Dodaj do ulubionych

french manicure

IP: proxy / 217.96.10.* 30.10.02, 09:01
dziewczyny, czy robiąc sobie same francuski manicure uzywacie do tego celu
specjalnych zestawów, czy moze tez być zwykły lakier mleczny+biały. czy te
przezmaczone specjalnie do tego celu sa w jakis sposób lepsze? czy używacie
pasków naklejanych na paznokcie? jakiej firmy są tanie a dobre (widziałam
tylko takie po 9,90 za 20 szt. a dla mnie to za drogo)? jesli nie uzywacie
tych pasków wcale, to jak wam udaje się ładnie pomalować paznokcie prawej
ręki???
Obserwuj wątek
    • miriam_73 Re: french manicure 30.10.02, 09:59
      Ja mam zestaw Sally Hansen, ponieważ odpowiada mi kolorystycznie (jest beż a
      nie róż plus biały), poza tym SH jest dość trwała. SH ma poza tym dobre
      pędzelki.
      Przestałam używać paski - miałam w zestawie SH, kupowałam też Avonu, ale nigdy
      mi to z paskami nie wychodziło. Teraz maluję bez pasków, "na oko" i jest
      znacznie lepiej. A jak pomalować prawą ręką? Ja muszę mieć po prostu dobre
      oparcie dla obu rąk i jakoś to dalej idzie.

Gość portalu: gusiek2 napisał(a):

> dziewczyny, czy robiąc sobie same francuski manicure uzywacie do tego celu
      > specjalnych zestawów, czy moze tez być zwykły lakier mleczny+biały. czy te
      > przezmaczone specjalnie do tego celu sa w jakis sposób lepsze? czy używacie
      > pasków naklejanych na paznokcie? jakiej firmy są tanie a dobre (widziałam
      > tylko takie po 9,90 za 20 szt. a dla mnie to za drogo)? jesli nie uzywacie
      > tych pasków wcale, to jak wam udaje się ładnie pomalować paznokcie prawej
      > ręki???
    • martaiti Re: french manicure 30.10.02, 10:01
      Gusiek,
      kwestia wprawy:) Ja robię frencha od jakichś 10 lat, wiec mogę to robić nawet
      prowadząc auto:). Jak automat:)
      Nie uzywam żadnych pasków. Biały pasek robę obojętnie jakim mlecznym kryjącym
      lakierem a resztę maluję lakierem-odżywką burżuja.
      Popróbuj parę razy a napewno się wprawisz.
      pozdrawiam
      marta
    • bes Re: french manicure 30.10.02, 10:09
      Początkowo malowałam sobie sama lub z pomocą mego ślubnego -dużo nerwów mnie to
      kosztowało. Lakiery mam przypadkowe - biały tani kupiony w drogerii, i perłowy
      z oriflame oraz taki jasnoróżowy firmy Bell, zdaje się. Oba ładnie wyglądają.
      Kiedys udało mi się kupić te papierowe paseczki za 5.50 i szczęśliwa zasiadłam
      do malowania. Nakleiłam paseczki - dość trudno je prosto przykleić, pomalowałam
      sobie białym lakierem końcówki panokci, poczekałam aż wyschną i kiedy odkleiłam
      paski, okazało się, że ten popiep... klej od pasków został na paznokciach i
      niestety, nie da rady zmyć go mydłem, schodzi tylko od zmywacza do paznokci....
      No i paski poszły do kosza, a ja nadal maluję sobie sama, tak na oko te białe
      paseczki...

bes
      • Gość: Lula Re: french manicure IP: 195.116.220.* 30.10.02, 12:46
        ja mam chyba nietypowe paznokcie. normalny kolor płytki zmienia się na biały na
        końcówkach paznokci. koleżanka próbowała mi wmówić że powinny być przezroczyste
        i jestem chora ale nigdy nie miałam z nimi problemu, nie łamią się, nie
        rozdwajają więc chyba wszystko ok. jak sądzicie?
        • banieczka Re: french manicure 30.10.02, 18:13
          Gość portalu: Lula napisał(a):

> ja mam chyba nietypowe paznokcie. normalny kolor płytki zmienia się na biały
          na
          >
          > końcówkach paznokci. koleżanka próbowała mi wmówić że powinny być
          przezroczyste
          >
          > i jestem chora ale nigdy nie miałam z nimi problemu, nie łamią się, nie
          > rozdwajają więc chyba wszystko ok. jak sądzicie?

Ja też to mam, ja też! I jestem ogromnie z tego zadowolona, bo wszystkie moje
          koleżanki zżera ciekawość, gdzie takiego pięknego frencza sobie zrobiłam. A to
          Bozia mi tak dała! A koleżanki wmawiającej Ci "niepoprawność" Twoich paznokci
          nie słuchaj. Jest normalnie zazdrosna! No bo nam, wybrankom losu, wystarczy
          zwykły bezbarwny. A one te paseczki, kredki, białe lakiery, perłowe lakiery :-))
          Pozdr.
          B.
          • nuria_22 Re: french manicure 30.10.02, 18:30
            dziewczyny, dobrze sie czujecie? przeciez to noramlne, że końcówki paznokci sa
            białe. ten efekt własnie imituje french...
            • banieczka Re: french manicure 30.10.02, 19:12
              nuria_22 napisała:

> dziewczyny, dobrze sie czujecie? przeciez to noramlne, że końcówki paznokci
              sa
              > białe. ten efekt własnie imituje french...

No pewnie że normalne! I pewnie bardzo pożądane, skoro miliony kobiet na
              świecie imituje wygląd mojego paznokcia, naturalnie frenczowego, białego,
              bieluśkiego (ale rym!) A czuję się dobrze. I nie tylko z powodu tego
              frenczowego koloru moich paznokci.
              Pozdrawiam ciepło w ten ochydny deszczowy wieczór, wszystkie z białymi i
              niebiałymi końcówkami paznokci,
              B.
              • Gość: Lula Re: french manicure IP: 195.116.220.* 31.10.02, 07:30
                Hej Banieczka! Może założymy mały klub "naturalnych frenchóww"?:))Nuria_22
                piszę, że to normalne. Jasne, że normalne, ale raczej niepospolite. W życiu
                moim nie spotkałam kogoś kto by miał naturalnie śnieżno-białe końcówki
                paznokci. Może jestem za mało towarzyska?:)) pozdrowionka ciepłe w deszczowy,
                ziny ranek
                • mia77 Re: french manicure 31.10.02, 07:42
                  Moje końcówki sa białe zzwyczaj, ale nie zawsze. I jak robię frencza, to je
                  maluję, bo lubia np. stracic kolor tylk ow jednej ręce... :-(
                  • bes Re: french manicure 31.10.02, 08:12
                    Moje końcówki paznokci też są naturalnie białe, mam tak od zawsze i zawsze
                    sądziłam, że to normalne:-) I mimo to maluję je białym lakierem. W ten sposób
                    wyglądają o wiele lepiej:-)

bes
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka