Dodaj do ulubionych

Kadra Janasa na Litwę: dwóch debiutantów

IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 26.04.06, 18:42
No nie, rozczarowałem się...w tekście pisze o Rasiaku a to zero komentarzy
jadących po nim...no nie...jak tak można...krytykanci i dzieciarnia,
zaspaliście? (padło słowo RASIAK !!!!)
Obserwuj wątek
    • Gość: michu A gdzie Bury? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 18:58
      zamiast Mili powinni Burkhardta sprawdzić
      • Gość: gosciu555 Re: A gdzie Bury? IP: *.nat.student.pw.edu.pl 26.04.06, 19:37
        tez tak mysle
        • koprofag4 Re: A gdzie Bury? 26.04.06, 21:25
          Po ch...Ci bury, jest rasiak. On sam jeden wygra caly mecz. Reszta moze mu buty
          wiazac.
        • Gość: Klient Rasiak a prawa polska - cz. 1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.06, 09:19
          Mam w zwyczaju unikanie internetowych dyskusji na temat powołań i poszczególnych
          kadrowiczów. A to tylko dlatego, że dyskusja taka i tak do niczego nie prowadzi.
          Napiszę więc teraz do mundialu dam sobie spokój. Oto słowo o naszej kadrze:

BRAMKARZE

1. BORUC - z sentymentu Janasa do Dudka szanse Boruca są mocno ograniczone.
          Szkoda, że sztab reprezentacji szuka dziwnych argumentów w rodzaju "za gruby".
          Boruc to chwilami gorąca głwoa, ale jednak pewny siebie, odważny no i refleks
          niczego sobie.

12. DUDEK - największym jego "grzechem" jest siedzenie na ławce. Solidny,
          doświadczony - wielokrotnie to udowodnił. Niech pojedzie i zagra w meczu z
          Kostaryką, gdy już pewnie będzie po wszystkim.

23. KUSZCZAK - wielka dyskusja na temat nr 3 w bramce jest w dużej mierze bez
          znaczenia. Nr 3 powącha piłkę tylko na rozgrzewce i tyle. Niech pojedzie
          Kuszczak i zobaczy, jak to wygląda. Dla niego przygoda w kadrze dopiero sie
          zaczyna. Odmiennie Kowalewski - dobry ale malo perspektywiczny. Natomiast
          Fabianski moze jeszcze poczekac.

• Gość: heheeheh Tajemnice Reprezentacji Polski-wys.janas&rasiak IP: *.gl.digi.pl 27.04.06, 12:03
            i wszystko jasne. repra to jedyne miejsce gdzie moga sie spotykac...
      • diana1322 Re: A gdzie Bury? 27.04.06, 17:04
        Mila będzie sprawdzany chociaż siedzi na ławce,a Bury gra w Legii w podstawowym
        składzie,strzela piękne bramki,a Janas go nie bierze,bo przywiązał się do
        nazwisk i nie patrzy kto w jakiej jest formie. Zapewne bramkarzem nr1 będzie
        Dudek,a w ataku zagra Rasiak, bo to nic,że Smolarek gra w Borussi w ataku,
        trener jest najmądrzejszy
    • dunker15 Re: Kadra Janasa na Litwę: dwóch debiutantów 26.04.06, 19:06
      Myślę, że Rasialdo zaliczy triple-double ... Albo i więcej ...
    • mimovoli polska-litwa 3:0 26.04.06, 19:06
      gole: Frankowski, Szymkowiak, Sosin

Jerzy Dudek - Marcin Baszczyński, Mariusz Jop, Mariusz Lewandowski, Seweryn
      Gancarczyk - Kamil Kosowski, Radosław Sobolewski, Mirosław Szymkowiak,
      Sebastian Mila - Tomasz Frankowski, Grzegorz Rasiak
      • Gość: koneser dudek, mila, rasiak, kosa outttttttttttttttttttttt IP: *.his.uni.torun.pl 26.04.06, 19:10
        dlaczego dudek??? to najtragiczniejszy bramkarz, zawalil najwiecej spotkan w
        repre, nie gra w klubie, maja go gdzies, nie umie wychodzic na dosrodkowania,
        nie ma pojecia o karnych, mimo ze prasa polska pisze o meczu z milanem, w p
        [remiership obronil tylko 1 karny ravanelliego
        i dlaczego p janas, nie badz engelem, nie bierz tych szmaciarzy do niemiec
    • Gość: elo a gdzie jest Pichna ????? IP: *.nat.dsuj.pl 26.04.06, 19:16
      jw
      • Gość: Butcher Re: a gdzie jest Pichna ????? IP: *.nycmny83.covad.net 26.04.06, 19:47
        w rzezni
        • m.malcarz Re: a gdzie jest Pichna ????? 26.04.06, 20:13
          A GDZIE DO K.... N.... PIECHNA???
          KRóL STRZELCóW NASZEJ LIGII???
    • Gość: Rafi RASIAK: Ktoś mnie powołał,świat nagle zawirował... IP: *.icpnet.pl 26.04.06, 19:29
      Przecież Janas w ch**ja wali jak Zorro!!! Co on w tym drewniaku widzi??? Może
      mu Janas kase wisi i stąd te powołania? Albo to jego chrześniak. JAk ktoś możę,
      niech mi wyjaśni, skąd te powołania dla Rasiaka??? Co on takiego zrobił, czego
      nie robi Sosin, Piechna, Burkhard i inny o wiele lepsi od niego ???
      • Gość: gosciu555 Re: RASIAK: Ktoś mnie powołał,świat nagle zawirow IP: *.nat.student.pw.edu.pl 26.04.06, 19:40
        jak nie widziales bramek rasiaka w derby to nie komentoj. jest koslawy ale z
        glowy strzela i jest skuteczny. w dodatky przydaje sie wysoki napastnik.

sagan powinien byc w kadrze, nawet zamiast niedzielana.

burkhardt powinien byc sprawdzony jako zmiennik szymka.
        • Gość: gosciu555 Re: RASIAK: Ktoś mnie powołał,świat nagle zawirow IP: *.nat.student.pw.edu.pl 26.04.06, 19:41
          Janas to najleprzy trener jakiego Polska ekipa miala od lat. jest solidny i
          wklada serce w prace wiec opie..ie sie od janasa.
          • Gość: l.wells Re: RASIAK: Ktoś mnie powołał,świat nagle zawirow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 19:47
            Gość portalu: gosciu555 napisał(a):

> opie..ie sie od janasa.

jakie konkretnie słowo miałeś na myśli? bo próbuję coś wstawić na miejsce
            kropek, ale nic mi nie pasuje...

ps. gdzie burkhard? czemu piechnie nie da znowu szansy?

• Gość: Insider Re: RASIAK: Ktoś mnie powołał,świat nagle zawirow IP: *.nycmny83.covad.net 26.04.06, 19:46
          Jeszcze bedziecie wstydzic sie swoich slow po tym co Rasiak pokaze na Mundialu.
          Mozna sie przyczpic do jego koordynacji ruchowej ale jest skutecznym
          napastnikiem. Burkhard jest beznadziejny i slaby fizycznie za niego wolal bym
          Zganiacza z Korony.
          • zippp84 Obaczymy! 26.04.06, 20:11
            Jak Sztachetka 1 Strzeli zwycieskie bramki w przynajmniej 2 meczach grupowych
            (obowiązkowo z Niemcami) 2 Uzyska najwiekszą ilośc bramek w przypadku naszego
            nie wyjścia z grupy 3 Zdobędzie tytuł króla strzelców lub też MVP na boisku ;
            odszczekam publicznie wszystkie złożeczenia i szyderstwa. Jak narazie to mi nie
            grozi.
            • Gość: Klient Dlaczego od innych tego nie wymagasz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.06, 08:56
              A co z resztą zespołu? Dlaczego ich na zapas nie krytykujesz?
              • zippp84 Jezzzzu! 27.04.06, 09:48
                Ponieważ reszta reprezentantów jest w 200% barzdziej użyteczna na boisku niz
                Grzesiu "Pniak" R. Gdybyś obejrzał sobie mecze 3 ostatnie el. ms gdzie kolek
                pokazał ile może zrobić dla biało-czerwonych czyli nic lub przeszkadzać (Polska-
                Anglia).
          • Gość: ryszard Re: RASIAK: Ktoś mnie powołał,świat nagle zawirow IP: 5.6.2R* / *.ed.shawcable.net 26.04.06, 20:25
            Piechna jest lepszy od Rasiaka .180 cm krol strzelcow i dalej nic .To jest
            tragedia , mialem jakis szacunek do Janasa ale wyraznie ciagnie Rasiaka nie
            patrzac na dobro naszej reprezentacji .Wbrew wszystkim kibica Janas stawia na
            Rasiaka .Janas ma racje poniewaz ma wladze ,natomiast my w jego oczach jestesmy
            zero .
    • Gość: cyg@nek Na mistrzostwa na luzie. IP: *.19.165.34.osk.enformatic.pl 26.04.06, 20:13
      Kilka miesięcy temu postanowiłem nie angażować się emocjonalnie w dyskusje
      dotyczące zawodników powoływanych przez Janasa. Kadra Janasa i tak dokonała
      cudu bo awansowała na mistrzostwa. Przy całej nędzy polskiej piłki (mam na
      myśli nędzne wyszkolenie polskich kopaczy) awans, nawet ze słabiutkiej grupy,
      jest cudem. Niech Janas zabierze na mistrzostwa nawet ciocię Listkiewicza z
      Ciechocinka i wystawi ją w ataku obok Grzesia Rasiaka. Niech wybiera kogo chce!
      Patrząc obiektywnie: nie wyjdziemy z grupy. Tylko że jako kibic i tak będę
      wierzył, że Polska zdobędzie mistrzostwo świata. Nawet z atakiem: Rasiak i
      ciocia Listkiewicza (ta z Ciechocinka).
      • Gość: LoRd QulaG dobrze prawi, dac mu wódki :) IP: *.nat.student.pw.edu.pl 27.04.06, 12:49
        w sumie masz rację nie ma co sie denerować i tak nie mamy na to wpływu... :P

niech Janas bierze kogo chce, i tak nie ma znaczenia czy X czy Y bo obaj są
        chu...owi :) ważne, żeby nasze "gwiazdy" (czyli pewniacy do "11") złapały formę
        na mundial, rezerwowi i tak sobie nie pograją...

próbuję się nie denerwować tym, ale nie mogę wytrzymać że pojedzie na mundial
        Rasiak, a Saganowski pewnie nie dostanie nawet szansy powalczyć (wiem teraz nie
        może zagrać...) tak samo jak Sznaucner i pewnie jeszcze kilku niezłych piłkarzy...

choć czasem się wydaje, że Janas czyta te fora, bo w końcu powołał Bronowickiego
        o czym pisałem od wielu miesięcy :) więc jest szansa, że wybierze jednak na
        mundial porządnych chłopaków :)

z obecnej kadry na Litwę wyrzuciłbym tylko Bosackiego i Kusia, a wziął Szalę i
        Gargułę i ewentualnie Piechnę (choć nie wierzę że to ma być nasz zbawca ale
        można mu dać ostatnią szansę :P)
    • Gość: mojapilka.pl mojapilka.pl IP: *.eranet.pl 26.04.06, 20:39
      zapraszam wszystkich do dyskusji na nowym forum o piłce:

www.mojapilka.pl

Naszym zdaniem szkoda, że nie ma Kiełbasy...

Zespół mojapilka.pl

:: www.mojapilka.pl ::
    • Gość: arbiter Re: Kadra Janasa na Litwę: dwóch debiutantów IP: 5.2.* / *.chello.pl 26.04.06, 20:47
      Po pierwsze nie slowo - tylko Nazwisko. Troche szacunku GOWNIARZU.

Po drugie, jest napisane - a nie pisze.

Po trzecie skonc podstawowke - pzoniej zabieraj sie za pisanie w internecie

ehhh pokolenie neostrady , powinni tego zabronic.
    • Gość: b_f jak grzesio jest to miodzio IP: 62.141.219.* 26.04.06, 21:41
      przynajmniej bramka przeciwnikow bedzie mial 3 slupki :D
    • Gość: Jarek Gurtowski A gdzie król strzelców polskiej ligi????????????? IP: *.spray.net.pl 26.04.06, 22:37
      Panie Trenerze, nie rób Pan z siebie pawiana...
      • Gość: marcy Re: A gdzie król strzelców polskiej ligi????????? IP: 193.192.62.* 26.04.06, 22:56
        No jak to gdzie? Na Wyspach się rozbija,
        w Wolverhampton Wanderers dokładnie.

To tyle, jeśli pytasz o pierwszą ligę, a jeśli chodzi o polską 2 ligę,
        to jej król strzelców gra obecnie w ataku w Kielcach.

Pytaj o co chcesz, zawsze ktoś pomoże.
    • Gość: marcy Do środka zaprosiłbym jeszcze Surmę. IP: 193.192.62.* 26.04.06, 23:01
      Mógłby wyjaśnić w drugiej połowie, czy w ogóle
      warto brać go pod uwagę w kontekście repry.

Na Kosowskiego i Milę już nie mogę patrzeć, ale z drugiej strony
      pękam z ciekawości jak słabi się okażą.

I oby Sobolewski wracał szybko do formy. Ale dopiero po meczu z Amiką ;)
    • Gość: bolek Rasiak,Mila i Kosowski - zjazzzzd ! IP: *.elarnet.pl / *.elartnet.pl 26.04.06, 23:26
      Janas, przestan powolywac tych dziadow!
    • Gość: mirek Re: Kadra Janasa na Litwę: dwóch debiutantów IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 27.04.06, 00:04
      mila i rasiak to dwa argumenty aby kibicować Górnikowi Wałbrzych
    • Gość: Waran (L) A Szala??? A Błaszczykowski??? IP: *.flashnet.pl 27.04.06, 00:26
      Nikt się nie upomina (a szkoda, ja to zrobię) o Wojtka Szalę. Pod okiem Wdowca
      się bardzo rozwinął i gra naprawdę dobrze. Pewnie i nieżle technicznie (choć
      nigdy wirtuozem nie był). Moim zdaniem zasługuje na szansę. A tak mamy w obronie
      wynalazki typu Kuś, Gancarczyk i Bosacki. I nie przekonają mnie argumenty, że za
      stary - ma 30 lat, a Bosacki (tzw. wieczny talent) - 31.
      Czemu nie ma Błaszczykowskiego? Świetny skrzydłowy i mało (lub może w ogóle, nie
      pamiętam) próbowany w kadrze. Przydałby się, bo na skrzydłach było dobrze, ale
      już chyba nie jest, bo Kosowskiemu brak ogrania, Krzynówek też nie błyszczy i
      jeden Ebi zostaje, co w klubie napastnikiem jest...
      Rozumiem, że trzeba próbować tych, co w lidze nie grają, ale chyba czas
      eksperymentów się skończył i należałoby zgrywać chłopaków.
      Osobną sprawą jest brak Burego i Surmy. Możnaby im też dać szansę, bo Legia nie
      gra może olśniewająco, ale skutecznie i będzie najprawdopodobnie mistrzem Polski
      i zwykła przyzwoitość nakazuje powołać kilku zawodników z naszej drużyny...
      Kolejny temat to brak Piechny, którego już wielu skreśliło, ale pokazał, że
      potrafi strzelić i ma instynkt.
      Dozo na Mistrzostwach!!!
      • artur74 Błaszczykowski?Ostatnio w gorszej formie... 27.04.06, 09:18
        Temat W.Szali pominę, traktując jego nazwisko w kontekście kadry jako żart!
        Natomiast Błaszczykowski był moim cichym faworytem na wyjazd do Niemiec,
        niestety jego forma ostatnio szwankuje, co niestety widać po wynikach Wisły...
        • Gość: LoRd QulaG same żarty w tej kadrze... IP: *.nat.student.pw.edu.pl 27.04.06, 12:29
          > Temat W.Szali pominę, traktując jego nazwisko w kontekście kadry jako żart!

no to nie wiem jak można potraktować powołania Bosackiego czy Kusia - jako
          megażart! Bosacki nie błyszczy nawet w przeciętnym Lechu, Kuś ledwo łapie się do
          składu angielskiego I-ligowca, a wcześniej mieliśmy powołania dla takich
          wspaniałych kopaczy jak Scherfchen czy Giza... skoro oni dostali szansę to nieh
          dostaną i lepsi (tzn. grający na wiosnę lepiej - patrz tabela ligowa) piłkarze!
          Czemu sznasy nie dostali Surma, Szala, Iwański, Garguła, ledwo raz zagrał
          Błaszczykowski...

ja rozumiem, że to w sumie nie ma znaczenia kto pojedzie jako rezerwowy, bo grać
          będą "pewniacy" Janasa (i słusznie, bo poziom naszych ligowców jest
          marniutki...) ale jak już ma ktoś jechać to niech pojedzie ktoś kto na to
          zasłużył, bo inaczej to będzie podejrzanie wyglądało... 4 lata temu Engel w ost.
          chwili zabrał do Korei Mistrzów Polski z Legii (Kucharskiego, Murawskiego i
          Zielińskiego) i oni akurat nie zawiedli (3:1 z USA) więc może gdy zajdzie taka
          potrzeba nie zawiodą również Szala czy Surma... nie jestem ich fanem, ale
          chciałbym, by na mundialu zagrali nasi najlepsi piłkarze...
    • Gość: Normalny Re: Kadra Janasa na Litwę: dwóch debiutantów IP: *.chello.pl 27.04.06, 01:04
      Powołaj Burinio!Na co czekasz człowieku?
    • Gość: Normalny Re: Powołaj Burinio! IP: *.chello.pl 27.04.06, 01:06
      j.w.t.
    • Gość: rito Gdzie Piechna?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 01:07
      Krol strzelcow musi jechac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Subyello Re: Gdzie Piechna?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.tenix.com / 61.88.61.* 27.04.06, 04:44
        A gdzie Jelen. Tak pozatym mysle ze juz czas na eksperymenty w druzynie
        dochodzi konca, jedni sie sprawili inni nie, to ze niektorzy teraz dobrze graja
        to nie mowi nam nic, dlaczego grali slobo wczesniej, i czy bede grali na
        wysokim poziomie w Niemczech. Mysle ze Janas robi dobra robote z kadra, takze
        dajmy chlopowi spokuj i miejmy jakas wiare ze wie co robi. Chociaz jestem fanem
        i znam sie troche na pilce nie wiem glebszych intryg kadry takze nie bede z
        siebie robil trenera.

TYLKO POLSKA!!!!
    • Gość: Poznaniak Re: Kadra Janasa na Litwę: dwóch debiutantów IP: 195.20.110.* 27.04.06, 08:18
      Jak to dobrze że nie powołał tego buraka Piechny z dziury kielce!!!!!
    • Gość: Kibuc;-) A gdzie Piechna??? IP: 212.160.172.* 27.04.06, 08:19
    • Gość: MK Żygać się chce... IP: 194.106.192.* 27.04.06, 08:26
      Po prostu mnie coś trafia jak po raz setny widzę ten sam spam!

• Gość: pab Re: Kadra Janasa na Litwę: dwóch debiutantów IP: *.cable.satra.pl 27.04.06, 09:11
      A gdzie Jeleń?
      • artur74 Zagra w finale PP! W środę 3 maja...cały PZPN! 27.04.06, 09:20
        No cóż, ranga PP jest tak wysoka, że przewyższa swoją wartością udane
        przygotowanie kadry na mundial...
    • artur74 Petrescu osłabia nam reprezentację!!! 27.04.06, 09:24
      Pewniacy na mundial Baszczyński i Sobolewski są delikatnie mówiąc w nie
      najwyższej formie...
      Błaszczykowski miał szansę zostać objawieniem w kadrze Janasa, niestety miał!
      Brożek rozpoczął świetnie sezon, wiosną gra przeciętnie i nie zasługuje na
      powołanie.
      Kłos? Za jego grę akurat nie obwiniam Petrescu, Kłos poprostu jest coraz słabszy.
    • Gość: Obserwator Re: Kadra Janasa na Litwę: dwóch debiutantów IP: *.atr.bydgoszcz.pl 27.04.06, 10:29
      Czy nie odnosi się wrażenia, że niezależnie od niezależnie od prezentowanej
      formy, trener Janas ma dwóch pewnych kandydatów na Mundial. Są to Sebastian
      Mila i Grzegorz Rasiak. Resztę piłkarzy dopiero dobiera w następnej kolejności.
      Tak jest od dawna. Mila może przewracać sie o własne nogi i niecelnymi
      podaniami posyłać piłki przeciwnikowi, ale zawsze będzie powołany do kadry i
      zawsze ma pewne w niej miejce. Podobnie Rasiak.
      • artur74 Rasiak strzela bramki! Mila? Masz rację! 27.04.06, 22:31
        Wyśmiewany Rasiak strzela regularnie bramki i gra w swoim zespole!
        Czego nie można powiedzieć o Mili! Ale każdy kto pamięta Milę z okresu gry w
        Polsce wie, że facet potrafi grać w piłkę!!!Tak jak Kosowski, Frankowski...
        Jest problem, brak zmienników...
    • Gość: Beret Mila... IP: *.3.pl 27.04.06, 11:16
      nie rozumiem tego, po prostu nie rozumiem, nie rozumiem, nie wiem, nie mam
      pojęcia o co im chodzi z nim.

PRzecież jest tak denny...
      • Gość: LoRd QulaG Re: Mila... IP: *.nat.student.pw.edu.pl 27.04.06, 12:52
        no ale ewentualni konkurenci na jego pozycję są jeszcze duużo bardziej
        beznadziejni... nawet w polskiej lidze nie błyszczą... dałbym szansę Buremu,
        Iwańskiemu i Gargule, ale jakoś nie widzę ich w kadrze... miałem nadzieję ale po
        ostatnich ich meczach ją straciłem...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka