Gość: kibic IP: *.tsi.tychy.pl 19.11.07, 00:08 Brawo Ebi!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bbb87 Smolarek dla Sport.pl: Może nie mówię za dobrze.. 19.11.07, 00:28 dla mnie byłeś i jestes bohaterem i nic tego nie zmieni:):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kat Smolarek dla Sport.pl: Może nie mówię za dobrze.. IP: *.chello.pl 19.11.07, 00:29 Na grę w reprezentacji Holandii nie miałby nigdy szans. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Smolarek dla Sport.pl: Może nie mówię za dobr IP: *.chello.pl 19.11.07, 00:39 Mialby albo nie mialby....o rety...malkontenci sa wszedzie.... Wtedy kiedy sie DECYDOWAL grac dla Polski nikt nie byl w stanie powiedziec co jest w stanie osiagnac w jednej czy drugiej Reprezentacji. Wybral NASZA. A w Holandii akurat calkiem latwo byloby mu grac-nie mowie teraz o poziomie sportowym, ale mentalnie. Mnostwo zawodnikow pochodzacych z roznych kolonii.... Wiec odczep sie od Niego....jak masz zamiar tylko pluc na Niego, lepiej nie pisz..i nie psuj Swieta szczesliwym ludziom :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibis Re: Smolarek dla Sport.pl: Może nie mówię za dobr IP: *.tsi.tychy.pl 19.11.07, 00:47 Spieprzaj dziadu. I odczep się od Ebiego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wz Re: Smolarek dla Sport.pl: Może nie mówię za dobr IP: 150.254.166.* 19.11.07, 08:16 A czy on się do Ebiego przyczepił? Stwierdził po prostu fakt. Ja oczywiście sie z tego ciesze bo bez Smolarka wydaje sie że awansu by nie było Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Smolarek dla Sport.pl: Może nie mówię za dobr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.07, 09:41 A kto podziękuje obronie i bramkarzowi Belgii . Mecze w A klasie są najciekawsze . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwer Smolarek dla Sport.pl: Może nie mówię za dobrze.. IP: *.chello.pl 19.11.07, 00:40 Ebi SZACUNEK !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carll mysle ze benhaker nie powola ebiego na mistrzostwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.07, 02:16 tak jak janas frankowskiego on tez nastrzelal goli.i zalatwil nam awans i go nie wzieli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rychu widac glupich nie sieja .... IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 19.11.07, 03:16 ....sami sie rodza, jak Carll - w ZOO :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwet21 Co to za sprawiedliwość!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.07, 07:15 Typowe dla Polaków .Ebi słabo po polsku mówi.grał w Bundeslidze..jak Podolski,Klose ale to bohater bo co???Dla Polaków gole strzela.A inni zawodnicy polscy??? Nic nie warci!!!U niego widać niemiecki system gry porzadek..ale nie wiem czy tylko Ebi pomoże Polakom wyjście z grupy w przyszłym roku!!.Ja jestem pewna ,poniewaz jestem fanem niemieckiej drużyny,że cała reprezentacja Niemiec ,która gra jak Ebi z grupy bez problemu wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cv Re: Co to za sprawiedliwość!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.07, 07:41 Spadaj, volksdeutschu, razem ze Swoja reprezentacja. Odpowiedz Link Zgłoś
mreck Re: Co to za sprawiedliwość!!!! 19.11.07, 07:53 trzeba by im grunwald powtórzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwet2 Re: Co to za sprawiedliwość!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.07, 08:40 Już Grunwald powtórzyliście im w Korei i w ostatnich mistrzostwach w Niemczech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwet21 Re: Co to za sprawiedliwość!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.07, 08:32 Nie jestem Volksdeutczem ale jedno wiem kolo zwykłym dupkiem jestes ,bo każdy ma prawo kibicować jakiemu chce!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzychu Re: Co to za sprawiedliwość!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.07, 16:48 iwet21>> Nie jestem Volksdeutczem ale jedno wiem kolo zwykłym dupkiem jestes ,bo każdy ma prawo kibicować jakiemu chce!!! I ty mówisz że z Polski jesteś? nawet nie potrafisz dobrze zdania ułożyć!! Kibicuj sobie komu chcesz ale od Smolarka to sie odwal... Chłopak zrobił kawał dobrej roboty!! Dla mnie akurat najmniejszego znaczenia nie ma to czy uczył sie grać w polsce holandii czy u szwabów!! Gra dla Polski i dla nich strzela gole!! Jakby grał w reprezetacji Holandii to też by pewnie strzelał!!! Jest bohaterem jednym z wielu ale napewno to jemu zawdzieczamy awans!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cynio Re: Co to za sprawiedliwość!!!! IP: *.mad.east.verizon.net 21.11.07, 02:04 A ja wiem jedno mamy bazy treningowe na najwyzszym poziomie i dlatego ???????jest to juz olbrzymi sukces.A na mistrzostwach Europy moga przegrac wszystko byle wygrali z Niemcami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwet21 Re: Co to za sprawiedliwość!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.07, 09:28 Daj mi jeden jedyny mecz kiedy to Polska wygrała z Niemcami??? Apropo ..fajne masz marzenia...cynio Odpowiedz Link Zgłoś
el.es Toz chamska volksdojczka 19.11.07, 08:11 Gość portalu: iwet21 napisał(a): > Typowe dla Polaków .Ebi słabo po polsku mówi.grał w Bundeslidze..jak > Podolski,Klose ale to bohater bo co???Dla Polaków gole strzela.A > inni zawodnicy polscy??? Nic nie warci!!!U niego widać niemiecki > system gry porzadek..ale nie wiem czy tylko Ebi pomoże Polakom > wyjście z grupy w przyszłym roku!!.Ja jestem pewna ,poniewaz jestem > fanem niemieckiej drużyny,że cała reprezentacja Niemiec ,która gra > jak Ebi z grupy bez problemu wyjdzie. Ebi jest bohaterem dla Polakow, bo gra dla Polski. Podolski i Klose sa bohaterami Niemcow, bo osiagaja wyniki dla Niemcow. Jak niskie trzeba miec IQ, zeby nie obejmowac rozumem tak prostej zaleznosci? Poza tym gra Podolskiego i Klose jest doceniana rowniez w Polsce, mimo iz dla Polski nigdy nic nie zrobili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwet21 Re: Toz chamska volksdojczka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.07, 08:37 Ty el.es kulturę to ty masz i Twój poziom inteligencji ...zero.Boli Cię debilu,że ktoś z Polski może kibicować Niemcom co?? Weż się za pałowanie boś może w tym dobry a nie za komentowanie kto komu powinien kibicować.Razistą pewnikiem też jestes co??? Odpowiedz Link Zgłoś
el.es Re: Toz chamska volksdojczka 19.11.07, 09:13 Za palowanie? :-))) Co ma piernik do wiatraka? Moze wyjasnij w takim razie swoja zawila logike, wedlug ktorej Polacy mieliby swietowac jako bohaterow Podolskiego i Klose, po tym, jak Smolarek swoimi golami dla Polski zapewnil nam udzial w finalach mistrzostw Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwet21 Re: Toz chamska volksdojczka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.07, 09:18 Ebi,Ebi..kolo dobry wychowany jak Poldi i Klose w Bundeslidze i tylko on debilu jeden strzela gole dla Polski?? A gdzie inni zawodnicy polscy tylko na polskich stadionach grajacych??? Wal się odemnie oki??? Odpowiedz Link Zgłoś
el.es Re: Toz chamska volksdojczka 19.11.07, 09:28 Acha, wiec teraz chodzi o to, ze Polska nie docenia graczy wlasnej reprezentacji? Oczywiscie, ze za malo pisze sie o pozostalych bohaterach. Wszystko koncentruje sie dzis na Smolarku, bo strzelil gole. Cala druzyna gra swietnie w eliminacjach. jedni lepiej, drudzy gorzej, ale zespolem sa swietnym i wszyscy sa autorami sukcesu. Tylko ze Podolski i Klose nadal nie ma z tym nic wspolnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwet21 Re: Toz chamska volksdojczka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.07, 09:54 A mają bo tak jak Ebi z rodzicami Polske opuscili tylko,że tamci nie graja dla Polski to sie na nich pluje??? Od Volksdojczów się ich wyzywa jak mnie tylko ,że im kibicuje?? Jak by Ebi gola nie strzelił,chyba dwa ..w tym czasie oglądałam Niemcy-Cypr,to ciekawa jestem jaki byłby entuzjazm Polaków???Ten stary trener Leo ,powinien skupić sie na typowo polskich zawodnikach bo im naprawde brakuje dobrej gry a nie czekac na Smolarka co do Bundesliga wyszkoliła i kluby zachodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
el.es Re: Toz chamska volksdojczka 19.11.07, 10:09 A kto na nich pluje, furiatko? Gdzie pluje sie w Polsce na Podolskiego i Klose? Skad takie wnioski? Przeciez nie z faktu, ze Polska swietuje dzis swoja druzyne, bo zapewnili sobie awans do finalow mistrzostw Europy. Pluje, bo nie nazywa akurat dzisiaj bohaterami Poldiego i Miro? Trzymaj sie kupy, kobieto i nie pieprz trzy po trzy. W Polsce media wyrazaja sie wylacznie pozytywnie o tych dwoch zawodnikach i zawsze podkreslaja dume z tego, ze obaj sa Polakami. Zarowno pozytywnie mowi sie tu o dobrej grze reprezentacji niemieckiej, jak i bundeslidze, ktora w Polsce ma cale rzesze fanow. Odnosnie szkolenia Smolarka, Ty Polko od siedmu bolesci, to ten "stary trener Leo" sam wyszkolil sobie Ebiego. W mlodziezowce Feyenoord-u, w Holandii, gdzie sie wychowywal. Odpowiedz Link Zgłoś
el.es ps. 19.11.07, 10:13 Volksdojczem to tu sie nazywa takie roztrzepane babska ja Ty, co zamiast pogratulowac Polsce tego, ze pierwszy raz dostala sie na finaly mistrzostw Europy, zjawiaja sie na polskim forum tylko po to, zeby domagac sie uwielbienia dla reprezentacji niemieckiej, ublizajac przy tym Polakom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwet21 Re: ps. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.07, 10:21 To Ty mi ubliżasz tylko dlatego,że kibicuje Niemcom???.Polakom nie kibicowałam bo jako piłkarze nie istnieli.Teraz dopiero dostali sie do EU.W mistrzostwach wychodzili na murawę i do tunelu..to było ich jedyne wyjscie,bo z grupy nie wychodzili!!.I czym sie miałam fascynowac?? Oczu na śmietniku nie znalazłam a Niemcom kibicuje od lat bo byłam fanką Kahna i tak zostało.Facet zmawiaj zdrowaśki,żeby polscy piłkarze nie załamali kibiców swoich jak z grupy w 2008 nie wyjdą,bo ja co do mojej reprezentacji pewna jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loth Re: ps. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.07, 11:29 a kibice jakiejs armeni to powinni armeni wogole nie kibicowac tylko niemcom anglikom wlochom hiszpanom... i portugali.. bo w sumie ih druzyna nigdy na zadnej imprezie nei grala... to mzoe inaczej ograniczmy sie wszyscy do kibicowania brazyli :] oni od zawsze na kazdej impreie z grupy wychodzą.. i na moj gust to jet najlepsza druzyna ewer... chyba sobie kupie zolty tiszert i powiem ze niemcy to tam pare razy cos pokazali a moaj brazylia to jest najlepsza i zawsze gra dobrze... a oczu nas mietniku nie znalalem to na niemcow patrzal nie bede :] zdravim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puch4cz Re: ps. IP: *.dslextreme.com 20.11.07, 18:57 Wszystko pięknie, tylko dlaczego krytykujesz tych, co chwalą Smolarka? Jest Polakiem, gra dla Polski i gra DOBRZE. Co w tym do k.... nędzy złego? Ty masz jakiś problem ze sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogon Re: Toz chamska volksdojczka IP: 212.160.172.* 19.11.07, 10:32 boze co za kretynka... cale szczescie ze kibicujesz niemcom. nasze reprezentacji nie potrzebny taki "kibic". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwet21 Re: Toz chamska volksdojczka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.07, 10:37 No to ogonie ..bo taka ksywę sobie dałeś ciesz sie .Nie,nie jestem fanem polskiej piłki nożnej.Jak to ludziom mało do szczęścia potrzeba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiseman iwet, jesteś pewny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.07, 12:01 iwet napisał: Ebi,Ebi..kolo dobry wychowany jak Poldi i Klose w Bundeslidze coś sie kolego chyba pomyliłeś. Poczytaj odrobinę i zobaczysz gdzie się Smolarek wychowal i grć nauczył. Na pewno nie w tej przeciętnej bundeslidze. Za dobry technicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boni Re: Toz chamska volksdojczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.07, 12:41 Ebi to został wychowany na holenderskich boiskach i wyszkolony przez holenderską szkołę trenerską, więc kibicująca sprzedawczykom mało wiedząca kobieto skończ swoje bezpłodne komentarze. Odpowiedz Link Zgłoś
konradtomasz Re: Toz chamska volksdojczka 19.11.07, 11:08 Zycze Smolarkowi duzo bramek i duzo zarobionych pieniedzy w polskiej druzynie. Pamietacie zawzieta gebe Klose na mistrzostwach i jego wysilki spiewania niemieckiego hymnu? Ja tego nie zapomne a takze jego niesympatycznach wypowiedzi. Niezapomne takze "wysilkow" polskich - nie bardzo madrych dziennikarzy, ktorzy robili z nim wywiady zamiast osobnika w mediach przemilczec. Poldi natomiast zachowuje sie przyzwoiciej i nie wypiera sie swojej polskosci. Ale tez mu mina powinna sie przeciagnoc - no bo i w Polsce - moze za troche mnie kasy - ale tez mozna ladnie grac.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwet21 Re: Toz chamska volksdojczka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.07, 11:19 Tobie dupku mina się przeciągnie jak Polacy z grupy w 2008 nie wyjdą.Zobacz do lustra i swoja minę.Klose gole strzela,Poldi też a Ebi?? Teraz bohater a co o nim pisali rok temu jak Polacy z grupy nie wyszli?? Zacznij ćwiczyc dobre miny do złej gry oki?? Odpowiedz Link Zgłoś
el.es Re: Toz chamska volksdojczka 19.11.07, 11:23 To fakt. Klose, subtelnie to ujmujac, stroni od wojej polskosci. Podolski zas zawsze bardzo chetnie rozmawia i o Polsce, i po Polsku. Kiedy Polska wraz z Ukraina zdobyly Euro 2012, Poldi sie cieszyl, udzielil w Niemczech bardzo duzo wywiadow, dawal dziennikarzom lekcji polskiego... Do Klose-go malo kto zwracal sie z prosba o komentarz do tego wydarzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwet21 Re: Toz chamska volksdojczka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.07, 11:52 No widzisz el,es jak to Polacy wypowiadaja sie o Poldim czy Klose??.Ja postawiłam jasno sprawę ,że nie jestem fanem polskiej piłki nożnej tylko niemieckiej i nie krytykuje Zuławskiego o jego dopiero co przeciągniętej minie bo urody sie nie wybiera.Kończę polemike na tym forum ,zapraszam w sobote na stronkę 14 dzięń rozgrywek Bundesligii kiedy mój klub Bayern będzie grał.I do każdego świadomosci jestem Polką ale kibicuję Niemcom..czy to się komuś podoba czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: Toz chamska volksdojczka IP: *.tcd.ie 19.11.07, 14:34 Rece opadaja jak sie czyta Twoje wpisy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odp. Re: IWET - naprawde bez sensu IP: 149.148.228.* 19.11.07, 15:07 przy calym szacunku i "dzentelmenskich nawykach": droga Iwett, piszesz tak bez sensu, rzucasz sie tak beznadziejnie i nie na temat, (co ma piernik do wiatraka, skad ci to palowanie na mysl przyszlo), ze moge tylko poradzic: przeczytaj swoje wypowiedzi, moze dostrzezesz braki logiczne w tym ciagu wypowiedzi. A jak oprocz bicia piany nic ci do glowy nie przychodzi (poza watpliwie "blyskotliwym" i autorytarnym spostrzeniem, ze Ebi by du Holendrow grac nie mogl (why not?), tudziez dywagacje na temat Klose i Podolski - to NIE PISZ. Szkoda czasu. Pseudofachowe pilkarkie wynurzenia i pieniactwo nikogo nie interesuja. No i tyle. A dla Smolarka zyczenia bramek strzelonych i w ogole powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puch4cz Re: Toz chamska volksdojczka IP: *.dslextreme.com 20.11.07, 18:54 Wyzywając od debili sama wystawiasz sobie świadectwo, prostaczko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Co to za sprawiedliwość!!!! IP: *.centertel.pl 19.11.07, 10:31 Już nasi piłkarze ręczni pokazali Niemcom jak się gra!!! A niemiecka płka nożna: nein, danke. Wszystko tylko nie taki pancerny futbol. Są regularni do bólu, jednak już dawni nie wygrali żadnej ważnej imprezy. Wyjścia z grup, półfinały - tak. Pierwsze miejsca - nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Wawa Ja słabo mówię po hiszpańsku ale też się czuję IP: 193.164.157.* 19.11.07, 08:04 Hiszpanem. Bzdura. Tak mu zależy na Polsce jak go tatuś wychował. Nie nauczył go mówić po polsku bo po co? Nie interesuję się piłką nożną bo się na tym nie znam ale wiele razy widzę "Polaków" co zdania sklecić nie mogą. A młodego skądinąnd sympatycznego młodego Smolarka - Niemca Polacy po pupce całują. Co prawda jak słyszy się przeciętnego (nie uogólniam) polskiego kibica to wśród syków wynikających w braku w uzębieniu zbytnio ciekawych rzeczy nie usłyszymy. Szanowny Panie Euzebiuszu. Skoro Pan się czuję Polakiem to oprócz noszenia biało-czerwonych ciuszków nie Pan się trochę poduczy. Odpowiedz Link Zgłoś
el.es Widocznie dobrze go wychowal. 19.11.07, 08:17 Widocznie ojciec wychowal go na Polaka, pomimo iz wychowywal go w Halandii. Nauczyl go jezyka, ktorym Ebi wlada lepiej niz nie jeden Polak, mimo iz w Polsce nie mieszka i opanowal inne jezyki, ktorymi posluguje sie na codzien. To co Ebi robi- robi dla Polski, bo takie bylo jego zyczenie. Jaki masz problem z jego polskoscia? Moze powinien Radio Maryja zawziecie sluchac , zebys uznal go za Polaka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Waw Znam wielu ludzi mieszkających w różnych krajach IP: 193.164.157.* 19.11.07, 08:44 jako małżeństwa wielonarodowe. Są oczywiście "buraki", którzy zapominają polskiej mowy po przekroczeniu granicy. Jednak, na szczęście, w większości wśród naszych znajomych dzieci są dwujęzyczne. Myślę, że to kwestia rodziców. Oczywiście Smolarek senior widać nie popisał się w tej kwestii w 100%. Przypominają mi się trz sytuacje. Pierwsza to cytat z filmu "Kochaj albo rzuć" kiedy to Amerykanin polskiego pochodzenia mówi o pani z Polski, która po opuszczeniu samolotu mówiła wyłącznie po angielsku. Ameropolak powiedział: "Ci co tutaj są od pięciu minut są bardziej Amerykanami niż my, którzy mieszkamy tu całe życie". Druga sytuacja moja. Na wycieczce w Puerto de Mogan na Gran Canarii Pani przewodnik - Niemka pyta: Kto z Państwa jest Niemcem a kto innej narodowości? Moja żona i ja i dwójka naszych znajomych mówimy, że my. Wszyscy pozostali to Niemcy. Potem, po około 2 godzinach, stuknąłem niechcący stopą jednego Niemca. Przeprosiłem a ten mówi "nie ma sprawy". Okazało się, że na 20 osób było (z nami) 10 Polaków i dwoje Rosjan. Trzecia sytuacja też z własnego życia. Mnóstwo osób z mojej rodziny mieszka od końca II wojny w Niemczech, kiedyś zachodnich. Upłynęło wiele lat, mówią bez żadnego akcentu po niemiecku a w dalszym ciągu mówią o nich "Polacy". Na początku, do 20 lat przeszkadzało im to trochę ale teraz nawet ich dzieciaki mają to w nosie. Myślę, że w każdym przypadku to indywidualna sprawa. "Radio Maryja" nie jest raczej medium dla Polako/Niemców więc nie rozumiem dlaczego się na nie powołujesz. Może wiesz coś więcej ode mnie. Chodzi mi o to aby młody Smolarek nie przesadzał z patosem. Bo to jest śmieszne. Jest Niemcem czy też Holendrem (nie wiem), który mówi trochę po polsku z rodziny niemiecko/holendersko-polskiej. Prezydent Kennedy powiedział kiedyś "Ich bin ein Berliner". Ale to chyba inna liga :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Analityk Re: Znam wielu ludzi mieszkających w różnych kraj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.07, 08:56 Kompleksowo ująłeś temat w swoim poście. Gratuluję Odpowiedz Link Zgłoś
greegy Re: Znam wielu ludzi mieszkających w różnych kraj 19.11.07, 09:12 Hej! co to z Wami cos nie tak?Przeciez wyraznie Ebi powiedzial, ze jest Polakiem. Ty masz sie za Analityka, ale taka narodowosc nie istnieje...nie no spoko... jak tak uwazasz... Ja przy okazji dodam, ze Polakiem nie jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
el.es Co Ty bredzisz?Zanim rozpoczniesz kolejna tyrade.. 19.11.07, 09:21 Zanim rozpoczniesz kolejna tyrade posluchaj jak dobrze Ebi mowi po Polsku i sprawdz okolicznosci jego przynaleznosci do reprezentacji Polski. To co piszesz jest oczywiscie sluszne, ale nijak ma sie to do Smolarkow. Smolarek potrafi wyslowic sie po Polsku lepiej niz czesc naszych pilkarzy od zawsze tu zyjacych. Czuje sie Polakiem, kocha Polske i cala swoja egzystencje pilkarza swiadomie poswiecil jednemu celowi- grze w polskiej reprezentacji. Na jakiej podstawie odbierasz mu polskosci? W Holandii wychowal sie nie na wlasne zyczenie. Nie mial przeciez na to wplywu. Generalnie rzecz biorac, to mlody Smolarek jest przeciwienstwem mentalnosci, ktora opisales. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gęsi pipek Re: Znam wielu ludzi mieszkających w różnych kraj IP: *.48-210-81.netia.com.pl 19.11.07, 09:23 Max ty masz problem, ty mówisz po polsku, ale ty nie myślisz po .... prawie w żadnym jezyku, ty wróć do swoich, nie judź i nie wypisuj pierdółkowatych przemyśleń na tym forum, wtedy będzie i tobie i nam lżej. Odpowiedz Link Zgłoś
el.es Tu masz zreszta przyklad... 19.11.07, 09:40 Spojrz co ta Polka wypisuje w ojczystym jezyku: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=88&w=72197660&a=72199731 To jest osoba, ktora opisales. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwet21 Re: Tu masz zreszta przyklad... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.07, 10:02 el.es już Ci mówiłam lecz swoje kompleksy gdzie indziej bo to forum sportowe a nie cierpiarzy,ludzi niezadowolonych z życia czego przykładem jestes Ty!!!.Jak ktos napisze,że kibicował Anglii ,przeczytam i to mnie nie wzrusza.Tolerancja!!!..nie znasz tego bos głupi.Znajdż sobie dziewczynę albo faceta i z nim sobie dyskutuj a nie ze mną,bo nie mam na to ochoty.Jestem fanem niemieckiej drużyny,mój klub to Bayern-Monachium a to że jestem Polka nie ma z tym nic wspólnego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
el.es Re: Tu masz zreszta przyklad... 19.11.07, 10:15 Szkoda chyba moich nerwow na pogadanki z rozszalala volksdojczka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
heycisco Re: Tu masz zreszta przyklad... 19.11.07, 13:45 Przeczytałem tą waszą polemikę z el-es i problem nie tkwi w tym, komu kibicujesz, kim jest Smolarek, Klose i Podolski. Problem tkwi w tym, ze jesteś wyjątkowo tępa i nie rozumiesz, co czytasz. Jesteś typową rozszczekaną babą, która powie coś, zanim pomyśli i idzie w zaparte, choćby robiła z siebie kompletną idiotkę. Jesteś takim żeńskim odpowiednikiem polityka PIS. Nawołujesz do polemiki i kultury, nie mając argumentów, nie potrafiąc poprawnie pisać po polsku (może z niemieckim masz mniej problemów, wiec sugeruję formułowanie wypowiedzi w tym języku), pojawiasz się na Forum i rzucając opinie kompletnie nie na temat, każdym kolejnym postem kompromitujesz swoją płeć i wszystkich kibiców reprezentacji Niemiec i Bayernu. Podsumowując: typowa blachara, która nie skorzystała z okazji, żeby siedzieć cicho... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek iwet nie przejmuj sie wiesniakami IP: *.range86-149.btcentralplus.com 20.11.07, 00:13 kibicuj sobie komu chcesz. barany polsko-naziolskie sa za plytkie i widza wszystko w dwoch wymiarach: oni-my. podolski gra spoko, klose tez, ebi tez itd. szkoda tylko ze bayern nie gra w ch.l. manu by wam naklupal jak w '99. p.s. moze pojdziemy na piwko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odp.nie-buraczana Re: Znam wielu ludzi mieszkających w różnych kraj IP: 149.148.228.* 19.11.07, 14:41 jezeli znasz , jak piszesz, malzenstwa wielonarodowe i dwujezyczne dzieci, to powinienes miec jakies blade przynajmniej pojecie o zlozonosci zjawiska wielojezycznosci, czy chociazby dwujezycznosci (bo zrozumienia wielokulturowosci nawet nie wymagam). Ani to nie jest latwe (ani, wbrew pozorom) dla kazdego osiagalne. Uwarunkowane jest tez przez szereg czynnikow (czeste pobyty w kraju ojczystym, czy wlasnie kraju JEDNEGO z rodzicow, czesty kontakt z jezykiem zywym oraz kontakt z literatura, filmami etc) To naprawde nie zawsze sie udaje (nawet w obrebie jednej rodziny!), przyjmij to do swej swiadomosci, poczytaj cos na temat bilingualizmu i nie oceniaj bezmyslnie Smolarka ojca, ani syna. I nie pisz, ze sie "senior nie popisal" bo nie tobie to oceniac. Tak to jest. A z sukcesow Ebiego ciesze sie bardzo i gratuluje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odp.nie-buraczana Re: Znam wielu ludzi mieszkających -DO max wawa IP: 149.148.228.* 19.11.07, 14:48 Polemika na temat dwujezycznosci nie musi miec miejsca na tym forum, fakt. ale nie moge nie zareagowac, jak jakies zarozumiale palanty obrazaja smolarkow, bez sensu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Super chłopak!!! Super Gość!!! Brawo!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.07, 08:29 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lazio88 Smolarek jest spoko! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.07, 09:18 Nikogo tak nie lubię z tej kadry jak właśnie jego. Gość ma charakter i właściwe podejście. Ambitny ale nie z muchami w nosie i jako jedyny nie wydygał się na Mistrzostwach Świata w Niemczech. Nie rozumiem jak niektórzy mogą mieć do niego jakieś "ale".A po polsku mówi nie najgorzej. Pewnie mógłby lepiej, ale to kwestia czasu. Zresztą niektórzy piłkarze całe życie mieszkający w Polsce mówią nie wiele lepiejod niego , a już na pewno głupio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kobieta-Szczecin Smolarek dla Sport.pl: Może nie mówię za dobrze.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.07, 09:37 Dużo się mówiło w relacjonowaniu meczu o szczęściu. Ja uważam, że Ebi potrafi wykorzystać okazję, jest pewnym swojego gościem i to jest w nim ok. Do tego skromny a nie typ wyliniałego pseudo gwiazdora jak Radzio. Radzio zetnij te włosy i zmień styl na mniej małolacki, bo jesteś żenujący, choć bramkarz z Ciebie dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robson Dzięki Ebi IP: *.zaw9.1000lecie.pl 19.11.07, 10:07 Ebi po prostu dziękujemy !!! PS Zostaw laska Radzia bo to nie miejsce i temat. To jest dział sportowy a nie BRAWO GIRLLLLL by zajmować się jego życiem. Sportowcem zawsze był dobrym i jako kibica piłki tyle mnie interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuzio Smolarek dla Sport.pl: Może nie mówię za dobrze.. IP: *.static.korbank.pl 19.11.07, 09:48 Ebi jestes super graczem i aby wiecej naszych tak gralo jak on, z taka determinacja. Ebi ma cos, czego brakuje innym polskim pilkazom, nie ma zanizonej opini o sobie. W Polsce niestety sa takie gazety jak GW, ktora bez przerwy pokazuje, jak to my daleko jestesmy za europa, jakie to tu szambo i i w ogole ta ekstraklasa to taka angielska okregowka lub moze hiszpanska podworkowa. Na pewno nie sa tacy dobrzy jak tamci, ale kiedy GW bedzie naprawde pro-polska i zacznie widziec w tym kraju dobre rzeczy a nie samo bagno. Co musiali by Polacy zrobic, aby byc pochwaleni przez ta gazetka. Czy ogole jest to mozliwe. Tak apropos, to szkoda ( dla GW oczywiscie ) ze Ebi nie jest z miejszosci seksualnej, to by sie dopiero rozpisali, jaki on byl szykanowany itp itd hehe. Normalnie ze byl nie zrozumiany, taka sa realia emigracji i to wszyskto, tylko ze on sie nad ty nie uzala i po prostu to stwierdza, dalego jest zajebisty. Ebi, tak dalej i gratulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyczny59 Re: Smolarek dla Sport.pl: Może nie mówię za dobr 19.11.07, 17:41 Nareszcie jakiś normalny napisał o nas coś dobrego. a nie kupa oszłomów niezadowolonych z siebie i Polski.Innej Ojczyzny nie macie , może jechać w świat i szukać szczęścia, ale Ojczyzna jest tylko jedna.GW ciągle pisze o nas Polakach i Polsce żle, radzę przenieść tytuł do innego cywilizowanego kraju.Czytam was od początku ale czuję się coraz bardziej zniesmaczony.Ciagle mam wrażenie , że zle życzycie naszej Ojczyznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pani od polskiego Smolarek dla Sport.pl: Może nie mówię za dobrze.. IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.11.07, 09:51 Wielu polskich piłkarzy mieszkających i grających w Polsce mówi bardzo niepoprawnie po polsku, E. Smolarek mieszkający przez większość czasu za granicą mówi po polsku wcale nieźle. Odpowiedz Link Zgłoś
acerola Smolarek dla Sport.pl: Może nie mówię za dobrze.. 19.11.07, 09:54 EUZEBIUSZ lepiej mówi niż niejeden Polak wystarczy nieraz posłuchać tych co pojechali do USA posiedzieli tam z rok i już z amerykańskim akcentem mówią a wypowiadając się udają że szukają w myślach polskiego słowa bo nie wiedzą jak to powiedzieć to jest dopiero żałosne a akcent, wystarczy posłuchać górali kaszubów to co oni nie polacy a nie raz nawet nosa za granicę Polski nie wytknęli EBI JESTEŚ WIELKI I CAŁA DRUŻYNA Z LEO NA CZELE CAŁA POLSKA JEST Z WAS DUMNA A NIEDOBITKAMI SIĘ NIEPRZEJMUJCIE ZAWSZE SIĘ ZNAJDĄ KRYTYKANCI ONI JUŻ TAK MAJĄ ZAWSZE COŚ IM SIĘ NIEPODOBA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Przestań dobrze grać a wszyscy cie znienawidza IP: *.ust.tke.pl 19.11.07, 09:58 Tak właśnie tylko przestań dobrze grać a dopiero poczujesz że jesteś w Polsce. To kraj imbecyli gdzie normalni ludzie stanowią mniejszość, a i tak najczęściej ich tu nie ma bo szukają odrobine przyzwoitych warunów.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Przestań dobrze grać a wszyscy cie znienawidz IP: *.acn.waw.pl 19.11.07, 10:39 Gościu, Daj spokój. Trochę optymizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pistacja Smolarek dla Sport.pl: Może nie mówię za dobrze.. IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.11.07, 10:33 Fajny chłopak i fajny,miły Polak. Oby takich było więcej:))). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Smolarek dla Sport.pl: Może nie mówię za dobrze.. IP: *.eranet.pl 19.11.07, 10:41 PROFESJONALNY piłkarz !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiosna w Paryzu Re: Smolarek dla Sport.pl: Może nie mówię za dobr IP: *.net195-132-250.noos.fr 19.11.07, 11:38 Swietny pilkarz i super czlowiek,sympatyczny,skromny.Najwazniejsze ze jak sam mowi,czuje sie stuprocentowym Polakiem- i za to chwala jemu i jego tacie.Niektorzy na tym forum (patrz niejaka iwet) mogliby brac przyklad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młodość Re: Smolarek dla Sport.pl: Może nie mówię za dobr IP: *.aster.pl 19.11.07, 11:45 Jest młody i naiwny , jeszcze odechce mu się grać dla Polski i polskich pseudokibiców ;) Dla mnie gra jak zwykły czereśniak ;) Widać że niemcy mają dobry system szkoleniowy i trudno tutaj mówić o polskiej piłce nożnej skoro trenerem jest holender a piłkarze ledwo mówią po polsku hehe Odpowiedz Link Zgłoś
bergman1 najlepsi Polacy mieszkają za granicą tak zauważyłe 19.11.07, 13:13 m przez te 50 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
maxim38 Smolarek dla Sport.pl: Może nie mówię za dobrze.. 19.11.07, 13:45 Serdeczne Dzięki za emocje Tobie EBI i całej Ekipie.Warto było czekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Smolarek dla Sport.pl: Może nie mówię za dobrze.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.07, 14:33 Z tego co widze, to Ebi jest nie tylko wielkim zawodnikiem ale i skromnym czlowiekiem. Mowi lepiej po polsku niz nie jeden Polak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wierka Re: Ebi jesteś wielki! IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.11.07, 14:40 kocham Cię za to co robisz na boisku i jakie masz efekty. Jesteś wspaniałym,młodym i ambitnym Polakiem - choćbyś mieszkał nawet na Księżycu. Wierzę ,że jeszcze nie raz będę z Ciebie dumna- z Twoich dokonań. Życzę Ci dalszych sukcesów, a sobie radości w czasie kibicowania. Odpowiedz Link Zgłoś
dzidka17 Smolarek dla Sport.pl: Może nie mówię za dobrze.. 19.11.07, 14:42 BRAWO,BRAWO,BRAWO!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasiek Smolarek dla Sport.pl: Może nie mówię za dobrze.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.07, 15:00 Super!! Mecz nie byl rewelacyjny, ale dla Ebiego wielki szacunek :) Słyszalem coś o akcji, gdzie mozna wpisywać podziękowania dla piłkarzy, a potem dstaną to zbiorczo wydrukowane... była jakaś reklama, ale zamknąłem odruchowo okno i nie pamiętam gdzie to było :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kicker Re: Smolarek dla Sport.pl: Może nie mówię za dobr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.07, 15:30 Na wirtualnym stadionie tak jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kopernik Smolarek dla Sport.pl: Może nie mówię za dobrze.. IP: *.lucent.com 19.11.07, 15:21 CO SIE DZIALO W TORUNIU: www.youtube.com/watch?v=jDwZqiiXXlo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lingua Re: Smolarek dla Sport.pl: Może nie mówię za dobr IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 19.11.07, 15:30 A czym Ty sie przejmujesz Euzebiuszu? Wyjdz na polska ulice i sam sie przekonasz, ze 80% nie umie mowic w rodzimym jezyku, a 95% w zadnym innym rowniez. Na 10 zaslyszanych slow beda: 4 qrvy, 3 ya pyerdole i 2 hooye. Z akcentem jest tak samo. Kazdego delikwenta spotkanego na drodze dosc latwo jest przypisac nie tylko do regionu Polski, ale rowniez do konkretnej wioski z jakiej pochodzi. Zajzyj do dzisiejszej gazety - 50% spoleczenstwa nie rozumie tego co czyta. Badz tym kim sie czujesz, a reszcie nic do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Ebi jestes wielki!!!! IP: *.cable.casema.nl 19.11.07, 15:55 Dziekujemy!!!!!!!!!! Oby tak dalej!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś