Gość: kibiczchicago IP: *.hsd1.il.comcast.net 18.05.06, 05:08 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kibiczchicago Dariusz Wołowski: Geniusz szwedzki IP: *.hsd1.il.comcast.net 18.05.06, 05:15 Dobrze ze nie znam sie na futbolu.. wiec moge pisac glupoty.... Barca jest wielka ,bo Barcelona mi sie podoba..... Wiec mam nadzieje ze zamieszkam w Barcelonie.. I zaczne sie fascynowac pilka nozna, A wtedy bede pisal o kazdym meczu ogladanym w Gazecie Wyborczej... wladek niejadek z Chicago dozobaczenia na stadionie Barcy..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Svennis Re: Dariusz Wołowski: Geniusz szwedzki IP: *.chello.pl 18.05.06, 07:23 Kom igen Henke!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tekameka Rozterka trenerka *****w i e r s z y k**** 18.05.06, 07:59 Dość późno wróciłem po ciężkiej naradzie, kopłem psa z woleja - co się będzie sadził Łyknąłem Metaxy jak mnie uczył Listek, a potem wychlałem wódki zapas wszystek Usiadłem przy stole wyciągłem karteczki co tu z kadrą zrobić? - znów łyka z flaszeczki Wpisałem nazwiska przy nich też numery Lecz tabelka krzywo wyszła do cholery! Ujdzie jakoś w tłoku skład z ostatniej chwili jest Franek i Dudek, brak Rasiaka, Mili Kibic się ucieszy: "Kadra ukochana, naszych wszystkich wrogów rzuci na kolana". Wszyscy będą śpiewać pieśni o mej chwale A i sam Kaczyński przypnie mi medale Tak sie rozmarzyłem, a późna godzina, czas w Polsat wyruszać gdzie ta limuzyna? Wyszłem na podwórek psa kopłem po nerach co się głupi patrzysz- Nie poznał trenera! Do studia ja wchodzę wyciągam karteczkę - co jest do cholery! - pomyślę troszeczkę Co za baran zrobił głupie zestawienie jak go tylko dorwę kopne go w siedzenie. Nic mi nie pasuje a czas dać nazwiska Listek, co tu robić ?! chwila klęski bliska Nazwiska nie weszły w odpowiednie kratki, oj przyjdzie mi chyba pakować manatki. Ale już za późno - skład w eter podany, cała Polska w szoku, ja - rozdygotany. Wszyscy patrzą na mnie co tu im powiedzieć dobrze na tym stołku i z miesiąc posiedziać Idę ja w zaparte: - "Tak postanowiłem - swą myslą genialną ten skład ustawiłem". Wróciłem do domu pies dostał z woleja co będzie, to będzie - chyba się nachleję Przepraszam Was za nachalność, ale na innych portalach kasują mi ten wierszyk, a w zasadzie próbę protestu przeciwko chamskiej decyzji Janasa. Po tym jego "wyczynie" powinny wejść do obiegu powiedzenia takie, jak : "podziękował, jak Janas Frankowskiemu" lub " wdzięczny jak Janas". Myślę też, że minister Ziobro dobierze się do pogmatwanej sprawy zakupu działek przez trenerka, a nowy minister sportu zrobi porządek z sitwą w PZPN . ad1. odnośnie psa Janas i jego biedny pies "Jak Janas poradził sobie z psem - źródło GW not. rl 2004-12-02 , ostatnia aktualizacja 2004-12-02 22:09 Pieskie życie Janasa "Przed wylotem z Polski do Francji mieliśmy kłopot z naszym psiakiem terierem - opowiada o wyjeździe sprzed lat do Auxerre trener selekcjoner piłkarskiej reprezentacji Paweł Janas dziennikowi "Fakt" w artykule "Lubię takie klimaty". - Nie chciał za nic wejść do klatki, którą zbił z desek znajomy stolarz. Próbowano różnych sposobów, ale drań się zapierał. Żona podała mu tabletki na sen i nic. W końcu wziąłem sprawę w swoje ręce, a raczej nogi. Strzał z woleja i pies już siedział cicho w klatce". Dla "Gazety" - Anna Rudnik prezes Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami okręgu warszawskiego : Cham zbuntowany! I to jest trener selekcjoner reprezentacji Polski!? Według ustawy z 1997 roku za zadawanie zwierzęciu bólu i cierpień grozi kara nawet pozbawienia wolności i grzywna do 5 tys. zł. Człowiek winien zwierzętom szacunek - tak napisano w ustawie o ochronie zwierząt. Frustracje powinien odreagowywać na kimś, kto potrafi się obronić!" ad2. odnośnie działek "Gazeta Wyborcza"- Jak trener Janas tanio kupił ziemię 28.07.2004 03:07 Paweł Janas, trener reprezentacji Polski w piłce nożnej, za 10 procent wartości kupił działki od Agencji Nieruchomości Rolnych w Pile. Pisze o tym "Gazeta Wyborcza" dodając, że w sprawę zamieszani są sędziowie, prokurator i byli pracownicy Agencji. Dziennik przypomina, że pisał już o tym, gdy na jaw wyszło, że posłanka Renata Beger nie płaci za tereny kupione od tej Agencji. Informator "Gazety Wyborczej" ujawnił teraz, że biegli na zlecenie ABW sporządzili listę 14 transakcji, przy których można mówić o radykalnym zaniżeniu wartości sprzedanych nieruchomości. Na tej liście znalazły się trzy transakcje Janasa. Według dziennika chodzi o kilka hektarów w tym grunty leśne w Popowie koło Wronek. Janas jest członkiem zarządu klubu Amica Wronki i już wczesniej kupił w tym miejscu działkę z budynkami. Z informacji ABW wynika, że kupił je od Agencji Nieruchomości Rolnych na przełomie 2000 i 2001 roku za blisko 10 procent wartości. Ówczesny szef Agencji w Pile, Jerzy G. został oskarżony o sfałszowanie pełnomocnictwa centrali Agencji, aby sprzedać jedną z działek pewnej prywatnej osobie. "Gazeta Wyborcza" pisze, że sprawa wyszła na jaw, dzięki nowej dyrektor pilskiej Agencji Nieruchomości Rolnych, która obowiązki przejęła jesienią ubiegłego roku. GW/iar/trela/Pio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł [...] IP: *.kompania.net 18.05.06, 08:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic To przeczy tezie, że po trzydziestce nie można... IP: 195.136.151.* 18.05.06, 08:36 ...grać na najwyższym poziomie. niewolnica.bloog.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaijuż Uwaga! Gramy z Portugalią! Do boju! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.06, 09:00 www.eurosport.com/quickpollresult_qst4038.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgrzyt janas przez ciebie nic nie osiągniemy na MS IP: *.acn.waw.pl 18.05.06, 11:42 janas, gdzie jest Franek, przez ciebie nic nie osiągniemy na MS, tylko wyjdziemy z grupy na 2 miejscu, i bedą krzyczeć jaki to wielki sukces od 20 lat, a tak naprawdę Franek pełnił rolę Larssona w kadrze, zabrałeś nadzieję na coś więcej niż wyjście z grupy, ty sam w nic nie wierzysz mówisz już o elimnacjach do ME, zrezygnuj jak najszybciej, kogo wyselekcjonował janas, tylko jopa, tylko jop z mało znanego piłkarza stał się graczem pierwszej jedenastki, reszta to albo piłkarze powszechnie znani, "polskie gwiazdy", janas umiał tylko tworzył zbieraninę i kazał im grać, a jak taka zbieranina miała to robić i przegrali z Litwą 0:1, janas to kiepski trener, tylko Jop to jego wynzlazek, oraz stawianie na Rasiaka, reszta zero, prztestował 100 piłkarzy i nikogo nowego dobrego nie ma, nie ma nawert świetnego rezerwowego, czy ktoś wie kogo janas wpuści z rezerwy w pierwszej kolejności, jak kadra będzie przegrywać ? janas będziesz krzywił się bólu stojąc przy linii patrząc jak przewraca sie mila, możecie tam nie jechać !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janas precz!!!!!!! janas i tak by go nie powołał larssona jakby mógł IP: *.chello.pl 18.05.06, 18:26 on kocha takie drewniane czempiony jak rasiak i mila - piłkarskie sieroty wszechczasów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin co za bzdury... IP: 87.228.166.* 18.05.06, 22:23 b.lubie Larsona, ale to stek bzdur. Larson dwa razy odegra pilke, ale czy fenomenalnie? cyz okiwal kogos, wylozyl pilke na czysta pozycje? Strzelcy bramek strzelali z trudnych pozycji, obok bramkarza w krotkie rogi. To raczej ich zasluga ni zLarsona. Ronaldinho mial wczoraj lepsze podania, tyle ze strzelcy nie zdobywali bramek. Dziennikarz wymyslil sobie teze i napisal pod to artykul. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danilo Pajac! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 23:11 Ty ale facet jesteś pajac! Ile meczów z udziaem Larssona widziales, ze smiesz tak go atakowac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldilo naucz się czytać IP: *.os1.kn.pl 19.05.06, 08:02 on nie atakuje Henki tylko autora tekstu ! Zgadzam się zresztą z nim całkowicie. To były dobre podania, ale nic wielkiego - piłkarz tej klasy tak gra. Wielkie pianie o "szwedzkim geniuszu" jest MOCNO przesadzone. Gdyby po strzale Eto piłka nie trafiła w słupek tylko w siatkę to pewnie było by o innym "geniuszu". Trochę umiaru z tymi genialnymi, fantastycznymi itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kempes Re: Pajac ??? IP: *.pkp.wroc.pl / 212.127.68.* 19.05.06, 10:09 Danilo, czytaj ze zrozumieniem: a) tekst autora b) posty na forum ------------------- Nikt nie atakuje Larssona, tylko autora tej pseudoanalizy. Szwed nie zrobił niczego wyjątkowego, po prostu podał (wg. mnie tylko raz) piłkę i to na niedużą odległość. Jego rolą jest strzelanie goli lub doprowadzanie do sytuacji strzeleckich. Pika nożna polega na zdobywaniu bramek. ------------------- A kto strzelił gole? Nie Szwed!!! Gdyby z tych podań nie padły gole, to żadnego hurra dla Larssona by nie było. A przecież jego podania niczym nie różniły by się (czy by padła bramka czy nie). Przecież tak samo niczym nie różniły by się podania Ronaldinho czy Fabregasa niezaleznie od tego czy ktoś strzeli czy nie. Gdyby Eto trafił w bramkę a nie w słupek, to asysta byłaby ŚWIETNA, a tak to była jedynie DOBRA. -------------------- Ot, jak łatwo można zrobić z kogoś gwiazdę meczu (i to nie mając do tego żadnych podstaw). Ale cóż, ważne, żeby artykuł się sprzedał, a logiczne argumenty to "diabli wzięli" :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ostry_Pazur Dariusz Wołowski - Geniusz lania wody IP: *.crowley.pl 19.05.06, 06:50 n/t Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el bujo typowe dla Polaków pier...nie.Jak nie wiecie co to IP: *.zbymar.tarnow.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.06, 12:02 kluczowe podanie to po co odzywając się tracicie szanse na nie zdemaskowanie jako idioci??? Z powodu takich braków w edukacji i inteligencji jesteśmy tym czym jesteśmy i kawały o głupich polakach nie są przejawem nacjonalizmów czy ksenofobii tylko obserwacji rzeczywistości!!! Mam nadzieje że Lechici nie wygineęli i kiedyś wrócą do Polski założą chomonta takim chamom jak wy i odbudują potęge "najjaśniejszej" republice Europy. do marcina i reszty chamów Odpowiedz Link Zgłoś