Gość: yossaryan IP: *.hsg-lab.siu.edu 05.02.03, 02:11 Dobry komentaz. Niczego nie odjac. Moze tylko dodac. Na ten temat mozna bylo by cal ksiazke napisac... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tharki Re: Rafał Stec: Finał dla bogatych IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 05.02.03, 10:11 W końcu nawet największym fanom piłki znudzi się oglądanie ciągle tych samych klubów i twarzy. Mnie o szybsze bicie serca bije ta nikła szansa, że Wisła pokona Parmę, Schalke i Lazio. Możemy mieć swoich faworytów w elicie, ale najefektowniejsze zwycięstwo Realu nie poruszy nas tak, jak lekcja, której Wisła udzieliła faworytom czy piękne bramki Legii strzelone Utrechtowi. I to nam najbogatsze kluby chcą zabrać. A zakaz wyjazdu "gwiazd" na mecze towarzyskie pozbawi wpływów narodowe związku piłkarskie. Wszystko popłynie do najbogatszych. Błędne koło. I bzdura. pzdr m Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwkorab Czemu nie? IP: proxy / *.cpe.net.cable.rogers.com 06.02.03, 02:17 Sentymenty kibiców Wisly, Legii czy innych mozna zrozumiec. Ale poza nimi licza sie fakty. Kogo fascynuja pojedynki Legii z Barcelona? Zastanówcie sie, drodzy kibice? Czy macie problemy z NBA lub NHL?! Nie, a dlaczego, w koncu graja tam ciagle te same od lat druzyny, i kreci sie kasa! Te same grupy, te same ligi - i kazdy chce TAM wlasnie grac a nie w jakichs pucharach z byle kim! Nikogo nie nudzi dynastia Chicago Bulls, nikogo nie nudzi seryjne triumfy ManUtd, bo prezentuja najwyzszy poziom. Taki jest wspólczesny sport. Mozna wspominac mecze Romy z Górnikiem, ale to nie jest ta sama Roma, ani kibice ani swiat. pozdrowienia Gość portalu: tharki napisał(a): > W końcu nawet największym fanom piłki znudzi się oglądanie > ciągle tych samych klubów i twarzy. Mnie o szybsze bicie serca > bije ta nikła szansa, że Wisła pokona Parmę, Schalke i Lazio. > Możemy mieć swoich faworytów w elicie, ale najefektowniejsze > zwycięstwo Realu nie poruszy nas tak, jak lekcja, której Wisła > udzieliła faworytom czy piękne bramki Legii strzelone > Utrechtowi. I to nam najbogatsze kluby chcą zabrać. A zakaz > wyjazdu "gwiazd" na mecze towarzyskie pozbawi wpływów narodowe > związku piłkarskie. Wszystko popłynie do najbogatszych. Błędne > koło. I bzdura. > > pzdr > m Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sew Re: Rafał Stec: Finał dla bogatych IP: 62.190.106.* 05.02.03, 16:20 kluby które mają dużo kasy będą miały jeszcze więcej, nasza część Europy dalej będzie futbolowym (kluby) karłem; ja tego oglądał nie bedę - przynajmniej w ten sposób można zaprotestować Odpowiedz Link Zgłoś
jacm1 Re: Rafał Stec: Finał dla bogatych 05.02.03, 18:11 ja tez mysle,ze to tylko kwestia czasu-zeby taka superliga powstala.licza sie pieniadze,pieniadze i jeszcze raz pieniadze.jedyna szansa to to ze po jakims czasie superliga tez sie znudzi i powroci sie do starej formy rozgrywek.oby ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAdek@ Ja się na piłce nie znam, ale... IP: *.net.pulawy.pl / 10.44.26.* 06.02.03, 00:23 Chyba zmniany sa zawsze konieczne, kiedy chce się coś ładnego sprzedać! W siatkówce, koszykówce mamy klub w ligach mistrzów, jeśli piłka nożna znormalnieje (a to chyba właśnie dzieje się w Wiśle Kraków) będzie Polska druzyna w piłkarskiej lidze mistrzów i tyle!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Re: Rafał Stec: Finał dla bogatych IP: *.acn.pl / 10.64.6.* 28.02.03, 19:50 To czego chcą największe kluby europy to tylko ich marzenia, telewizje obniżają wypłaty za prawa do transmisji. np C+ firma znana w całej europie, w niemczech też niema kasy. Żeby takie mecze puścić trzeba mieć pewność do zysków. Jaka stacja zapłaci dużo kasy ? Wątpliwe czy prywatne poszły by na to.( emisje kodowane,reklamy ? ) Hahaha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Rafał Stec: Finał dla bogatych IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.03, 22:36 "Sad, but true"- jak śpiewała kiedyś Metallica. Miejmy nadzieję,że jednak dobra piłka i zgranie zespołu stojącego na średnim poziomie finansowym,jak nasza Wisła, będzie się jeszcze liczyło.Choć widać,że już nam też podkładają kłody pod nogi. Odpowiedz Link Zgłoś