Dodaj do ulubionych

Drugie wcielenie szefa Kolegium Sędziów

IP: *.aster.pl 02.06.05, 23:06
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • politykatomojaulubiona banda 02.06.05, 23:08
      I co Listkiewicz, brudy wychodzą na wierzch? Ale ty bronisz swoich pleców. Że
      też nie masz ty i twoja banda sumienia.

"Money Makes the World Go Around"

• sojowa nie kazdego z nas dopada jakas przeszlosc!!! 03.06.05, 09:38
        niech ten esbek mowi za siebie, a nie twierdzi, ze wszyscy Polacy maja takie
        brudy na sumieniu! nie kazdy jest zlodziejem czy morderca, tak jak nie kazdy
        byl taka swinia i szmata jak on!!!
        • magister11 Re: nie kazdego z nas dopada jakas przeszlosc!!! 03.06.05, 11:37
          DOKŁADNIE - CO ZA MENDA!!!!!!
          • zielonki Re: nie kazdego z nas dopada jakas przeszlosc!!! 03.06.05, 13:39
            A z takim dupkiem jeszcze krakowska TVP robi mądre wywiady.
      • Gość: kibuc Pomóżcie ułożyć słowa do nowej piosenki: IP: 195.94.220.* 03.06.05, 11:06
        Trzej przyjaciele ze Związku,
        Złodziej, Drukarz i Esbek,
        Żyć bez siebie nie mogą,
        [tu nie mogę wymyślić rymu].
        Niejeden mecz już sprzedali,
        niejeden kupić zdążyli.
        Nieraz się rozstawali,
        lecz zawsze znów się schodzili.

Ref: La la la la la la itd. itd.

I cała liga śpiewa :-)

ps. zagadka: kto poprawnie wytypuje, kim są Trzej Przyjaciele, dostaje 15000
        punktów karmy, +200 many, szalik MKIII i awansuje o 1 level.
        • Gość: powerfool Re: Pomóżcie ułożyć słowa do nowej piosenki: IP: 213.77.3.* 03.06.05, 11:24
          Trzej przyjaciele ze Związku,
          Złodziej, Esbek i Drukarz,
          Żyć bez siebie nie mogą,
          Razem stawiają "u buka"...
        • Gość: ttw Re: Pomóżcie ułożyć słowa do nowej piosenki: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 11:31
          > Trzej przyjaciele ze Związku,
          > Złodziej, Drukarz i Esbek,
          > Żyć bez siebie nie mogą,

Zaaawsze swoim pomooogą

> Niejeden mecz już sprzedali,
          > niejeden kupić zdążyli.
          > Nieraz się rozstawali,
          > lecz zawsze znów się schodzili.
    • Gość: Franek Kimono Pola Monola do Bitwy Przebojów Radia ZET!!! IP: *.icpnet.pl 02.06.05, 23:09
      Dajcie Polę Monolę zamiast nudnego Kombi! Pola Monola plus Coca Cola... Przy
      pierwszym kroku majtnęła mnie przez udo...
    • Gość: cham-let Drugie wcielenie szefa Kolegium Sędziów IP: 213.199.251.* 02.06.05, 23:10
      panu juz dziekujemy, wypier.....! z polskiej pilki, dziadu jeden!!!!
    • Gość: marcy Ad rem panowie!!! IP: *.devs.futuro.pl 02.06.05, 23:14
      Tylko że to nie ma za wiele związku z pracą w PZPN. Jako dziecko strzelał z procy do ptaków, w tramwaju nie ustępował miejsca starszym, a jak prowadzi auto to się po chamsku rozpycha na drodze. I co z tego? Wszystko to są zachowania naganne, znakomicie wpisują się w społeczne zapotrzebowanie na szukanie brudów w PZPN, ale czynią z publicznej debaty rynsztok. Hańderka należy przede wszystkim rozliczyć z tego co zrobił/zaniechał w PZPN, a nie przy okazji szukać wstydliwych epizodów w życiorysie bo to strasznie małostkowe.
      • Gość: siatka w bramce mecz SB vs milicja IP: *.jjs.pl 02.06.05, 23:26
        otóż nie!!! Dotąd mi się wydawało, że zamiast lustracji powinno się dążyć do
        szybkiego wzrostu gospodarczego i ograniczania koncesji/przywilejów, ale widzę,
        że nie. Po prostu tacy ludzie, poczynając od Pierwszego, nie są w stanie
        działać uczciwie, nie potrafią, a nie wszystko można skontrolować, zbadać,
        wyjaśnić! WON!!
        • pandada Re: mecz SB vs milicja 03.06.05, 18:04
          Pierwszy był kilka razy lustrowany. Bez powodzenia dla prawicowych hien.

Z tego, co tu napisali, to nie bardzo cokolwiek mają na Hańderka. Te "obraźliwe" teksty to przecież dzisiejsza norma. Wystarczy poczytać Wprost, Rzeczpospolitą, a nawet Wyborczą.
          Jakby taki Wołek z Życia kandydował na coś, to by było do wyciągania.
      • Gość: wróg_relatywizmu Re: Ad rem panowie!!! IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 02.06.05, 23:29
        To nie jest małostkowe, tylko pokazuje obraz człowieka. Jesli porównujesz
        strzelanie do ptaków, do bycia sługą komunistycznego aparatu, to chyba nie
        wiesz o czym mówisz. Ludzie którzy przed 1989 niszczyli uczicwych obywateli
        teraz dochodzą na szczyty i to jest ucziciwe? Jeśli ktoś funkcjonuje w takim
        sytemie jak PRl i dla niego pracuje, a wręcz jest dziennikarską prostytuką to
        jak może teraz zasiadać w Komisji Etyki? Może mi odpowiesz. Jak ktoś wiele lat
        posługuję sie mteodami esbeckim i i tym służbom służy, to jak ma tworzyc
        zdroiwe struktury wśród sędziów. Jak ktoś kto tak przesiąkł tym sytemem i zna
        tylko takie metody działani i który jest gotowy zrobić wszystko, gdy dostanie
        polecenie z góry ma czyścić i prowadzić krucjatę wśród sędziów? Może mi powiesz?
        Szkoda, że niektórzy już nie uznają żadnych zasad i popadają w taki
        relatywizm... Wyborcza robi dużo głupich rzeczy, ale w tej kwestii jest z Wami
        całym sercem.
        • Gość: marcy Żeby nie było wątpliwości... IP: *.devs.futuro.pl 02.06.05, 23:54
          W ocenie p. Hańderka raczej się nie różnimy, uważam tylko że tak aktywne dziennikarstwo w czasie stanu wojennego (obiektywnie - oczywiście naganne) nie stanowi podstawy dla oceny działań Hańderka w PZPN. Jeśli ma być podnoszona kwestia dymisji Hańderka to nie ze względu na tą działalność a ze względu na haniebne przypadki jego zachowania w PZPN. Jeśli okazałby się jedynym sprawiedliwym w Kolegium i miał na koncie sukcesy w oczyszczaniu i dźwignięciu polskiej piłki to naturalnie powinien pracować w PZPN i głosy o dymisje byłyby marnie uzasadnione. Jest dokładnie na odwrót, Hańderek jest jednym z głównych powodów choroby trawiącej PZPN, odpowiada za ten syf i powinien na zawsze zniknąć z piłkarskiej orbity w kraju.
          • antykagan [...] 03.06.05, 01:25
            • Gość: Bartosan Re: Żeby nie było wątpliwości... IP: *.ee.titech.ac.jp 03.06.05, 06:20
              antykagan najpierw zaparz sobie herbatke valerianowa a potem siadz wygodnie i
              czytaj czytaj czytaj ze zrozumieniem. Ciekawe i znamienne jest ze merytorycznie
              nie odnosisz sie do zadnego argumentu podniesionego przez marcy. W zamian
              oferujesz nienawistny atak na jego osobe. Potepienie amoralnej postawy Handerka
              to wazna sprawa ale moze tylko sluzyc do oceny jego jako czlowieka. Owszem, nie
              powinien pelnic obecnej funkcji i w ogole funkcji publicznych (biorac pod uwage
              jego ocene wlasnej przeszlosci). Jednak przy takim duzym stezeniu obludy i
              bezczelnosci dzialaczy pzpn bedzie trudno usunac takich typow uzywajac
              argumentow o ich amoralnej postawie (przykladow w ostatnim tygodniu az nadto).
              Wobec tego jedynym orezem przeciw listkowej bandzie jest stawianie konkretnych
              zarzutow i ujawnianie konkretnych powiazan. Innymi slowy zbieranie materialu
              mogacego byc dowodem w sadzie. A co do oceny kondycji moralnej H. chyba wszyscy
              rozsadni ludzie sie zgodza - jest gnida.
          • Gość: przeciw demagogii bla bla bla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 09:49
            > Jeśli okazałby się jedynym sprawiedliwym w Kolegium i miał na koncie sukcesy
            w oczyszczaniu i dźwignięciu polskiej piłki to naturalnie powinien pracować w
            PZPN i głosy o dymisje byłyby marnie uzasadnione.

ale sie nie okazal... (na razie zadnych 'glosow o dymisje' nikt nie podniosl -
            czytaj artykul uwaznie)
            > Jest dokładnie na odwrót, Hańderek jest jednym z głównych powodów choroby
            trawiącej PZPN, odpowiada za ten syf i powinien na zawsze zniknąć z piłkarskiej
            orbity w kraju.

wiec po co pier...lisz o tym, ze przeszlosc nie ma wplywu? czlowiek nie zaczyna
            zycia od nowa z nowym rokiem (np. 1989).

od siebie dodam, ze na zadne oczyszczenie nie mam najmniejszych nadziei, a juz
            na pewno nie poprzez bzdurne komisje etyki, chocby nawet sam bp Pieronek w nich
            zasiadal. polska pilka to totalne bagno o czym NIKOGO NIE TRZEBA PRZEKONYWAC.
            • Gość: marcy Re: bla bla bla IP: *.devs.futuro.pl 03.06.05, 11:33
              Gość portalu: przeciw demagogii napisał(a):
              >(na razie zadnych 'glosow o dymisje' nikt nie podniosl - czytaj artykul uwaznie)

Takie głosy, tylko że w nieco ostrzejszym tonie, formułowane są na forum. Oczywiście, będe czytał uważniej.

>wiec po co pier...lisz o tym, ze przeszlosc nie ma wplywu? czlowiek nie zaczyna
              >zycia od nowa z nowym rokiem (np. 1989).

A gdzie twierdziłem, że przeszłość nie ma wpływu? Oczywiście, zawsze ma wpływ. Lepszy lub gorszy. Chodzi o to, że podczas dyskusji nt. jakości działań PZPN w ostatnich latach pojawia się informacja, że Hańderek był w stanie wojennym dyspozycyjnym dziennikarzem. Tak, to może dawać obraz jego osoby ale nie stanowi merituum sprawy ani nie świadczy automatycznie o jego negatywnej roli w PZPN. Należy rzetelnie rozliczyć go z poziomu sędziowania w polskich ligach i dopiero stawiać mu zarzutu. A jak bawimy się, do czego ochoczo przystapiło wielu forumowiczy, w recenzowanie życiowych postaw i ludzkich wyborów - to zaczynamy nowy temat, który mnie akurat nie pociąga. Dlatego ad rem.

I proszę nie zarzucać mi obrony p. Hańderka, bo takowa nie ma tu miejsca.
              • Gość: przeciw demagogii Re: bla bla bla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 13:53
                >nie świadczy automatycznie o jego negatywnej roli w PZPN

jasne, ale nie swiadczy wcale pozytywnie. ja go nie potepiam,ani nie skreslam,
                bo za malo znam faktow, ale po prostu NIE WIERZE, ze ktos taki moze byc teraz w
                porzadku.

>A jak bawimy się, do czego ochoczo przystapiło wielu forumowi
                > czy, w recenzowanie życiowych postaw i ludzkich wyborów - to zaczynamy nowy
                temat, który mnie akurat nie pociąga

temat postawy z przeszlosci handerka i jej recenzji nie pociaga mnie takze, bo
                mnie nie skrzywdzil, ale w kontekscie jego ew.pracy w komisji etyki - to jednak
                jest grube przegiecie. nie moze czlowiek, ktory kiedys sadzil tak jak ktos mu
                kazal teraz sadzic obiektywnie - ani w ogole pracowac w sedziowaniu nawet
                sportu,czyli tylko zabawy (?).

pozdrawiam i sory za mocne slowo w poprz. poscie
            • Gość: ttw Re: bla bla bla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 12:26
              Moje zdanie jest takie kazdy powinien dostac szanse.

Tak jak przstepca, ktory wychodzi na wolnosc, powinien dostac szanse,
              tak byli PZPR-owcy dostali, po 89 roku, mozliwosc (bez kary),
              na odnalezienie sie w nowej rzeczywstosci.

I w tym kontekscie Handerek mogl wg mnie
              np zasiasc w komisji etyki
              i pokazac czy skonczyl z przeszloscia
              i czy dzis jest juz zupelnie innym czlowiekiem.

Co nie oznacza ze powinnismy zapomniec o ich przeszlosci.
              Powinnismy tym osobom - jako uczciwi obywatele -
              szczegolnie sie przygladac i patrzec na rece,
              a oni nie maja prawa sie obruszac,
              przeciwnie, powinni z pelna pokora godzic sie na to,
              jako swiadomi swych czynow z przeszlosci.
              Sami sa sobie winni, ze sa u obywateli na cenzurowanym.

W tym kontekscie jestem za pelnym otwarciem archiwow
              dla HISTORYKOW ktorzy po zmudnych badaniach powinni publicznie oglosic
              taki a taki byl agentem (czlowieka moze zlamano
              wiec i traktowac sie powinno lagodniej),
              a taki a taki byl szczegolna gnida
              bo werbowal, bo bil, bo ponizal itd.
              powtarzam ocenic powinni doswiadczeni HISTORYCY.

WYBACZAC NIE ZNACZY ZAPOMNIEC.
              Wybaczamy ale uwazajcie, wiemy kim byliscie,
              wiec strzezcie sie przed powtorka tych samych bledow bo PAMIETAMY.

Jesli przestepca znow popelni czyn zagrozony kara
              sad najczesciej karze go ale juz w zupelnie inny sposob
              to znaczy traktujac delikwenta jak recydywiste
              i w odpowiedni sposob surowiej z nim postepuje.

Tak wiec JESLI okaze sie ze ktos, dzis (np Handerek)
              popelnia czyny karalne - uczestniczy w lajdactwie,
              to powinno sie dodatkowo sprawdzic jego przeszlosc.
              Jesli okaze sie ze to jego nie pierwszy raz,
              ze juz kiedys nalezal do zbrodniczego aparatu PRL
              i byl PRL-owska gnida, to powinien zostac potraktowany
              nie jak pierwszy lepszy lecz tak samo jak recydywista
              i dostac raz - za afere i dokladke za przeszlosc
              skoro okazal sie niegodny, aby traktowac go
              wg oslawionej zasady grubej kreski.

I taki po ewentualnej odsiadce najwyzej zamiata ulice
              i wara mu od jakichkolwiek stanowisk publicznych.
              • Gość: przeciw demagogii Re: bla bla bla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 13:59
                moje zdanie nt. przeszlosci Handerka przedstawilem 1 post wyzej. powtorze tylko,
                ze nie wierze w zadna moc sprawcza takiej komisji ani rzekome cuda, ktorych ona
                dokona. dopoki pilka bedzie rzadzil Listek & co.
      • Gość: ols jak to nie ma związku? IP: *.chello.pl 02.06.05, 23:32
        Albo jest się uczciwym i honorowym Człowiekiem, albo nie. Ten człowiek był
        narzędziem zbrodniczego systemu, niszczył porządnych ludzi, a nie rozpychał się
        na drodze, a tramwajami nie musiał jeździć.
      • Gość: Bart Re: Ad rem panowie!!! IP: *.bci.net.pl 03.06.05, 10:07
        nie zgadzam sie ze brak tu zwiazku. Sprawa dotyczy zagadnien etyki, a to
        oznacza, ze w komisji powinni zasiadac, a takze tworzyc ludzie posiadajacy
        morlane kompetencje do oceny inncyh - czy takim kims jest osoba, ktora
        uczestniczyla w propagandzie ustroju totalitarnego, a na dodatek mowi, ze
        czynila to zgodnie z wlasnym sumieniem? A jesli ten czlowiek nie widzial w czym
        uczestniczy, to oznacza, ze jego zdolnosc oceny sytuacji jest marna, a co za
        tym idzie, nie powinien zasiadac na zadnym stanowisku kierowniczym.
    • Gość: Adrian Re: Drugie wcielenie szefa Kolegium Sędziów IP: *.man.bydgoszcz.pl 02.06.05, 23:24
      ROZP...to wszystko w PIZ.... I tego PINOKIA LISTKIEWICZA.........
    • Gość: antyPZPN TO JEST TEN ZA KTOREGO LISTKIEWICZ IP: *.bredband.comhem.se 02.06.05, 23:26
      glowe daj!? Boze....nie mam sily. Kto w koncu wypier....na zbity pysk te
      szumowiny z PZPN???????????
    • Gość: roman Panie Hańderek - kończ Waść wstydu oszczędź!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 23:27
      Panie Hańderek - kończ Waść wstydu oszczędź!!!
      • Gość: Listek, listek! wstyd to pojęcie mieszczańsko-burżuazyjne IP: *.jjs.pl 02.06.05, 23:29
        nie może krępować sił postępu
      • Gość: karlo Re: Panie Hańderek - kończ Waść wstydu oszczędź!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 08:43
        Panie???? Jaki "panie" To typowa esbecka świnia, gdybym mógł to bym mu w twarz
        napluł! Listkiewicz ja tez mam Cie już dość! ODEJDZ! Tylko nie sam, ale z całym
        swoim folwarkiem - macie już dosyć (kasy)...
    • Gość: Sahal Oddajcie nam Mistrza '93 skur...syny !!! IP: *.met.pl / 217.153.134.* 02.06.05, 23:39
      • Gość: bar Re: Oddajcie nam Mistrza '93 skur...syny !!! IP: *.polskieradio.com 02.06.05, 23:41
        Zgadzam sie. Legii nalezy oddac mistrza za 93 r. Przeciez uczciwie za niego
        zaplacila.
      • Gość: ats press wien Re: Oddajcie nam Mistrza '93 skur...syny !!! IP: *.3.14.vie.surfer.at 02.06.05, 23:43
        szefie na kolana ,jestes juz nie zerem jestes nikt.sepuku jest dobra forma na
        smierc kundlu
        • Gość: ats press wien Re: Oddajcie nam Mistrza '93 skur...syny !!! IP: *.3.14.vie.surfer.at 02.06.05, 23:44
          sorry nie pisalem do bara ,ty jestes o.k.napewno.handerek jest h.j
          • Gość: hmgk Re: Oddajcie nam Mistrza '93 skur...syny !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.05, 23:53
            handerek jest pozytywna postacia, jesli chodzi o pzpn na tą chwile, nie mają mu
            co zarzucić to czepiaja sie przeszłosći,jakiez to prymitywne...Listkiewicz
            powinien odejść bo to on kosił kase.
            • Gość: pietro Re: Oddajcie nam Mistrza '93 skur...syny !!! IP: *.crowley.pl 03.06.05, 00:00
              Nie wiem chłopie ile masz lat ale ja pożyłem sobie trochę w komunie. I to nie
              jest prymitywne czepianie się. Myślisz zapewne, że skoro Miller mógł być
              Premierem i uzdrawiać Państwo to dlaczego Hańderek nie może być w Komisji Etyki
              i uzdrawiać polskiej piłki. Obawiam się, że skutek będzie podobny.
              • Gość: ave-ma-ryja Jestem za rozwiazaniem PZPN!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 00:17
                nawet kosztem wykluczenia Polskich zespołów z Pucharów a reprezentacji z
                mistrzostw i eliminacji.
                To tylko moze nam pomoc..
                Takiej zenady to jeszcze nie widzialem!!! a bedzie chyba jeszcze gorzej.

Co robi ABW ... przecierz tych panow trzeba pozamykac bo oni zagrazaja
                wewnetrznemu bezpieczenstwu kraju.

Mam nadzieje ze prowokacja ABW z Panem Antonim F. to dopiero poczatek.

• Gość: pietro Re: Drugie wcielenie szefa Kolegium Sędziów IP: *.crowley.pl 02.06.05, 23:52
      Nie przepadam za prymitywnym odwetem, ale kiedy wychodzą na jaw takie historie
      to mam ochotę na parę dni dać władzę np. A.Macierewiczowi, Kaczorom i im
      podobnym i poszczuć nimi etycznego Pana Hańderka. Przed wojną taki facet miałby
      jedno wyjście z sytuacji. Palnąć sobie w łeb. Ale o czym tu mówić. Czy już
      wszyscy zapomnieli o istnieniu słowa HONOR ?
      • profesor22 Re: Drugie wcielenie szefa Kolegium Sędziów 03.06.05, 10:07
        Masz racje brak HONORU!!
    • Gość: apj CO ZA KOBRA!!! IP: *.icpnet.pl 03.06.05, 00:15
      won! Hand(b)erek jest osoba publiczna. nie mozna promowac ludzi, ktorzy w tak
      obrzydliwy sposob wykazywali sie w minionej epoce... co ja pisze! przez
      przymykanie oczu na takie persony sami fundujemy sobie realne wspomnienie ZLA.
      ktos napisze: nie wszystko bylo zle. istotnie - wiec "odgrzewajmy" tylko dobre
      strony!
      ps. Panie Prezesie PZPN: czy CV Hanberka nie okazal sie podejrzany. Czy Prezes
      wie, kogo przyjmuje do pracy?!
      • bokaj Re: CO ZA KOBRA!!! 03.06.05, 00:48
        prezes wie.
        i dlatego przyjmuje.

teraz my wiemy - i prezesa zwalniamy.

CO ZA GNIDY!
        • Gość: doolku Re: CO ZA KOBRA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 01:01
          Zacznijmy lustrację o środowiska piłkarskiego - wtedy się dowiemy, who is who, i
          zaczną komuchy na siebie sypać...
          • Gość: insert Re: CO ZA KOBRA!!! IP: *.autocom.pl 03.06.05, 01:05
            a jak zaczniemy lustrować wszystkich, to okaże się, że poseł Ziobro nie może być posłem i Miller ma rację (jest godzina 1 ziobro 5)
            • antykagan Re: CO ZA KOBRA!!! 03.06.05, 01:20
              Gość portalu: insert napisał(a):

> a jak zaczniemy lustrować wszystkich, to okaże się, że poseł Ziobro nie może
              by
              > ć posłem i Miller ma rację (jest godzina 1 ziobro 5)

Myślisz debilu że jesteś dowcipny? Tylko takim kretynom może byc do śmiechu.
              Byli SB-cy oplotli siatką cały kraj, korzystając z teczek i szantażując nimi
              ludzi, również w związkach sportowych. Zobacz na te czerwone gęby w innych
              związkach - Paszczyków itp. Myslisz kretynie, że dlaczego tak się boją
              ujawnienia teczek? Bo już nie będą mogli nokogo nimi szantażować, jak wszystko
              bedzie wiadome. A na mendę Listkiewicza są haki, dlatego tak tańczy, jak mu
              hańderki i inna swołocz grają. Misio się wspaniale obłowił na wszelkich
              kontraktach, najpierw jako prawa ręka Dziurowicza, a potem juz sam. I mają na
              niego kwity. Ostatni przykad - jak się Misio pultał, że i tak, i tak będzie
              posrednik, jezeli nawet na sponsora ligi zgłosi się tylko jedna firma.
              Dlaczego? Patrz złodzieja Włodarczyka - pośrednik dostaje astronomiczną sumę
              kilkunastu proscent (setki tysięcy złotych) i odpala Włodarczykowi (w tym
              wypadku misiowi) dolę 100-200 tysięcy. I jesteśmy w domu.
              • Gość: pacal skończ sypać debilami i kretynami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 02:23
                na kazdego kto ma odmienne zdanie, to może ktoś zacznie czytać uważniej co masz
                do powiedzenia, człowieku. Ja na przykład nie znoszę ludzi takich jak Ty -
                którzy są święcie przekonani o posiadaniu patentu na jedynie słuszną prawdę i
                wszystkich pozostałych równają z ziemią.

bez pozdrowień
              • Gość: pacal aha i jeszcze jedno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 02:26
                owszem, to co napisał insert jest dowcipne - dla ludzi, którzy nie mają klapek
                na oczach. U mnie przynajmniej wywołało uśmieszek.
    • Gość: es rzygac mi sie chce IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.06.05, 01:17
      • z_krakowa Re: rzygac mi sie chce 03.06.05, 01:51
        Wszystko co napisane o tym panu w artykule jest prawda...
        Studiowalem w tym czasie w Krakowie i doskonale pamietam zjadliwa twarz i
        artykuly tego pana. Widzialem go tez w Nowej Hucie jak za plecow SB-kow
        filmowal demonstracje...
        Mozna pisac wiele rzeczy na temat swojego przeciwnika politycznego
        ale jak on jest zamkniety w wiezieniu to to jest swinstwo a nie praca
        wg. wlasnego sumienia jak on pisze.

Ile on zlamal karier i zyc roznych ludzi.. sam swietnie sie ma.

Jak to sie dzieje ze takim ludziom sie proponuje takie pozycje ?
        Czy juz wszyscy zapomnieli ?
        jezeli chca przebaczac takim sukinsynow jak on po chrzescijansku to po
        drodze jest zal za grzechy, zadoscuczynienie, i mocne postanowienie poprawy

zbyszek

• Gość: zwykly_proszek [...] IP: *.interkom.pl / *.interkom.net.pl 03.06.05, 01:48
    • Gość: darko [...] IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 03.06.05, 01:54
    • Gość: Yan-ek Re: Drugie wcielenie szefa Kolegium Sędziów IP: *.union01.nj.comcast.net 03.06.05, 02:53
      Hańderka znam z czasów kiedy pracowałem w krakowskim "Tempie". Potwierdzam
      wszystkie zarzuty jakie pojawiły się w tym artykule. Faktem jest, że nigdy nie
      był dobrym dziennikarzem, a już w stanie wojennym okazał się totalną szmatą.
      Nie jest prawdą, że wszyscy mają, jak twierdzi ten szmaciarz, jakąś wstydliwą
      przeszłość. Ja jej nie mam - wolałem zostać, jako jeden z nielicznych
      krakowskich dziennikarzy, wyrzucony z pracy, niż współpracować z reżymem. Jeśli
      ktoś taki jak Hańderek ma coś do powiedzenia dzisiaj o sędziowaniu, choćby
      piłkarskim, to ja cieszę się, po raz pierwszy, że wyjechałem z Polski.
    • konot Re: Drugie wcielenie szefa Kolegium Sędziów 03.06.05, 03:01
      Mi przeszkadza przeszłość pana Hańbderka: wynocha, i to natychmiast!
      • Gość: geo Re: Drugie wcielenie szefa Kolegium Sędziów IP: *.dsl.sfldmi.ameritech.net 03.06.05, 03:27
        Apel do wszystkich kibicow.
        Proponuje zeby na wszystkich meczach ligowych i reprezentacji Polski
        ODPOWIEDNIO pozdrawiac Listka i jemu podobnych co pasozytuja i niszcza pilke
        polska.
    • Gość: grad KWAŚNIEWSKI ZWARIOWAl W CHAMICKICH IP: *.UNUSED.EPIX.NET 03.06.05, 04:39
      ZAPĘDACH doświadczanych na narodzie polskim. Reszta barbarzyNskiego motłochu w
      szaleje w tym okresie bezprawia i braku kary śmierci. Chamici weszli, a raczej
      nadal tykwią w bardzo niebezpiecznnej ddze.
    • Gość: sedzia Re: Drugie wcielenie szefa Kolegium Sędziów IP: *.ists.pl / *.ists.pl 03.06.05, 04:51
      ech, po stylu prowadzenia tzw "plenarek" sedziowskich w MZPN przez Handerka
      (jestem sedzia nizszego szczebla w tej organizacji) mialem skojarzenia z filmami
      Barei, jak widac nie bez podstawne, faworytListka jest zwyklym Sbekiem ktory
      swietnie sie umial odnalezc w rzeczywisosci III RP...
    • Gość: mis Re: Drugie wcielenie szefa Kolegium Sędziów IP: *.acn.waw.pl 03.06.05, 05:38
      Kazdego dogoni jakas przeszlosc. Mial oczywiscie na mysli Listkiewicza, ktoremu
      w ten sposob sugerowal, zeby sie nie wazyl go odwolac. Proste.
    • Gość: marek to co nie można było mieć swoich poglądów ? IP: *.comnet.krakow.pl 03.06.05, 06:45
      oni wierzyli tak w przewodnią siłę partii jak teraz prawicowe oszołomstwo w
      przewodnią siłę kościoła. Zblizaja sie wybory, zauważcie ile w artykule
      wymieniono nazwisk bohaterów Solidarności którym się udało i byli internowani.
      Było duzo takich co to się ukrywali a nikt ich nie szukał.
    • Gość: Polski Hydraulik Listkiewicz ręczy za Hanberka a Hanberek za Listka IP: 202.147.44.* 03.06.05, 06:48
      Dac se spokoj z Pucharami na rok albo dwa ale wytepic te pasozyty! Warto.
      • dem0kryt Popieram! 03.06.05, 12:42
        Anglikom wykluczenie z pucharów wyszło tylko na dobre. Co prawda u nas
        należałoby wymienić nie tylko sędziów i panów z PZPN, ale też pewnie większość
        działaczy piłkarskich rządzących klubami...
    • pjpb Re: Drugie wcielenie szefa Kolegium Sędziów 03.06.05, 07:14
      szanowni panstwo.
      polska jest krajem wystarczajaco przezartym przez korupcje i niejasne uklady
      rodem z prl-u ze panuje powszechne przekonanie ze 'oni to sami zlodzieje'. to
      przekonanie jest najlepsza tarcza dla wszelkich gnid i szuj. jesli maja
      wystarczajaco twarda d... aby przetrwac kilka dni slomianego gniewu spolecznego,
      pojawiaja sie nowe afery, problemy i doniesienia - a delikwent schodzi ze
      swiecznika i moze w komforcie leczyc cztery litery. niech ktos mi powie, kiedy
      ostatnio jakas skandaliczna nominacja zostala wycofana po doniesieniach o
      przeszlosci kandydata? ja zadnego takiego przypadku nie pamietam. powszechnie
      decydenci po prostu przeczekuja kilka dni spolecznego gniewu w mysl powiedzenia
      'psy szczekaja karawana idzie dalej' - i nawet czesc z dzisiaj zachlystujacych
      sie gniewem kibicow jutro o sprawie zapomni
    • trojanska Rozwalić wszystko i zbudować na nowo d podstaw 03.06.05, 07:17
      Cała polska piłka jest opanowana przez takie kanalie. Struktury lokalne aż roją
      sie od byłych towarzyszy, którzy uwili sobie tutaj gniazdka i spokojnie
      dorabiają do wysokich emerytur. W terenie przekręt goni przektęt ale kanalie
      nawzajem sie wspierają i nie ma na nich siły.
    • Gość: s kiedy....? IP: *.outsourcing.atman.pl 03.06.05, 07:19
      kiedy odejdą ludzie z tamtej epoki? ludzie skarzeni socjalizmem. Gdzie tylko
      nie spojrzeć to z każdej szafy wypada "trup" socjalizmu. Specjalne
      podziękowania dla UD za grubą kreskę.
    • Gość: jarosław szostek Re: Drugie wcielenie szefa Kolegium Sędziów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.05, 07:43
      Panie Hańderek, powiedział Pan - "jeśli ktoś uzna, że moja przeszłość...."
      Ja uznaję, że przeszkadza..... Wychylił sie Pan przed szereg.... Zna Pan ten
      tekst prawda? Teraz czas na Pański krok wstecz.... w sportowy NIEBYT
      Nie pozdrawiam J.Sz. były sędzia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka