Gość: tango IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 16.06.02, 21:13 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Alek Re: MIAŁEŚ CHAMIE ZŁOTY RÓG !!!!!!!!!!! IP: *.acn.pl / 10.128.128.* 16.06.02, 21:16 Chodzi o trenera Oliviere czy Lemmera Odpowiedz Link Zgłoś
djgregory Re: MIAŁEŚ CHAMIE ZŁOTY RÓG !!!!!!!!!!! 16.06.02, 21:22 O Bielse Chyba???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: freeman Re: MIAŁEŚ CHAMIE ZŁOTY RÓG !!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.06.02, 11:32 djgregory napisał(a): > O Bielse > > > Chyba???? Zdaje się że chodzi o pseudotrenera LEGNE :) Odpowiedz Link Zgłoś
djgregory Re: MIAŁEŚ CHAMIE ZŁOTY RÓG !!!!!!!!!!! 17.06.02, 12:32 o kim mówisz?????????? Ja miałem na myśli trenera Argentyny (dla niewtajemniczonych) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: freeman Re: MIAŁEŚ CHAMIE ZŁOTY RÓG !!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.06.02, 17:38 djgregory napisał(a): > o kim mówisz?????????? Ja miałem na myśli trenera Argentyny (dla > niewtajemniczonych) :) A ja miałem na myśli trenera Polski o nazwisku Engel (od tyłu Legne, czyli padnę, polegnę dla niewtajemniczonych ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
djgregory Re: MIAŁEŚ CHAMIE ZŁOTY RÓG !!!!!!!!!!! 17.06.02, 18:20 Dobra ale jaki ten "Legne" miał Złoty róg??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: freeman Re: MIAŁEŚ CHAMIE ZŁOTY RÓG !!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.06.02, 20:57 djgregory napisał(a): > Dobra ale jaki ten "Legne" miał Złoty róg??????? Widzę, że rozumiesz Wyspiańskiego zbyt dosłownie. Przecież w Weselu gość zgubił złoty róg, który miał obudzić polski Naród do powstania. Wyrażenie "zgubić Złoty Róg" oznacza więc w przenośni stracenie w głupi sposób szansy na coś wielkiego, zaprzepaszczenie szansy. Mieliśmy dobrą drużynę (np. nie gorszą niż USA), ale trener Legne wystawiał zawodników bez formy. W ten sposób "zgubił Złoty Róg". Paniał? Odpowiedz Link Zgłoś
djgregory Re: MIAŁEŚ CHAMIE ZŁOTY RÓG !!!!!!!!!!! 17.06.02, 22:08 Czyli wg ciebie mogliśmy coś na tych mistrzostwach osiągnąć??? Moim zdaniem maksymalnie przy dużym szczęsciu ćwierćfinał. Ale czy to faktycznie była aż taka duża szansa dla Polskiego futbolu, być może. Fakt, że nie została wykorzystana szansa. Ale to określenie bardziej pasuje do Bielsy, Lemmera, czy choćby Oliveiry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: freeman Re: MIAŁEŚ CHAMIE ZŁOTY RÓG !!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.06.02, 22:24 djgregory napisał(a): > Czyli wg ciebie mogliśmy coś na tych mistrzostwach osiągnąć??? Moim zdaniem > maksymalnie przy dużym szczęsciu ćwierćfinał. Ale czy to faktycznie była aż > taka duża szansa dla Polskiego futbolu, być może. Fakt, że nie została > wykorzystana szansa. Ale to określenie bardziej pasuje do Bielsy, Lemmera, czy > choćby Oliveiry. Zobacz, wygraliśmy jeden mecz z USA i jaka euforia w Narodzie. Także myślę, że jakby był ćwierćfinał to byłaby to wielka sprawa dla kibiców ( zwłaszcza po 16 latach posuchy). Ale do wymienionych przez Ciebie trenerów oczywiście też to określenie pasuje, może najbardziej do Oliveiry, bo Portugalczycy nigdy nie mieli sukcesów w MŚ, a teraz z taką "paką" skończyli na grupie; kto wie kiedy "dorobią się" następców obecnych gwiazd; o Francje czy Argentynę raczej można być spokojnym. Argentyńczycy zawsze mieli masę młodych zdolnych, Francja zawsze może znaturalizować 11 Senegalczyków ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
djgregory Re: MIAŁEŚ CHAMIE ZŁOTY RÓG !!!!!!!!!!! 17.06.02, 22:28 Gość portalu: freeman napisał(a): > Francja może.......znaturalizować 11 Senegalczyków ;-) Ten pomysł mi się podoba!!!!!!!!!!!!!! Choć obawiam się niestety, że co poniektórzy ćwierćfinał uznaliby za całkowitą porażke. Pozdrawiam. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic 8 Re: MIAŁEŚ CHAMIE ZŁOTY RÓG !!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 18.06.02, 12:29 ostał ci się jeno sznur. Odpowiedz Link Zgłoś
sb1 Re: MIAŁEŚ CHAMIE ZŁOTY RÓG !!!!!!!!!!! 19.06.02, 20:18 Myślę że Engel dobrze wiedział,że prowadzenie reprezentacji, z która mógłby coś osiągnąć na mistrzostwach świata, przerasta jego możliwości.Skoncentrował się na tym aby wyrwać jak najwięcej "kasy" wykorzystując szczeście które pozwoliło mu dostać do finałow mistrzostw świata.Dalsza selekcja to jedynie pozoracja gdyż trzymał się uporczywie swoich pupilów,a głowne jego działania to wykorzystywanie profitów z reklam ,podpisanie kontraktu na prowadzenie drużyny do mistrzostw Europy itp działań dobrych dla kieszeni pana Engela i spółki.Dlatego, podobnie jak rząd Buzka,będzie kurczowo trzymał się stołka nie bacząc na to że nie podajac się do dymisji szkodził będzie polskiej piłce.A pomogą mu w tym prezesi PZPN którzy kierują się takim samymi motywami jak pan Engel Odpowiedz Link Zgłoś
mario071 Re: MIAŁEŚ CHAMIE ZŁOTY RÓG !!!!!!!!!!! 19.06.02, 20:37 My z to mozemy znaturalizowac jesze 10ciu Nigeryjczykow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tango Re: MIAŁEŚ CHAMIE ZŁOTY RÓG !!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 20.06.02, 13:14 Patrząc na powitanie reprezentacji i wyniki aktualnego sondażu gazety - należy poważnie pomyśleć jaki wpływ miał na część kibiców program Big Brother. Odpowiedz Link Zgłoś