Dodaj do ulubionych

Polska - Kolumbia. Smolarek z Żurawskim w ataku

• Gość: :):):) Jaka Polska.... IP: *.cersanit.pl 30.05.06, 20:31
      ...taka reprezentacja, nie ma co zalamywac rąk
      Wezmy sie wszyscy dopracy, dobrobyt narodowy budaowac....
      • Gość: old bastard hanysy won,tomek k.trzymaj się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 20:34
        pajace hanysowa na śląskim(mix polskoniemiecki,frajerzy i piknikowcy takich
        legia powinna zamiesc zamiast starówki
        • Gość: Adek Re: hanysy won,tomek k.trzymaj się IP: *.chello.pl 30.05.06, 20:48
          sam się zmieć. A Ślązacy to nie jest żaden polsko-niemiecki miks tylko naród
          istniejący od kilkuset lat, który w najnowszej historii był gnębiony bądź to
          przez Niemców bądź przez Polaków. Wspomnisz na me słowa - Ślązacy doczekają się
          odzyskania autonomii
          • Gość: x Re: hanysy won,tomek k.trzymaj się IP: *.crowley.pl 30.05.06, 20:57
            Gdyby cos takiego jak narod slaski istnialo to chcialbys panstwa a nie
            autonomii!
            • Gość: Adek Re: hanysy won,tomek k.trzymaj się IP: *.chello.pl 30.05.06, 21:04
              jestem realistą, powstanie państwa jest na dzień dzisiejszy mało realne, bo
              nikomu oprócz Ślązaków na tym nie zależy(Polacy sami powinni dobrze wiedzieć ze
              nie wystarczy chcieć - 123 lata bez państwa choc bardzo chcieli). Realna jest
              perspektywa europy regionów i odzyskania(nielegalnie zniesionej) autonomii
              Śląska. Pozdrawiam
              • Gość: polish power Re: hanysy won,tomek k.trzymaj się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 21:23
                Gość portalu: Adek napisał(a):

> jestem realistą, powstanie państwa jest na dzień dzisiejszy mało realne, bo
                > nikomu oprócz Ślązaków na tym nie zależy(Polacy sami powinni dobrze wiedzieć ze
                > nie wystarczy chcieć - 123 lata bez państwa choc bardzo chcieli). Realna jest
                > perspektywa europy regionów i odzyskania(nielegalnie zniesionej) autonomii
                > Śląska. Pozdrawiam

100 tysiecy niemieckich pachołków tzw. slazaków chciałoby odłączyc kilkumilionowy region od Plski? Takie wała jak Rzeczpospolita cała. Spróbujcie tylko, a zrobimy wam Srebrenice i Kosowo w jednym.
                • Gość: abadoon Re: hanysy won,tomek k.trzymaj się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 21:27
                  Za tego skina który podpisał sie nickiem ''polsh power'' jest mi jeszcze
                  bardziej wstyd niż za kibiców ze Śląskiego...
                  • Gość: TOMO Z KATOWIC Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 21:40
                    Z takimi "mądrymi Polakami" nie warto pisać, a Kosowo to niech on sobie zrobi na
                    wsi gdzie mieszka między krowami - szkoda słów na takich Polaków!!!!Pozdrowienia.
                    • Gość: drzojty Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.06, 21:54
                      a co krowy winne
                      • Gość: TOMO Z KATOWIC Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 22:12
                        To taka przenośnia dla tego "łysego POLAKA"
                    • Gość: Adek Re: IP: *.chello.pl 30.05.06, 21:57
                      no dokładnie:) dyskutj z takim, który jedyną więdzę o Śląsku posaiadł oglądająć
                      telewizor:)
                      • Gość: abadoon Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 22:14
                        Telewizji dużo nie oglądam, a wyobraż sobie, że na Śląsku(dolnym) mieszkam...:)
                        Autonomiczne księstwa Śląskie, które istniały do czasu, gdy Śląskiem nie
                        zaczeli rządzić Habsburdzy leżały bardziej w granicach mojego śląska, a nie
                        twojego. Górny Śląsk był prawie zawsze rozdarty między polske, a niemcy i stąd
                        wynika jego odrębność językowa i kulturowa, która narodziła sie z mieszanki
                        polsko-niemieckiej.
                        Dla mnie najpiękniejszy moment naszej wspólnej historii to powstania Śląskie, w
                        których polacy mieszkający na Śląsku walczyli o to by znaleźć się w granicach
                        Polski. Na tych wydarzeniach powinniśmy budować wspólną świadomość narodową i o
                        nich pamiętać...
                        • Gość: abadoon Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 22:22
                          Ja, moji rodzice, moje rodzeństwo urodziliśmy sie i wychowaliśmy na Dolnym
                          Śląsku, więc nie rozumiem dlaczego nie mam sie uważać za dolnoślązaka... Czy
                          dla ciebie wnuk imigrantów nie może czuć sie obywatelem kraju w którym sie
                          urodził dla tego że jego dziadkowie z niego nie pochodzili? Jestem świadomy
                          historii mojego regionu, nie idealizuje jej, ale czuje się dolnoślązakiem bo
                          mieszkam tu od urodzenia.
                        • Gość: Adek Re: IP: *.chello.pl 30.05.06, 22:50
                          może się myle, ale chyba nie przeczytałes nic o Śląsku, a Twoja wiedza ogranicza
                          się do tego co Ci powiedzieli w szkole. Księstwa autonomiczne były długo zanim
                          Śląskiem rządzili Habsburgowie(nie Habsburdzy:)), przed Habsburgami był jeszcze
                          okres Czeski. Górny Śląsk nie był rozdarty między Polską a Niemcy bo od 1339
                          roku do 1922 przez ani jeden dzień nie należał do Polski, a wpływy polskie
                          ograniczały się do tego, że przyjeżdzali tam Polacy do pracy której w Polsce nie
                          było.
                          Ten wg Ciebie "najpiekniejszy moment" czyli powstania "śląskie" to okres, kiedy
                          naprzeciw siebie musieli stanąć niedawni sąsiedzi, bywało nawet tak że brat
                          strzelał do brata - gratuluję więc poczucia piękna. Patrząc okiem Górnoślązaka
                          to jest to najsmutniejszy epizod jego historii. Inna rzecz że spośród 40tyś
                          powstańców, 20 tyś stanowili autochtoniczni Ślązacy walczący dobrowolnie,czyli
                          0.9% ludności terenów objetych powstaniami. Reszta to ochotnicy z Polski, polscy
                          oficerowie, ludzie z regularnego naboru w kilku powiatach(takiego jak do
                          wojska). Była to więc bratobujcza walka, której gloryfikacja jest niemoralna.
                          • Gość: abadoon Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 01:00
                            Musze przyznać że pomyliłem sie co do ciebie. Jesteś głupi i ograniczony. Mam
                            nadzieje że nie wszyscy na śląsku są tacy jak ty...

Z grzeczności tylko napomkne o ślązakach, którzy wstąpili to wermahtu w czasie
                            wojny i pomagali nazistom mordować ludzi. Nie musisz mnie za to przepraszać, bo
                            nie sądze byś był temu winien. Powstania Śląskie jakolwiek na nie patrzysz ty,
                            dla mnie pozostaną wspaniałym przykładem polskiego zrywu narodowościowego,
                            zakończonego sukcesem. Przykro mi że dla ciebie były one ''wojną domową''. Mam
                            nadzieje, że dostrzegasz jednak subtelną różnice w położeniu ślązaków w
                            niemczech i w polsce. Napewno w niemczech byli oni uważani za ''swojich'' i
                            cieszyli sie dużym szacunkiem pozostałęj reszty społeczeństwa.
                            Myśle że twoja idea niepodległego śląska napotakała by opór wśród samych
                            ślązakach. Wiem że 100 tysięcy osób poczuwa sie do narodowości śląskiej, ale
                            żyje kilka razy więcej osób, które uważają sie równocześnie za ślązaków i
                            polaków. Mam nadzieje że kiedyś wybaczysz narodowi polskiemu krzywdy jakie
                            przez wieki dopuszczałsie wobec ślązaków.

p.s. Napisałem że niezaleźne księstw istniał zanim Habsburgowie (tu ci
                            przyznaje racje;) przejeli śląsk.
                            • Gość: Adek Re: IP: *.chello.pl 31.05.06, 16:37
                              no to znowu postaram się odpowiedzieć po kolei.
                              Owszem byli ślązacy w wermechcie. Jednym z nich był mój dziadek, ale nie
                              "wstąpił" tylko został wciągnięty. Mogł oczywiście uciec, ale smutno by mu było
                              pewnie żyć bez rodziny(którą Niemcy zabijali w takich przypadkach). Oczywiście
                              nie będę Cię za to przepraszał, ale mam na tyle odwagi by się do takich rzeczy
                              przyznać. Od Polaków nie wymagam by przepraszali Ślązaków, ale niech chociaż
                              uznają historię taką jaka ona była, a nie taką jaka im by sie podobała. Prosty
                              fakt - Ślązaków, ochotników w powstaniach Śląskich - 20tyś., Ślązaków zapisanych
                              w partiach które chciały niepodległości Śląska - ponad 100 tyś(okres
                              międzywojenny). Ale o grupie która była 5cio krotnie liczniejsza pewnie Cię w
                              szkole nie uczyli, mnie zresztą też nie. Tylko dlaczego?
                              Ani Niemcy ani Polacy nie traktowali Ślazaków jako swoich, dla pierwszych byli
                              olakami dla drugich Niemcami.
                              Jeśli chodzi o spis powszechny to narodowość śląską wpisało 170 a nie 100 tyś
                              osób. Mogę się tylko domyślać jaka była by ta liczba gdyby nie to że
                              rachmistrzowie zazwyczaj mówili że nie mogą takiej narodowości wpisać(tak bylo w
                              przypadlu mojej rodziny), czy tez wpisywali ołówkiem. Pewnie conajmniej 2 razy
                              więcej, ale tego nie da się policzyć. Ale nawet licząc te 170tyś., to Ślązacy i
                              tak stanowią największą mniejszość narodową w Polsce(drudzy są Niemcy - 150
                              tyś.). Jeszcze a propos narodowości, to w Czechach narodowość śląska jest
                              uznawana prawnie, i uwzględniania w spisach.
                              Polakom mogę wybaczyć wszystkie krzywdy, od razu po tym jak się do nich
                              przyznają. Bo w końcu trzeba żyć przyszłością a nie przeszłością.
                              I na końcu kwestia w której się z Tobą zgadzam; napisałeś " Powstania Śląskie
                              (...) dla mnie pozostaną wspaniałym przykładem polskiego zrywu narodowościowego,
                              zakończonego sukcesem" - sam pewnie nieświadomie ale słusznie napisałeś że był
                              to POLSKI zryw narodowościowy!! Dlaczego więc nie nazywają sie one "Powstaniami
                              polskimi na ziemiach śląskich"??

I jeszcze raz podkreślę że nie zauważam u Ciebie żadnej wiedzy w temacie. Wiesz
                              tyle ile tam gdzieś, jednym uchem, usłyszałeś w szkole, gdzie uczyli polskiej a
                              nie śląskiej historii. Siłą rzeczy zwraca się więc uwagę na te rzeczy, które
                              pasują do ideologii narodoej, a odrzuca się te kture są z nią niekompatybilne.

Polecam trochę chociaż poczytać, a jak już to zrobisz to możemy dalej
                              porozmawiać, bo póki co nie widzę w Tobie partnera do dyskusji.

PS. Napisałes ze jestem "głupi i ograniczony". Policz ile faktów z tego co
                              napisałes jeteś w stanie podważyć(gdyby Ci się nie chcialo liczyć , podpowiem -
                              zero) i porównaj z tym ile ja podważyłem u Ciebie. Kto jest więc "głupi"??

• Gość: TOMO Z KATOWIC Re: Odpowiedz na hanysy won IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 21:19
          Kibole Legii na moga zamieść syf na Dworcu Centralnym, a od Śląska to ty sie odp..
    • Gość: głasnost Jedyna niespodzianka, to przegralimy tak nisko IP: *.wdc-dc.xod.concentric.net 30.05.06, 20:32
      MŚ przegraliśmy jeszcze przed Janasowskimi błazeństwami z Rasiakiem, Milą,
      Kosowskim. Janas postawił nie na umiejętności, a na pasożytnictwie. Do akcji
      zaangażował swoich towarzyszy, dla których Polska jest geszeftem. Nawet ubogi
      męcina w osobie Engiela, który też był niezłym szubrawcem. lecz nie gorszym od
      obecnego kombinatora. Ich wybryki nie mają nic wspólnego ze sportem.
      • Gość: murphy Re: Jedyna niespodzianka, to przegralimy tak nisk IP: *.it-net.pl 30.05.06, 20:35
        Janas, spieprzaj dziadu, gdzie jest kur.... Jurek Dudek, gdzie jest Franek Łowca
        bramek?
      • Gość: robstone Re: Jedyna niespodzianka, to przegralimy tak nisk IP: *.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.06, 20:40
        a dla kogo mają grać dla takich kibiców z hanysowa !!! era śląska już mineła na
        szczęście,juz nie ma gieksy ,ruch ,górnika.ma nadzieje ze to był ostatni mecz na
        stadione śląskim (przepraszam za moją wypowiedz prawdziwych kibiców)zajebi---sty
        minus za doping:(
        • Gość: TOMO Z KATOWIC Re: Sląsk bedzie zawsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 21:50
          Gieksa, Ruch, Górnik Z. - może się nie lubią, ale będą ZAWSZE - Pajacu!!!
      • Gość: bodo Re: Jedyna niespodzianka, to przegralimy tak nisk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 20:43
        " Do akcji zaangażował swoich towarzyszy, dla których Polska jest geszeftem..."

dokładnie tak.
        i to właśnie zostało dziś wygwizdane na Śląskim.
        i TO powinno było być wygwizdane.

"całą odpowiedzialność biorę na siebie"
        a jaka to, k... odpowiedzialność?
    • Gość: olo Re: Polska - Kolumbia. Smolarek z Żurawskim w ata IP: *.chello.pl 30.05.06, 20:33
      ALe dno!!!
      Eskobary nam wkopali jak chcieli, no a bramka kuszczaka to bedzie pokazywana we
      wszystkich telewizjach świata. wprost rewelacja!
      jakmby mieli wiecej fuksy byłoby 5:1.
      czyli tak: z usa 0-1, z Litwą 0-1 z bezowymi 1:2
      no jak tak dalej pójdzie to ze szwabią bedzie ze piąteczka na koncie arturro
      który nie pokazał swojego pazurro.
      ecch franek i dudek gdzie jesteście?
      całe szczescie że gra Brazylia, bedzie na co popatrzeć....
    • Gość: Arcz www.kuriozalnegole.com IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 20:34
      oto tytuł najnowszego portalu internetowego w którym drużyna z Polski będzie na
      1 miejscu przez dekady
    • Gość: cyg@nek Chcę przypomnieć, że... IP: *.19.165.34.osk.enformatic.pl 30.05.06, 20:34
      ...przed mistrzostwami świata w 1974r. proponowano Górskiemu zeby zamienił
      kadrę na Polonię Bytom, bo w sparringu Polonia zlała kadrę niemiłosiernie.
    • Gość: GABRIEL Re: Polska - Kolumbia. Smolarek z Żurawskim w ata IP: *.chello.pl 30.05.06, 20:35
      NIE PRZESADZAJCIE 2 BRAMKA PO EWIDENTNYM SPALONYM....... szkoda gadać pojechali
      z nami jak chłop afgański ze swoją kozą czyli od tyłu i bez gumy
    • Gość: Artur To jest Polska piłka właśnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 20:35
      trzeba budować od podstaw, nowi ludzie powinni mieć możliwość zmiany bagna w
      PZPN i całego otoczenia twającego ciągle w minionej epoce.
    • kielbasakrakowska TOMEK - nie przejmuj sie - jestesmy z TOBA! 30.05.06, 20:35
      Prawda jest taka, ze ta bramka o niczym nie swiadczy. Gosc mial fuksa 1 na
      1000000. Jestes DOBRYM bramkarzem Tomek, trzymamy za CIEBIE!
    • niebieskikot żenada nawet jak bylby remis 30.05.06, 20:36
      zajechani? 1 tydz treningu...
      przeciz to nasi najlepsi
      PROFESJONALISCI
      cale zycie trenuja i kopia
      a niektórzy obmyślają taktykę!!!

żenada nawet jak bylby remis
    • Gość: głasnost Jedyna niespodzianka, to przegralimy tak nisko IP: *.wdc-dc.xod.concentric.net 30.05.06, 20:36
      MŚ przegraliśmy jeszcze przed Janasowskimi błazeństwami z Rasiakiem, Milą,
      Kosowskim. Janas postawił nie na umiejętności, a na pasożytnictwo. Do akcji
      zaangażował swoich towarzyszy, dla których Polska jest geszeftem. Nawet ubogi
      męcina w osobie Engiela, który też był niezłym szubrawcem. lecz nie gorszym od
      obecnego kombinatora. Ich wybryki nie mają nic wspólnego ze sportem.
    • balon84 Re: Polska - Kolumbia. Smolarek z Żurawskim w ata 30.05.06, 20:36
      "To nie Rasiak rządzi kadrą i wypada chyba dać mu święty spokój" - to prawda,
      ale spokoju mu dać nie można, ponieważ jego obecność w tej kadrze to największa
      pomyłka Janasa. Dziś nie pokazał kompletnie nic oprócz niecelnego "strzału"...
    • Gość: Antyrasista Rasiak - II liga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 20:37
      Rasiak znów potwierdził że stać go tylko na druga ligę.
    • Gość: johny salto Kibiców mamy III ligowych IP: *.sistbg.net 30.05.06, 20:37
      KIBICA POZNAJE SIE PO TYM ZE JEST ZE SWOJA DUZYNA ZAWSZE NA DOBRE I NA ZLE
      A nie tak jak te TUMANY na stadionie nie idzie to jedziemy po calosci.
      Nie zapominajmy ze oni zasluguja na szacunek mimo tego fatalnego meczu .
      Pozdro KIBICE
      • Gość: chefot Re: Kibiców mamy III ligowych IP: 213.17.168.* 30.05.06, 20:43
        Wreszcie jakiś rozsądny głos :)
        brawo za postawę, popieram z całych sił :)
    • Gość: molibden73 Re: Polska - Kolumbia. Smolarek z Żurawskim w ata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 20:38
      Żenujący poziom gry Polaków, bramkarze bez wyobraźni.
      Szkoda pieniędzy na wyjazd naszych do Niemiec. Wydamy pieniądze biednego PZPN i
      będziemy się wstydzić przed światem. Bramkarze powinni dobrowolnie zwolnić
      miejsca w kadrze.
      HAŃBA MOŚCI PANOWIE
    • Gość: chefot A ja ich będę bronił! IP: 213.17.168.* 30.05.06, 20:39
      A ja się z Wami nie zgadzam.

Obrona grała bardzo dobrze. Bramkarze nie mieli praktycznie żadnych okazji do
      interwencji. Pierwsza groźna akcja Kolumbijczyków miała miejsce w 55 minucie,
      kolejna w 75. Trochę nerwów i chaosu wkradło się pod koniec.
      Trochę nieporadnie radził sobie Żewłakow gdy włączał się do akcji ofensywnych,
      ale poza tym defensywie niewiele chyba można zarzucić.

Obie bramki były winą wyłącznie bramkarzy, przy czym Boruc dał ciała i w ogóle
      nie wystartował do piłki, zaś przypadek Kuszczaka był po prostu kuriozalny i
      myślę że nie jest wyznacznikiem jego umiejętności.

Martwi skuteczność - bo okazji do zdobycia bramki było kilkanaście, w tym kilka
      naprawdę dobrych. Martwi także brak rutyny, schematu i spokoju. Po stracie
      bramki, a tym bardziej kolejnej w wykończeniu akcji widoczne są nerwy, stres i
      efekt jest mizerny.

O postawie kibiców i niektórych komentatorów (zarówno telewizyjnych jak i
      radiowych) nie wspomnę, bo jestem tym zażenowany.

Cieszy świetna gra Jelenia (bramka, szybkość, gra na skrzydle), dobra forma
      Krzynówka - (celne strzały, utrzymanie się przy piłce). Wygląda na to że
      Szymkowiak też jest w dobrej formie (kilka niezłych strzałów i dobre podania).

Niezła była też celność podań: 65-70% (stastystyki z meczu, nie mam danych
      końcowych) i ilość strzałów (11?).

Podsumowując: uważam że wieszanie dziś psów na tej drużynie i trenerze jest
      odrobinę niesprawiedliwe. Po pierwsze dlatego, że oceniać będziemy ich po
      mistrzostwach. Po drugie dlatego, że po prostu na to nie zasłużyli.
      Howgh.
      • Gość: OooooooooooooooooO Jaki ty mecz ogladałes?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 20:47
    • Gość: Pajace Pajace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 20:39
      • Gość: ch. Re: Pajace IP: 213.17.168.* 30.05.06, 20:41
        głupiś
    • Gość: kondi1977 Zalosne pozegnanie IP: *.autocom.pl 30.05.06, 20:39
      Jezeli tak ma wygladac gra naszej druzyny to znow rozegramy trzy mecze i do
      domu!Skonczmy gadac o pieniadzach i premiach i zastanowmy sie czy kadrze nie
      jest potrzebny psycholog.Oni dzisiaj wygladali jakby pierwszy raz sie spotkali
      na boisku.BRAWO JANAS!!!!!!!!!
      • Gość: fan Re: Zalosne pozegnanie IP: *.magma-net.pl 30.05.06, 20:52
        chyba mnie pop...doliło, że oglądałem ten "mecz" :(((((((((((((
    • Gość: MAR brak słów IP: 82.160.203.* 30.05.06, 20:39
      mecz pokazał że jesteśmy bez formy (nie licząc kilku piłkarzy)
      no i muszę powiedzieć że szkoda mi Kuszczaka, chłopoak jest dobry ale takiej
      bramki to ja już długo długo nie widziałem i to nam strzelili, a mecz był
      puszczany w innych państwach
      o trenerze, kadrze trenerskiej nie będę się wypowiadać
      • Gość: =mimi= Re: brak słów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 21:00
        nikt nie zauważył ile siana dostaje zawodnik za gre na boisku.przeciez to nie
        sa chlopcy z lzs(a szkoda)tylko tzw gwiazdy zarabiajace krocie.mozeby tak w
        koncu wzieli sie do roboty zamiast przebywania na zgrupowaniach z ktorych i tak
        nic nie wynika.jak ktos kiedys slusznie zauwazyl,gdy jestes pod boiskiem gdzie
        trenuje polska kadra,to w niczym sie ona w zasadzie nie rozni od druzyny
        zachodniej,biarac pod uwage samochody tam parkujace,ale gdy na nie wejdziesz to
        na bank zobaczysz roznice.
        BTW szpakowskiego i partnera gulgoczacego rozszyfrowalam jak zwylkle.jak
        przegrywaja(to po pierwszej bramce)to musza być zmeczeni po zgrupowaniu:)czyli
        jak?beda dla nich na MS robili specjalne przerwy pomiedzy meczami?
        nasi jak chlopcy we mgle.odnosiłam wrazenie,ze to kolumbia trenuje na nas.wiem
        ze baby w futbolu glosu nie maja ale ja po paru minutach stwierdzilam ze jest
        cos takiego jak prognoza pogody i moze by tak zalozyc szpilki,a nie lacie do
        kapieli.wyszlo na moje:)
    • Gość: waldek Re: Polska - Kolumbia. Smolarek z Żurawskim w ata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 20:40
      Konieczna lustracja w PZPN. Listkiewicz do dyspozycji prokuratora. Franek
      zegnajac sie z Wisla powiedzial, Smuda i Kasperczak to profesjonalisci a reszta
      to hosztaplerzy.
      • anetka0124 Re: numer do janasa. 30.05.06, 21:09
        czy ktoś zna numer do janasa.może jakby kibice do niego dzwonili to może dałby
        sobie spokój z MŚ i oddał kasę którą dostał za awans.tak po prawdzie to mi
        szkoda kuszczaka. w anglii broni jak z nut a tu taka szmata którą będą mu
        wypominali bardziej niż dudkowi , czy bartezowi. w polskiej drużynie jedynym
        jasnym punktem byli rezerwowi brożek i jeleń. .... a także dudek i frankowski
        bo nie grali w meczu
    • Gość: x Zaorac Slaski!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.crowley.pl 30.05.06, 20:40
      Takiej braki jak puscil Kuszczak i takiego chamstwa kibicow swiat nie widzial!
      • Gość: TOMO Z KATOWIC Re: Zaorac Slaski!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 20:56
        Zaorać to możesz się SAM.
      • Gość: w Re: Zaorac Slaski!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.rutex.pl / *.devs.futuro.pl 30.05.06, 22:05
        matka sie ciebie wstydzi,.dobrze ci z tym dziwko?
    • Gość: IIIIIIIIIIIIIIIIII Boruc do zupy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 20:41
    • fozzi_27 WSTYD MI... ale za durnych kibicow, 30.05.06, 20:41
      a nie gre Polski!!! Nigdy wiecej na Slaskim!!!

Prawdziwy kibic kibicuje reprezentacji, nie poszczegolnym pilkarzom! Lubisz gre
      Franka czy Dudka, ok - powies sobie ich plakat na scianie i ogladaj do
      znudzenia kasety z ich wystepami gdy byli w "formie"!!!
      Wiedzieles jeden z drugim, ze nie ma ich w kadrze to po kiego szedles na mecz
      baranie jeden z drugim!!!

PAWEL JANAS - 100% POPARCIA!!!
      • Gość: tomo Re: WSTYD MI... ale za durnych kibicow, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 20:53
        Te mądralo - na Śląskim nie takie mecze wygrywano i przegrywano, a może na "
        UKOCHANEJ Łazienkowskiej" było by lepiej!!!!
        • Gość: sroda Re: WSTYD MI... ale za durnych kibicow, IP: 217.97.185.* 30.05.06, 21:03
          12 zawodnik niech nie wyjezdza na mundial do Niemiec. Wstyd i hańba! Tylko daltego nie moglem ogladac meczu bo wsydzilem sie za kibicow. To bylo zachowanie Polaczkow w kazdym calu. Wstyd wstyd wstyd. Ech czemu ja sie tu urodzilem wsrod tej choloty i tempoty. Zadna matka nie powie zlego slowa na swoje dziecko nawet jesli ono bardzo zle robi. Hańba Hańba Hańba Polaczki...
          • Gość: waldi Re: WSTYD MI... ale za durnych kibicow, IP: *.strong / *.strong-pc.com 30.05.06, 21:24
            To żałujaze nie urodziłeś sie we Francji. Tam wczoraj na meczu wygwizdywali
            wszystkich tylko nie Zidane'a..I co oni są Francuzikami??
      • starosta WSTYD MI za tych z Rado..., tfu Chorzowa ;-) 30.05.06, 20:58
        • Gość: re Re: WSTYD MI za tych z Rado..., tfu Chorzowa ;-) IP: *.rutex.pl / *.devs.futuro.pl 30.05.06, 22:02
          masz. ku.. cos do Rado..? byles tam kiedys? co wiesz o tym miescie dziwko?
    • asimek Liczą się umiejętności a nie tzw forma!!! 30.05.06, 20:41
      Janas nie powołał Frankowskiego, bo ten jest bez formy. To tak jak by Frankowski
      startował w sprincie, albo w podnoszeniu ciężarów. Piłka nożna - to
      umiejętności. Frankowski je ma - Rasiak nie. To wszystko. Nie ma co pieprzyć o
      jakichś formach. Nad tym ewentualnie można popracować, braku umiejętności
      nadrobić się nie da. Duńczycy na ME 1992 pojechali z wakacji, Roger Milla w
      wieku 42 lat pojecjał na MŚ 98 z wyspy Reunion, gdzie prowadził mały biznes i
      spijał koktajle z turystami. Dzisiaj w oczach Janasa nie mieliby szans a wtedy
      zostali gwiazdami.
      Kopać piłkę albo się umie albo nie. I tyle. Naszej piłki nie stać na zostawianie
      w domu takich graczy Dudek, Frankowski czy Kłos (tak nawet on, chociaż umie
      strzelić i dobrze gra głową, jak dziś patrzałem na grę Jopa to zatęskniłem za
      Kłosikiem)
      • przyladek.dobrej.nadziei Re: Liczą się umiejętności a nie tzw forma!!! 30.05.06, 20:52
        asimek napisał:

> Janas nie powołał Frankowskiego, bo ten jest bez formy. To tak jak by
        Frankowsk
        > i
        > startował w sprincie, albo w podnoszeniu ciężarów. Piłka nożna - to
        > umiejętności. Frankowski je ma - Rasiak nie. To wszystko.

Dla Janasa wazny jest jeszcze wzrost i uroda :)
      • przyladek.dobrej.nadziei Re: Liczą się umiejętności a nie tzw forma!!! 30.05.06, 20:53
        asimek napisał:

> Janas nie powołał Frankowskiego, bo ten jest bez formy. To tak jak by
        Frankowsk
        > i
        > startował w sprincie, albo w podnoszeniu ciężarów. Piłka nożna - to
        > umiejętności. Frankowski je ma - Rasiak nie. To wszystko.

Nie wszystko. Dla Janasa liczy sie jeszcze wzrost i uroda :)
    • Gość: MUCHA Re: Polska - Kolumbia. Smolarek z Żurawskim w ata IP: 62.141.226.* 30.05.06, 20:41
      P R A W I E J A K R E P R E Z E N T A C J A !!!!!!!
    • Gość: Adam Takie bramki padały już nie raz IP: *.chello.pl 30.05.06, 20:41
      Autor podnieca sie, ze to najbardziej kuriozalny gol w historii. Pała z histori
      panie Wołowski!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka