Gość: alfi IP: *.4web.pl 17.05.07, 14:18 Babochłopy na start! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annajedi Re: Tłumaczenie piłki kobietom 17.05.07, 14:33 Eee tam, seksistowski nie seksistowski (no, chyba że chodzi o to że interesują ludzi raczej drużyny męskie niż żeńskie), brak zainteresowania kobiet futbolem to mit... To kobiety mają co oglądać na boisku ;-) Alme wierszykialme.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Tłumaczenie piłki kobietom 17.05.07, 18:50 (O! Cześć Aniu! :-D) Seksistowskie w tej reklamie jest co najwyżej hasło "Football explained to women". Bo same obrazki są fajne. Śmieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
eirena Tłumaczenie piłki kobietom 17.05.07, 14:44 Zjadamy reklamy czują się wyróżnione :) Dzięki za komplement! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wododo buciki i torebka posłały mnie na glebę, rotfl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 15:21 Ale przepisu o spalonym to i wielu facetom do głowy nie idzie zaimportować. Prawdą też jest, że futbol staje się coraz bardziej przyjazny kobietom - zobaczcie jacy gladiatorzy biegają teraz po murawie i ile jest replayów, co by ich podziwać, a przylizany i ucharakteryzowany na człowieka Ronaldihno podrywa laskę z paczką chipsów :))) Porównajcie to z zarośniętymi wymoczkami kopiącymi kawał skóry parę dekad temu, hahaha, turlam się dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rado a co w tym konktrowersyjnego??? IP: *.centertel.pl 17.05.07, 15:26 chociaż pewnie zaraz się odezwie LPR, że kobiety zamiast się interesować piłką powinny rodzić dzieci i siedzieć przy garach... generalnie się z tym zgadzam jeśli chodzi o polki, ale poza nimi to nie - nigdzie na świecie kobiety nie są tak nauczone od małego poddaństwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczir w USA uwazaja soccer za sport dla kobiet... IP: *.crowley.pl 17.05.07, 15:32 czy to seksizm czy skrajny feminizm? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomaranczko Tłumaczenie piłki kobietom IP: *.icpnet.pl 17.05.07, 15:52 fajna ta torebka, kupię sobie taką na Euro 2012, o ile ktoś zacznie je produkować na masową skalę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kitek babochłopy?? IP: 213.17.223.* 17.05.07, 16:28 co za typ okreslil nas fanki tego sportu "babochlopami" jestem 23-letnia kobieta i kocham pilke od malego jako kobieta mam wszystko na miejscu i jestem raczej skromnych budowa ciala wymiarow a tu jakis typ okresli m.in. mnie babochlopem to zle ze kobiety znajo sie na pilce?? ja z moja wiedza przegadalabym nie jednego faceta w tym temacie poza tym jesli nie znacie takich kobiet to wspolczuje bo moi przyjaciele nie narzekaja kiedy razem ogladamy pilke a i jeszce facet - wiele byscie dali zeby wam kobieta nad glowa nie marudzila (np. wlacz na magde m) nie zwracajac uwagi na to co sami chcecie ogladac bo to tylko "banda glupkow biegajaca za pilka" W moim domu to ja wlaczam pilke i podaje piwo i czipsy do stolu zeby obejrzec dobry meczyk. Czy cos w tym zlego?? - Moim zdaniem nie a nazywanie nas Babochlopami jest nie na miejscu Widze ze przeszkadza Ci fakt, ze kobiety lepiej znaja sie na pilce niz ty sam Jesli ty tego nie rozumiesz i ja jestem dla Ciebie "babochlopem" to ty dla mnie jestes "zacofana ciota" ktora nie dowidzi, ze zyjemy w kraju rownouprawnienia. ps czy widziales jkiedys damska pike nozna?? polecam bo uwierz ty ciemniaku ze nie biegaja tam w szpilkach i miniowkach!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lila Re: babochłopy?? IP: *.g-net.pl 17.05.07, 16:39 kurcze, podpisuje się całym ciałem pod tym co napisałaś. Ja uwielbiam piłkę nożną (ale nie tylko) i chyba mogę powiedziec, że się na niej świetnie znam. Już nie raz i nie dwa to ja tłumaczyłam facetom co to jest spalony i kto jest z jakiej drużyny (jakby nie odróżniał kolorów). To ja mogłabym oglądac dobra mecze codziennie i wcale nie czuję się z tego powodu "babochłopem". Wręcz przeciwnie, jestem 100%-kobietą, która po prostu kocha oglądac sport! Tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
doctor_acula Re: babochłopy?? 17.05.07, 21:24 Miałem okazję obejrzeć na żywo coś, o czym pewnie niewielu wiadomo: mecz w ramach kwalifikacji do Mistrzostw Europy 2008, Irlandia - Węgry, 1-go kwietnia tego roku (zbieżność dat przypadkowa!:)) w Dublinie. Mecz właśnie w wykonaniu kobiet. Bardzo ciekawe doświadczenie, które mam zamiar powtarzać, ponieważ, po pierwsze, paniom pod względem urody niewiele brakuje (ok, nie wszystkim, ale Irlandkom, niezależnie od wykonywanej profesji lub uprawianego sportu do Polek, tudzież innych nacji, baaaardzo daleko), a po drugie walka nie polega na sfaulowaniu przeciwnika (lub faulu udawaniu - szlag mnie trafia, gdy to widzę w ważnych meczach), a na zdobyciu piłki nawet kosztem własnej kontuzji. Instynkt samozachowawczy został w szatni. Co te dziewczyny robiły na boisku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: babochłopy?? IP: *.toya.net.pl 17.05.07, 18:38 Kitek pozdro dla Ciebie! Uważam tak samo. :) Trzymaj się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natalia Re: babochłopy?? IP: *.tvgawex.pl 18.05.07, 09:49 Ja też się podpisuję pod tym rękami i nogami! P.S. U mnie w domu też to własnie ja organizuję oglądanie meczów:) I też zdarza mi się, szczególnie ostatnio, tłumaczyć coś odnośnie piłki nożnej, siatkówki i paru innych rzeczy właśnie facetom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aidi Re: Tłumaczenie piłki kobietom IP: *.aster.pl 17.05.07, 16:33 Torebka całkiem fajna... a w szpilkach bym się chyba zabiła :D Ech, tłumaczenie piłki kobietom... to dlaczego ja wczoraj musiałam dobitnie wytłumaczyć koledze, co to jest spalony??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AZ Re: Tłumaczenie piłki kobietom IP: *.65.rev.vline.pl 17.05.07, 17:05 popieram dzieczyny powyżej. Kocham piłkę i sama w nią gram (i to nie amatorsko tylko wyczynowo) a znam się lepiej niż niejeden facet. Kobiecość nie polega na chodzeniu w różowej mini i szpilkach, ani na spędzaniu 4 godzin dziennie przed lustrem. PS. Informuję radakcję "z czuba", że posiadają grono stałych CZYTELNICZEK, które wiedzą co to jest spalony, kiedy jest rzut rożny, i że mecz Real- Barcelona odbywa się Madrycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albin Siwak Re: Tłumaczenie piłki kobietom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 22:22 Większości się wydaje, że wie co to jest spalony... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z poczuciem Tłumaczenie piłki kobietom IP: *.abhsia.telus.net 17.05.07, 17:21 humoru jest calkiem "fajne" nieobrazajace godnosci ludzkiej pan. Mozna rowniez dorobic podobne gadzety dla panow. LG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Stefania Tłumaczenie piłki kobietom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 17:37 No cóż, jakoś się Panowie muszą bronić. Kobiety w końcu stają się lepsze od nich w każdej możliwej dyscyplinie..kto wie za kilka lat jak będzie w piłce nożnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Tłumaczenie piłki kobietom IP: *.toya.net.pl 17.05.07, 17:44 Dziadobaby do kuchni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laura Re: Tłumaczenie piłki kobietom IP: *.ists.pl 17.05.07, 19:59 Zczuba ja Cię kocham za relacje meczów na żywo, ale z tą dobrą znajomością kobiet to chyba przestrzeliłeś :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laura Re: Tłumaczenie piłki kobietom IP: *.ists.pl 17.05.07, 20:02 Ach, i która oglądała wczorajszy finał UEFA? Brak mi słów, mmmm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiBIcka Re: Tłumaczenie piłki kobietom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 20:25 pozdroofka dla wszystkich kobiet znających się na piłce (wbrew wciąż stereotypowemu mysleniu):-) ja czekam na przyszłotygodniowy finał Ligi Mistrzów:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) No to równouprawnienie. Która powalczy z Gołotą? IP: *.digis.net 17.05.07, 20:24 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiBIcka Re: No to równouprawnienie. Która powalczy z Goło IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 20:26 hehe;-)chętnie na pewno by się znalazły i nie byłyby bez szans:p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszka_333 Re: No to równouprawnienie. Która powalczy z Goło IP: *.aster.pl 17.05.07, 22:06 a co jest kontrowersyjnego w tych reklamach? -- Forza Milan!! Odpowiedz Link Zgłoś
doctor_acula Re: No to równouprawnienie. Która powalczy z Goło 17.05.07, 22:14 Dokładnie nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laura Re: No to równouprawnienie. Która powalczy z Goło IP: *.ists.pl 17.05.07, 22:43 Wiesz, również niewielu mężczyzn chciałoby walczyć z Gołotą :p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lila Re: No to równouprawnienie. Która powalczy z Goło IP: *.g-net.pl 18.05.07, 10:35 Jakby p.Gołotę dobrze przestraszyc to może sam ucieknie z ringu i nie potrzebna byłaby walka. Poza tym 53 sekundy to jeszcze można wytrzymac.:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hans hebron scena przy ogladaniu meczu w towarzystwie: IP: *.presscd.pl 18.05.07, 08:22 kumpel: nie, no co za sedzia,odwgwizdal spalonego moja laska (do mnie): ejjj, przeciez mowiles ze zlikwidowali spalonego ja: a co bede tlumaczyl... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natalia Re: scena przy ogladaniu meczu w towarzystwie: IP: *.tvgawex.pl 18.05.07, 09:44 Sam sobie takie towarzystwo wybrałeś to cierp:) Ale swoja drogą jak można powiedzieć, że "zlikwidowali spalonego"? Skąd ona to wzięła?:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blow Re: scena przy ogladaniu meczu w towarzystwie: IP: *.aster.pl 18.05.07, 16:10 hmmm.. komentarz mojej poprzedniczki byl tak zabawny ze sie zastanawiam czy to nie prowokacja.. ale chyba nie :) :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś