Gość: Ecuatoriano IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.06.06, 17:50 Ohh Zizu...Francja do boju... www.ecuador.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maagida Re: Francja - Szwajcaria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 18:02 GDZIE RELACJA NA ŻYWO??? Nie mam telewizora i ta relacja była moją jedyną morzliwością "oglądania" meczu... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobalt a relacja z czuba gdzie? IP: *.Net.pl / *.crowley.pl 13.06.06, 18:04 znow na obiad poszli? smacznego, ale jutro na Hiszpania-Ukraina macie byc. Bez was nie ogladam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arkaf Mam nadzieje, ze zaby dostana po lbie IP: *.w82-121.abo.wanadoo.fr 13.06.06, 18:05 To, ze gra Liberie, toz to zadna niespodzianka, w koncu lud miast i wsi sie tego dokonal, a bog Zizu osobiscie stwierdziel jego potrzebe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mietek zcze zwyciestwa Szwajcarom IP: 211.201.27.* 13.06.06, 18:11 nad afrykanska Francja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AL jaka Francja,ilu rodowitych francuzow tam gra ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 18:15 smiech na sali,bez napływowych mieszkancow nie mieli by nic do powiedzenia,nawet nasi piłkarze by ich ogrywali heheh,nie powinno dochodzic do takiego pomieszania z poplataniem,powinni grac reprezentanci narodu,a nie społeczenstwa danego kraju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arkaf zdziebko przesadziles, mysle IP: *.w82-121.abo.wanadoo.fr 13.06.06, 18:17 Odpowiedz Link Zgłoś
przypadek Re: jaka Francja,ilu rodowitych francuzow tam gr 13.06.06, 19:43 A co to jest naród? Z grubsza istnieją dwie podstawowe koncepcje, w Polsce przyjęło je się określać jako koncepcje Dmowskiego (naród jako wspólnota etniczna) i Piłsudskiego (naród jako wspólnota oparta na wyborze indywidualnym jednostki). Wydaje się że akurat w tradycji francjuskiej dużo bardziej uznawana jest ta druga koncepcja. Więc autorytatywne twierdzenie, że imigranci nie stanowią danego narodu jest chyba zbyt daleko idące. To tak w skrócie, może wypowie się ktoś szerzej, kto jest bardziej na bieżąco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vive la France Re: jaka Francja,ilu rodowitych francuzow tam gr IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 13.06.06, 21:11 no wlasnie,czepialiscie sie Milosza ze byc moze nie byl "prawdziwym" Polakiem, jestescie zalosni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: optymista Re: jaka Francja,ilu rodowitych francuzow tam gr IP: *.bchsia.telus.net 14.06.06, 00:36 Ja mysle ze to jest efekt globalizacji, masowej emigracji itp...ale: Ciagle wydaje mi sie przecietny Francuz, Szwed... wyglada inaczej. Mozna w nieskonczonosc - bo to przeciez reprezentacja Afryki a nie Francji, Anglii... Odpowiedz Link Zgłoś
alex-alexander Re: jaka Francja,ilu rodowitych francuzow tam gr 14.06.06, 07:40 Gość portalu: AL napisał(a): > smiech na sali,bez napływowych mieszkancow nie mieli by nic do powiedzenia,nawet nasi piłkarze by ich ogrywali heheh. JUZ OD 8 LAT FRANCJA NIE STRZELILA ANI JEDNEGO GOLA PODCZAS MUNDIALU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brodos Re: Mam nadzieje, ze zaby dostana po lbie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 23:04 Gość portalu: arkaf napisał(a): > To, ze gra Liberie, toz to zadna niespodzianka, w koncu lud miast i wsi sie > tego dokonal, a bog Zizu osobiscie stwierdziel jego potrzebe Witam Ten gosc o ktorym mowisz nazywa sie Ribery i jest calkiem dobry (patrz: mecz z Chinami, albo nawwet dzisiaj). Gorzej, ze ktos pokroju Wiltorda tam gra. To przeciez porazka na maksa. Dlaczego czepiasz sie Francuzow i jednoczesnie mieszkasz we Francji??? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maagida Re: Francja - Szwajcaria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 18:09 Niby relacja minuta po minucie jest, ale się nie otwiera. Jakiś skandal! Moim zdaniem to spoisek układu, za któreym stoi Platforma... :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajozord Re: Francja - Szwajcaria IP: *.nd.e / *.nd.e-wro.pl 13.06.06, 18:10 We francji jak widac graja sami francuzi z dziada pradziada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arkaf odnosnie dziadow IP: *.w82-121.abo.wanadoo.fr 13.06.06, 18:16 swego czasu nijaki JMLP, zarzucal owym prawdziwym Francuzom, ze humnu, kraju swego, nie znaja, wiec nie spiewaja. Jakiz cyrk wtedy urzadzono z kursami nauki hymnu wlacznie. Wszystko do czasu, gdy piekna i krwawa marsylianka zostala przez Baskow, a potem Arabow(mecz Francja-Algieria) wygwizdana, ze az Jacouille La Fripouille byl wstal i wyszedl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zabka Dajcie im spokoj IP: *.w82-121.abo.wanadoo.fr 13.06.06, 18:54 Panowie, lepiej niech kopia pilke na boisku nizby mieli kopac braci swych. A ja kocham Zizou....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: Francja - Szwajcaria IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 18:26 Słupek dla Szwajcari i szczęście Francuzów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: canadam Re: Francja - Szwajcaria IP: 211.201.27.* 13.06.06, 18:42 bo w bramce stoi najwiekszy farciarz we wszechczach futbolu Fabien Barthez Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arkaf Bartez, ktory chcial zostac Lama IP: *.w82-121.abo.wanadoo.fr 13.06.06, 18:50 nie mylic z bylym bramkarzem PSG :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arkaf reka, ktora broni Helvetow IP: *.w82-121.abo.wanadoo.fr 13.06.06, 18:38 1:1 w okazjach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubuś Karny !!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 18:39 Ręka przypadkowa ale obronił bramkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arkaf ogolnie, sedzia z sowietow jest do dupy IP: *.w82-121.abo.wanadoo.fr 13.06.06, 18:43 za co on dal zolciaka Szwajcarowi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mietek Do domu zabojady IP: 211.201.27.* 13.06.06, 18:55 Francja powinna teraz dobrze zagrac z Togo bo zawodnicy znaja sie pewnie jeszcze z podworka a i styl podobny. Troche ironiczne, ze ta druzyna reprezenuje na MS Europe ale moze po ostatnich mistrzostwach, kidy przegrali z Senegalem, postanowili przejsc na styl afrykanski. Krotko mowiac zycze im aby te mistrzostwa zakonczyli tak jak poprzednie. Do domu zabojady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borys Re: Francja - Szwajcaria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 19:01 Co za nuda, chciałem jeszcze raz zobaczyć jak gra Zidane a tu takie fleki. Przynajmniej teraz już nikt nie powie, że Polacy zagrali najgorzej na mundialu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kas Re: Francja - Szwajcaria IP: *.lubin.dialog.net.pl 13.06.06, 19:48 Ale nam strzelili 2 gole słonko a oni przynajmniej maja punkta tak wię wciąż jesteśmy najsłabisi nie ciesz się ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubuś Konferencja prasowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 19:03 Zewłakow.............Polacy przerazili się dopingu polskich kibiców i byli zestresowani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dajcie im spokój Re: Konferencja prasowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 19:22 niech dziennikarze nie będą tacy mądrzy; najpierw sami pompują balon, żeby go potem z hukiem przekłuć. Tne dziennikarzyna na konferencji był oburzony", a ja rozumiem, że piłkarz też ma prawo być oburzony, jak gryzipiórek jeden z drugim wypisują na ich temata niestworzone rzeczy , wyzywają ich od patałachów, ofiar losu, piszą "nie wracajcie do domu", itd. Żeby od siebie tyle wymagali w swojej pracy, ile wymagaja od piłkarzy. Wystarczy wziąć do ręki pierwszy z brzegu egzemplarz Wybiórczej, Piłki Nożnej lub Przeglądu (o Fuckcie nie wspomnę), żeby jakiegoś ortografa znaleźć. Naszym mecz zupełnie nie wyszedł, ale czy oglądając teraz mecz Francja - Szwajcaria z reką na sercu jesteście w stanie powiedzieć, że Francja (Szwajcaria zresztą też) gra dużo lepiej od naszych? Bo ja jakiejś mysli przewodniej w tej grze nie widzę, a Vieira to strzela z taką siłą, jakby od tygodnia nic niej jadł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mietek nie, nie panowie IP: 211.201.27.* 13.06.06, 19:37 Zidane nie wygra tym razem dla was meczu. Zabojady do domu. Won Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tytan Re: Francja - Szwajcaria IP: 217.96.118.* 13.06.06, 19:32 Ale mokro chyba jeszcze nie masz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eres Ale nuda !!!!!!!!!!!! IP: *.hsd1.ct.comcast.net 13.06.06, 19:41 cale szczescie , ze dzisiaj gra Brazylia i przywroci mi dobre samopoczucie. Po Koreanczykach i Francuzach odechciewa sie ogladania meczow:((( Zaby nawet nie zasluguja na wyjscie z grupy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Ale nuda !!!!!!!!!!!! IP: 87.65.182.* 13.06.06, 19:42 kogo tam obchodzi taki mecz... polska nimecy... to dopiero bedzie swiete zwycienstwo..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmrzlik Re: Francja - Szwajcaria IP: 82.160.25.* 13.06.06, 19:43 wreszcie na Mś drużyna która gra jak polska schematycznie i bez pomysłu. Aż żal patrzyć na grę Francuzów. Ale zostało 5 min może cos ukłują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rm Re: Francja - Szwajcaria IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.06.06, 19:49 Jak dla mnie to żabojady coś jak Polacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rm Re: Francja - Szwajcaria IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.06.06, 19:54 No, miałem rację. Głową w mur i przez środek. Jak Żurawski, Szymkowiak i spółka. Żaby do bani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brodos Za Pozno Luis Saha!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 23:24 Raymond, blad taktyczny!!!! Po co Wiltord ma grac???? Luis Saha rulez. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubuś Francja - Szwajcaria 0:0 niespodzianka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 19:51 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Salvador Re: Francja - Szwajcaria IP: *.getinbank.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 19:52 Francja ... beznadziejny mecz. Gdzie ta Francja sprzed 8 lat? Jestem zawiedziony ... Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Francja - Szwajcaria 13.06.06, 19:57 > Francja ... beznadziejny mecz. Gdzie ta Francja sprzed 8 lat? Odpowiedź jest prosta - są 8 lat starsi. Zidane ma 35 lat, to nie jest wiek dla głównego reżysera gry. Poza tym w eliminacjach trójkolorowi zajęli pierwsze miejsce w grupie, nie przegrali żadnego meczu, ale odnieśli nadzwyczaj dużo remisów (w tym dwa ze Szwajcarią) i gdyby nnie to, że rywale miedzy sobą też głównie dzieli się punktami mogliby mieć spore problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żydfrancuski Re: Francja - Szwajcaria IP: *.chello.pl 13.06.06, 20:15 Polska , Togo i Francja 3 szamba futbolowe. Won do domu !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepi Re: Francja - Szwajcaria IP: *.chello.upc.cz 13.06.06, 20:23 jestem z Czech,ten mecz co widzalem,FRA-SUI,to byl naprawde antifutbol(antipilka?).Jak to jest mozliwe? Francuzi mistrzi swiata??? Cholera co to byla za gra? Dlaczego niegral Trezeguet w koncu mecza? Tak sie niegra pilka na swiatowym poziomie...! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żydfrancuski Re: Francja - Szwajcaria IP: *.chello.pl 13.06.06, 20:28 >Tak sie niegra pilka na swiatowym poziomie...!> no nie gra ni ch..a winniczki wyp... cepy jedne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rm Re: Francja - Szwajcaria IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.06.06, 20:46 Racja. Czechy brawo. Tak trzymać.Na waszą grę można patrzeć z zachwytem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kas Re: Francja - Szwajcaria IP: *.lubin.dialog.net.pl 13.06.06, 21:00 Ja kibicuję także Czechom, maszym sąsiadom, piłka jak marzenie u nich ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mnm Re: Francja - Szwajcaria IP: *.chello.pl 13.06.06, 23:08 Brawo Czechy. Nie chcecie sprzedać Rosickiego? Mamy paru polityków na zbyciu :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepi Re: Francja - Szwajcaria IP: *.chello.upc.cz 13.06.06, 23:33 Rosicky juz jest sprzedany,przed mundialem go kupili do Arsenalu Londyn... Pare politykow mozemy tez wyeksportowac...:-) Odpowiedz Link Zgłoś
tsheshek dziwna taktyka Francuzow, powinni zdjac Vieire 13.06.06, 20:34 Vieira i Makalele to swietni pilkarze ale graja na tej samej pozycji defensywnego pomocnika, dlatego jesli sie nie bronia to powinni zdjac Vieire a zostawic Makalele ktory chyba ostatnio jest w lepszej formie, Zizou moim zdaniem nadal od czasu do czasu ma przeblyski jednak sam nie wystarczy do podawania pilek Henry'emu. A co potrafi Henry pokazal ostatni sezon LM. Mysle ze przy nieco lepszym ustawieniu Francja nadal moze byc grozna. ALe to ich zmartwienie. Bo jednak kiedy beda czasy ze bdziemy mieli takich zawodnik jak np Vieira Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chris Cieniasy? - Nie jak ida do banku! IP: *.hsd1.nj.comcast.net 14.06.06, 00:33 Ten etnicznie zdywersifikowany zespol skladajacy sie z zawodnikow o kolorze skory nieobecnym na Francuskiej fladze to banda przereklamowanych zlodziei. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikey Re: Francja - Szwajcaria IP: *.seh.ox.ac.uk 14.06.06, 00:59 Zizou wciaz jest wielki niestety, cos mi sie zdaje, ze Henry nie jest pilkarzem na wielkie mecze i nie widze, aby mogl skorzystac z podan Zizou ja bym wpuscil Trezegueta, ktory co prawda nie ma nawet polowy tej techniki co Henry, ale lepiej strzela i chyba lepiej wspolpracuje z Zizou Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pbbp Re: Francja - Szwajcaria IP: *.e-wro.net.pl 14.06.06, 01:10 A ja wam powiem. Możecie sie zgadzać bądź nie, ale czas w piłce tej drużyny szwajcerskiej jeszcze nadejdzie. Radzę zapamiętać parę nazwisk z tej drużyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszko966 Domenech to idiota!! IP: *.kopnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.06, 01:21 Nic dziwnego, że Francja sobie nie radzi. Przecież Domenech to idiota. Nigdy nie zrozumiem, dlaczego facet nie puścił do boju Henri'ego i Trezegueta - chyba najlepszej pary napastników, jaka kiedykolwiek grała ze sobą (chodzi oczywiście o ich wspólne występy w AS Monaco). Chłopcy rozumieją się przecież ze sobą jak nikt i pewnie bez problemu rozmontowaliby szwajcarską obronę przy pomocy kilku błyskotliwych akcji dwójkowych. Osobną sprawą jest Barthez, który już dawno powinien sączyć soczki na emeryturze, a nie grać w piłkę. Dziś jeszcze się to nie zemściło, ale już wkrótce Francja zacznie przez niegro tracić kuriozalne bramki. Liczę na to, że po kolejnych nieudanych mistrzostwach federacja wyrzuci Domenecha na zbuty pysk, a w zamian zatrudni Tiganę, który Henriego i Trezegueta prowadził przed laty w Monaco. Odpowiedz Link Zgłoś
renebenay Re: Francja - Szwajcaria 14.06.06, 05:14 To byl mecz o marchewke bo obydwie druzyny beda grac w drugiej rundzie,pozatem Henry przestal potrafic strzelac na bramke i inni tak samo-cos bylo za duzo przesadzone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krisku071 Re: Francja - Szwajcaria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 10:20 Powiedzialbym ze Francja zagrala nawet sabiej niz Polska, mieli troche wiecej szczescia. Przez ostatnie pol roku bylem we FRancji, sledzilem lige francuska, francuska ekipe narodowa. Tak naprawde we Francji wszyscy sa swiadomi jak slaba jest ta reprezentacja. Chialbym jeszcze dodac ze francuzi zmagaja sie z podobnymi problemami 'medialnymi' z trenerem. Janas byl na konferencji oglaszajac swoje wybory, Domenech zorganizowal wirtualna konferencje w kodowanym Canal + (nie byl nawet obecny w studiu) a pozniej zniknal dla mediow nakrecajac atmosfere w stylu kibice kontra pewni zawodnicy... hm skad my to znamy. Lubie l'equipe francaise, bardzo szanuje jej graczy ale procz Ribery'ego (ktory byl wczoraj usztywniony debiutem - widzialem na wlasne oczy co on potrafi) nawet nie widac jakiejs przyszlosci tej druzyny poki opierac sie bedze na starej, zmeczonej gwardii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: te Re: Francja - Szwajcaria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 10:31 Jakby na to nie patrzeć w brazyli też graja stare kotlety, a radzi sobie świetnie... Francji zabrakło Cisse i ochoty do gry. Mam nadzieje że z korea bedzie duzo lepiej i że zagra dwoma napastnikami. Henry i Trezguet albo Henry i Govou. Odpowiedz Link Zgłoś