAKIEJ DRUŻYNY W TYM TURNIEJU , W KTÓREJ GRAŁY BY SAME ANIOŁKI ...:)?? hmmm, a nasze orzelki niewiniatka?:) no i nie przesadzac juz z ta ich uroda:))) Paru paskudnych tez na pewno maja:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Phoebe Re: Włochy Do Domu IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 13.06.02, 17:16 bernart napisał(a): > :)) , NO TAK , TACY ŁADNI A TACY NIEGRZECZNI:)) > CHYBA NIE MA TAKIEJ DRUŻYNY W TYM TURNIEJU , W KTÓREJ > GRAŁY BY SAME ANIOŁKI ...:)?? > > hmmm, a nasze orzelki niewiniatka?:) > no i nie przesadzac juz z ta ich uroda:))) Paru > paskudnych tez na pewno maja:)) o rany , jak mogłam zapomnieć o naszych orzełkach , przepraszam:)) Odpowiedz Link Zgłoś
bernart Re: Włochy Do Domu 13.06.02, 17:22 Nie martw sie, nawet kobieta czasem sie moze pomylic:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Phoebe Re: Włochy Do Domu IP: *.chello.pl / *.chello.pl 13.06.02, 17:25 bernart napisał(a): > Nie martw sie, nawet kobieta czasem sie moze pomylic:)) :)) no dobrze , skoro tak mówisz ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zeno Re: Włochy Do Domu IP: *.kim.pl / 10.0.2.* 13.06.02, 15:45 Makaron jest do (zupy). Wyszli - i cholerna szkoda. Widowiskowość kolejnych rund może na tym tylko stracić (chyba że znowu trafi im się taki gwizdek jak w meczu z Chorwacją) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Włochy Do Domu IP: *.tin.it 13.06.02, 15:50 Zeno, jesteś Polakiem, a więc stale chlasz wódę. To a propos Makaronów, takie moje wynurzenie o nacjonalistycznych zapędach moich rodaków, przez których czasami wstyd mi, że jestem z Polski. Phoebe, trzymajmy jutro kciuki za Vitora i jego ekipę. W końcu tak mało poezji w życiu, a on jest czystą poezją. Co do USA Polska- fajnie by było strzelić jakiegoś gola na zakończenie mundialowej kariery. Przesyłam Wam trochę włoskiego święta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Phoebe Re: Włochy Do Domu IP: *.chello.pl / *.chello.pl 13.06.02, 15:54 Gość portalu: Ania napisał(a): > Zeno, jesteś Polakiem, a więc stale chlasz wódę. To a propos Makaronów, takie > moje wynurzenie o nacjonalistycznych zapędach moich rodaków, przez których > czasami wstyd mi, że jestem z Polski. > Phoebe, trzymajmy jutro kciuki za Vitora i jego ekipę. W końcu tak mało poezji > w życiu, a on jest czystą poezją. > Co do USA Polska- fajnie by było strzelić jakiegoś gola na zakończenie > mundialowej kariery. > Przesyłam Wam trochę włoskiego święta! JASNE ANIA , MAM NADZIEJĘ ŻE WYGRAJĄ , A VITOR NIE STRACI BRAMKI...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zeno Re: Włochy Do Domu IP: *.kim.pl / 10.0.2.* 13.06.02, 15:56 Dobra, przepraszam za "makarony"... choć co do wódki to w moim przypadku raczej się nie pomyliłaś;) ale i tak żałuję że to Włosi awansowali - od kiedy oglądam imprezy typu MŚ i ME (jakieś 12 lat) to nie widziałem ładnie grających Włochów. A ładnie grających Chorwatów tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Włochy Do Domu IP: *.tin.it 13.06.02, 16:01 Tobie żal Chorwatów, mnie Argentyńczyków, najważniejsze, żeby przeszła Portugalia. Nie muszą wcale ładnie grać, byle by ładnie wyglądali... Chyba faceci zrobią tu na mnie jakoś nagonkę, że sobie stroję żarty z futbolu. Odpowiedz Link Zgłoś
bernart Re: Włochy Do Domu 13.06.02, 16:22 Nie przypuszczam, zeby ktos mial Wam to za zle. Cieszymy sie raczej, ze dziewczyny kibicuja, interesuja sie pilka i podziwiaja nasza meska plec chociaz na boisku:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Phoebe Re: Włochy Do Domu IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 13.06.02, 16:24 bernart napisał(a): > Nie przypuszczam, zeby ktos mial Wam to za zle. > Cieszymy sie raczej, ze dziewczyny kibicuja, interesuja > sie pilka i podziwiaja nasza meska plec chociaz na > boisku:)) :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jano Re: Włochy Do Domu IP: *.rivnet / 10.1.46.* 13.06.02, 17:54 chorwacja meksyk tam pokazali klase!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rychonyc Re: Włochy Do Domu IP: 24.193.75.* 13.06.02, 17:45 No i fartnelo sie tym alfonsom. Coz, taki jest futbol. Odpowiedz Link Zgłoś