Dodaj do ulubionych

Ja jako kibic i obywatel Polski żądam!!!

• Gość: ya Re: Ja jako kibic i obywatel Polski żądam!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 20:22
      to nie jest rozwiązanie. Zagranicznych trenerów trzeba zatrudniać w klubach - i
      wychowywali polskich piłkarzy - bo nasi trenerzy tego nie potrafią.
      • Gość: dante Re: Ja jako kibic i obywatel Polski żądam!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 20:30
        A kluby muszą mieć lepsze zaplecze, młodzież musi mieć gdzie grać i na tysiące
        chętnych może się trafi jakiś jeden talent. My w każdej dziedzinie rozwoju
        futbolu jesteśmy niestety w tyle. Ale takie USA, któremu kasy nie brakuje też
        nie błyszczą. To bardzo skomplikowana historia, i na tym polega piękno futbolu.
    • Gość: Ryszard Ochucki Tylko Van Gaal !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 20:58
      jest de facto wolny, trenuje AZ 67 Alkmaar, to chyba nie jest dla niego szczyt
      marzeń....
    • Gość: sweet.plum Re: Ja jako kibic i obywatel Polski żądam!!! IP: *.petrus.com.pl 12.06.06, 21:30
      popieram w całej rozciągłości.
    • Gość: fan repry Benhakker lub Van Gaal, w każdym razie Holender !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 21:34
      .
    • Gość: gość Re: Ja jako kibic i obywatel Polski żądam!!! IP: *.renicom.pl 12.06.06, 21:35
      żadam romana na trenera
      • Gość: pedrylek z parady Re: Ja jako kibic i obywatel Polski żądam!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 21:38
        a ja żadam jana marię, bo jest taki cudownie gadatliwy i się ślini....
    • Gość: kibic Re: Ja jako kibic i obywatel Polski żądam!!! IP: *.renicom.pl 12.06.06, 21:37
      ROMAN TRENEREM
      • Gość: tęczowy misio Re: Ja jako kibic i obywatel Polski żądam!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 21:41
        jaś maryś R. jest taki milusi......:)
    • Gość: kibic Re: Ja jako kibic i obywatel Polski żądam!!! IP: *.renicom.pl 12.06.06, 21:44
      Roman Giertych na trenera, na prezesa PZPN.WSZYSTKIE FUNKCJE W POLSCE DLA
      ROMANA!!!!!!!!!!!
      • Gość: tęczowy misio Re: Ja jako kibic i obywatel Polski żądam!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 21:47
        miły chłopczyku, ale chyba funkcję masażysty zarezerwujemy dla jasia marysia
        rokity ? On ma takie pulchne, czułe dłonieeee.....
    • Gość: bakarat Re: Ja jako kibic i obywatel Polski żądam!!! IP: *.std.tsi.tychy.pl 12.06.06, 21:55
      Ja propunuję wysłać chłopaków na balet a jak się dwa lata wprawią to będą tak
      zwinni że będzie wicemistrzostwo Europy.
      • Gość: pedrylek z parady Re: Ja jako kibic i obywatel Polski żądam!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 21:57
        no, ale balet taki w rajtuzkach ?:) uś, to by było piękne i takie sexy..:)
    • Gość: matoza Re: Ja jako kibic i obywatel Polski żądam!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 22:51
      Dobrze, ale to nie wszystko. Trzeba jeszcze rozwiązać PZPN i stworzyć od nowa
      struktury piłkarskie w kraju. Podstawowym założeniem musi być piłka dla ludzi,
      a nie piłka dla działaczy. Nie mogą szkolić piłkarzy ludziki, dla których
      matura jest nieosiągalnym marzeniem, a sklecenie paru zgrabnych zdań jest
      nadludzkim wysiłkiem. Tacy Janasowie niech sobie lepiej chodza za strzelba po
      puszczy niż udają, że mają pojęcie o taktyce, strategii czy choćby motywowaniu.
      Na dzień dzisiejszy PZPN jest jeszcze bardziej skompromitowany niż PIS, ale
      jeśli można robić tam dobrą kasę, to dlaczego nie. To są ludzie bez odrobiny
      honoru, bedą się bawic dotąd do kiedy będzie grac muzyka...
    • eric-cartman Jestem ZA!!!!!!!!!!!!!!! 12.06.06, 23:01
      moze erikson? ma podobno odejsc z anglii...
    • Gość: hernan Re: Ja jako kibic i obywatel Polski żądam!!! IP: *.acn.waw.pl 12.06.06, 23:05
      LEO BENHACKER!!!!
    • Gość: Mateo Re: Ja jako kibic i obywatel Polski żądam!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 23:06
      Zgadzam sie z tym postulatem! To jest jedyne rozsadne rozwiazanie. Tylko
      panowie Listkiewicz i Apostel nigdy na taki krok sie nie zdecyduja.
    • Gość: Zawiedziony kibic Re: Ja jako kibic i obywatel Polski żądam!!! IP: *.goweb.pl / *.171.48.34.crowley.pl 12.06.06, 23:22
      Moim zdaniem jedynym trenerem ktory jest cos w stanie zrobic jest Kasperczak
    • maclorcan Re: Ja jako kibic i obywatel Polski żądam!!! 12.06.06, 23:42
      Pomysł jest wart rozważenia. Niestety dziś niewykonalny. Te wszystkie tęgie głowy z PZPN-u zaraz będą mówić, że jak to, że po co, że za drogo, że my też mamy świetnych szkoleniowców. Zaczną bronić "polskiej szkoły", jakby nie widzieli, że polska szkoła (o ile w ogóle istniała) skończyła się pewnie z odejściem ś.p. Górskiego.
      Druga sprawa, nawet gdyby takiego zatrudnili to pewnie wyleciałby przy pierwszym potknięciu, a Listek miałby satysfakcję mówiąć, że przecież był zagraniczny, ale się nie sprawdził.

• joanna.syrenka Re: Ja jako kibic i obywatel Polski żądam!!! 13.06.06, 00:00
      Popieram. W polskim piłkarskim piekiełku nasi niczego się nie nauczą.
      • Gość: onion Re: Ja jako kibic i obywatel Polski żądam!!! IP: *.chello.pl 13.06.06, 07:54
        Może to i racja z tym zagranicznym trenerem ale napewno jest racja w tym że
        trener powinien budować reprezentacje 2-3 lata po to żeby poźniej po 4-5 latach
        być już ze sobą tak zgranym jak z kumplem z podwórka. JAKI JEST SENS ZWALNIANIA
        TRENERA PO KAŻDEJ PORAŻCE!!!! tak na pewno nie zbudujemy reprezentacji. Bo
        przecież słaby wynik na mistrzostach jest tylko przez jeden głupi mecz, ale
        ogólnie w większej liczbie meczy POLSKA PRZECIEŻ ZASŁUŻYŁA NA MŚ!!!
        • Gość: sd Re: Ja jako kibic i obywatel Polski żądam!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 08:47
          dlatego że trener pracował na tę porażkę ostatnie 2 lata. zabirajac Mile który
          nie ma jak widac co robić na MŚ. Jakiegoś Dutkę, Gizę i tem podobne wynalazki.
          Pytam sie co i kogo mają zmieniać? Janasowi z oczu bije prawda ze mistrzostwa go
          po prostu przerosły i połowa skladu repr to jakaś nocna mara. druga połowa to
          jej gra.
          Mówię. Dajmy reprezentację fachowcowi. Moze nie bedzie wygrywać ale mnieznów
          zęby nie rozbolą ogladajac mecz z Ekwadorem (zęby mam zdrowe - to z nerwów).
          Kasperczak jest gwarancją że przynajmniej wstydu nie bedzie z gry a wyniki to
          już inna sprawa. Albo zatrudnić tego od Greków. On już tam teżma dosć roboty.
          • Gość: asa Re: Ja jako kibic i obywatel Polski żądam!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 08:49
            dać bogusia Baniaka albo Smudę. Sypną groszem gdzie trzeba i będa karniaki jak
            marzenie.
    • Gość: aza polska gola - górski z nieba woła IP: *.w86-212.abo.wanadoo.fr 13.06.06, 09:57
      Adaś Mickiewicz powiedział: "W jednym przypadku rada nie zawadzi - gdy się
      Pokora u Mądrości radzi!" Polskiemu trenerowi brakuje i pokory i mądrości...
      wielu już w życiu zgubiła nie tyle głupota, co niczym nie uzasadniona pycha!
      Życzę by nasza ekipa mimo wszystko się pozbierała... Niech kibice na stadionie
      skandują: POLSKA GOLA, GOLA - GÓRSKI Z NIEBA WOŁA! Naiwnie chcę wierzyć, że to
      doda im skrzydeł...
    • Gość: haker2706 Re: Ja jako kibic i obywatel Polski żądam!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 10:14
      żądam aby Polska wygrała mundial
      • Gość: rufio76 Re: Ja jako kibic i obywatel Polski żądam!!! IP: *.opera-mini.net 13.06.06, 10:28
        Jasne,nie ma sprawy.Za 20 lat po zmianach PZPN.W końcu Listkiewicz i reszta nie są wieczni.
    • styro Camacho 13.06.06, 10:19
      Proponuje José Antonio Camacho - dobry jest i ma twarda reke.
    • fibin Coś śmiesznego:) 13.06.06, 11:22
      Wraca bramkarz Kolumbii do domu i chwali się żonie - "Wygraliśmy z Polakami!"
      A ona - " Akurat ci uwierzę! I może jeszcze ty bramkę strzeliłeś?!"

Wraca Szymkowiak do domu i żona go pyta - "I co kochanie robiłeś na tym
      Mundialu?"
      - "Jak to co? Biegałem!"
      - "Ale przecież ta koszulka jest sucha!"

A teraz poważnie:

Ekwadorski kibic popełnił samobójstwo po wygranej swojej druzyny z Polską.
      Postawił, biedny miś, 500 USD u bukmachera na zwycięstwo Polaków. Po meczu
      powiesił sie w swoim mieszkaniu. Panie myśli wyJanas, masz pan krew na rękach i
      to juz nie tylko zwierzęcą:(
    • Gość: vegggie Re: Ja jako kibic i obywatel Polski żądam!!! IP: *.who.vectranet.pl 13.06.06, 13:09
      w pelni popieram!! teraz tego nawet sie ogladac nie da. mysle ze bez pomocy kogos z zewnatrz nic sie nie zmieni i nasza pilka bedzie wlasnie taka beznadziejna jesli sie nie pogorszy z czasem :(
      • sto100 Re: Ja jako kibic i obywatel Polski żądam!!! 13.06.06, 20:25
        jestem za, już od 4 lat.
    • al-bundy Re: Ja jako kibic i obywatel Polski żądam!!! 14.06.06, 10:52
      100% racji. Co prawda Hiddink odpada, bo ma już zaklepany kontrakt, ale jest
      wielu świetnych zagranicznych trenerów z autorytetem, którzy mogli by się tej
      roboty podjąć. Widziałbym na selekcjonerskim stanowisku jakiegoś Holendra,
      Niemca bądź Francuza. Żadne Smudy, żadne Wdowczyki, bo znowu siedzielibyśmy w
      tym bagnie po uszy, tu musi byc facet z jajami, z posłuchem, którego piłkarze by
      cenili a nawet może trochę się bali. No i skończyła by się selekcja typu:
      "Spróbuj Wojtka, zrobił z Arką 2 ładne akcje, nada się".

I przede wszystkim - NIKT MI NIE WMÓWI, ŻE NAS NA TO NIE STAĆ SKORO TRYNIDAD I
      TOBAGO JEST STAĆ NA LEO BEENHAKKERA!
      • Gość: dareq czemu wdowczyk IP: *.adsl.alicedsl.de 14.06.06, 18:48
        sorry nie jstem na czasie
        czyms sie tak wdowczyk zasluzyl ze proponujecie go na trenera repry?

polska-niemcy 2:2
    • Gość: chelsea Jose Mourinho:)szybko zrobi tu porzadek! IP: 194.146.128.* 14.06.06, 23:15
      i z PZPN i pilkarzami!
      • xxx131 Re: Jose Mourinho:)szybko zrobi tu porzadek! 15.06.06, 05:04

Giertycha jako prezesa PZPN, rozpiepszy tam wszystkim czerwonych, nie bedziemy
        zalowac Listkom.
    • Gość: annia Re: Ja jako kibic i obywatel Polski żądam!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 10:53
      Taaa, pomysł dobry, tylko skąd wziąść kase na niego?? Może Eriksona (czy jakoś
      tak) mówi że odchodzi z Angli bo ma dosyć paparazzi śledzących jego życie, a tu
      ich tylu nie ma...wiem, że Angli nie grała najlepiej ze wszytkich, ale mógłby
      wiele naszych nauczyć!
      • Gość: kibic Re: Ja jako kibic i obywatel Polski żądam!!! IP: *.icpnet.pl 15.06.06, 11:23
        TiT i Togo stać na takich, a nas nie?!!!
        • Gość: karina Re: Ja jako kibic i obywatel Polski żądam!!! IP: *.dip.t-dialin.net 15.06.06, 11:36
          Byly trener reprezentacji Niemiec jest WOLNY (zawodowo)
          czy moglby prowadzic Nasza Reprezentacje?
    • borrka1 Hiddinka to sobie odpusccie 15.06.06, 18:37
      bedzie trenowal reprezentacje Rosji!Za 4 lata Rosja champion!
      • ares2000 Re: Hiddinka to sobie odpusccie 16.06.06, 15:07
        Naprawde jak sie was czyta, to rece opadaja. Choc macie racje, polskiej
        reprezentacji jest potrzebny zagraniczny trener. Najlepiej mlody, ktory
        niekoniecznie byl wybitnym pilkarzem, i obyty z nowosciami wspolczesnego
        managementu, treningu czy roznych rozwiazan taktycznych. Moze byc trener nawet
        polski tylko musi spelniac te warunki, a takze kilka innych. W przeciwienstwie
        do Janasa, nie moze byc bojazliwa klucha, ktora boi sie otworzyc na swiat i
        ktora nie bedzie ciagle siedziec w domowym - wronkowym zaciszu albo w puszczy
        kampinoskiej czy Bog wie gdzie zamiast ogladac mecze roznych druzyn klubowych
        europy zachodniej czy reprezentacji, nie wspominajac juz o wlasnych
        reprezentach. Musi byc zatem pracowity i charyzmatyczny. Moze tez miec umysl
        analityczny ale z domieszka nieosiagalnej dla wielu intuicji. Powinien tez
        widziec i reagowac, a nie specjalnie podpatrywac tych "lepszych" trenerow i na
        sile wciskac wszystkie "triki" do polkiej reprezentacji tak jak Janas. On nie
        dosc ze robil to na sile, to jeszcze niedokladnie i nieskutecznie.
        Moze moj faworyt niespelnia wszelkich tych warunkow ale napewno jest dobrym
        trenerem, to Orest Lenczyk. Albo Henryk Kasperczak. Albo Dariusz Kubicki. I
        naprawde nie trzeba siegac po trenera z zagranicy zeby Polacy dobrze grali.
        Potrzebujemy tylko osoby ktora wspaniale ich nastawi i ustawi. Miejmy nadzieje
        ze PZPN bedzie wiedzialo co robi..
    • Gość: Stasinek Re: Ja jako kibic i obywatel Polski żądam!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 17:48
      A po co nam w ogóle trener. Zostańmy pierwszą na świecie drużyną bez trenera.
      Oni tylko komplikują wszystko. Przetrenują, dokonują zmian za późno albo w ogóle, powołują nie tych co trzeba. A na końcu twierdzą że to wina piłkarzy, bo to przecież oni grają a nie trener
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka