Gość: allanis IP: 82.160.53.* 27.05.05, 00:09 Piłkarski poker trwa! GieKSa i tak juz spadla.Zeby nie bylo mecz zremisowala, ale sprytna akcja sedziego i "delegata" i mamy walkower dla Odry!Walka o utrzymanie trwa.Kto da więcej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a.adas To najpiękniejszy tekst w tym tekście 27.05.05, 00:36 "- Ja wiem, jak było, ale panu tej informacji nie udzielę. Nie chcę mieć nieprzyjemności. Potem powiedzą, że wtrącam się do nie swoich spraw - stwierdził Roman Walczak z Łodzi, który był obserwatorem tego meczu." ciekawe co robi obserwator na meczach piłkarskich... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaro Listek - czekamy na dymisję - nie ociągaj się IP: 83.175.158.* 27.05.05, 07:55 Listek - czekamy na dymisję - nie ociągaj się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgrzyt Re: Listek - czekamy na dymisję - nie ociągaj się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 14:26 Listkiewicz do dymisji, niszczy polską piłkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bumier Niech ta Gieksa i Aris Saloniki gniją w ... IP: *.chello.pl 27.05.05, 00:36 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ixi Ale przecież decyzje sędziego były słuszne ! IP: *.chello.pl 27.05.05, 00:36 Oglądałem powtórki w canal + i wszystkie "krytyczne" decyzje sędziego były słuszne, podobnie stwierdzili wszyscy w studio. Nie szukajcie dziury w całym tam gdzie jej nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pixi Re: Ale przecież decyzje sędziego były słuszne ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.05, 00:40 Prrroste! Każda kartka zasłużona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ph Re: Ale przecież decyzje sędziego były słuszne ! IP: *.welnowiec.net 27.05.05, 01:33 komentarz zarzecznego z analu byl cyt: "przeciez to bylo widac wszedzie na internecie i w skrotach " jeden wielki lol tak samo jak Twoja obiektywna ocena ten sedzia mial zly dzien potwierdzi ci to kazdy kibic Gieksy i Odry precz ze sprzedawczykami !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hawker Re: Ale przecież decyzje sędziego były słuszne ! IP: *.toya.net.pl 27.05.05, 16:19 Firmując taki syf jak Liga Polska, Canal + musi robić dobrą minę do złej gry, więc na pewno wszystko było w porządku. Ja akurat byłem na tym meczu i w momencie jak Borski pokazał technicznemu, że dolicza 5 minut, to byłem pewien, że gramy do "złotej bramki" dla Odry. Co do kartek, to "wślizg" Kmiecika był w stylu 4 ligi angielskiej i czerwo sie należało. Drugie zóltko dla Anduszczaka - Borski stał blisko i dlaczego nie kazał się Andruszczakowi odsunąć? Piłka trafiła w niego i mogła iść kontra, ale wtedy gwizdek i 2 żółta. Czerwona kartka (2 żółta) dla Plizgi za symulowanie to kiepski żart. Zainteresowanym polecam jeszce poprzedni mecz z Cracovią, gdzie GKS ewidentnie przekręcono, ale na nikim to wrażenia nie zrobiło - karny dla craxy z kapelusza + ewidentne wapno za faul na Plizdze. Jakby tak legię przekręcili, to by był płacz i postulaty robienia porządków c "czarna mafią". Przypomijcie sobie jesienny mecz Polonia - GKS - to była farsa! Nie dziwcie się, że paru ludzi nie wytrzymało, bo w tym sezonie GKS przekręcono kilka razy (ciekawe po co? bali sie składu z 5 19-latkami? To samo robią z Ruchem ( z powodu Śrutwy, który od kilku lat otwarcie mówi co mysli o sędziowskiej sitwie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laguna Re: Ale przecież decyzje sędziego były słuszne ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 11:08 Zgadzam sie z wami -wszystkie decyzje byly sluszne a mogl nawet dac andruszczakowi 1 zolta kartke szybciej.Pytanie brzmi nie co robil obserwator na tym meczu a co robil tam dziennikarz skoro pisze ze karnego nie bylo a kartki byly forma rewanzu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GKS Re: Ale przecież decyzje sędziego były słuszne ! IP: *.welnowiec.net 27.05.05, 01:35 zyj dalej w niewiedzy wierz we wszystko co powie pan liskiewicz i zarzeczny hehe a polska co gorsza slaska pilka upada :| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ixi Re: Ale przecież decyzje sędziego były słuszne ! IP: *.chello.pl 27.05.05, 01:56 Wierze w to co widzę, a widziałem, że wszystkie kartki były zasłużone i słuszne. Lepiej miej pretensje do głupoty zawodników gks. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ph Re: Ale przecież decyzje sędziego były słuszne ! IP: *.welnowiec.net 27.05.05, 02:17 stary ale byles na meczu czy tylko widziales wyciete skroty w tv?? a moze tak jak zarzeczny "ogladales" relacje na necie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KALOR Re: Ale przecież decyzje sędziego były słuszne ! IP: *.chello.pl 27.05.05, 06:53 GKS NAZAWSZE W SERCU MYM!!!-GKS UBER ALLES!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: calagan Re: Ale przecież decyzje sędziego były słuszne ! IP: *.zoliborz.org.pl / 213.17.180.* 27.05.05, 10:30 Mlody, ale na stadionie gowno widac - wiem bo chodze i wszelkie kontrowersje ogladam potem w TV. Zeby bylo zabawniej, to w czasie meczu wszyscy biegaja takze do TV zobaczyc powtorki akcji. A siedza na wysokosci boiska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KALOR Re: Ale przecież decyzje sędziego były słuszne ! IP: *.chello.pl 27.05.05, 06:54 GIEKSA TO JEST POTĘGA-GIEKSA NAJLEPSZA JEST-GKS UBER ALLES!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bumier 2 Niech ta Gieksa i Aris Saloniki gniją w ... IP: *.chello.pl 27.05.05, 00:40 ...drugich ligach, bo chamstwo kibiców i bezpieczeństwo są na poziomie klas dużo niższych. Sędzia nie ma tu nic do rzeczy. Widziałem ten mecz na C+. Buraków trzeba wygonić ze stadionów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalor Re: Niech ta Gieksa i Aris Saloniki gniją w ... IP: *.chello.pl 27.05.05, 06:30 NAJWIĘKSZYM BURAKIEM JESTEŚTY BUMIER.Twoja ksywa nawet o tym ŚWIADCZY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magikal Re: Tajemnicze zakończenie meczu GKS - Odra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.05, 00:43 ciekawy jestem, czy autor artykułu widział choć te kontrowersyjne sytuacje.. bo ja tak (c+) i szczerze mówiąc, to wszystkie czerwone kartki były ewidentnie zasłużone.. tylko z tym przedłużeniem o 5 i zakończeniem po 3 minutach dziwna jakaś akcja.. ale za takie zachowanie kibiców - i nie tylko - Andruszczak (zamiast siedzieć w szatni po kartce) też brał udział w bijatyce - to GKS do 3 ligi chyba.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kargool Re: Tajemnicze zakończenie meczu GKS - Odra IP: *.crowley.pl 27.05.05, 01:07 a ja nie ogladalem meczu w c+ tylko na nim bylem...i panowie niech sie nie wypowiadaja...borski nie przedluzyl meczu o 5, ale o 10 min! sam mierzylem czas a zegarek mam dobry...i choc nie cierpoie chuliganstwa to sam bym sedziemu wpier...i nie zaluje ze dostal...kartki zasluzone...ruszcie dupy na stadiony, anie siedzcie przed tv to zobaczycie co to jest kibicowac i emocjonowac sie gra druzyny ktora sie kocha...wtedy sie wypowiadajcie..."kibice"...w dupie mam kibicow co na mecze nie jezdza i ich opinie..."eksperci"...GieKSa pewnie polecialaby nawet gdyby wygrala, ale lepiej wydrukowac...w doopie mam pzpn, was szanowni "fachowcy" plaszczacy tylki na kanapach...dla was kibic to dres i chuligan...pikniki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madi ci ktorzy mienicie sie kibicami IP: *.chello.pl 27.05.05, 03:46 widziales sytuacje w tv? to niewazne! na stadionie lepiej widac! szczegolnie pod slonce, jak sie napijesz browara i ziejesz nienawiscia do pzpn bo twoj klub spada. co z tego ze powtorki pokazaly ze sedzia mial racje? przeciez na stadionie inaczej bylo widac. wierze ze inaczej. nawet nie zdajecie sobie sprawe jak pamiec plata figle. zaden z was nie przemyslal nigdy ze to co zapamietujesz nie jest tym co widzisz. tasma taka nie jest. zapis wideo pokazuje prawde, z czym zgodzic sie kazdy obecny tu idiota (ale nie wszystkich tak nazywam!) nie ma zamiaru. woli zyc w nienawisci, woli zrzucic wine na sedziow, a nie na dziurowicza ktory rozwalil klub. ani na to ze nie ma sponsorow ani ludzi na stadionie, BO TO WASZE AGRESYWNE ZACHOWANIE ICH ODSTRASZA. Po pobiciu sedziego klub to powinien byc zdegradowany o 2 klasy...ale to was czegos nauczy? nie, bo klub to Wy, ktorzy sie za niego napie..cie. bo miesnie zastepuja wam mozg. miesnie i chroniczna nienawisc, taka smaczna i zdrowa, zastepuje inne mysli i uczucia. rzygac mi sie chce. tekst wyborczej takze chcialbym skomentowac. nie wiem jak mozna pisac takie glupoty, zaogniajac w dodatku sytuacje. to czysty populizm i manipulacja, szczegolnie po tym co pokazal canal+. panowie wstydzcie sie, napisaliscie prawdę kibiców, a nie prawdę powtorek telewizyjnych... no w sumie to nie telewizja kupuje wasze gazety... ale czy "targetem" jest 500 wyzywajacych sie od czlonkow pseudokibicow na stadionie gieksy? ludzie, myslcie więcej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smar Re: ci ktorzy mienicie sie kibicami IP: 80.51.226.* 27.05.05, 06:04 bardzo dobry komentarz. i co do kibiców, i co do redaktora gazety. tego ostatniego tłumaczy albo strach przed takimi kibicami - więc usiłuje się im podlizać, albo szukanie sensacji - jest modne polowanie na sędziów po paru wykręconych przez nich numerach (kujawiak-łks, wisła-pogoń, a przede wszystkim zatrzymanie fijarczyka). ale co tłumaczy redakcję? co do kibica i tego co widział na stadionie to nawet zegarek chodził mu inaczej niż wszystkim - działacze pieklą się , że skończył mecz o 2 min za szybko, natomiast jego zegarek pokazał , że sędzia przedłużył o 10 minut Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KALOR Re: ci ktorzy mienicie sie kibicami IP: *.chello.pl 27.05.05, 06:49 GKS PONAD WSZYSTKO-GKS UBER ALLES!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blue Brawo Madi IP: *.in-addr.btopenworld.com 27.05.05, 13:41 Swietny komentarz, nic dodac nic ujac. Niestety nie widac zeby sie w Polsce cos mialo zmienic na lepsze. Od dzialaczy PZPN i klubowych po sedziow i pilkarzy na pseudo kibicach konczac wszystko smierdzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wi(L)k Re: ci ktorzy mienicie sie kibicami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 15:50 Ten artykuł "Gazety" to SKANDAL!!!! Już zdanie w nagłówku jest nieprawdą!!!! Sędzia Marcin Borski to jeden z najlepszych młodych arbitrów. Wszystkie jego decyzje były słuszne! Pierwsze czerwone kartki za brutalny faul i uderzenie rywala zasłużone! Kolejna kartka po przeszkadzaniu w wykonaniu rzutu wolnego również słuszna, no i kartka za "jaskółkę" Plizgi jako żywo w 200% zasłużona. Nie mówiąc już o karnym dla GKS, który był bezdyskusyjny! Na prawdę podziwiałem waleczną postawę GKS-u w tej rundzie, ale teraz cieszę się, że klub, który nie potrafi kolejny raz utrzymać porządku spada z ligi. Jednak warto też dodać, że chamskie, prostackie gesty zawodników Odry w stronę publiczności to również SKANDAL! Dlatego ja zostawiłbym wynik z boiska, bo po części za burdy i pobicie sędziów winni są też gracze gości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starykibic Re: ci ktorzy mienicie sie kibicami IP: *.siec2000.pl 27.05.05, 17:03 Jak czytam te teksty to tylko śmiać mi się chce. Siedzicie przed telewizorami i oglądacie śmieszny anal+ za 100 zł miesięcznie i nazywacie się wielkimi kibicami i znawcami polskiej piłki nożnej. Nie czujecie się manipulowani wszystko jest OK. Wspaniałe mecze i powtórki. Ale CI co chodzą na mecze nazywani są przez reszte chuliganami i pseudokibicami. My prawdziwi kibice od 30 lat kibicujący GKS-ie (ani razu nie uczestniczyłem w bujce) nie znamy się na futbolu nie wiemy co jest grane w polskiej piłce i jakie przekręty robią sędziowie, to jest nasza chora wyobraźnia bo GKS spada. Moze kiedyś zrozumiecie, że jednak nie jest tak pięknie jak to pokazują powtórki w płatnej tv, że sedzia który dostaje na lewo ciężką kapuche to jednak prawda, a układy z warszawki to codzienność. Moze kiedyś będzie inaczej ale jest jak jest. Dobitniej pokazuje to II liga bo tam to dopiero jest szambo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: ci ktorzy mienicie sie kibicami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 17:42 Szczegołnie Rocki i za te gesty che widzieć własnie Odre Wodzisław w 2 lidze.!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAI Re: ci ktorzy mienicie sie kibicami IP: 81.21.194.* 27.05.05, 21:11 Z tego co mi wiadomo ko(L)ego, to jest jeszcze jeden klub w naszej lidze "który nie potrafi kolejny raz utrzymać porządku", a jego kibice biją piłkarzy i działaczy innego kluby. Znowu ta warszaska moralność kalego... Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: Tajemnicze zakończenie meczu GKS - Odra 27.05.05, 13:53 Napij sie piwa przejdzie Ci. Nieroby z drużyn mają to w dupie a Ty się przejmujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Tajemnicze zakończenie meczu GKS - Odra 27.05.05, 16:38 W Canal + nie pokazali innych żółtych kartek dla graczy GKS (a sędzia pokazywał je na oślep), nie skomentowali prowokacyjnego zachowania Rockiego po wyrównującej bramce, pominęli kwestię przedwczesnego zakończenia meczu. To wystarczy aby uznać materiał za tendencyjny i wybiórczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibol Re: Tajemnicze zakończenie meczu GKS - Odra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 14:52 Dziwne, bo ten mecz pokazywał Canał+ i mecz został przerwany w 93 minucie. Spraw sobie kolego zegarek jeśli u ciebie była to 100 minuta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KALOR Re: Tajemnicze zakończenie meczu GKS - Odra IP: *.chello.pl 27.05.05, 06:51 GKS JESTEŚMY Z WAMI!!GKS UBER ALLES!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blue GKS Spada Ha Ha Ha IP: *.in-addr.btopenworld.com 27.05.05, 13:38 Podziekujcie Dziurowiczom ze wam tak zajeb.. klub Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emes Re: Tajemnicze zakończenie meczu GKS - Odra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 01:16 Polskiego bagna ciąg dalszy! Ciekawe ile tym razem pzpn powola komisji specjalnych od Bog-wie-czego? A jakas n-ta kolejna,podejmie i tak decyzje z kapelusza. Dom wariatow! Na marginesie ciekawe ile jeszcze wytrzyma Idea z firmowaniem takiego cyrku? Poki co, promocje swojej marki ma swietną. Tak trzymac panowie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lajkonik Dziwny zbieg okoliczności? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 06:08 w ubiegłym sezonie Zagłębie Lubin przed meczem ze Szczakowianką było na zgrupowaniu w Wiśle w ośrodku,w którym był szefem ojciec sędziego Burskiego,zgadnijcie kto sedziował mecz w Jaworznie?(Burski junior) i kto wygrał mecz (Zagłębie Lubin).Jak może dochodzić do takich sytuacji i kto za tym stoi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tolek O polskiej piłce tylko w tygodnikach kryminalnych IP: 213.17.142.* 27.05.05, 06:33 Przy takim stopniu zeszmacenia, ta dziedzina "sportu" nie nadaje się już do publikacji w największym polskim dzienniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zwierzu Re: Tajemnicze zakończenie meczu GKS - Odra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 07:06 Jak slucham co sie dzieje na stadionie w katowicach i jakie tam odchodza cyrki,to wybaczcie ,ale chyba jestescie poprostu za glupii ,zeby byc w pierwszej lidze!!Wasze kibicowanie (tych GKS-u),zachowanie wobec pilkarzy i sedziow,jest skandaliczne!!Najlepsza kara byloby dla was spuscic wasz GKS do okregowki!Bo na debili nikt zamiaru patrzec nie ma!!ZALOSNI jestescie i tyle!!... A tak na marginesie,sami jestescie sobie winni,ze zajmujecie ostatnie miejsce!! ... 2 LIGA GKS WITA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jm19 Re: Tajemnicze zakończenie meczu GKS - Odra IP: *.77.classcom.pl 27.05.05, 07:08 Andrzej Binkowski to rzeczywiście idiota. Oczywiście, że mecz nie został przerwany a wcześniej zakończony (a tak w ogóle, to przedłużanie meczów to jakiś idiotyzm i aptekarstwo). Skąd w PZPN biorą się tacy kretyni, by twierdzić ,że mecz zakończony w czasie doliczonym może zostać przerwany! Piłka nożna staje się jakimś koszmarnym, skomercjalizowanym do szpiku kości biznesem. Na szczęście mnie to nie dotyczy (nie chodze na żadne mecze). Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Tajemnicze zakończenie meczu GKS - Odra 27.05.05, 07:21 każda kartka była jak najbardziej zasłużona.. nie wiem, co ten autor artykułu widział tragicznego w sędziowaniu. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gp Co jeszcze wymyślą...? IP: 212.244.195.* 27.05.05, 07:42 Co jeszcze Przestępcy Zrzeszeni Przeciw Nam wymyslą żeby zniszczyć Gieksę?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niger Re: Co jeszcze wymyślą...? IP: 212.160.172.* 27.05.05, 09:30 Gieksa niszczy sie sama i to od paru lat. nareszcie spada z ligi ten zasyfialy klub Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zwierzu Re: Tajemnicze zakończenie meczu GKS - Odra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 07:55 zrozumiale jest,ze decyzje sedziego zawsze beda dawaly duzo emocji i wzbudzaly kontrowersje!! Tak bylo i bedzie ,ale zeby wbiegac na stadion,bic kogo popadnie,to panowie (kibice GKS-u)...czysty debilizm!Nigdy nie zapomne jak wlasnym zawodnikom sprawiliscie lanie!!! Jestescie hanba nie tylko srodowiska pilkarskiego,ale calego naszego kraju!! I nie osmieszajcie sie jeszcze bardziej,mowiac ,ze jestescie wielkimi kibicami,bo to jest nie tylko smieszne ale i zalosne!Gowno wiecie o prawdziwym kibicowaniu!Szkoda w ogole slow na was! A wina ,za to ,ze GKS spadnie,nie obarczajcie sedziow czy pilkarzy tylko zacznijcie od siebie!! A odnosnie tego czy sedzia powinien zakonczyc mecz czy nie,to szczerze nie widze tu zadnego problemu! P.S gdzie jest tu sens?? Sedzia przedluza mecz o 5min,glowny konczy po 3min,jeden zas kibic GKS-u twierdzi,ze sedzia przedluzyl mecz o 10min!! .... hm... Powodzenia panowie na drugoligowych boiskach!!! Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Tajemnicze zakończenie meczu GKS - Odra 27.05.05, 11:32 > zrozumiale jest,ze decyzje sedziego zawsze beda dawaly duzo emocji i wzbudzaly > kontrowersje!! Tak bylo i bedzie ,ale zeby wbiegac na stadion,bic kogo > popadnie,to panowie (kibice GKS-u)...czysty debilizm!Nigdy nie zapomne jak > wlasnym zawodnikom sprawiliscie lanie!!! Jestescie hanba nie tylko srodowiska > pilkarskiego,ale calego naszego kraju!! I nie osmieszajcie sie jeszcze > bardziej,mowiac ,ze jestescie wielkimi kibicami,bo to jest nie tylko smieszne > ale i zalosne!Gowno wiecie o prawdziwym kibicowaniu!Szkoda w ogole slow na was! > > A wina ,za to ,ze GKS spadnie,nie obarczajcie sedziow czy pilkarzy tylko > zacznijcie od siebie!! A odnosnie tego czy sedzia powinien zakonczyc mecz czy > nie,to szczerze nie widze tu zadnego problemu! P.S gdzie jest tu sens?? > Sedzia przedluza mecz o 5min,glowny konczy po 3min,jeden zas kibic GKS-u > twierdzi,ze sedzia przedluzyl mecz o 10min!! .... hm... Powodzenia panowie na > drugoligowych boiskach!!! Jesteś nie tylko smieszny ale i żałosny. Jesteś hańbą nie tylko internetu ale całego naszego kraju. I nie ośmieszaj się jeszcze bardziej. Chyba, że nazywasz się Marcin Borski. "A odnosnie tego czy sedzia powinien zakonczyc mecz czy nie,to szczerze nie widze tu zadnego problemu! P.S gdzie jest tu sens?? Sedzia przedluza mecz o 5min,glowny konczy po 3min,jeden zas kibic GKS-u twierdzi,ze sedzia przedluzyl mecz o 10min!! .... hm..." Ten fragment to dowód, że masz IQ niższe niż przyszły premier Rokita (a on ma podobno 80). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Tajemnicze zakończenie meczu GKS - Odra IP: *.crowley.pl 27.05.05, 08:29 Co było słusze-kartki? -dajcie spokoj- 1 dla kmiecika to byla na pewno-ale za to co dawal zolte to smiechu warte. Chocby nawet Plizga symulowal to przeciez zrobilby to na polowie i nawet nie domagal sie faulu i za to dostal zoltko-paranoja. A cala druga polowe sedzia gwizdal faule ktorych nie bylo zeby tylko odra miala rzuty wolne- niech zyje bukmacherka! je..e zlodzieje PZPN! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sobat Panie Czado- czy Pan będzie kiedyś obiektywny?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 08:53 Kolejny pana tekst pisany z perspektywy bycia kibicem GKS-u. Rozumiem, że nie oglądał Pan np. Ligi+ z powtórkami i komentarzami??. W sumie po co i tak Pan ma obiektywne zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widzewiak Re: Panie Czado- czy Pan będzie kiedyś obiektywny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 09:10 Tak na marginesie!!!dawanie kartek za symulowanie fauli to paranoja!!!owszem czasem jest sytuacja ze ta kartka sie nalezy,ale nie raz jest tak ze zawodnik dostaje kartke bo sie przewrocil,a pan sedzia uznal ze przewrocic sie nie powinien!!!mysle ze cos trzeba z tym zrobic!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magikal Re: Panie Czado- czy Pan będzie kiedyś obiektywny IP: 193.109.212.* 27.05.05, 09:48 tylko ze takie są nowe przepisy fifa - kazda proba wymuszenia faulu przez symulowanie to zachowanie niesportowe i zoltko, wiec trudno miec o to pretensje do sedziego.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batman Re: Panie Czado- czy Pan będzie kiedyś obiektywny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 09:50 I bardzo dobrze, zaczna grac zamiast sie wylegiwac na trawie. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Panie Czado- czy Pan będzie kiedyś obiektywny 27.05.05, 12:20 Gość portalu: Sobat napisał(a): > Kolejny pana tekst pisany z perspektywy bycia kibicem GKS-u. Rozumiem, że nie > oglądał Pan np. Ligi+ z powtórkami i komentarzami??. W sumie po co i tak Pan ma > > obiektywne zdanie. Nie zauważyłem by Czado pisał z perspektywy kibica GKS, ale jeśli całą wiedzę o meczu czerpiesz z Ligi+ to znaczy że nie wiesz o nim nic. Tem materiał był skrajnie tendencyjny i wybiórczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madi Re: Panie Czado- czy Pan będzie kiedyś obiektywny IP: *.chello.pl 27.05.05, 13:50 Był tendencyjny i wybiórczy, bo pokazywał dobre decyzje sędziego? tylko że jakoś pokazał sytuacje kartkowe. to rozumiem ze to jednak nie o kartki chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.P Re: Panie Czado- czy Pan będzie kiedyś obiektywny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 15:08 Jak obraz sytuacji z powtórkami może być tendencyjny ?? Można na C+ obejrzeć także powtórkę z całego meczu :) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Panie Czado- czy Pan będzie kiedyś obiektywny 27.05.05, 16:30 W Canal Plus nie poinformowano o przedwczesnym zakończeniu meczu - to wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.P Re: Panie Czado- czy Pan będzie kiedyś obiektywny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 22:28 A było wcześniejsze ?? Poinformował (w lidze + extra), że podobno podobno sędzia doliczył 5 min. ale nie mają na taśmie tabliczki ile minut sędzia doliczył więc niczego nie można być pewnym. Zresztą sędzia nie poinformował w protokole że mecz został przerwany !! Odpowiedz Link Zgłoś
gegi Re: To jest tragiczne 27.05.05, 09:59 Czy ktoś jeszcze wierzy w to że można coś w polskiej piłce zmienić? Dla mnie to jest naprawdę katastrofa. Kraj z ambicjami piłkarskimi, a takie rzeczy się dzieją. Narazie i tak w Lidze Mistrzów zostanie nam kibicować Jurkowi albo Jackowi (jak jeszcze zagrają). POZDROWIENIA DLA PZPN!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maz WALCZAK?? IP: *.aster.pl 27.05.05, 10:09 czy Walczak, obecnie obserwator, to ten sedzia, co kiedys dal karnego Stomilowi w meczu z Legia za przyjecie pilki na klate przez Michalskiego!!?? myslalem, ze on dozywotnio zostal wysmiany.. kartki w meczu gks-odra byly sluszne, choc moze nie do konca z duchem gry, ale na pewno zgodnie z przepisami - to gks spadl bez niczyjej pomocy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madi Re: WALCZAK?? IP: *.chello.pl 27.05.05, 13:55 Kiedys dostalem karnego za przyjecie na strzelu napastnika na klate. myslalem ze rzuce sie z piesciami na sedziego. ale dalem sobie spokoj. w koncu byl to turniej uniwersytecki w halowke, wiec raczej przekretow nie bylo... po prostu sedzia tak to widzial. bledy beda zawsze. stancie kiedys na najnizszych krzeselkach na stadionie, i sprobujcie obiektywnie stwierdzic czy jest spalony. nie da sie. najczesciej ogladajac mecze to jestem pelen podziwu, ze oni wogole ogarniaja co sie dzieje na boisku... a pilkarze nie pomagaja, za wszelka cene oszukuja sedziego, wciaz lapia sie za glowe lub jaja, przewracaja jak sciete drzewa by zaraz wstac, badz leza po najlzejszym dotknieciu na boisku przez 5 minut, jesli ich druzyna wygrywa... sedzia nie ma latwo, na prawde. a jeszcze przewrotnie powiem, ze jesli i tak wszyscy twierdza ze sedziowie sprzedaja mecze, to co oni traca, sprzedajac? tylko wypelniaja nieswiadome rzadania opinii publicznej dot. afer spiskowych (jak ten wpis nade mna) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyrlandia 44 Re: Walczak, to były sędzia... IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.05, 17:43 ...który też wyczyniał zadziwiające cuda w trakcie sędziowskiej "kariery". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony Re: Tajemnicze zakończenie meczu GKS - Odra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 10:09 Całe zamieszanie, to jedno wielkie szambo, ale wygląda na to, że sędzia Borski może mieć dużo pretensji do siebie... pan Borski już jako słaby piłkarz warszawskiej Sarmaty dosyć wysoko ten nos nosił i chyba pieniądze i układy tatusia mu troszkę zaciemniły rzeczywistość... ponieważ w piłkę nie grał dobrze, a i w drużynie nie dawał sobie rady, to się wziął za sędziowanie - trzeba z czegoś żyć! ...tatuś dużo mógł i synek nie musiał się długo męczyć w rozgrywkach niższych klas... wyjątkowo szybko (a czy zgodnie z regulaminem to już nie wiem) awansował do II Ligi a stamtąd już do ekstraklasyna plecach paru innych panów sędziów i kwalifikatorów, którym tatuś przez lata poprawiał status materialny między innymi w domu z synkiem ustalając wygląd tabeli ekstraklasy na koniec sezonu (taki jeden z członków grupy zwanej dla zmyłki "szara eminencja polskiej piłki - my ją naprawimy")... zreztą przykładów na nepotyzm i kolesiostwo w tym środowisku (działacze + sędziowie) jest bez liku.... szkoda tylko, że tracą na tym Ci którym na futbolu zależy najbardziej - piłkarze, trenerzy, kibice... dlatego też mówię... i dobrze, że za Canal+ płacę, bo przynajmniej jak oglądam, to wiem za co... a na stadionie? jeśli moja kasa idzie na mój klub i piłkarzy, to nie ma problemu, ale jeśli na i tak z góry ustawione przedstawienie, to ja mam w dupie taką ligę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Illney Re: Tajemnicze zakończenie meczu GKS - Odra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 10:34 Chamstwo trzeba nazwać po imieniu. Dobrze, że czasami publikują zdjęcia tych debili. Można się pośmiać. Cóż za buracka twarz - nie skażona myśleniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cnn Re: Tajemnicze zakończenie meczu GKS - Odra IP: mieszko.pl.u* / 162.61.79.* 27.05.05, 10:45 Poczekamy do nastepnej kolejki to bedziecie znowu płakac jak Wasz klub przekrecą w zywe oczy. Ps Pozdrowienia dla kibiców ANAL + ogladajcie dlej skróty a bedziecie wszystko łykac Frajerzy!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lemur Re: Tajemnicze zakończenie meczu GKS - Odra IP: *.75.58.164.brzesko58.ptc.pl 27.05.05, 10:46 Ludzie prawda jest taka Jest sprzedawanie meczy i to jest fakt.Oddawna mowiło sie o fijarczyku o tym jak kontrowersyjne podejmował decyzje i dopiero akcja to ujawniła .Jakos mi sie nigdy nie chciało wierzyc w sprzedawanie meczy ale niestety to prawda a co do Kibicow GKS sa poprostu genialni . Przychodza na mecze i spiewaja i dopinguja . Mecze i oprawa sa kapitalne a jak krzykna spod "blaszaka" to poprostu serce drzy .Jak sie jest kibicem zespołu to ciezko zrozumiec wydarzenia na meczu np Wisła-GKS kiedy foruje sie bogatego . Panowie taka jest prawda . Biedny do spadku !! Prawda jest tez taka ze "czarna Mafia " rzadzi polska piłka mecze sie sprzedaje/i sedziowie i pilkarze-wiem to po 4 lidze/ Jedne wielkie BAGNO to TYLe Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Tajemnicze zakończenie meczu GKS - Odra 27.05.05, 11:29 Sam bym gościowi przyłożył, choć wiem, że to przestępstwo. A z kibiców GKS jestem dum ny - nigdy nie leją bez powodu. Trener Piechniczek nazwał lanie, które urządzili piłkarzom ojcowskim klapsem i miał rację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: helo Re: Tajemnicze zakończenie meczu GKS - Odra IP: *.quarknet.pl / 80.53.51.* 27.05.05, 11:42 ciężkie pobicie /usiłowanie cięzkiego pobicia nazywasz ojcowskim klapsem pajacu? jak ojciec dałby takiego "klapsa" dzieciom to już dawno by siedział, tak samo powinni siedzieć te łajzy pseudokibice gieksy (nie mowa o prawdziwych kibicach) bo kibica poznaje się po tym że jest z drużyną nie tylko wtedy gdy wygrywa ale jak dostaje baty w lidze Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Tajemnicze zakończenie meczu GKS - Odra 27.05.05, 11:47 > ciężkie pobicie /usiłowanie cięzkiego pobicia nazywasz ojcowskim klapsem pajacu Nie ja a tener Piechniczek. Wiem zresztą od brata że żadnych obrażeń nie było, to było co najwyżej naruszenie nietykalności cielesnej, ścigane z oskarżenia prywatnego. o powinni siedzieć te łajzy pseudokibice gieksy (nie mowa o prawdziwych kibicac > h) bo kibica poznaje się po tym że jest z drużyną nie tylko wtedy gdy wygrywa a > le jak dostaje baty w lidze I właśnie to pokazali w środę lejąc zasłużenie sędziego drukarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marlon Re: Tajemnicze zakończenie meczu GKS - Odra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 14:41 Musisz zdjąć dres kolego i udać się na leczenie. Ojcowski klaps powiadasz...chyba ojciec zamało napieprzał cię jak byłeś dzieckiem. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Tajemnicze zakończenie meczu GKS - Odra 27.05.05, 16:32 > Musisz zdjąć dres kolego i udać się na leczenie. W ogóle nie chodze na mecze - po prostu czasem jest usprawiedliwiony powód a czasem nie ma. Kibice GKS to ludzie honorowi i bez powodu nigdy nie atakują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grunwald Re: Tajemnicze zakończenie meczu GKS - Odra IP: *.akron.wroc.pl / *.18.akron.wroc.pl 27.05.05, 11:39 Przecież to jak sie czyta to odrazu jest śmieszne czytaj to jest duży przekręt, a najgorsze, że każdy otym wie, a ci szanowni panowie bedą jeszcze wiele takich meczów sedziować:[ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widzewiak Re: Tajemnicze zakończenie meczu GKS - Odra IP: *.astral.lodz.pl 27.05.05, 11:41 jak WIDZEW bedzie gral z Odra O 1 lige to czuje ze beda tam niezle kwiatki ze strony sedziego ale my sie nie damy "czarnej mafi " jak bedzie trzeba to zrownamy ten Wodzislaw z ziemia !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.P Panie Redaktorze Spokojnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 11:56 wszyscy są wystarczająco poddenerwowani sparawą pana Antoniefo F. Nie trzeba wprowadzać zbędnego i nieprawidłowego frementu. A. Karny dla GKS'u całkowićie słuszny Ostatnie 2 czerwone kartki były może specyficzne ale niemoże pan zatrzucić że piłkarze GKS'u ni dali sędziemu poważnych ku temu powodów. Zanim pan coś takiego napisze proszę sobie obejrzeć powtórki i zasięgnąć opini wiedzących coś o połce nożnej, niewiem włączy Sport + Extra albo coś!! Trochę rzetelności Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buch Ale ciota z tego pseudokibica ! IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 27.05.05, 12:01 jw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniek z arrakis Re: Tajemnicze zakończenie meczu GKS - Odra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.05, 12:07 ręce opadają ale z drugiej strony jak sie czyta takie wypowiedzi to sam się człowiek do siebie smieje. tragedia. "Niewiele brakowało, by już w budynku klubowym dostało się kilku piłkarzom Odry, ale uciekli z powrotem do tunelu. - Ja myślałem, że ci czarni, co lecą w naszą stronę, to ochrona. A tu się okazało, że oni chcą nas lać! - kręcił głową Marek Bęben, drugi trener Odry. Prezes Odry Ireneusz Serwotka został opluty, kibice wybili szybę w szatni Odry." Odpowiedz Link Zgłoś
aaa64 Re: Tajemnicze zakończenie meczu GKS - Odra 27.05.05, 12:15 Czy piotr dziurowicz to jakiś spadek po pzpnowskiej mendzie? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Tajemnicze zakończenie meczu GKS - Odra 27.05.05, 12:18 aaa64 napisała: > Czy piotr dziurowicz to jakiś spadek po pzpnowskiej mendzie? Nie obrażaj wielkiego człowieka jakim był zmarły Magnat. Takie teksty są poniżej granic krytyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chorzowski Piotr syn Mariana D. IP: *.in-addr.btopenworld.com 27.05.05, 13:51 Piotrus to syn Mariana Dz.poznalem kolesia na uczelni i wiem co to byl za debil, no ale tatus mu zalatwil posadke w GKSie a Piotrus z kolei GKSe zalatwil i bardzo dobrze bo to byl zawsze szmaciaty klub. Ruch Chorzow czekamy na was Gieksiarze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gieksiarz Re: Piotr syn Mariana D. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 14:00 Spotkamy się??? HaHaHa!!! Ruch przecież ciołku będzie w III lidze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomcat Przypuszczam, że Bińkowski wziął pieniądze od Odry IP: *.aster.pl 27.05.05, 12:21 Protokół to protokół i jest to niepodważalny dokument. Bińkowski tylko się ośmiesza mówiąc teraz jakieś brednie,jeżeli tak było to powinien to napisać w protokole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalor Re: Przypuszczam, że Bińkowski wziął pieniądze od IP: *.chello.pl 27.05.05, 12:55 JAK TAK WIERZYCIE ŻE SĘDZIA NIE KRĘCIŁ MECZEM GIEKSY.TO CHCECIE OD SĘDZIEGO FUJARCZYKA.POPROSTU WSZYSTKO JEST DOZWOLONE.A PAMITACIE JAK POWIĘKSZONO LIGĘ ABY NIE SPADŁA LEGIA.I JAK ZROBILI GÓRNIKA ZABRZE.GKS-GÓRNIK-RUCH-ŚLĄSKA SOLIDARNOŚĆ.-GKS UER ALLES.TERAZ W 1 LIDZE RÓBCIE SOBIE DISCO POLO,BO ROBI SIĘ SAMA WIOCHA.PIEROŃSKIE HANYSY-GÓRĄ!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibol Re: Przypuszczam, że Bińkowski wziął pieniądze od IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 15:02 No dziwne. Wziął pieniądze od Odry i ją spuścił do baraży dysktując naciąganego karnego dla GKS. Aby coś napisać należy przedtem pomyśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomcat kibolu masz umysł kibola IP: *.aster.pl 27.05.05, 15:47 Przeczytaj kilka razy artykuł najpierw jak nazywał się sędzia meczu a jak delegat PZPN a potem to i może będziesz wiedział o czym pisałem. Odpowiedz Link Zgłoś