Gość: lkbm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.07, 16:02 jakiś wyjątkowy sceptyk, no ale tekst ciekawy tylko zastanawiam się po co to?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gottmituns Dziwne... 11.06.07, 16:25 A moim zdaniem to włąśnie tworząć tą tabelę autor maila udowodnił, że jesteśmy bramkarską potęgą. 6. miejsce, wyprzedzamy m.in. Anglię, Argentynę czy Portugalię. Które miejsce mielibyśmy zająć, żeby zadowolić Szanownego Statystyka? Pierwsze? Na tej zasadzie można uznać, że Brazylia nie jest piłkarską potęgą, bo na ostatnich MŚ zajęła miejsca 4-8. A to jak Ci bramkarze grają potem w reprezentacji to zupełnie inna sprawa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeke Ranking FIFA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 18:36 Według rankingu FIFA 6 krajem na świecie jest Holandia. Wyprzedza m.in. Portugalię, Hiszpanię i Anglię. Daj Boże, żeby wszystkie nasze formacje stały tak wysoko. To zależy co uznajemy za potęgę - tylko pierwszą drużynę, pierwszą trójkę, czy może pierwszą 10... W każdym bądź razie bramkarzy mamy bardzo dobrych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kor ...i w dodatku wszyscy na wyspach... IP: *.popl.cable.ntl.com 11.06.07, 23:56 w zasadzie zgadzam sie z trescia artykuliku, ze potega bramkarska to nazywamy sie grubo na wyrost.majac jednego 100% etatowca i powiedzmy dwoch/trzech z doskoku trzeba miec tupet uwazajac sie za mocarzy... jednak panie autor, strzeliles pan sobie samoboja ta statystyka, ktora faktycznie(ze statystyka tak juz bywa)przeczy zalozeniom tekstu.wynika z niej,ze w "bramkarzach" jestesmy bardzo mocni.a i tak dobrze, ze nie zestawiles ich pan z kopaczmi z pola, bo...az strach pomyslec jakim moglibysmy byc imperium... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arbeit Re: Dziwne... IP: *.ghnet.pl 11.06.07, 19:09 Ten tekst jest bez sensu jak lokata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Dziwne... IP: 195.20.110.* 12.06.07, 08:48 Gość portalu: arbeit napisał(a): > Ten tekst jest bez sensu jak lokata. Ku czystosci stylu: "Ten tekst jest jak lokata - bez sensu". :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam m. Re: Dziwne... NIE Dziwne. To antypolskość GW IP: *.bazapartner.pl 11.06.07, 23:53 dołowanie Polaków, to specjalnośc WYborczej. Wdrukowywanie niskiego poczucia wartości Polakom, to specjalnośc Agory... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :P Re: Dziwne... NIE Dziwne. To antypolskość GW IP: *.lubin.dialog.net.pl 12.06.07, 09:40 czytanie czegoś co się Ci nie podoba, to idiotyzm ;] Odpowiedz Link Zgłoś
jaguar666 Gościu ma chyba rację, ale z innego powodu 11.06.07, 16:48 Na logikę biorąc w reprezentacji numerem jeden powinien być najlepszy bramkarz. Jeśli tą hipotezę weźmemy za prawdę, to w takim razie naszym najlepszym bramkarzem jest Artur Boruc, który w ostatnich dwóch meczach miał coś koło czterech okazji, aby się wykazać. Puscił dwa gole. Jak wszyscy dobrze wiemy: pierwszego, bo się źle ustawił, drugiego, bo jest za ciężki i nie doleciał do piłki. Morał z tego: jak możemy być potęgą bramkarską, skoro nasz podobno najlepszy bramkarz popełnia takie błędy. A uznany za talent Krzysztof Kozik w wieku 25 lat dopiero będzie miał okazję zadebiutować w OE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vivka Z jedną rzeczą się zgodzę... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 16:52 Z tym, że w Polsce (nooooo, albo przynajmniej w powyższym felietonie :)) wszystko musi być albo czarne albo białe. Żeby móc sobie ponarzekać, że jest albo za jasne albo za ciemne, no bo nigdy nie może być w sam raz... Człowieku, fajnie piszesz, przyjemnie się to czyta ze względu na język i poczucie humoru, ale paradoksalnie podchodzisz do sprawy zbyt poważnie. Niewiele osób mówi, że "mamy najlepszych bramkarzy na świecie", takie hasełko traktuje się raczej jako żart, całkiem sympatyczny. Bo nie, nie mamy najlepszych na świecie bramkarzy. Ale bramkarze to jedyne, co wielkie kluby chcą od nas brać!! Gdybys skonstruował taką tabelkę, biorąc pod uwagę te same kluby, ale nie bramkarzy, tylko zawodników ogółem, to co by Ci wyszło?? Wyszłoby Ci, że mamy w tych klubach 5 bramkarzy i...4 zawodników grających na innych pozycjach?? Nie jestem pewna tej drugiej liczby, niech mnie ktoś znający się poratuje, ale w każdym razie nie będzie ona imponująca :). I na końcu pomyśl sobie, że Brazylijczyków, Włochów, Francuzów wielkie kluby biorą od zawsze i na wszystkie pozycje. A Polaków raczej tylko na brameczkę :). Jesteśmy najlepsi na świecie, choć tylko w swojej lidze, jak to mówią panowe redaktorowie, "europejskich średniaków" :) Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj.plank Co do patosu.... 11.06.07, 18:16 Pamiętam tytuł na głównej stronie portalu: Legia gromi i wynik...3:1. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: incomitatus Re: Z jedną rzeczą się zgodzę... IP: *.chello.pl 11.06.07, 18:33 Zgadzam sie z Vivką . 1.Bramkarze to jedyna pozycja na boisku , w ktorej "hurtowo" mamy cos do zaoferowania najsilniejszym klubom . 2.Prawda jest taka , ze nasi "the best" bramkarze ostatni sezon mieli raczej kiepski : Kuszczak , Dudek , Kowalewski tylko rezerwowi , Fabian niczym sie nie wykazal , a Boruc rownie dobrze bronil w meczach z AC Milan co kiepsko w reprezentacji ( gdyby byl w formie z LM wolnego z Armenią z pewnoscią by wyjął ) 3.Prawda jest tez taka , ze najlepszym bramkarzem naszej rodzimej ligi jest Emilian Dolha . 4.Jednak takich trenerow jak Dowhan czy Dawidziuk specow od szkolenia bramkarzy mogą nam zazdroscic wszedzie ! Ewenement ! 5.Brazylijczycy mogą miec i 10 bramkarzy w najsilniejszych klubach , a dla ludzi troszke starszych i tak najslawniejszym brazylijskim bramkarzem bedzie Valdir Perez , synonim nieudolnosci . Odpowiedz Link Zgłoś
airborell Re: Z jedną rzeczą się zgodzę... 11.06.07, 20:47 > 1.Bramkarze to jedyna pozycja na boisku , w ktorej "hurtowo" mamy cos do > zaoferowania najsilniejszym klubom . Na rezerwę. > 5.Brazylijczycy mogą miec i 10 bramkarzy w najsilniejszych klubach , a dla > ludzi troszke starszych i tak najslawniejszym brazylijskim bramkarzem bedzie > Valdir Perez , synonim nieudolnosci . Propaganda. Valdir Perez nie zawinił _żadnej_ bramki w meczu z Włochami, warto przypomnieć - w przeciwieństwie do wspaniałych brazylijskich pomocników, którzy podali piłkę Paolo Rossiemu. A ja jako trochę starszy pamiętam i Leao, i Taffarela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oio Ciekawe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.07, 17:57 Coby nie mowic i tak nie jest zle. Moze "potega" to faktycznie za mocne slowo, ale biorac pod uwage pozycje polskiego futbolu w ogole... Nie ma co narzekac. Gdyby podobne zestawienia zrobic dla napastnikow czy obroncow byloby duuuuzo gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eter Re: Witajcie Zczubasy! (mail do redakcji) IP: *.autocom.pl 11.06.07, 18:17 by udowodnic ze jednak wbrew pozorom potegą bramkarską nie jesteśmy.Czytanie ze zozumieniem się kłania. Odpowiedz Link Zgłoś
cuth samoobrona 11.06.07, 18:32 jaki tam sceptyk :) poirytowany realista :) Z Czuba ma naturalnie rację, to że wyprzedzają nas Niemcy czy Hiszpanie to żaden wstyd. Ogólnie nasze miejsce w światowej hierarchii bramkarskiej (jeśli w ogóle o takiej może być mowa) jest bardzo wysokie. Nie neguję, że mamy dobrych (w porywach - bardzo dobrych) bramkarzy, nic z tych rzeczy. Po prostu, moim zdaniem, mieścimy się w ogólnej czołówce, miewamy swoje epizody chwały, ale gdybyśmy naprawdę byli potęgą, to Boruc nie byłby jej awangardą. Pisze to pomimo całej mojej sympatii do tego fajnego faceta i dobrego fachowca. Niestety, obawiam się, że owe pompatyczne wołania o bramkarskiej potędze nie były takimi sobie gadkami nie na poważnie. Pisali o tym w każdej polskiej gazecie, mówili w każdym programie telewizyjnym o piłce. "Polska szkoła bramkarska" - czy to był żart? Poczekajmy - na razie mamy rezerwowych i Boruca. Nasi w MU czy Arsenalu to oczywiście sukces i osiągnięcie ale myślę mimo wszystko, że to to jednak trochę za mało. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przestatystyk bład, frustracie! IP: *.icpnet.pl 11.06.07, 18:25 pierwszym bramkarzem Espanyolu jest Kameni(kamerunczyk, ktory rozegral)3421 minut, natomiast drugi bramkarz Iraizoz zaliczyl 698 minut. Dziekuje za uwage Odpowiedz Link Zgłoś
strike5 Re: Witajcie Zczubasy! (mail do redakcji) 11.06.07, 18:32 mam wątpliwości, czy aby na pewno wybraliście najciekawszego maila na publikację... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JohnYossarian Witajcie Zczubasy! (mail do redakcji) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 18:39 Bez urazy, ale ten artykuł to straszliwy popis kiepskiego dziennikarstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
tom1987 Witajcie Zczubasy! (mail do redakcji) 11.06.07, 18:47 To chyba ktoś z rodu Tomaszewskiego... Jak można, pytam, powiedzieć, że 6. miejsce na liście bramkarzy w najlepszych klubach to marny wynik? Taki mamy wynik w tabelce skonstruowanej przez szanownego nadawce. Co do Dudka, sezon 2004/05 był jego schyłkowym sezonem, ale trzeba mu przyznać, że w szczytowej formie był naprawdę dobry. Mówisz "tworzenie z Dudka na podstawie tego JEDNEGO meczu bohatera i piłkarza na skalę światową, to kolejna z polskich paranoi". Bzdura! Wiesz, ile musiał rozegrać meczów, aby go tam wpuścili, i aby zajść tak wysoko?? P.S. Idąc zgodnie z myślą nadawcy, aż ciśnie się na usta "co to jest być bramkarzem w drużynie, która doszła do finału LM?". Rozumiem, że dla nadawcy takie osiągi to bułka z masłem. Krytykujesz, że my jesteśmy źli, bo się cieszymy, że jakiś Polak do czegoś doszedł?? Pomyśl, człowieku! Piszesz o "polskiej paranoii" a sam nie najlepiej rozumujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaźmirz Onetowiec ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.07, 18:49 Autor tego tekstu chyba wywodzi się z kręgu onetowców, którzy 3 miejsce Kubicy w GP Włoch w zeszłym roku tłumaczą słabą postawą rywali i niesprawiedliwym sędziowaniem. Człowieku my od lat mamy problemy z dostaniem się na MŚ nie mówiąc już o ME a ty 6 miejsce uznajesz za słabe ? Jak już ktoś wspomiał Brazylia odpadła w ćwierćfinale ostatnich MŚ ale nadal jest potęga. Doceńmy co mamy. Ja uważam że jesteśmy potęgą szczególnie biorąc pod uwagę stan polskiego szkolenia młodziezy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Forn Najsmieszniejesze jest to, ze ma racje... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 19:32 i ladnie to argumentuje i o tym pisze. Potem oczywiscie trafia sie 1000 frustratow, ktorzy nic w zyciu sensownego napisali i daja komentarze w stylu: "chyba ty", albo "onetowiec i pedal". Prawda jest taka, ze masz racje :). Ale, prawda jest, tez taka, ze ta statystka to troche niefortunna. Umowmy sie, ze Polacy maja dobrego Boruca, ktory wali babole, Kuszczaka ktory jest niezly i tyle, Fabiana ktory ponoc ma potencjal, ale jakos nigdy go nie widzialem :) i niby tyle, Kowalewski nie bronim Malarz ma jeszcze wiele do udowodnienia. 3 Niezlych bramkarzy, to wszystko. Ale, przeciez to my, Polacy, my wierzymy ze, Benitez nie stawia na Dudka, bo ma tego samego agenta co Reina, no i ze Kowalewski nie broni, bo go trener nie lubi. Czysto sportowe umiejetnosci nie maja z tym nic wspolnego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Forn Re: Najsmieszniejesze jest to, ze ma racje... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 19:33 Nie widzialem potencjalu, a nie Fabiana ;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edek Moim zdaniem błedne rozumowanie.. IP: *.aster.pl 11.06.07, 20:16 Jak dla mnie to szanowny kolega mailujacy zle okreslil kryteria swojej oceny obecnego stanu rzeczy. Tak naprawde nie ma zadnej skali porównawczej dla bramkarzy. Nawet tytuły "bramkarza roku" mowia o tych bramkarzach, ktorzy najwiecej osiagneli w sezonie, ale moze gdzies sa lepsi bramkarze ktorych nie mozemy obejrzec szklanym pudle?! Bezsensu jest dla mnie porownywanie 1-szych bramkarzy w konkretnych klubach. Z tej przyczyny wysoko sa Niemcy (bramkarz obcokrajowiec w Bundeslidze to rzadkosc), Francuzi (jesli Nantes jeszcze probowalo Bartheza to wiele to mowi), Hiszpanie (identycznie jak w Bundeslidze) itd. itd. Krotko mowiac zalozenie tekstu bylo bledne, a ocena wyzszosci bramkarzy z jednego kraju nad bramkarzami z kraju drugiego jest wzgledne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: assalat Witajcie Zczubasy! (mail do redakcji) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.07, 20:24 Jesli najlepsi poscy bramkarze maja bronic tak jak Boruc z Azerami to najlepiej nie wystawiac bramkarza wogole. ale co tam przeciez to polska szkola bramkarzy jest :). PS Polski bramkarz jest dobry ale przez sezon moze 2 a potem szkoda gadac wielka gwiazda zostaje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OP Re: Witajcie Zczubasy! (mail do redakcji) IP: 212.2.101.* 11.06.07, 21:38 A ile razy mam Ci powtarzać, że W OGóLE!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariek Do autora meila IP: 81.26.0.* 12.06.07, 09:18 Koniec prxerwy, wracaj do zmywaka. Twoja stara jest za to najlepsza w bramce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: endi Re: Witajcie Zczubasy! (mail do redakcji) IP: *.um.warszawa.pl 12.06.07, 14:44 jak nie wystawiać bramkarza? to przecież po każdym strzale byłby gol i byśmy bardzo wysoko przegrali. i to z azerbejdżanem! a poza tym to nie wiem, czy przepisy fifa pozwalają na niewystawienie bramkarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lin Witajcie Zczubasy! (mail do redakcji) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 20:47 Znakomity tekst. Ten mail bije na głowę niektóre piśmidła zczuba.pl. Z sensem, ładnie napisany i uargumentowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AndrzejeG No nie wiem IP: *.kalisz.mm.pl 11.06.07, 20:59 Zestawienie ciekawe ale coś bym dodał. Pozycja piłkarza w klubie zależy w dużym stopniu od klasy jaką reprezentuje on ale i reprezentacja kraju w której występuje a nasi ostatnio nie mieli w reprezentacji wielu sukcesów więc też trudno o spektakularne mecze(o pucharach z litości nie wspomne). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skrot.myslowy A ja uważam że... IP: *.crowley.pl 11.06.07, 21:12 Na początek szacuneczek za chęci i wykonanie (było nie było) mrówczej roboty. Niestety wszystkie te statystyki potwierdzają złotą maksymę iż: "Stopniowanie rzeczownika kłamstwo to: Kłamstwo, Wielkie Kłamstwo i Statystyka" :-P Magia liczb niestety często pomija "czynnik ludzki". - Czynnikiem ludzkim w tym przypadku jest fakt iż w wszystkich najlepszych (i nie tylko) klubach rotacja na pozycji bramkarza waha się miedzy zerem a jednością (to też można sprowadzić do statystyki). Pomijam tu plagę kontuzji czy nagłe i nietypowe dla drużyny wprowadzenie systemu: "bramkarz nr 1 na lige a nr 2 na puchar ligi" (kolejne czynniki niestatystyczne) - W dodatku w jednym meczu można wystawić jednego bramkarza, a na daną pozycję drużyna ma zwykle trzech w pierwszej drużynie plus rezerwy i drużyny juniorskie, więc sporo tego. Więcej się nie opłaca (rachunek ekonomiczny) - Żywotność na tej pozycji jest stosunkowo długa (niskie zużycie materiału) - klasowy bramkarz na tej pozycji może spokojnie być w formie nawet do czterdziestki, BYLE BY GRAŁ o czym wiedzą wszyscy menadżerowie stąd właśnie niska rotacja - Dlatego te największe kluby jeśli już kupują bramkarza to taktują go jako lokatę długoterminową. Wystarczy prześledzić ile lat między słupkami stali Ci najwięksi w MU, Arsenalu, Bayernie etc. I dlatego własnie należy trzymać kciuki za naszych ponieważ uważam, że jest to niezłe osiągnięcie, iż w tym samym mniej więcej czasie kilka czołowych klubów ma w swojej kadrze naszych ROZWOJOWYCH (potencjalnych nr 1) i przyszłościowych bramkarzy. Sądzę, że z takim zamiarem zostali kupieni. Życzą sobie tego zapewne klubowi menadżerowie jak i sami zainteresowani. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Witajcie Zczubasy! (mail do redakcji) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 21:27 a po to, zeby "udowodnic", ze np w lidze hiszpanskiej (uwazanej za naj naj naj) w glownych klubach graja hiszpanie......a hiszpania jak nic nie wygrala od chyba 50 0lat , tak nic nie wygrala lol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fan Janusza stare dzieje, ale chyba to pamiętacie? IP: *.pro.lama.net.pl 11.06.07, 22:05 myślę, że to wystarczy za cały komentarz, naród który wydał na świat Janusza Jojko nigdy nie będzie potęgą, a szczególnie piłkarską www.youtube.com/watch?v=ubuytNCrp0E Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Witajcie Zczubasy! (mail do redakcji) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 22:18 Przepiękny mail! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
crogool Przynajmniej w kwestii Dudka racja. 11.06.07, 22:23 No nic. Jestem nikim i moje zdanie nic nie znaczy. W ów wiadomy wieczór, rezygnując z finału LM zdecydowałem się towarzyszyć koledze, który musiał odbyć niezaplanowaną, kilkugodzinną wyprawę samochodową. Mecz przegapiliśmy w całości, podróżując bez radia. Obejrzałem zatem na spokojnie powtórki - znając wynik - skupiłem się na popisach/umiejętnościach Dudka i zawyrokowałem, że jest to koniec jego sportowej kariery. Występ (2 połowa i dogrywki)) to kumulacja fuksa na niespotykaną skalę, stężenie które samego obdarowanego zaskoczyło już w trakcie meczu. Zamiast skromnie spuścić głowę, w świadomości, że owo Dudek Dance i cudowne zdjęcie piłki z buta Szewy to w żadnym wypadku przejaw umiejętności a jedynie uśmiech losu przy rozpaczliwej obronie, pan Jerzy skupił się już tylko na budowaniu swojej legendy. Gdzie były umiejętności pokazał w mam nadzieje ostatnim występie reprezentacyjnym... zatem 100% racji. Skończmy bajki i zwycięski remisie na Wembley i cudzie Dudka boć to i śmieszne i smutne :/ Odpowiedz Link Zgłoś
pickars Re: Witajcie Zczubasy! (mail do redakcji) 11.06.07, 22:33 tekst ciekawy ale mimo wszystko widac ze napisany pod katem argumentow autora... - po pierwsze kluby spoza Europy sa w tej tabelce (dla jasnosci mowa o tabelce nr 1) chyba tylko dla poprawienia statystyki Brazylijczykow/Argentynczykow - po drugie wylaczmy z tabelki wspomniane kluby, gdyz szansa zatrudnienia jakiegokolwiek bramkarza z Europy w Ameryce jest bliska 0!!! - po trzecie po uwzglednieniu klubow wylacznie europejskich i (czyli pozostaje 35) doskonale widac ze pierwszymi bramkarzami w klubach sa w przewazajacej wiekszosci (24 o ile dobrze policzylem) sa bramkarze krajowi!! daje to jakies 70%!! co oznacza ze na tej pozycji diabelnie trudno jest sie przebic!! - po czwarte - bardzo wazna sprawa o ktorej autor nawet nie wspomnial to sila ligi z ktorej wywodza sie bramkarze... uwzgledniajac udzial procentowy w tabelce drugiej pokonujemy mase silniejszych lig... turecka, czeska, angielska, grecka, portugalska i szkocka... i nie uwzgledniam tu lig pozaeuropejskich... niech ktos pokaze porownywalna lige z nasza (poziomem), z ktorej tyle bramkarzy gra (lub chociaz siedzi na lawce rezerwowych) w czolowych klubach europejskich... na tej zasadzie mozna ocenic ze moze potega nie jestesmy ale w dziedzinie bramkarzy jestesmy jedna z czolowych nacji Odpowiedz Link Zgłoś
pickars Re: Witajcie Zczubasy! (mail do redakcji) 11.06.07, 22:39 a i jeszcze co do Dudka... jezdzicie strasznie po nim a mimo wszystko chlopak duzo osiagnal w pilce... nie zawsze bronil idealnie zdarzaly mu sie katastrofalne bledy ale komu sie nie zdarzaly?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: treneiro Re: Witajcie Zczubasy! (mail do redakcji) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 00:13 Dudek był w swoim czasie wybrany najlepszym piłkarzem ligi holenderskiej (nie tylko najlepszym bramkarzem ale wogóle najlepszym piłkarzem), później uznawany był za czołowego bramarza w Anglii. Jeżeli ktoś uważa że ten finał LM to był jedyny sukces Dudka to po prostu się nie zna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Witajcie Zczubasy! (mail do redakcji) IP: *.chello.pl 12.06.07, 00:19 niech wrzuci do tabelki Polskie kluby.. ilu jest zagranicznych bramkarzy w polskiej lidze???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Witajcie Zczubasy! (mail do redakcji) IP: *.chello.pl 12.06.07, 00:16 "Nie rozumiem czemu w tym kraju wszystko musi być czarne, albo białe (i to najczęściej na opak). " Ty to musisz byc kurde obywatelem swiata! ciesze sie ze jest ktos kto zna mentalnosc tak wielu nacji ze moze to porownywac! Poczytalbys jednak chlopie zagranicznej prasy... zobaczyl czy rzeczywiscie inni nie tworza sobie bohaterow narodowych z jednej akcji ("bo ktos wreszcie kopnal w swiatlo bramki")... Trzeba miec swoich idoli, szczegolnie w sporcie.. to dzieki nim dzieci chca uprawiac dany sport.. byc jak swoj bohater.. ambitnie trenowac by tez stac sie legenda... Ty chyba nigdy nic nie osiagnales.. zal mi cie.. a ja uwazam ze trzeba mowic! jezeli mamy o czym to mowmy! badzmy swiadomi swojej dumy narodowej! politykow mamy z pod ciemnej gwiazdy to cieszmy sie tym co wychodzi! mamy swoje sukcesy w sporcie, cieszmy sie! ------------- ps wczesniej tak nie uwazalem ale sie nakrecilem i uwazam ze tekst jest zupelnie nie na miejscu ... moze Ci sie "wydawac" ze napisales cos madrego... napisales stos bzdur i tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cross Do autora tekstu IP: *.ghnet.pl 12.06.07, 01:55 To, że paru dziennikarzy (w tym Gazety wyborczej) kiedyś stwierdziło, że Polska jest bramkarską potęgą, nie znaczy, że wszyscy Polacy tak myślą. Pierwszy raz jestem totalnie rozczarowany tekstem "Z czuba". Wątpię żebyś zrobił jakiś sondaż na temat opinii o polskich bramkarzy. Pomyślałeś sobie, że skoro Szpakowski i Szaranowicz myślą, że Polska jest potęgą bramkarską, to cały polski naród im wierzy. Uważasz, się za mesjasza który ogłosi nam całą prawdę. Po co mówić coś co jest oczywiste. Po co mówić nam że nie jesteśmy potęgą bramkarską skoro wszyscy Polacy to doskonale wiedzą. Myślę, że powinieneś przeprosić wszystkich czytelników. Następnym razem nie pisz tekstu na podstawie przemyśleń Szpakowskiego. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nietoperz Odnośnie naszych bramkarzy !!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.06.07, 07:42 Człowieku kto Ci pozwolił piać takie artykuły, powiedz mi czym ty się możesz pochwalić w swoim życiu, bo chyba nie tym co piszesz, bo piszesz takie bzdury, że aż szkoda tego pisać. Dudek stał się bohatertem narodowym i pisały o tym nie tylko polskie gazety, ale całej Europy, nie bez kozery dudek był w trójce najlepszych bramkarzy na świecie. Przestań pisać bo sam nie wiesz co piszesz. Właśnie tym się różnimy od całej Europy, nie potrafimy cieszyć sięczyimś szczęściem, tylko patrzymy gdzie by tu igłe pod żebro włożyć. Dudek jak i Boruc, oraz cała reszta Polskich bramkarzy jest dumą naszej piłki, ą że jakiś pacan pisze to co pisze tego nie zmieni. !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XVE Oj ale ty pierdoły wymyslasz IP: *.devs.futuro.pl 12.06.07, 08:53 a co to Dudek i Boruc to cala piłkA POLSKA? BZGURA ZOBZCZYSZ CO OSIĄGNIE FABIANSKI? Odpowiedz Link Zgłoś