Gość: desmo71 Obok muru: Jak Żyd z Żydem IP: 217.153.125.* 19.03.07, 14:38 autor artykulu nie ma racji że jest to lódzka specjalność -jest to polska specjalność ( cała lódź jude jude jude - śpiewają w calej polsce ) przekazywana z pokolenia na pokolenie, utrwalana przez niektorych dziennikarzy i polityków prosty chłopak który od dziecka słyszał że z tymi żydami to coś nie tak i że oni wszytkiemu winni traktuje słowo żyd jako naturalny synonim obelgi -ale jest to co najwyżej antysemityzm werbalny i niedouczenie , jestem pewien że gdyby stał przed nim żyd z torą i kibic w szaliku przeciwnej drużyny to na obiekt swojej agresji wybrałby tego drugiego, swoją drogą najprostszy sposób na ukrócenie tego rodzaju zachowań to wprowadzenie żydowskiej symboliki na flagi łks-u jak zrobiuł to choćby ajax i uczynienie z niego atutu, a jeśli chcemy dopiec sąsiadom to przezywanie ich np. komuchami ma moim zdaniem bardziej pejoratywne znaczenie a i większe uzasadnienie historyczne a kibicom widzewa prześcigającym się na tym forum w piętnowaniu antysemityzmu łodzian radzę zrobić rachunek sumienia - ręczę że wyjedzie na minus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fulko Re: Obok muru: Jak Żyd z Żydem IP: *.toya.net.pl 19.03.07, 14:41 zgodze sie z wiekszościa wywodu... a co do robienia rachunku sumienia to ma to to do siebie, że kazdy robi go sobie indywidualnie... i kazdemu na minus wyhodzi...... mi takze... ale akurat w polu antysemityzm minusa niemam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olek Nakrecanie na antysemityzm IP: *.server.ntli.net 19.03.07, 14:43 Nikt nie zwraca uwagi na to ze obelzywymi slowami jak i normalnym slowem Zyd obrzucaja sie kibice klubow. Zaczynajac od poczatku czy slowo zyd jest obelzywe ?? czy jezeli ktos na nas powie Lach czy Polak to tez bedzie dla nas obelga ?? Coz to za temat do dyskusji ja osobiscie przeciwko innym wyznaniom jak i ludzia nic nie mam ale jezeli slysze czy tez czytam takie komentarze ze jakis tam teatr w Nowym Yorku wystawia sztuke gdzie pokazywane sa zdjecia z Łodzi durnych napisow na scianach i robi sie z tego problem to naprawde staje sie antysemita. Jezeli dazenia polakow o wizy do stanow zjednoczonych blokowane sa przez zydow tego juz nikt nie widzi. Przed wojna mieli fabryki i banki teraz doszla jeszcze prasa. Niech dobrze sie zastanowia nad tym co robia bo chyba w sposob swiadomy staraja sie wzbudzic antysemityzm w normalnych ludziach !! W samych USA istnieje organizacje zwracajace sie przeciwko zyda moze my bysmy taka sztuke wystawili w teatrze wielkim Kukluksklan i zydzi w USA ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbara444 Re: Nakrecanie na antysemityzm IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 19.03.07, 15:01 W 1968 w Ubikacji: "Zyda prawo partii racja taka u nas demokracja" "Przez bazgranie na futrynie Zyd chce z ciebie zrobic swinie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuetend Re: Nakrecanie na antysemityzm IP: *.ATRADIUS.com 19.03.07, 15:28 moj wniosek z tej cennej wypowiedzi jest taki, ze Ubikacja to twoje swiete miejsce najpewniej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldzio Ktos chcial dokopac Lodzi i dokopal IP: *.b-ras1.lmk.limerick.eircom.net 19.03.07, 15:11 Niestety ale niechec do Lodzi dzieki takim dziennikarzynom staje sie powszechna. Krakow taki wspanialy a wcale jest nie lepiej z klubami. Ale latwiej jechac po Lodzi bo poklask bedzie. A tym komentujacym co czepiaja sie mojego miasta radze aby spojrzeli wokol siebie. Bylem w wiekszosci duzych miast w Polsce i nie uwazam zebysmy mieli sie czego wstydzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Ktos chcial dokopac Lodzi i dokopal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 15:28 fzp.jewish.org.pl/news09.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fea Papis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 15:31 ...Ile biletów dostanie Widzew na listopadowe derby Łodzi? - Żydzi chcieli 3 tys., ale dam im najwyżej 1700. I pod warunkiem, że będę miał na piśmie, że dostaniemy tyle samo na rewanż. Muszą pod nim podpisać się: policja, my i Żydzi - tak Jarosław Papis, jeden z szefów ŁKS, opowiadał kibicom swojego klubu. Kiedy łódzki dodatek "Gazety" zacytował jego słowa, do dyrektora ŁKS natychmiast zadzwonił Hubert Rogoziński, przewodnik wycieczek po żydowskiej Łodzi. - Zapytałem, gdzie mam się zgłosić po te bilety. Bo skoro mają być dla Żydów, to należą się także mnie. Dyrektor odpowiedział, bym zwrócił się do Papisa. Próbowałem się dodzwonić, ale nie odbierał. Szkoda, bo można zrobić niezły geszeft. Większość biletów moglibyśmy sprzedać, bo aż tylu wejściówek nie potrzebujemy - opowiada Rogoziński. 5 listopada obie łódzkie drużyny zagrają ze sobš po raz pierwszy od czterech lat. A ich mecze zawsze wywołują w mieście ogromne emocje. W polskim środowisku piłkarskim znane są także niewytłumaczalne skłonności do określania obu klubów i ich sympatyków mianem: "Żydzi". Napisy "Żydzew" lub "ŁKS jude" można zobaczyć na murach całego miasta. Papis przedstawia się jako rzecznik prasowy ŁKS lub prokurent sekcji piłkarskiej. W klubie praktycznie jest człowiekiem nr 2 (po Danielu Goszczyńskim, największym sponsorze). Podczas meczów rzuca się w oczy tym, że nosi na szyli szalik w klubowych barwach z krzyżem celtyckim i napisem "White Power". Po sobotnim spotkaniu ŁKS z Koroną Kielce w budynku klubowym Papis rozmawiał z kibicami. Ani razu nie powiedział o widzewiakach inaczej jak "Żydzi". Słyszał to m.in. dziennikarz "Gazety". Przez kilka dni Papis nie odbierał telefonów. W środę wreszcie udało nam się do niego dodzwonić: - Nie będę niczego komentował. Przynajmniej na razie - stwierdził. Przewodniczący łódzkiej gminy żydowskiej Symcha Keller twierdzi, że wypowiedź Papisa jest zbyt głupia i prymitywna, by ją komentować. - Ten pan nikogo nie obraża. Być może wielu Żydów kibicuje Widzewowi. Tylko skąd ma informacje, że aż tylu sympatyków jest wyznania mojżeszowego? (za Gazetą Wyborczą, 30 września 2004) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: englishman Re: Papis IP: *.adsl.inetia.pl 19.03.07, 15:41 Czemu jak sie skrytykuje sytuacje demokracji w Rosji to jest sie niezaleznym ekspertem, a jak polityke Izraela ( np.tworzenia Gett dla pelnoprawnych obywateli panstwa)to jest sie antysemita ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fulko de Lorsz Re: Papis IP: *.toya.net.pl 19.03.07, 15:52 to zależy... jesli ktos krytykuje robienie gett Palestynczykom przez Żydów to jest OK.. ale jeśli krytykuje Żydów a getta sa pretekstem (jak u ciebie) to już antysemityzm! Bo jak sie chce psa uderzyć to kij się zawsze znajdzie - jeden hłopiec kiedys udawadniał mi, że nienawidzi Żydów za to że dali się tak masowo zabijać - to trzeba być błyskotliwym! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziwak porozmawiajmy powaznie IP: *.nyc.res.rr.com 19.03.07, 15:59 skad wiesz ze u niego to jest pretekstem? czy krytykowanie robienia gett dla zydow przez nazistow to krytyka nazistow czy antygermanizm? masz jakis aparat przy sobie ktory odroznia krytyke Izralea od antysemityzmu czy starasz sie to wylapac na wyczucie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fulko de Lorsz Re: porozmawiajmy powaznie IP: *.toya.net.pl 19.03.07, 16:16 spróbuj spytać o taki aparat policjanta przy którym na meczu zechce ci sie rozmawiac o rodzaju gleby (glina) czy sympatycznym czworonogu (nie o kota chodzi) - gdy dostaniesz pałą to spytaj o aparacik do znaczeń.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziwak mialo byc powaznie IP: *.nyc.res.rr.com 19.03.07, 16:34 a Ty robisz uniki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fulko de Lorsz Re: mialo byc powaznie IP: *.toya.net.pl 19.03.07, 17:24 tak ale wiadomo, że kazdy antysemita zaras zrobi unik że mu chodzi o Palestynczyków... wiadomo, że niema takiej maszynki do mierzenia podstawności zarzutów, ale wiadomo, że koles nielubiący Żydów skarżący się na parszywy los Palestynczyków (bo taki mają los i ja bedac filosemutom oburzam sie na traktowanie Palestynczyków przez Izraelczyków) jest mało miarodajny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianin Re: Obok muru: Jak Żyd z Żydem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 15:45 z tego co wiem to tak mówił działacz ŁKS-u pan P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WidzeWiak Re: Obok muru: Jak Żyd z Żydem IP: *.toya.net.pl 19.03.07, 16:09 sorry koles, ale to nie dzialacze Widzewa tak powiedzieli, tylko lks-u,ze bilety daja zydom, na co jeden z Rabinow zadzwonil do pana Goszczynskiego i zapytal kiedy mozna odebrac bilety ;] wiec wara od WidzeWa, a swoja droga autor tego artykuly niewiele wie o zyciu i srodowisku kibicow, nie kazdy jest antysemita, rasiosta, kibolem ;] wiec zanim coss takiego napisze nastepnym razm niehc sie lepiej zatanowi ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kompot ReTkiniaS Re: Obok muru: Jak Żyd z Żydem IP: *.astral.lodz.pl 19.03.07, 16:36 Sprostowanie - to niejaki p.Papis, włodarz Łódzkiej K.... Sportowej Tak powiedział Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomorzanin liczy się jakość , nie ilość IP: *.kp.pl 19.03.07, 16:46 kiedy nadejdą czasy że liczy sie jakosć nie ilosć. Łódź to miast wielkosci Warszawy , ale bez duszy , brudne ,ponure , to i kibice mało ambitni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawcio Obok muru: Jak Żyd z Żydem IP: *.nat.student.pw.edu.pl 19.03.07, 16:51 A co Wy tak bronicie tych Żydów?? Ja wiem, że naczelny Wyborczej, Adam Michnik, jest Żydem i pewnie większość Waszych dziennikarzy również. Wy wszyscy nienawidzicie Polaków i robicie wszystko, aby uprzykrzyć życie naszemu narodowi. I jeszcze chcielibyście, żeby Was za to kochać...? Bardzo nad Waszym postępowaniem ubolewam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fulko de Lorsz Re: Obok muru: Jak Żyd z Żydem IP: *.toya.net.pl 19.03.07, 17:30 Michnik? a Wałęsa? a Kwaśniewski? a... no własnie - każdy kto przeciwczemuśtam - przeciw moherowej dulszczyźnie rydzyka ten Żyd! Ojciec Adama Michnika był Żydem, a jak wiemy tam dziedziczy się po matce - Adam sam stwierdza - "ja jejejejestem Polakiem" i mi to wystarcza! Gdy w '39 potomkowie fabrykantów niemieckich odmówili podpisania folkslisty bo czuli sie Polakami i zgineli za to to mało? Skoro ktoś uważa sie za Polaka to mi to już wystarcza! Tacy jak ty uznali by za niemców tamtych fabrykantów i zabili, bo mieli niemiecką krew (nie ma zreszta takiej grupy krwi jak żydowska, niemiecka , a badania nad kształtem czaszki i rysów to bzdura totalna - polecam "Europa, Europa..."). Odpowiedz Link Zgłoś
bartman7 Obok muru: Jak Żyd z Żydem 20.03.07, 09:38 hasła antysemickie znikną z Łodzi gdy zapanuje miłość pomiędzy kibicami obu druzyn czyli.... nigdy ??? zapraszam na mojego bloga : usasports.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
bolo-p dlaczego powstał ten idiotyczny tekst?? 20.03.07, 13:53 www.infopatria.pl/art.php?art=395 tu znajdziecie odpowiedź na pytanie dlaczego powtał ten idiotyczny tekst Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1908 flaga widzew na meczu z legia IP: *.chello.pl 20.03.07, 14:57 users.vline.pl/~rzaba/index.php?rok=2006&ktory=legia&kto=Legia%20Warszawa&numer=13 'chociaz zydow wokol mamy, to i tak sie nie poddamy' maja przede wszystkim ubytki w mozgu, zwidy, moze moczenia nocne...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fulko de Lorsz Re: flaga widzew na meczu z legia IP: *.toya.net.pl 20.03.07, 17:22 > maja przede wszystkim ubytki w mozgu, zwidy, moze moczenia nocne... podnies to do entej potegi i bedzie to i tak zbyt mało przy bezmiarze głupoty papisa Odpowiedz Link Zgłoś