Dodaj do ulubionych

Smuda zostaje do czerwca

IP: *.lubin.dialog.net.pl 01.04.07, 21:15
do boju kolejorz !!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Zły będzie pusto na stadionie to kibice zwolnią trener IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 21:28
      "To nie dziennikarze ani kibice zwalniają i zatrudniają trenerów w Lechu -
      usłyszeliśmy."

Zobaczymy!! Nagle pryśnie bum na Lecha przez debilne ruchy zarządu!
      Chcemy Świra! Michniewicz wróć!
      • Gość: Borekgrz Re: będzie pusto na stadionie to kibice zwolnią t IP: *.ztpnet.pl 01.04.07, 21:41
        Chodzisz na Bułgarską dla Kolejorza czy dla zarządu lub trenera?? Nie
        przesadzaj, prawdziwi kibice nigdy nie przestaną przychodzić na mecze, miłości
        nie da się tak łatwo przegnać!!!!

Moja jedyna miłość, to KOLEJORZ!!!
    • Gość: Młody94 Smuda zostaje do czerwca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 21:33
      Tak ja uważam, że Smuda nie powinien trenować Lecha już od momentu kiedy źle
      wypowiadał sie na temat Wasilewskiego, że za dużo gra z przodu i tak dalej...
      Prawdą jest, że strzelał bramki, a tracone przez zespół bramki nie wynikały z
      jego winy. Runda Jesienna była dosyć dobra w wykonaniu Lecha lecz obrona
      nawalała. załozenia na następną runę były takie że miał ja naprawić...a g....
      zrobił i tyle. Smuda W poznaniu Nie wytrzymuje presji i nie udaje mu sie
      udźwigać celu który załozony był na początku, to jest główny powód dla którego
      uważam że Smuda powinien odejść, więc ja mówie: Michniewicz; WRÓĆ DO NAS!!!
      • Gość: Eure Re: Smuda zostaje do czerwca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 21:38
        Jesli Smuda odejdzie to wlodarze Lecha powinni zatrudnic zagranicznego trenera.
        Stawiam na Klausa Topmoellera.
        • Gość: sun Re: Smuda zostaje do czerwca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.07, 23:20
          smuda musi odejsc jezeli mamy walczyc o mistrzostwo.to dobry trener ale KOLEJORZ
          potrzebuje wizjonera a nie wyrobnika.
    • Gość: Borekgrz Smuda zostaje do czerwca IP: *.ztpnet.pl 01.04.07, 21:39
      Nie daj się Kolejorz!!!
    • Gość: XXX Re: Smuda zostaje do czerwca IP: *.icpnet.pl 01.04.07, 21:52
      Niech Smuda spierda.a do Widzewa. Albo do swoich magicznych lat
      dziewiećdziesiątych. Ten człowiek nie ma za grosz godności. Jesli nie potrafi
      trenowac Lecha niech sie do tego przyzna i sam zrezygnuje a nie bedzie katowac
      Lecha swoimi "metodami szkoleniowymi". Proponuję zastosowanie manewru z Liborem
      Palą.

Na mecz z Koroną wszyscy bierzemy białe chusteczki!!!!!!!!!
      • Gość: Master Re: Smuda zostaje do czerwca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 22:00
        A może tak chusteczki dla jednego gwiazdora z drugim, którym się nie chce
        biegać? Smuda zostaje do czerwca i tego nie zmienisz. Będzie Puchar to zostanie
        jeszcze dłużej. A rozstać to się powinniśmy z naszymi niektórymi gwiazdeczkami,
        którym brak ambicji.
    • Gość: Kibic I kogo zatrudnicie? IP: *.adsl.inetia.pl 01.04.07, 21:59
      Jakiegos komentatora C+? Bo to poki co chyba najlepsze miejsce zeby zalapac sie na posade w polskim klubie. Pilkarze Lecha sa na poziomie tych z Cracovii czy Groclinu, wiec zajmuja miejsce obok tych druzyn. Jak komus pilka odskakuje na 5 metrow przy kazdym przyjeciu, to zaden trener tego nie zmieni. A juz ten onanizm nad Michniewiczem... Zurek wprowadzil biedny GKS do pucharow i gdzie teraz jest? Jakos nikt mu nie dal do prowadzenia Legii czy Wisly. Jeszcze niedawno naczelna nadzieja wsrod polskich trenerow byl wg mediow (a co za tym idzie 3/4 kibicow-bo jak sie cos wyczyta, to trzeba to bezmyslnie powtorzyc) Wdowczyk. Minely dwa lata i ten sam Wdowczyk robi za uosobienie bezradnosci i bezsensownie wydawanych pieniedzy. Chociaz pod tym wzgledem nikt nie przebije innego idola mediow i kibicow-lemingow, czyli boskiego Kasperczaka. Ten to by chyba nawet budzet Chelsea potrafil wydac, nie kupujac p;rzy tym zadnego dobrego pilkarza.
      • Gość: Prohu Re: I kogo zatrudnicie? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 01.04.07, 22:23
        Z pewnością Michniewicz odpada - ma ważny kontrakt w Zagłębiu, poza tym w
        polskiej lidze nie widzę kogokolwiek kto by sobie poradził na tak trudny terenie
        jak Poznań, Kacperczak, a i owszem ale też ma ważny kontrakt. Z zagranicy może
        Dan Petrescu - on przynajmniej dobrze przygotował Wisełkę do sezonu i nie
        odszedł po porażce!(chociaż i on ma ważny kontrakt). Araszkiewicz? - Ciekawy
        trener i kocha Lecha. A tak poważnie to cieżko kogoś będzie znaleśc kto bedzie
        medialny (spodoba się kibicom), utytułowany ( jakieś trofea?, bo w końcu zarząd
        jest rozliczany z tego kogo zatrudnia) i bez ważnego kontraktu. Życzę
        powodzenia. Jeśli chodzi o mnie to od początku pomysł zarudnienia Smudy budził
        moje wątpliwości, jednak daleki jestem od radykalnych metod wywalania po jednym
        czy dwóch nieudanych meczach. Chciałbym, aby Smudę zwolnili po sezonie
        niezależnie od wyniku jaki osiągnie.
        • Gość: Kibic Re: I kogo zatrudnicie? IP: *.adsl.inetia.pl 01.04.07, 22:37
          Przeciez Petrescu zostal wywalony z Wisly dokladnie za to co teraz zarzuca sie Smudzie. Zamordyzm, przetrenowanie delikatnych polskich pilkarzy i brak wynikow. Mysle, ze wladze Lecha powinny dac Smudzie takie same wsparcie jak ITI Wdowczykowi. Jakby paru pilkarzy przekonalo sie, ze nie maja po co leciec do kibicow i zaprzyjaznionych dziennikarzy na skarge, bo na jedno skinienie trenera wylatuja z klubu, to odrazu by znalezli sily zeby biegac. A zamiast tego ciagle narzekania. W kazdym polskim klubie sa przemeczeni, nie wiedza czemu non stop kiksuja, taktyka im sie nie podoba, itd. Im wieksze miasto, a co za tym idzie mocniejszy status gwiazdy, tym bardziej jecza. A juz najbardziej zalosne jest to,ze jada potem do tej Austrii, Belgii czy innego pilkarskiego 3-ego swiata i nie moga sie nadziwic w prasie, ze teraz to dopiero trenuja, bo w Polsce byly wakacje.
          • Gość: ketchup Re: I kogo zatrudnicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 23:17
            skoro uwazasz, ze w Poznaniu bezpodstawnie podniecano sie Michniewiczem, a
            problemem Lecha sa pilkarze a nie Smuda, to powiedz mi jak to sie stalo, ze z
            Czesiem i ze slabszymi o klase pilkarzami niz teraz, Lech gral lepsza pilke i
            byl wyzej w tabeli. no naprawde powiedz mi jak to sie stalo.
            • Gość: Kibic Re: I kogo zatrudnicie? IP: *.adsl.inetia.pl 01.04.07, 23:30
              Nie twierdze, ze Michniewicz jest zlym trenerem. Uwazam tylko, ze nie jest wybitny. A tak sie o nim mowi.
              Przyznam, ze nie wiem skad biora sie takie wpadki jak z Cracovia. A to przez nie Lech stracil tyle punktow. Z pewnoscia nie ze wzgledu na zly dobor pilkarzy czy ich fatalne przygotowanie do sezonu, skoro ten sam sklad 2 tygodnie wczesniej praktycznie zdeklasowal Korone. Jedyne co mi przychodzi do glowy to kwestia mentalnosci. Nie widzialem zeby pilkarze Lecha mieli w oczach choc odrobine checi walki.
              Natomiast co do stylu gry, to juz zupelnie sie nie zgadzam. Lech Michniewicza gral najzwyczajniej w swiecie brzydko. Lech Smudy probuje grac ladnie i z jakichs niepojetych powodow wychodzi mu to tylko w co drugim meczu.
              • Gość: ketchup Re: I kogo zatrudnicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 23:52
                Lech Michniewicza nie gral brzydko. dopiero w ostatniej rundzie wiosennej juz
                tak pieknie nie bylo, bo juz naprawde nie mial kto grac. jak w druzynie grali
                jeszcze Golinski, Madej (sic), Grzelak, Nawrocik przed kontuzja to Lech gral
                jedna z ladniejszy pilek w Polsce i tez strzelal bardzo duzo bramek. teraz graja
                gorzej niz wtedy i to widac na pierwszy rzut oka. organizacja gry takze jest o
                wiele slabsza. a fatalne przygotowanie jest i to widzi kazdy kibic. np. w meczu
                z Zaglebiem po 20 min Poznaniacy w ogole nie mieli juz sily biegac, a widac ze
                chcieli. tylko Zajaca i Kikuta nie zajechal, bo nie byl w stanie. po prostu oni
                maja naturalnie taka wydolnosc, ze nie byl w stanie.

a co do tego kultu Michniewicza w Poznaniu. zrozum, ze przez te dwa lata
                osiagnal jak na te warunki naprawde znakomite wyniki no i w koncu wygral PP i
                SP. i to w finalach pokonujac dwie najlepsze wtedy druzyny czyli Legie i Wisle.
                wiec naprawde u nas jest uwielbiany. a zreszta nawet bez tego uwazam, ze
                Michniewicz to najlepszy trener mlodego pokolenia i obok Lenczyka obecnie
                najlepszy w OE.
                • Gość: KIbic Re: I kogo zatrudnicie? IP: *.adsl.inetia.pl 02.04.07, 00:13
                  Sadzisz, ze w meczu z Zaglebiem nie mieli sily, z Korona je odzyskali, a z Cracovia znowu stracili? Czyli z Wisla powinno byc znowo dobrze? ;)
                  Rozumiem, ze mozna jakiegos trenera lubic. Pewnie w kazdym klubie jest kilku szczegolnie dobrze wspominanych. No ale juz trudniej mi ogarnac, ze laknie sie krwi swojego obecnego szkoleniowca przez wzglad na pamiec poprzedniego. To jest chora sytuacja jezeli trener wychodzi na stadion prowdzonej przez siebie druzyny i ma przeci sobie trybuny. Co do Lenczyka, to wczesniej takich zachwytow nie budzil. Dopiero jak dano mu spokojnie popracowac w zespole, w ktorym brak zmanierownych gwiazd, okazalo sie ze mozna. I mysle, ze jakby sie Orestowi dokladnie przyjrzec, to pod bardzo wieloma wzgledami przypomina Franza. Obaj maja sporo lat na karku. Sa ekscentrycznymi autokratami, itd.
                  Nie jestem z Poznania i na codzien kibicuje innemu klubowi (ktory nota bene z Lechem sie jakos specjalnie nie lubi), ale dobrze wam zycze, bo po prostu przyjemnie sie oglada mecze na Bulgarskiej. Co wiecej, zycze wam za rok mistrzostwa, bo jak 3/4 Polski, mam serdecznie dosc dominacji Legii i Wisly, a jak pomysle o meczach LM w Lubinie, to mi sie slabo robi. I patrzac z boku (wydaje mi sie, ze dosc obiektywnie) sadze,ze nie powinniscie tak szybko skreslac Franza. On tak naprawde tylko raz zaliczyl duza wtope. W Legii. Przejechal sie na tym, ze poszedl na wojne z pilkarzami, a ci mu dokopali. I sluchajac wywiadow udzielanych przez niektorych pilkarzy Lecha ("Trener zaaplikowal nam bardzo ciezkie przygotowania,no ale w koncu wie co robi,bo na nim ciazy odpowiedzialnosc za wynik") mam wrazenie, ze probuja zrobic to samo co legionisci.
                  • Gość: kksior Re: I kogo zatrudnicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 10:17
                    lenczyk zbudowal sile wisly same najlepsze transfery za jego kadencji i
                    mistrzostwo polski pozniej poukladal zespol kasperczak a o lenczyku wszyscy
                    zapomnieli!
            • Gość: ignaś Re: I kogo zatrudnicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 23:47
              ze słabszymi piłkarzami Michniewicz pracował? odważna teoria. Prawda jest taka,
              że jak przez cały mecz mamy 10 fauli ze strony Lecha, niedokładność, brak
              ambicji i superstar Zakiego w ataku to daleko nie zajdziemy z żadnym trenerem.
              Zostawcie Smudę w spokoju. Proponuję przypomnieć sobie treść forum po wygranej
              z Kolporterem. Na rękach chciano Smudę nosić. Wtedy był fachowcem, a dziś już
              nie jest. Białe chusteczki to się należą połowie składu, a nie trenerowi. Jak
              tak dalej ma być, to ja sobie wolę skrzynkę piwa kupić i w C+ mecz obejrzeć,
              niż iść się wku*wiać na stadion.
            • Gość: kksior Re: I kogo zatrudnicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 10:14
              za michniewicza lech gral lepsza pilke? to chyba nie byles na zadnym meczu!
              ledwno co biegali poczatek sezonu ale reiss po 20 minutach blaga o zmiane
              (chocby pucharowy mecz z wiska plock)! A jak lech wygral puchar polski?
              wtajemniczeni na pewno wiedza...:) dwa mecze im wyszly w finale z legia i tyle!
              Z reszta gdyby nie bylo finalu z legia nie byloby czym sie tak podniecac nie
              byloby fety na rynku itp.
              Oblicze lecha moze zmienic tylko ktos z duzym nazwiskiem tylko kto przyjdzie do
              takiego klubu pracowac za marne grosze bo zarzad na pewno wiele nie wyda na
              nowego trenera skoro trzech pilkarzy kupili za niecaly milion zlotych... sam
              gajtkowki do korony przechodzil za ponad milion...
          • trzeszczy1 Re: I kogo zatrudnicie? 02.04.07, 01:47
            Masz rację, byłem na tym meczu w Multikinie. Cracovia wykorzystała wszystkie
            nasze błędy (nie licząc jedenastki), a my żadnego Cracovii. Takie mecze się
            zdarzają - popatrzcie na BOT z kim poległ, to dopiero wpadka. A do piłkarzy mam
            taką prośbę - Panowie gracie (dla siebie) ale również i przede wszystkim dla
            kibiców, dla tej wiary co wali na Bułgarską jak w żadnym innym mieście w IV RP
            i Waszym zasra...ym obowiązkiem jest gryźć murawę, choćby tak jak jesienią. Mam
            cały czas nadzieję, że znajdzie się czas po sezonie aby powiedzieć co trener
            mógłby zmienić żeby Kolejorz zwyciężał zawsze i wszędzie, zrozumie to i Smuda i
            zawodnicy. Michniewicz, choć być może nie powinien odchodzić to odszedł i
            szybko nie wróci. Jeśli chcemy pomóc chłopakom to pomysł z chusteczkami jest
            zły. No może na ostatnim meczu jak przegramy wszystko co można przegrać. Na
            razie wierzę że Puchar jest nasz i puchar do Lecha należy. Do boju Kolejorz,
            zwycięstwo czeka nas!
    • Gość: Lechita Smuda zostaje do czerwca IP: *.icpnet.pl 01.04.07, 22:31
      Smuda jesteśmy z Tobą.
    • Gość: :) No dobra ale kto za Smudę? IP: *.icpnet.pl 01.04.07, 22:31
      wolni są Pala, Panik, Liczka, nawet Franiak jest zajęty(Sokół Pniewy)
    • Gość: k1 Smuda zostaje do czerwca IP: *.icpnet.pl 01.04.07, 22:33
      Ehh.. Jesienią mimo porażek można było patrzeć na grę Lecha. Zimą miały być
      wzmocnienia i naprawienie linii obrony. Był na to czas. A wyszło wielkie g...
      Najłatwiej byłoby zwolnić trenera, ale kogo przyjać zamiast Smudy?? Zarząd
      chyba popełnił błąd nie stawiając na tak lubianego w Poznaniu Michniewicza.
      Teraz jest już za późno, a innych kandydatów nie widać.. :((
      • Gość: Kibic Gracie jak gracie... IP: *.adsl.inetia.pl 01.04.07, 22:40
        ... bo zabraklo wam jednego z dwoch kreatywnych pilkarzy, czyli Quinterosa. Teraz wszystko zalezy od fromy Reissa. Zaglebie tez by guzik zwojowalo bez Iwanskiego, a Belchatow bez Garguly (co bylo widac z Odra). Wroci to sie pozbieracie. I zamiast bajac o jakiejs zdolnej mlodziezy, ktorej nie macie (co doskonale widac w meczach rezerw), trzeba bylo dokupic jeszcze jednego dobrego pomocnika. Walczylibyscie teraz o czub tabeli.
        • Gość: ketchup Re: Gracie jak gracie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 23:20
          tylko, ze nie zauwazyles, ze moze w samych rezerwach Lecha nie ma talentow za
          bardzo, ale Amica jest obecnie filia Lecha i kazdy wybijajacy sie mlodzik trafi
          najpierw na trening Lecha i dopiero jak tam nie bedzie pasowac, to bedzie jechal
          dalej czy sie nadaje. a jak pewnie wiesz, Amica grajac w 90% mlodzieza w
          rocznikach 88-86 jest bodajze druga albo trzecia w lidze, wiec Lech akurat o
          mlodziez sie nie powinien martwic.

A co do trenera, to ja bym proponowal Stawowego, bo mozna powiedziec, ze juz
          teraz jest bez pracy.
          • Gość: Kibic Re: Gracie jak gracie... IP: *.adsl.inetia.pl 01.04.07, 23:33
            Wszystko pieknie, ale my mowimy o tym czy ktos jest w stanie powalczyc o miejsce z Zakrzewskim, Reissem, Bosackim, itd. Tu i teraz, a nie za 3 lata. I kandydatow szukalbym w druzynie rezerw Lecha, a ta gra po prostu tragicznie.
            Mozliwe, ze w 2010 Lech bedzie sie skladal z samych wychowankow, ale poki co na gwalt potrzebuje kogos kto bedzie potrafil utrzymac sie w srodku pola przy pilce. Bo bez tego zaczyna sie taka rozpaczliwa kopanina jak w piatek.
            • Gość: ketchup Re: Gracie jak gracie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 23:41
              akurat Zakrzewski to zly przyklad, bo dla mnie to w trzeciej lidze sie znajda
              lepsi zawodnicy od niego :) no to jest fakt, ze obecnie nie ma kto zastapic
              pilkarzy w pierwszym skladzie. a co do tego utrzymywania pilki, to jedyna
              nadzieja, ze Quinteros wroci na Groclin i bedzie grac jak na jesien. bo inaczej
              to ja ciezko widze ta runde, naprawde ciezko. aha, co do tej szkolki Lecha. ja
              bym tak w sumie nie patrzyl kto tam gra i jak, bo Lech to raczej bierze z innych
              zespolow Poznanskich pilkarzy, ktorzy potem czesto mylnie nazywani sa
              wychowankami jak np. Bosacki i Wilk z SKS13 czy Marciniak z Poznaniaka. a tam
              gra paru zawodnikow w wieku 19-20 lat, ktorzy moga od razu wskoczyc do
              pierwszego Lecha.
    • Gość: julnik Smuda zostaje do czerwca-oby się poprawił IP: *.eranet.pl 01.04.07, 22:48
      Drużyna gra tak jak trener im pozwoli.Wiadomo że zespół może mieć zły dzień i
      przegra jeden i drugi mecz.Problem jednak w tym by nie schodzić z poziomem
      poniżej przyzwoitości(przegrane 3:0).Liczą się cele klubu,kibiców,miasta i
      Wielkopolski.A ambicje to nie tylko wyniki sportowe(pierwszoplanowe) ale
      również cele marketingowe firmy KKS Lech S.A..Poznań i cała Wielkopolska liczy
      na sukcesy KOLEJORZA a budowa zespołu nie może trwać lata bo profesjonalny
      futbol to nie uczenie gry w piłkę ale odpowiednie dobranie zawodników i
      kierowanie nimi.Poznań miał przez długie lata ekstraklasę i LECH zdobywał
      trofea i dlatego obiecywanie sukcesów za kilka lat jest niepoważne.Dla kibiców
      samo występowanie w I lidze już nie wystarcza.Stadion czeka na rozgrywki UEFA
      bo teraz są większe niż dawniej możliwości i oczekiwania.Trener musi temu
      podołać lub wycoać się bo w Poznaniu są duże wymagania.
    • Gość: badman Smuda zostaje do czerwca IP: *.dyn.optonline.net 01.04.07, 23:25
      trener Smuda do WIELKIEJ LEGII!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: JG Prezes też dyletant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 12:03
      Panowie Prezesie kuchenki sprzedawać a nie zajmować się piłką skoro nie wie pan
      jak spisać umowę, żeby wywalić trenera nieudacznika. A że Smuda niewiele umie
      świadczą wyniki zarówno te pucharowe przeciwko mołdawskim juniorom jak i ligowe.
      A tym wszystkim którzy uważają, że to zawodnicy grają przeciw trenerowi
      proponuję zobaczyć jak grają rezerwy Kolejorza. Jest wielce prawdopodobne, że
      spadną z III ligi. A w rezerwach gra ponad połowa zawodników których zimą
      przygotowywał Smuda. I Oni też grają na złość trenerowi? Ten facet nie ma
      pojęcia o fizjologii, motoryce a co tu mówić o taktyce schematach gry treningu
      indywidualnym itp. Kluby europejskie nam odjeżdżają bo mają całe sztaby
      trenersko – medyczno – skutowskie. A my mamy wszystko wiedzącego Smudę, który
      zatrudnia zawodników na podstawie schodzenia po schodach. Jeżeli prezesi
      rzeczywiście chcą coś zrobić dla Lecha to niech Smuda, jeżeli musi zostać do
      czerwca, trenuje rezerwy a pierwszym zespołem zajmie się sztab fachowców i to
      pod wodzą zachodniego trenera. I lepiej zrobić to teraz gdy nie mają innych ofert.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka