Dodaj do ulubionych

oszukano mnie

11.06.06, 08:22
w drugim dniu typowania wyników wytypowałem 3 wyniki meczów anglia-paragwaj
1:0 tobago-szwecja 1:1 oraz argentyna-wks 2:1 kazdy z wyników zapisywałem.
po rozegraniu 1 meczu zaczołem typować wyniki meczy na dzień 11 06 2006 czyli
3 dzień mistrzostw.wszystkie również zapisałem.
dzisiaj wstałem i sam nie wierze swoim oczom,a dlaczego? poniewaz okazało sie
ze te wyniki z wczorajszych meczy nie zostały zapisane przez serwis tylko te
na dzisiaj sa no i tak spadłem z 1014 miejsca na 6016 a powinienem byc gdzies
w okolicach 6 miejsca.dlaczego tak sie stało i czy administratorzy tego
serwisu maga to jakos naprawic
Obserwuj wątek
    • mpieck Re: oszukano mnie 11.06.06, 15:38
      W bazie danych nie ma typowań, o których wspomiałeś. Nie jesteśmy w stanie
      stwierdzić w inny sposób niż na podstawie danych zapisanych w bazie, czy dany
      użytkownik wytypował wynik danego meczu. Z naszego punktu widzenia system nie
      otrzymał zgłoszenia typów i niestety nie możemy z tym nic zrobić.
      • bokser2005 Re: oszukano mnie 11.06.06, 17:42
        dzisiaj zauwazyłem przy typowaniu wyników ze jak zapisywałem to pojawia sie
        napis zapisano zmiany a w wczorajszym dniu tego napisu nie było tylko pojawiała
        sie u mnie jakas reklama. poprostu cos jak by nie łaczył sie z serwerem.
        pomyslałem ze jak stronka sie juz załadowała to typy sa przyjete.a tu nic .nie
        wiem dlaczego tak to wczoraj wygladało no ale szkoda bo straciłem 15 punktów a
        teraz musze je odrabiac .gram i sie nie poddaje bo jak nie telewizor to laptop
        też sie przyda
        prosze was tylko o jedno abyscie dbali bardziej o strone techniczna waszych
        zakładów.
        • maciejsocha Re: oszukano mnie 11.06.06, 19:52
          bokser2005 ma rację, ja równiez miałem podobna sytuację, tyle że nie straciłem
          na tym nic, bo i tak niezbyt precyzyjnie obstawiłem. przy typowaniu pierwszych
          meczy z 9.06. dokonywałem zapisu i wszystko było ok, tak zapisanego wyniku nie
          mogłem juz zmienić. Natomiast gdy obstawiałem na dzien 10.09 to pomimo tego, że
          naciśnąłem "zapisz" to gdy po kilku godzinach wszedłem jeszcze raz na
          mundialmanie(a naszczęście było to jeszcze przed meczami)to okazało się, że
          moje wyniki owszem były, ale po raz kolejny musiałem je zapisać.
          • spidi991 Re: oszukano mnie 11.06.06, 20:05
            Hmmm szkoda mi Ciebie bo wierze że takie rzeczy sie dzieją i nie raz mi sie tak
            zdarzało byłem wściekły jak cholera bo wtedy warzyły sie losy który dojdzie do
            finału a tu lipa odpadłem bo nie wykonałem ruchu w określonym czasie.Trzymam
            kciuki za Ciebie bo widze że naprawde znasz sie na tych typach ja to tam
            narazie mam zaledwie 5pkt. rywalizuje jedynie ze swoimi znajomymi którzy mało
            znają sie na piłce i każdy typ strzelają :P:P Także walcz dalej i wygraj ten
            telewizor :P:P
            • bokser2005 Re: oszukano mnie 11.06.06, 21:01
              dzieki za miłe słowa spidi9991 ale przez to co mi zabrali to ja mam dopiero 3
              pkt. bo polska mi zawaliła ale ze mnie patriota i tak ci powiem ze sie wacham
              czy nie obstawic ktoregos z tych wyników polska-niemcy 2:1 albo 1:1
        • Gość: taki jeden Re: oszukano mnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 20:20
          moim zdaniem to sami coś skopaliście.... ja jakoś typowałem 8.08 i 9.06 i to na
          kilku kontach i nie miałem większych problemów.
          • bokser2005 Re: do goscia 11.06.06, 21:03
            ja nie mam 5 latek aby cos krzanic albo robic z kogos wała zeby wyłudzac jakies
            punkty
            w sieci siedze juz 3 lata i troszkie sie znam
            • Gość: taki jeden Re: do goscia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 22:01
              3 lata to nie jest dużo;). Może i bym miał podobne problemy ale w tej chwili
              siedzę na łączu pół megabita i jeśli strona nie otwiera mi sie w 5 s to już
              wiem że jest coś nie tak. Jeśli ktoś zawiódł to najprawdopodobniej Twój
              dostawca internetu, ewentualnie było u nich chwilowe przeciążenie systemu(może
              akurat ktoś przy nim grzebał), a jeśli nie byłeś pewien że wszystko jest ok to
              mogłeś sobie odświeżyć stronę i wszystko byłoby jasne. Jeśli byłeś pewien- to
              też mogłeś odświeżyć;).
              Z technicznego punktu widzenia - jeśli system nie zarejestrował tego co
              wpisałeś to nie ma podstaw żeby to uznać.
      • bokser2005 Re: oszukano mnie 11.06.06, 20:58
        własnie przed chwila przeczytałem ze taki sam problem jak ja miał kolega
        maciejsocha.Tez obstawiał wyniki i nie zapisywało ich.jak na to odpowiecie czy
        to był mój bład czy wasz.po zastanowieniu sie doszedłem do wniosku ze
        powinniscie anulować wczorajsze wyniki.od razu prosze abyscie podali swój numer
        gg lub jakis email aby od razu można było zgłaszac podobne problemy.jezeli by
        sie tak samo to komus przytrafiło to bez powiadomienia was nie mozna by było
        juz nic odzyskiwac.bo tak naprawde to ja nie miałem jak wam tej usterki zgłośic
        • mpieck Re: oszukano mnie 11.06.06, 22:08
          Jeżeli masz problemy z siecią, połączeniem do gazeta.pl, itp., jedyną rzeczą
          jaką mogę w tej chwili poradzić jest dodatkowe sprawdzanie po zapisaniu typów
          (zakładam, że pojawi się odpowiedni komunikat po zapisaniu), czy rzeczywiście
          się zapisały. Można to zrobić np. przez wybranie innego dnia rozgrywek, a
          następnie powrót do dnia, który się przed chwilą wytypowało. Ewentulanie reload
          strony z wymuszeniem pobrania świeżej wersji, jeśli przeglądarka miewa problemy
          z cache'em. Po przeładowaniu strony, w polach formularza powinny znajdować się
          wytypowane wyniki. O anulowaniu wyników nie ma mowy, gdybyśmy to zrobili,
          następnego dnia na forum zgłosiłoby się stu użytkowników z podobnym problemem i
          żądaniem anulowania kolejki, z czego 99% chciałoby anulować punkty, bo źle
          wytypowało. Grę można by było zamknąć...
    • cygan581 Re: oszukano mnie 11.06.06, 23:20
      ja typowalem anglie i brakuje mi punktu co jest grane?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka