Dodaj do ulubionych

Francja - Szwajcaria

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.06.06, 17:50
Ohh Zizu...Francja do boju...
www.ecuador.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: Maagida Re: Francja - Szwajcaria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 18:02
      GDZIE RELACJA NA ŻYWO??? Nie mam telewizora i ta relacja była moją jedyną
      morzliwością "oglądania" meczu... :(
    • Gość: kobalt a relacja z czuba gdzie? IP: *.Net.pl / *.crowley.pl 13.06.06, 18:04
      znow na obiad poszli?
      smacznego, ale jutro na Hiszpania-Ukraina macie byc. Bez was nie ogladam!

• Gość: arkaf Mam nadzieje, ze zaby dostana po lbie IP: *.w82-121.abo.wanadoo.fr 13.06.06, 18:05
      To, ze gra Liberie, toz to zadna niespodzianka, w koncu lud miast i wsi sie
      tego dokonal, a bog Zizu osobiscie stwierdziel jego potrzebe
      • Gość: mietek zcze zwyciestwa Szwajcarom IP: 211.201.27.* 13.06.06, 18:11
        nad afrykanska Francja
      • Gość: AL jaka Francja,ilu rodowitych francuzow tam gra ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 18:15
        smiech na sali,bez napływowych mieszkancow nie mieli by nic do powiedzenia,nawet nasi piłkarze by ich ogrywali heheh,nie powinno dochodzic do takiego pomieszania z poplataniem,powinni grac reprezentanci narodu,a nie społeczenstwa danego kraju
        • Gość: arkaf zdziebko przesadziles, mysle IP: *.w82-121.abo.wanadoo.fr 13.06.06, 18:17
        • przypadek Re: jaka Francja,ilu rodowitych francuzow tam gr 13.06.06, 19:43
          A co to jest naród? Z grubsza istnieją dwie podstawowe koncepcje, w Polsce
          przyjęło je się określać jako koncepcje Dmowskiego (naród jako wspólnota
          etniczna) i Piłsudskiego (naród jako wspólnota oparta na wyborze indywidualnym
          jednostki). Wydaje się że akurat w tradycji francjuskiej dużo bardziej uznawana
          jest ta druga koncepcja. Więc autorytatywne twierdzenie, że imigranci nie
          stanowią danego narodu jest chyba zbyt daleko idące.

To tak w skrócie, może wypowie się ktoś szerzej, kto jest bardziej na bieżąco.
        • Gość: Vive la France Re: jaka Francja,ilu rodowitych francuzow tam gr IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 13.06.06, 21:11
          no wlasnie,czepialiscie sie Milosza ze byc moze nie byl "prawdziwym" Polakiem,
          jestescie zalosni.
        • Gość: optymista Re: jaka Francja,ilu rodowitych francuzow tam gr IP: *.bchsia.telus.net 14.06.06, 00:36
          Ja mysle ze to jest efekt globalizacji, masowej emigracji itp...ale:
          Ciagle wydaje mi sie przecietny Francuz, Szwed... wyglada inaczej.
          Mozna w nieskonczonosc - bo to przeciez reprezentacja Afryki a nie Francji,
          Anglii...
        • alex-alexander Re: jaka Francja,ilu rodowitych francuzow tam gr 14.06.06, 07:40
          Gość portalu: AL napisał(a):

> smiech na sali,bez napływowych mieszkancow nie mieli by nic do
          powiedzenia,nawet nasi piłkarze by ich ogrywali heheh.

JUZ OD 8 LAT FRANCJA NIE STRZELILA ANI JEDNEGO GOLA PODCZAS MUNDIALU.
      • Gość: Brodos Re: Mam nadzieje, ze zaby dostana po lbie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 23:04
        Gość portalu: arkaf napisał(a):

> To, ze gra Liberie, toz to zadna niespodzianka, w koncu lud miast i wsi sie
        > tego dokonal, a bog Zizu osobiscie stwierdziel jego potrzebe

Witam
        Ten gosc o ktorym mowisz nazywa sie Ribery i jest calkiem dobry (patrz: mecz z
        Chinami, albo nawwet dzisiaj).
        Gorzej, ze ktos pokroju Wiltorda tam gra. To przeciez porazka na maksa.
        Dlaczego czepiasz sie Francuzow i jednoczesnie mieszkasz we Francji???
        Pozdrawiam
    • Gość: Maagida Re: Francja - Szwajcaria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 18:09
      Niby relacja minuta po minucie jest, ale się nie otwiera. Jakiś skandal! Moim
      zdaniem to spoisek układu, za któreym stoi Platforma... :P
    • Gość: kajozord Re: Francja - Szwajcaria IP: *.nd.e / *.nd.e-wro.pl 13.06.06, 18:10
      We francji jak widac graja sami francuzi z dziada pradziada.
      • Gość: arkaf odnosnie dziadow IP: *.w82-121.abo.wanadoo.fr 13.06.06, 18:16
        swego czasu nijaki JMLP, zarzucal owym prawdziwym Francuzom, ze humnu, kraju
        swego, nie znaja, wiec nie spiewaja. Jakiz cyrk wtedy urzadzono z kursami nauki
        hymnu wlacznie. Wszystko do czasu, gdy piekna i krwawa marsylianka zostala
        przez Baskow, a potem Arabow(mecz Francja-Algieria) wygwizdana, ze az Jacouille
        La Fripouille byl wstal i wyszedl
        • Gość: zabka Dajcie im spokoj IP: *.w82-121.abo.wanadoo.fr 13.06.06, 18:54
          Panowie, lepiej niech kopia pilke na boisku nizby mieli kopac braci swych. A ja
          kocham Zizou.......
    • Gość: kuba Re: Francja - Szwajcaria IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 18:26
      Słupek dla Szwajcari i szczęście Francuzów
      • Gość: canadam Re: Francja - Szwajcaria IP: 211.201.27.* 13.06.06, 18:42
        bo w bramce stoi najwiekszy farciarz we wszechczach futbolu Fabien Barthez
        • Gość: arkaf Bartez, ktory chcial zostac Lama IP: *.w82-121.abo.wanadoo.fr 13.06.06, 18:50
          nie mylic z bylym bramkarzem PSG :))
    • Gość: arkaf reka, ktora broni Helvetow IP: *.w82-121.abo.wanadoo.fr 13.06.06, 18:38
      1:1 w okazjach
    • Gość: kubuś Karny !!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 18:39
      Ręka przypadkowa ale obronił bramkę
      • Gość: arkaf ogolnie, sedzia z sowietow jest do dupy IP: *.w82-121.abo.wanadoo.fr 13.06.06, 18:43
        za co on dal zolciaka Szwajcarowi?
        • Gość: mietek Do domu zabojady IP: 211.201.27.* 13.06.06, 18:55
          Francja powinna teraz dobrze zagrac z Togo bo zawodnicy znaja sie pewnie
          jeszcze z podworka a i styl podobny. Troche ironiczne, ze ta druzyna
          reprezenuje na MS Europe ale moze po ostatnich mistrzostwach, kidy przegrali z
          Senegalem, postanowili przejsc na styl afrykanski. Krotko mowiac zycze im aby
          te mistrzostwa zakonczyli tak jak poprzednie. Do domu zabojady.
    • Gość: borys Re: Francja - Szwajcaria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 19:01
      Co za nuda, chciałem jeszcze raz zobaczyć jak gra Zidane a tu takie fleki.
      Przynajmniej teraz już nikt nie powie, że Polacy zagrali najgorzej na mundialu.
      • Gość: Kas Re: Francja - Szwajcaria IP: *.lubin.dialog.net.pl 13.06.06, 19:48
        Ale nam strzelili 2 gole słonko a oni przynajmniej maja punkta tak wię wciąż jesteśmy najsłabisi nie ciesz się ;-).
    • Gość: kubuś Konferencja prasowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 19:03
      Zewłakow.............Polacy przerazili się dopingu polskich kibiców i byli zestresowani.
      • Gość: dajcie im spokój Re: Konferencja prasowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 19:22
        niech dziennikarze nie będą tacy mądrzy; najpierw sami pompują balon, żeby go
        potem z hukiem przekłuć. Tne dziennikarzyna na konferencji był oburzony", a ja
        rozumiem, że piłkarz też ma prawo być oburzony, jak gryzipiórek jeden z drugim
        wypisują na ich temata niestworzone rzeczy , wyzywają ich od patałachów, ofiar
        losu, piszą "nie wracajcie do domu", itd. Żeby od siebie tyle wymagali w swojej
        pracy, ile wymagaja od piłkarzy. Wystarczy wziąć do ręki pierwszy z brzegu
        egzemplarz Wybiórczej, Piłki Nożnej lub Przeglądu (o Fuckcie nie wspomnę), żeby
        jakiegoś ortografa znaleźć.

Naszym mecz zupełnie nie wyszedł, ale czy oglądając teraz mecz Francja -
        Szwajcaria z reką na sercu jesteście w stanie powiedzieć, że Francja
        (Szwajcaria zresztą też) gra dużo lepiej od naszych? Bo ja jakiejś mysli
        przewodniej w tej grze nie widzę, a Vieira to strzela z taką siłą, jakby od
        tygodnia nic niej jadł.
        • Gość: mietek nie, nie panowie IP: 211.201.27.* 13.06.06, 19:37
          Zidane nie wygra tym razem dla was meczu. Zabojady do domu. Won
    • Gość: tytan Re: Francja - Szwajcaria IP: 217.96.118.* 13.06.06, 19:32
      Ale mokro chyba jeszcze nie masz?
    • Gość: eres Ale nuda !!!!!!!!!!!! IP: *.hsd1.ct.comcast.net 13.06.06, 19:41
      cale szczescie , ze dzisiaj gra Brazylia i przywroci mi dobre samopoczucie. Po
      Koreanczykach i Francuzach odechciewa sie ogladania meczow:(((
      Zaby nawet nie zasluguja na wyjscie z grupy.
      • Gość: ja Re: Ale nuda !!!!!!!!!!!! IP: 87.65.182.* 13.06.06, 19:42
        kogo tam obchodzi taki mecz... polska nimecy... to dopiero bedzie swiete
        zwycienstwo.....
    • Gość: zmrzlik Re: Francja - Szwajcaria IP: 82.160.25.* 13.06.06, 19:43
      wreszcie na Mś drużyna która gra jak polska schematycznie i bez pomysłu. Aż żal
      patrzyć na grę Francuzów. Ale zostało 5 min może cos ukłują
    • Gość: rm Re: Francja - Szwajcaria IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.06.06, 19:49
      Jak dla mnie to żabojady coś jak Polacy.
      • Gość: rm Re: Francja - Szwajcaria IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.06.06, 19:54
        No, miałem rację. Głową w mur i przez środek. Jak Żurawski, Szymkowiak i
        spółka. Żaby do bani.
      • Gość: Brodos Za Pozno Luis Saha!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 23:24
        Raymond, blad taktyczny!!!!
        Po co Wiltord ma grac????
        Luis Saha rulez.
        Pozdrawiam
    • Gość: kubuś Francja - Szwajcaria 0:0 niespodzianka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 19:51
    • Gość: Salvador Re: Francja - Szwajcaria IP: *.getinbank.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 19:52
      Francja ... beznadziejny mecz. Gdzie ta Francja sprzed 8 lat? Jestem
      zawiedziony ...
      • piotr7777 Re: Francja - Szwajcaria 13.06.06, 19:57
        > Francja ... beznadziejny mecz. Gdzie ta Francja sprzed 8 lat?
        Odpowiedź jest prosta - są 8 lat starsi. Zidane ma 35 lat, to nie jest wiek
        dla głównego reżysera gry. Poza tym w eliminacjach trójkolorowi zajęli pierwsze
        miejsce w grupie, nie przegrali żadnego meczu, ale odnieśli nadzwyczaj dużo
        remisów (w tym dwa ze Szwajcarią) i gdyby nnie to, że rywale miedzy sobą też
        głównie dzieli się punktami mogliby mieć spore problemy.
        • Gość: żydfrancuski Re: Francja - Szwajcaria IP: *.chello.pl 13.06.06, 20:15
          Polska , Togo i Francja 3 szamba futbolowe.
          Won do domu !!!!!!!!
    • Gość: pepi Re: Francja - Szwajcaria IP: *.chello.upc.cz 13.06.06, 20:23
      jestem z Czech,ten mecz co widzalem,FRA-SUI,to byl naprawde antifutbol(antipilka?).Jak to jest mozliwe? Francuzi mistrzi swiata???
      Cholera co to byla za gra? Dlaczego niegral Trezeguet w koncu mecza?
      Tak sie niegra pilka na swiatowym poziomie...!
      • Gość: żydfrancuski Re: Francja - Szwajcaria IP: *.chello.pl 13.06.06, 20:28
        >Tak sie niegra pilka na swiatowym poziomie...!>

no nie gra ni ch..a

winniczki wyp...
        cepy jedne
      • Gość: rm Re: Francja - Szwajcaria IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.06.06, 20:46
        Racja. Czechy brawo. Tak trzymać.Na waszą grę można patrzeć z zachwytem.
      • Gość: Kas Re: Francja - Szwajcaria IP: *.lubin.dialog.net.pl 13.06.06, 21:00
        Ja kibicuję także Czechom, maszym sąsiadom, piłka jak marzenie u nich ;-).
      • Gość: mnm Re: Francja - Szwajcaria IP: *.chello.pl 13.06.06, 23:08
        Brawo Czechy.
        Nie chcecie sprzedać Rosickiego? Mamy paru polityków na zbyciu :))
        • Gość: pepi Re: Francja - Szwajcaria IP: *.chello.upc.cz 13.06.06, 23:33
          Rosicky juz jest sprzedany,przed mundialem go kupili do Arsenalu Londyn...
          Pare politykow mozemy tez wyeksportowac...:-)
    • tsheshek dziwna taktyka Francuzow, powinni zdjac Vieire 13.06.06, 20:34
      Vieira i Makalele to swietni pilkarze ale graja na tej samej pozycji
      defensywnego pomocnika, dlatego jesli sie nie bronia to powinni zdjac Vieire a
      zostawic Makalele ktory chyba ostatnio jest w lepszej formie, Zizou moim
      zdaniem nadal od czasu do czasu ma przeblyski jednak sam nie wystarczy do
      podawania pilek Henry'emu. A co potrafi Henry pokazal ostatni sezon LM. Mysle
      ze przy nieco lepszym ustawieniu Francja nadal moze byc grozna. ALe to ich
      zmartwienie. Bo jednak kiedy beda czasy ze bdziemy mieli takich zawodnik jak np
      Vieira
    • Gość: mk® France to cieniasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 23:38
      • Gość: Chris Cieniasy? - Nie jak ida do banku! IP: *.hsd1.nj.comcast.net 14.06.06, 00:33
        Ten etnicznie zdywersifikowany zespol skladajacy sie z zawodnikow o kolorze
        skory nieobecnym na Francuskiej fladze to banda przereklamowanych zlodziei.
    • Gość: Mikey Re: Francja - Szwajcaria IP: *.seh.ox.ac.uk 14.06.06, 00:59
      Zizou wciaz jest wielki
      niestety, cos mi sie zdaje, ze Henry nie jest pilkarzem na wielkie mecze i nie
      widze, aby mogl skorzystac z podan Zizou
      ja bym wpuscil Trezegueta, ktory co prawda nie ma nawet polowy tej techniki co
      Henry, ale lepiej strzela i chyba lepiej wspolpracuje z Zizou
    • Gość: pbbp Re: Francja - Szwajcaria IP: *.e-wro.net.pl 14.06.06, 01:10
      A ja wam powiem. Możecie sie zgadzać bądź nie, ale czas w piłce tej drużyny
      szwajcerskiej jeszcze nadejdzie. Radzę zapamiętać parę nazwisk z tej drużyny.
      • Gość: mieszko966 Domenech to idiota!! IP: *.kopnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.06, 01:21
        Nic dziwnego, że Francja sobie nie radzi. Przecież Domenech to idiota. Nigdy
        nie zrozumiem, dlaczego facet nie puścił do boju Henri'ego i Trezegueta - chyba
        najlepszej pary napastników, jaka kiedykolwiek grała ze sobą (chodzi oczywiście
        o ich wspólne występy w AS Monaco). Chłopcy rozumieją się przecież ze sobą jak
        nikt i pewnie bez problemu rozmontowaliby szwajcarską obronę przy pomocy kilku
        błyskotliwych akcji dwójkowych.
        Osobną sprawą jest Barthez, który już dawno powinien sączyć soczki na
        emeryturze, a nie grać w piłkę. Dziś jeszcze się to nie zemściło, ale już
        wkrótce Francja zacznie przez niegro tracić kuriozalne bramki. Liczę na to, że
        po kolejnych nieudanych mistrzostwach federacja wyrzuci Domenecha na zbuty
        pysk, a w zamian zatrudni Tiganę, który Henriego i Trezegueta prowadził przed
        laty w Monaco.
    • renebenay Re: Francja - Szwajcaria 14.06.06, 05:14
      To byl mecz o marchewke bo obydwie druzyny beda grac w drugiej rundzie,pozatem
      Henry przestal potrafic strzelac na bramke i inni tak samo-cos bylo za duzo
      przesadzone.
    • Gość: Krisku071 Re: Francja - Szwajcaria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 10:20
      Powiedzialbym ze Francja zagrala nawet sabiej niz Polska, mieli troche wiecej
      szczescia. Przez ostatnie pol roku bylem we FRancji, sledzilem lige francuska,
      francuska ekipe narodowa. Tak naprawde we Francji wszyscy sa swiadomi jak slaba
      jest ta reprezentacja. Chialbym jeszcze dodac ze francuzi zmagaja sie z
      podobnymi problemami 'medialnymi' z trenerem. Janas byl na konferencji
      oglaszajac swoje wybory, Domenech zorganizowal wirtualna konferencje w
      kodowanym Canal + (nie byl nawet obecny w studiu) a pozniej zniknal dla mediow
      nakrecajac atmosfere w stylu kibice kontra pewni zawodnicy... hm skad my to
      znamy.
      Lubie l'equipe francaise, bardzo szanuje jej graczy ale procz Ribery'ego (ktory
      byl wczoraj usztywniony debiutem - widzialem na wlasne oczy co on potrafi)
      nawet nie widac jakiejs przyszlosci tej druzyny poki opierac sie bedze na
      starej, zmeczonej gwardii.
      • Gość: te Re: Francja - Szwajcaria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 10:31
        Jakby na to nie patrzeć w brazyli też graja stare kotlety, a radzi sobie
        świetnie... Francji zabrakło Cisse i ochoty do gry. Mam nadzieje że z korea
        bedzie duzo lepiej i że zagra dwoma napastnikami. Henry i Trezguet albo Henry i
        Govou.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka