Dodaj do ulubionych

reklamacja

27.06.06, 08:31
niewiem moze nie umeiem liczyc moze regulamin jest mało czytelny. Ale za mecze
z 26.06 nie podoba mi sie wynik.
Mianowicie moje typy:

Włochy 2:0 Australia (wynik 1:0)
Szwajcaria 1:2 Ukraina (wynik 0:0 zwyciezca karnych 0:3)

i tylko 2 pkt (tak jakby tylko za włochów bym punktował)
a czy nie naleza mi sie jakies punkty za wytypowanie ze ukraina przejdzie do
nastepnej rundy?

Czy moze mi ktos to wyjasnic?

Pozdrawiam wszystkich graczy.
Obserwuj wątek
    • batigoofy Re: reklamacja 27.06.06, 09:21
      punkty są za prawidlowe rozstrzygniecie, dales swyciestwo, byl remis;]
    • kolargol7 Re: reklamacja 27.06.06, 09:29
      Takie chyba sa zasady, choc dla mnie troche dziwne. Ja mam za obstawienie
      wyniku 1:1 + Szwajcaria wygrawa w karnych - 4 pkt. Chyba byles blizej, bo w
      koncu przeszla Ukr.
      pozdr.
      • zibi_z Re: reklamacja 27.06.06, 09:39
        No własnie. Tez rozumiem ze tak został napisany regulamin, ale jak zam
        zauważyłes byłem blizej (bo wytypowałem prawidłowo uczestnika kolejnej rundy).

Czy ktoś wie gdzie mozna reklamowac albo zgłaszac propozycje zmian, moze się
        jeszcze uda zmienic punktacje (bo to chyba pierwszy mecz zakończony karnymi po
        dogrywce).
        Pozdrawiam
        • kolargol7 Re: reklamacja 27.06.06, 09:43
          Chyba zasady, to zasady i podczas gry sie ich nie zmiania. U mnie w pracy jest
          podobna liga i troche inna punktacja. Ja za swoj wynik mam 0, Ty mialbys 2.
          • azathoth Re: reklamacja 27.06.06, 10:04
            Tylko, że jest napisane:

"W fazie pucharowej uczestnik może zdobyć:
            * za wytypowanie zwycięzcy - 2 punkty"

Wytypowaliśmy zwycięzcę - Ukrainę. Gdzie punkty?
    • michal.com Re: reklamacja 27.06.06, 10:11
      ale to karne sie tutaj nie wliczaja;p poza tym w meczu nie bylo zwyciezcy
      teoretycznie dopieor po meczu zostal wyloniony;]. ale jesli 1:1 wytypowales i
      karne dla szwajcarii i masz 4 pkty to rzeczywiscie bez sensu;/
      • angel_82 Re: reklamacja 27.06.06, 10:36
        Dlaczego bez sensu zgodnie z regulaminem ma 4 pkt bo trafił remis ale nie taki
        jak był więc ma 6 pkt minus 2pkt za złe wskazanie zwycięzcy karnych i wszystko
        się zgadza 6-2=4. Natomiast jesli ktoś typował np.1:0 dla Ukrainy nie ma
        punktów,bo rozstrzygnięcie nastąpiło w karnych, więc żeby dostać punkty trzeba
        było postawić na remis.
        pozdrawiam
        • mundialinska Re: reklamacja 27.06.06, 10:54
          Dokladnie, kombinujecie jak koń pod górkę. Zasady są dobre. Rzuty karne to
          konsekwencja wczesniejszego remisu, więc chyba jest jasne,ze te osoby które
          typowaly remis, dostają punkty, a nie Ci co obstawiali zwycięstwo.
          • mpieck Re: reklamacja 27.06.06, 11:25
            Owszem, dyskutowaliśmy o tym problemie jeszcze w czasie projektowania gry. Z
            punktu widzenia regulaminu wszystko jest w porządku, bo regulamin w fazie
            pucharowej rozpatruje punkty za zwycięstwo w kontekście regulaminowego czasu
            gry (+ dogrywka), natomiast jego interpretacja na stronie "o grze" jest
            nieprecyzyjna. Powinno być raczej napisane 2 pkt za wytypowanie zwycięzcy w
            regulaminowym czasie gry (+ dogrywka).
            • zibi_z Re: reklamacja 27.06.06, 12:44
              1.
              > stronie "o grze" jest nieprecyzyjna
              ^^^^^^^^^^^^^
              Brak precyzji = Duzo watpliwości

2.
              >natomiast jego interpretacja na stronie "o grze"
              ^^^^^^^^^^^^^
              To ja przepraszam, jest gdzies pełna wersja regulaminu?

Z całym szacunkiem do pomysłu (jak dla mnie rewelacja) ale tam gdzie wchodza w
              gre nagrdy o niemałej wartości nie powinno byc ŻADNYCH zastrzeżen i niedomówień.

Pozdrawiam.

• mpieck Re: reklamacja 27.06.06, 13:58
                Brak linku do regulaminu (zatwierdzasz jego treść, gry zaczynasz grę) to nasz
                błąd. Pełny regulamin można przeczytać pod adresem:

gry.gazeta.pl/mundialmania/0,73855,3445269.html
                • zibi_z Re: reklamacja - z mojej strony EOT 27.06.06, 14:42
                  > Pełny regulamin można przeczytać pod adresem:
                  > gry.gazeta.pl/mundialmania/0,73855,3445269.html

OK. Tu jest to w miare jaśniej napisane :)

Co nie przeczy faktowi że w wyniku pewnych typów i rostrzygnięc na boisku,
                  premiowane sa osoby ktore "graja" na remisy co w fazie pucharowej moze byc
                  czestym rostrzygnieciem meczu.

I tu pozostaje drobne niedomowienie. Zwyciezca meczu to druzyna przechodząca do
                  nastepnej rundy, bez wzgledu na sposób wyłonienia wygranego. Fakt ze w
                  regulamine uwzglediono powyższe to wasza decyzja, ja uważam ze taki przydział
                  punktacji jest niedokońca w prawidłowy.

No cóż gra to gra, regulamin ustalacie wy, ja go zatwierdziłem, wiec koniec
                  dyskusji.

Nieważne gram dalej.

Pozdrawiam "redakcje" oraz wszystkich uczestników zabawy, życząc wszystkim jak
                  najlepszych "typów" (chociaż wtedy to nie było by zabawy bo wszyscy mielibyśmy
                  maxa oraz pierwsze miejsce - i z takiego laptopa to moze po jednym pikselku by
                  starczyło w ramach nagrody ;-) )

• progtom Re: reklamacja 27.06.06, 15:14
              Cóż za nieprecyzyjność w myśleniu. Regulaminowy czas gry to nie tylko 90 minut,
              jak niektórzy to interpretują, ale również dogrywka, bo jak by nie patrzeć,
              odbywa się ona zgodnie z regulaminem (gry w piłkę nożną i przeprowadzania
              turnieju).
              • guma151 Re: reklamacja 27.06.06, 19:12
                Niestety, nie przeczytałeś(aś) dokładnie postów powyżej. Wielokrotnie pisano o
                o tym, że regulaminowy czas to 90 min + dogrywka.

A co do tematu dyskusji, to przyznaję rację organizatorom. W sprawie punktacji
                nie może być zmian, bo punktacja decyduje o nagrodach.

Ja prosiłam o wcześniejsze udostępnianie typowania na następne dni i nic nie
                osiągnęłam, tylko nadal muszę się męczyć, chcąc tutaj grać. A to była błaha
                sprawa, dająca wszystkim graczom możliwość typowania wszystkich meczy, czyli
                równouprawnienie.

Regulamin jest czytelny, a sposobów przyznawania punktów może być tyle, ile
                byłoby autorów zasad punktacji

pozdrawiam Wszystkich Niezadowolonych
                i życzę szczęścia w typowaniu :)
                • progtom Re: reklamacja 27.06.06, 19:24
                  Czyli wszystko się zgadza, nie miałem i nie mam wątpliwości. Właśnie mój
                  komentarz dotyczył tego, że ludzie regulaminowym czasem gry nazywali 90 minut.
                  Jeśli zaś chodzi o wcześniejsze udostępnianie możliwości typowania - byłoby
                  dobrze, zwłaszcza przy wyjeździe, w miejsce gdzie nie ma netu.

guma151 napisała:

> Niestety, nie przeczytałeś(aś) dokładnie postów powyżej. Wielokrotnie pisano o
                  > o tym, że regulaminowy czas to 90 min + dogrywka.
                  >
                  > A co do tematu dyskusji, to przyznaję rację organizatorom. W sprawie punktacji
                  > nie może być zmian, bo punktacja decyduje o nagrodach.
                  >
                  > Ja prosiłam o wcześniejsze udostępnianie typowania na następne dni i nic nie
                  > osiągnęłam, tylko nadal muszę się męczyć, chcąc tutaj grać. A to była błaha
                  > sprawa, dająca wszystkim graczom możliwość typowania wszystkich meczy, czyli
                  > równouprawnienie.
                  >
                  > Regulamin jest czytelny, a sposobów przyznawania punktów może być tyle, ile
                  > byłoby autorów zasad punktacji
                  >
                  > pozdrawiam Wszystkich Niezadowolonych
                  > i życzę szczęścia w typowaniu :)
    • kolargol7 Re: reklamacja 27.06.06, 23:45
      Na pocieszenie Zibi - niesprawiedliwa (moim zdamiem) punktacja mscie sie na
      mnie tez. Dzis obstawienie - wygrana zabojadow po karnych (ryzyowne), a tu
      Francja wygrywa, a pkt. zero.
      • kolargol7 Re: reklamacja 28.06.06, 00:11
        A tak w ogóle Zibi to Ty jestes ostra konkurencja :), bo wyprzedzasz mnie o 11
        pkt -ja na mam plejs 137, choć tyle samo pkt.
        pozdr k.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka