Dodaj do ulubionych

Smolarek dla Sport.pl: Może nie mówię za dobrze...

IP: *.tsi.tychy.pl 19.11.07, 00:08
Brawo Ebi!!!!!!
Obserwuj wątek
    • bbb87 Smolarek dla Sport.pl: Może nie mówię za dobrze.. 19.11.07, 00:28
      dla mnie byłeś i jestes bohaterem i nic tego nie zmieni:):)
    • Gość: kat Smolarek dla Sport.pl: Może nie mówię za dobrze.. IP: *.chello.pl 19.11.07, 00:29
      Na grę w reprezentacji Holandii nie miałby nigdy szans.
      • Gość: Ania Re: Smolarek dla Sport.pl: Może nie mówię za dobr IP: *.chello.pl 19.11.07, 00:39
        Mialby albo nie mialby....o rety...malkontenci sa wszedzie....
        Wtedy kiedy sie DECYDOWAL grac dla Polski nikt nie byl w stanie
        powiedziec co jest w stanie osiagnac w jednej czy drugiej
        Reprezentacji. Wybral NASZA. A w Holandii akurat calkiem latwo
        byloby mu grac-nie mowie teraz o poziomie sportowym, ale mentalnie.
        Mnostwo zawodnikow pochodzacych z roznych kolonii....
        Wiec odczep sie od Niego....jak masz zamiar tylko pluc na Niego,
        lepiej nie pisz..i nie psuj Swieta szczesliwym ludziom :)
      • Gość: kibis Re: Smolarek dla Sport.pl: Może nie mówię za dobr IP: *.tsi.tychy.pl 19.11.07, 00:47
        Spieprzaj dziadu. I odczep się od Ebiego!
        • Gość: wz Re: Smolarek dla Sport.pl: Może nie mówię za dobr IP: 150.254.166.* 19.11.07, 08:16
          A czy on się do Ebiego przyczepił? Stwierdził po prostu fakt. Ja
          oczywiście sie z tego ciesze bo bez Smolarka wydaje sie że awansu by
          nie było
          • Gość: jarek Re: Smolarek dla Sport.pl: Może nie mówię za dobr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.07, 09:41
            A kto podziękuje obronie i bramkarzowi Belgii .
            Mecze w A klasie są najciekawsze .
    • Gość: qwer Smolarek dla Sport.pl: Może nie mówię za dobrze.. IP: *.chello.pl 19.11.07, 00:40
      Ebi SZACUNEK !!!!!!!
    • Gość: carll mysle ze benhaker nie powola ebiego na mistrzostwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.07, 02:16
      tak jak janas frankowskiego on tez nastrzelal goli.i zalatwil nam awans i go nie
      wzieli
      • Gość: rychu widac glupich nie sieja .... IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 19.11.07, 03:16
        ....sami sie rodza, jak Carll - w ZOO :-)
    • Gość: iwet21 Co to za sprawiedliwość!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.07, 07:15
      Typowe dla Polaków .Ebi słabo po polsku mówi.grał w Bundeslidze..jak
      Podolski,Klose ale to bohater bo co???Dla Polaków gole strzela.A
      inni zawodnicy polscy??? Nic nie warci!!!U niego widać niemiecki
      system gry porzadek..ale nie wiem czy tylko Ebi pomoże Polakom
      wyjście z grupy w przyszłym roku!!.Ja jestem pewna ,poniewaz jestem
      fanem niemieckiej drużyny,że cała reprezentacja Niemiec ,która gra
      jak Ebi z grupy bez problemu wyjdzie.
      • Gość: cv Re: Co to za sprawiedliwość!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.07, 07:41
        Spadaj, volksdeutschu, razem ze Swoja reprezentacja.
        • mreck Re: Co to za sprawiedliwość!!!! 19.11.07, 07:53
          trzeba by im grunwald powtórzyć.
          • Gość: iwet2 Re: Co to za sprawiedliwość!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.07, 08:40
            Już Grunwald powtórzyliście im w Korei i w ostatnich mistrzostwach w
            Niemczech
        • Gość: iwet21 Re: Co to za sprawiedliwość!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.07, 08:32
          Nie jestem Volksdeutczem ale jedno wiem kolo zwykłym dupkiem
          jestes ,bo każdy ma prawo kibicować jakiemu chce!!!
          • Gość: Krzychu Re: Co to za sprawiedliwość!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.07, 16:48
            iwet21>> Nie jestem Volksdeutczem ale jedno wiem kolo zwykłym dupkiem
            jestes ,bo każdy ma prawo kibicować jakiemu chce!!!

I ty mówisz że z Polski jesteś? nawet nie potrafisz dobrze zdania ułożyć!! Kibicuj sobie komu chcesz ale od Smolarka to sie odwal... Chłopak zrobił kawał dobrej roboty!! Dla mnie akurat najmniejszego znaczenia nie ma to czy uczył sie grać w polsce holandii czy u szwabów!! Gra dla Polski i dla nich strzela gole!! Jakby grał w reprezetacji Holandii to też by pewnie strzelał!!! Jest bohaterem jednym z wielu ale napewno to jemu zawdzieczamy awans!!
            • Gość: cynio Re: Co to za sprawiedliwość!!!! IP: *.mad.east.verizon.net 21.11.07, 02:04
              A ja wiem jedno mamy bazy treningowe na najwyzszym poziomie i
              dlatego ???????jest to juz olbrzymi sukces.A na mistrzostwach Europy
              moga przegrac wszystko byle wygrali z Niemcami
              • Gość: iwet21 Re: Co to za sprawiedliwość!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.07, 09:28
                Daj mi jeden jedyny mecz kiedy to Polska wygrała z Niemcami???
                Apropo ..fajne masz marzenia...cynio
      • el.es Toz chamska volksdojczka 19.11.07, 08:11
        Gość portalu: iwet21 napisał(a):

> Typowe dla Polaków .Ebi słabo po polsku mówi.grał w Bundeslidze..jak
        > Podolski,Klose ale to bohater bo co???Dla Polaków gole strzela.A
        > inni zawodnicy polscy??? Nic nie warci!!!U niego widać niemiecki
        > system gry porzadek..ale nie wiem czy tylko Ebi pomoże Polakom
        > wyjście z grupy w przyszłym roku!!.Ja jestem pewna ,poniewaz jestem
        > fanem niemieckiej drużyny,że cała reprezentacja Niemiec ,która gra
        > jak Ebi z grupy bez problemu wyjdzie.

Ebi jest bohaterem dla Polakow, bo gra dla Polski. Podolski i Klose sa
        bohaterami Niemcow, bo osiagaja wyniki dla Niemcow. Jak niskie trzeba miec IQ,
        zeby nie obejmowac rozumem tak prostej zaleznosci?

Poza tym gra Podolskiego i Klose jest doceniana rowniez w Polsce, mimo iz dla
        Polski nigdy nic nie zrobili.

• Gość: iwet21 Re: Toz chamska volksdojczka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.07, 08:37
          Ty el.es kulturę to ty masz i Twój poziom inteligencji ...zero.Boli
          Cię debilu,że ktoś z Polski może kibicować Niemcom co?? Weż się za
          pałowanie boś może w tym dobry a nie za komentowanie kto komu
          powinien kibicować.Razistą pewnikiem też jestes co???
          • el.es Re: Toz chamska volksdojczka 19.11.07, 09:13
            Za palowanie? :-)))
            Co ma piernik do wiatraka? Moze wyjasnij w takim razie swoja zawila logike,
            wedlug ktorej Polacy mieliby swietowac jako bohaterow Podolskiego i Klose, po
            tym, jak Smolarek swoimi golami dla Polski zapewnil nam udzial w finalach
            mistrzostw Europy.
            • Gość: iwet21 Re: Toz chamska volksdojczka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.07, 09:18
              Ebi,Ebi..kolo dobry wychowany jak Poldi i Klose w Bundeslidze i
              tylko on debilu jeden strzela gole dla Polski?? A gdzie inni
              zawodnicy polscy tylko na polskich stadionach grajacych??? Wal się
              odemnie oki???
              • el.es Re: Toz chamska volksdojczka 19.11.07, 09:28
                Acha, wiec teraz chodzi o to, ze Polska nie docenia graczy wlasnej
                reprezentacji? Oczywiscie, ze za malo pisze sie o pozostalych bohaterach.
                Wszystko koncentruje sie dzis na Smolarku, bo strzelil gole. Cala druzyna gra
                swietnie w eliminacjach. jedni lepiej, drudzy gorzej, ale zespolem sa swietnym i
                wszyscy sa autorami sukcesu.
                Tylko ze Podolski i Klose nadal nie ma z tym nic wspolnego.
                • Gość: iwet21 Re: Toz chamska volksdojczka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.07, 09:54
                  A mają bo tak jak Ebi z rodzicami Polske opuscili tylko,że tamci nie
                  graja dla Polski to sie na nich pluje??? Od Volksdojczów się ich
                  wyzywa jak mnie tylko ,że im kibicuje?? Jak by Ebi gola nie
                  strzelił,chyba dwa ..w tym czasie oglądałam Niemcy-Cypr,to ciekawa
                  jestem jaki byłby entuzjazm Polaków???Ten stary trener Leo ,powinien
                  skupić sie na typowo polskich zawodnikach bo im naprawde brakuje
                  dobrej gry a nie czekac na Smolarka co do Bundesliga wyszkoliła i
                  kluby zachodnie.
                  • el.es Re: Toz chamska volksdojczka 19.11.07, 10:09
                    A kto na nich pluje, furiatko? Gdzie pluje sie w Polsce na Podolskiego i Klose?
                    Skad takie wnioski? Przeciez nie z faktu, ze Polska swietuje dzis swoja druzyne,
                    bo zapewnili sobie awans do finalow mistrzostw Europy.
                    Pluje, bo nie nazywa akurat dzisiaj bohaterami Poldiego i Miro?
                    Trzymaj sie kupy, kobieto i nie pieprz trzy po trzy.
                    W Polsce media wyrazaja sie wylacznie pozytywnie o tych dwoch zawodnikach i
                    zawsze podkreslaja dume z tego, ze obaj sa Polakami.
                    Zarowno pozytywnie mowi sie tu o dobrej grze reprezentacji niemieckiej, jak i
                    bundeslidze, ktora w Polsce ma cale rzesze fanow.

Odnosnie szkolenia Smolarka, Ty Polko od siedmu bolesci, to ten "stary trener
                    Leo" sam wyszkolil sobie Ebiego. W mlodziezowce Feyenoord-u, w Holandii, gdzie
                    sie wychowywal.
                    • el.es ps. 19.11.07, 10:13
                      Volksdojczem to tu sie nazywa takie roztrzepane babska ja Ty, co zamiast
                      pogratulowac Polsce tego, ze pierwszy raz dostala sie na finaly mistrzostw
                      Europy, zjawiaja sie na polskim forum tylko po to, zeby domagac sie uwielbienia
                      dla reprezentacji niemieckiej, ublizajac przy tym Polakom.

• Gość: iwet21 Re: ps. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.07, 10:21
                        To Ty mi ubliżasz tylko dlatego,że kibicuje Niemcom???.Polakom nie
                        kibicowałam bo jako piłkarze nie istnieli.Teraz dopiero dostali sie
                        do EU.W mistrzostwach wychodzili na murawę i do tunelu..to było ich
                        jedyne wyjscie,bo z grupy nie wychodzili!!.I czym sie miałam
                        fascynowac?? Oczu na śmietniku nie znalazłam a Niemcom kibicuje od
                        lat bo byłam fanką Kahna i tak zostało.Facet zmawiaj zdrowaśki,żeby
                        polscy piłkarze nie załamali kibiców swoich jak z grupy w 2008 nie
                        wyjdą,bo ja co do mojej reprezentacji pewna jestem.
                        • Gość: loth Re: ps. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.07, 11:29
                          a kibice jakiejs armeni to powinni armeni wogole nie kibicowac tylko niemcom
                          anglikom wlochom hiszpanom... i portugali.. bo w sumie ih druzyna nigdy na
                          zadnej imprezie nei grala...
                          to mzoe inaczej
                          ograniczmy sie wszyscy do kibicowania brazyli :] oni od zawsze na kazdej impreie
                          z grupy wychodzą.. i na moj gust to jet najlepsza druzyna ewer... chyba sobie
                          kupie zolty tiszert i powiem ze niemcy to tam pare razy cos pokazali a moaj
                          brazylia to jest najlepsza i zawsze gra dobrze... a oczu nas mietniku nie
                          znalalem to na niemcow patrzal nie bede
                          :] zdravim
                        • Gość: puch4cz Re: ps. IP: *.dslextreme.com 20.11.07, 18:57
                          Wszystko pięknie, tylko dlaczego krytykujesz tych, co chwalą Smolarka? Jest
                          Polakiem, gra dla Polski i gra DOBRZE. Co w tym do k.... nędzy złego? Ty masz
                          jakiś problem ze sobą.
                  • Gość: ogon Re: Toz chamska volksdojczka IP: 212.160.172.* 19.11.07, 10:32
                    boze co za kretynka... cale szczescie ze kibicujesz niemcom. nasze reprezentacji
                    nie potrzebny taki "kibic".
                    • Gość: iwet21 Re: Toz chamska volksdojczka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.07, 10:37
                      No to ogonie ..bo taka ksywę sobie dałeś ciesz sie .Nie,nie jestem
                      fanem polskiej piłki nożnej.Jak to ludziom mało do szczęścia potrzeba
              • Gość: wiseman iwet, jesteś pewny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.07, 12:01
                iwet napisał: Ebi,Ebi..kolo dobry wychowany jak Poldi i Klose w
                Bundeslidze
                coś sie kolego chyba pomyliłeś. Poczytaj odrobinę i zobaczysz gdzie
                się Smolarek wychowal i grć nauczył.
                Na pewno nie w tej przeciętnej bundeslidze. Za dobry technicznie.
              • Gość: boni Re: Toz chamska volksdojczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.07, 12:41
                Ebi to został wychowany na holenderskich boiskach i wyszkolony przez
                holenderską szkołę trenerską, więc kibicująca sprzedawczykom mało
                wiedząca kobieto skończ swoje bezpłodne komentarze.
          • konradtomasz Re: Toz chamska volksdojczka 19.11.07, 11:08
            Zycze Smolarkowi duzo bramek i duzo zarobionych pieniedzy w polskiej
            druzynie.
            Pamietacie zawzieta gebe Klose na mistrzostwach i jego wysilki
            spiewania niemieckiego hymnu? Ja tego nie zapomne a takze jego
            niesympatycznach wypowiedzi. Niezapomne takze "wysilkow" polskich -
            nie bardzo madrych dziennikarzy, ktorzy robili z nim wywiady zamiast
            osobnika w mediach przemilczec. Poldi natomiast zachowuje sie
            przyzwoiciej i nie wypiera sie swojej polskosci. Ale tez mu mina
            powinna sie przeciagnoc - no bo i w Polsce - moze za troche mnie
            kasy - ale tez mozna ladnie grac....
            • Gość: iwet21 Re: Toz chamska volksdojczka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.07, 11:19
              Tobie dupku mina się przeciągnie jak Polacy z grupy w 2008 nie
              wyjdą.Zobacz do lustra i swoja minę.Klose gole strzela,Poldi też a
              Ebi?? Teraz bohater a co o nim pisali rok temu jak Polacy z grupy
              nie wyszli?? Zacznij ćwiczyc dobre miny do złej gry oki??
            • el.es Re: Toz chamska volksdojczka 19.11.07, 11:23
              To fakt. Klose, subtelnie to ujmujac, stroni od wojej polskosci. Podolski zas
              zawsze bardzo chetnie rozmawia i o Polsce, i po Polsku.
              Kiedy Polska wraz z Ukraina zdobyly Euro 2012, Poldi sie cieszyl, udzielil w
              Niemczech bardzo duzo wywiadow, dawal dziennikarzom lekcji polskiego...
              Do Klose-go malo kto zwracal sie z prosba o komentarz do tego wydarzenia.
              • Gość: iwet21 Re: Toz chamska volksdojczka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.07, 11:52
                No widzisz el,es jak to Polacy wypowiadaja sie o Poldim czy
                Klose??.Ja postawiłam jasno sprawę ,że nie jestem fanem polskiej
                piłki nożnej tylko niemieckiej i nie krytykuje Zuławskiego o jego
                dopiero co przeciągniętej minie bo urody sie nie wybiera.Kończę
                polemike na tym forum ,zapraszam w sobote na stronkę 14 dzięń
                rozgrywek Bundesligii kiedy mój klub Bayern będzie grał.I do każdego
                świadomosci jestem Polką ale kibicuję Niemcom..czy to się komuś
                podoba czy nie.
                • Gość: dorota Re: Toz chamska volksdojczka IP: *.tcd.ie 19.11.07, 14:34
                  Rece opadaja jak sie czyta Twoje wpisy.
          • Gość: odp. Re: IWET - naprawde bez sensu IP: 149.148.228.* 19.11.07, 15:07
            przy calym szacunku i "dzentelmenskich nawykach": droga Iwett, piszesz tak bez
            sensu, rzucasz sie tak beznadziejnie i nie na temat, (co ma piernik do wiatraka,
            skad ci to palowanie na mysl przyszlo), ze moge tylko poradzic: przeczytaj swoje
            wypowiedzi, moze dostrzezesz braki logiczne w tym ciagu wypowiedzi. A jak oprocz
            bicia piany nic ci do glowy nie przychodzi (poza watpliwie "blyskotliwym" i
            autorytarnym spostrzeniem, ze Ebi by du Holendrow grac nie mogl (why not?),
            tudziez dywagacje na temat Klose i Podolski - to NIE PISZ. Szkoda czasu.
            Pseudofachowe pilkarkie wynurzenia i pieniactwo nikogo nie interesuja.
            No i tyle.
            A dla Smolarka zyczenia bramek strzelonych i w ogole powodzenia
          • Gość: puch4cz Re: Toz chamska volksdojczka IP: *.dslextreme.com 20.11.07, 18:54
            Wyzywając od debili sama wystawiasz sobie świadectwo, prostaczko.
      • Gość: Marek Re: Co to za sprawiedliwość!!!! IP: *.centertel.pl 19.11.07, 10:31
        Już nasi piłkarze ręczni pokazali Niemcom jak się gra!!!
        A niemiecka płka nożna: nein, danke.
        Wszystko tylko nie taki pancerny futbol.
        Są regularni do bólu, jednak już dawni nie wygrali żadnej ważnej imprezy.
        Wyjścia z grup, półfinały - tak. Pierwsze miejsca - nie.
    • Gość: Max Wawa Ja słabo mówię po hiszpańsku ale też się czuję IP: 193.164.157.* 19.11.07, 08:04
      Hiszpanem. Bzdura. Tak mu zależy na Polsce jak go tatuś wychował. Nie nauczył go
      mówić po polsku bo po co? Nie interesuję się piłką nożną bo się na tym nie znam
      ale wiele razy widzę "Polaków" co zdania sklecić nie mogą. A młodego skądinąnd
      sympatycznego młodego Smolarka - Niemca Polacy po pupce całują. Co prawda jak
      słyszy się przeciętnego (nie uogólniam) polskiego kibica to wśród syków
      wynikających w braku w uzębieniu zbytnio ciekawych rzeczy nie usłyszymy.
      Szanowny Panie Euzebiuszu. Skoro Pan się czuję Polakiem to oprócz noszenia
      biało-czerwonych ciuszków nie Pan się trochę poduczy.
      • el.es Widocznie dobrze go wychowal. 19.11.07, 08:17
        Widocznie ojciec wychowal go na Polaka, pomimo iz wychowywal go w Halandii.
        Nauczyl go jezyka, ktorym Ebi wlada lepiej niz nie jeden Polak, mimo iz w Polsce
        nie mieszka i opanowal inne jezyki, ktorymi posluguje sie na codzien.
        To co Ebi robi- robi dla Polski, bo takie bylo jego zyczenie. Jaki masz problem
        z jego polskoscia? Moze powinien Radio Maryja zawziecie sluchac , zebys uznal go
        za Polaka?
        • Gość: Max Waw Znam wielu ludzi mieszkających w różnych krajach IP: 193.164.157.* 19.11.07, 08:44
          jako małżeństwa wielonarodowe. Są oczywiście "buraki", którzy zapominają
          polskiej mowy po przekroczeniu granicy. Jednak, na szczęście, w większości wśród
          naszych znajomych dzieci są dwujęzyczne. Myślę, że to kwestia rodziców.
          Oczywiście Smolarek senior widać nie popisał się w tej kwestii w 100%.
          Przypominają mi się trz sytuacje. Pierwsza to cytat z filmu "Kochaj albo rzuć"
          kiedy to Amerykanin polskiego pochodzenia mówi o pani z Polski, która po
          opuszczeniu samolotu mówiła wyłącznie po angielsku. Ameropolak powiedział: "Ci
          co tutaj są od pięciu minut są bardziej Amerykanami niż my, którzy mieszkamy tu
          całe życie". Druga sytuacja moja. Na wycieczce w Puerto de Mogan na Gran Canarii
          Pani przewodnik - Niemka pyta: Kto z Państwa jest Niemcem a kto innej
          narodowości? Moja żona i ja i dwójka naszych znajomych mówimy, że my. Wszyscy
          pozostali to Niemcy. Potem, po około 2 godzinach, stuknąłem niechcący stopą
          jednego Niemca. Przeprosiłem a ten mówi "nie ma sprawy". Okazało się, że na 20
          osób było (z nami) 10 Polaków i dwoje Rosjan. Trzecia sytuacja też z własnego
          życia. Mnóstwo osób z mojej rodziny mieszka od końca II wojny w Niemczech,
          kiedyś zachodnich. Upłynęło wiele lat, mówią bez żadnego akcentu po niemiecku a
          w dalszym ciągu mówią o nich "Polacy". Na początku, do 20 lat przeszkadzało im
          to trochę ale teraz nawet ich dzieciaki mają to w nosie. Myślę, że w każdym
          przypadku to indywidualna sprawa. "Radio Maryja" nie jest raczej medium dla
          Polako/Niemców więc nie rozumiem dlaczego się na nie powołujesz. Może wiesz coś
          więcej ode mnie. Chodzi mi o to aby młody Smolarek nie przesadzał z patosem. Bo
          to jest śmieszne. Jest Niemcem czy też Holendrem (nie wiem), który mówi trochę
          po polsku z rodziny niemiecko/holendersko-polskiej. Prezydent Kennedy powiedział
          kiedyś "Ich bin ein Berliner". Ale to chyba inna liga :-)
          • Gość: Analityk Re: Znam wielu ludzi mieszkających w różnych kraj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.07, 08:56
            Kompleksowo ująłeś temat w swoim poście. Gratuluję
            • greegy Re: Znam wielu ludzi mieszkających w różnych kraj 19.11.07, 09:12
              Hej! co to z Wami cos nie tak?Przeciez wyraznie Ebi powiedzial, ze jest
              Polakiem. Ty masz sie za Analityka, ale taka narodowosc nie istnieje...nie no
              spoko... jak tak uwazasz...
              Ja przy okazji dodam, ze Polakiem nie jestem.
          • el.es Co Ty bredzisz?Zanim rozpoczniesz kolejna tyrade.. 19.11.07, 09:21
            Zanim rozpoczniesz kolejna tyrade posluchaj jak dobrze Ebi mowi po Polsku i
            sprawdz okolicznosci jego przynaleznosci do reprezentacji Polski.
            To co piszesz jest oczywiscie sluszne, ale nijak ma sie to do Smolarkow.
            Smolarek potrafi wyslowic sie po Polsku lepiej niz czesc naszych pilkarzy od
            zawsze tu zyjacych. Czuje sie Polakiem, kocha Polske i cala swoja egzystencje
            pilkarza swiadomie poswiecil jednemu celowi- grze w polskiej reprezentacji.
            Na jakiej podstawie odbierasz mu polskosci? W Holandii wychowal sie nie na
            wlasne zyczenie. Nie mial przeciez na to wplywu.
            Generalnie rzecz biorac, to mlody Smolarek jest przeciwienstwem mentalnosci,
            ktora opisales.
          • Gość: Gęsi pipek Re: Znam wielu ludzi mieszkających w różnych kraj IP: *.48-210-81.netia.com.pl 19.11.07, 09:23
            Max ty masz problem, ty mówisz po polsku, ale ty nie myślisz po ....
            prawie w żadnym jezyku, ty wróć do swoich, nie judź i nie wypisuj
            pierdółkowatych przemyśleń na tym forum, wtedy będzie i tobie i nam
            lżej.
          • el.es Tu masz zreszta przyklad... 19.11.07, 09:40
            Spojrz co ta Polka wypisuje w ojczystym jezyku:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=88&w=72197660&a=72199731
            To jest osoba, ktora opisales.
            • Gość: iwet21 Re: Tu masz zreszta przyklad... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.07, 10:02
              el.es już Ci mówiłam lecz swoje kompleksy gdzie indziej bo to forum
              sportowe a nie cierpiarzy,ludzi niezadowolonych z życia czego
              przykładem jestes Ty!!!.Jak ktos napisze,że kibicował
              Anglii ,przeczytam i to mnie nie wzrusza.Tolerancja!!!..nie znasz
              tego bos głupi.Znajdż sobie dziewczynę albo faceta i z nim sobie
              dyskutuj a nie ze mną,bo nie mam na to ochoty.Jestem fanem
              niemieckiej drużyny,mój klub to Bayern-Monachium a to że jestem
              Polka nie ma z tym nic wspólnego!!!
              • el.es Re: Tu masz zreszta przyklad... 19.11.07, 10:15
                Szkoda chyba moich nerwow na pogadanki z rozszalala volksdojczka :-)

• heycisco Re: Tu masz zreszta przyklad... 19.11.07, 13:45
                Przeczytałem tą waszą polemikę z el-es i problem nie tkwi w tym,
                komu kibicujesz, kim jest Smolarek, Klose i Podolski. Problem tkwi w
                tym, ze jesteś wyjątkowo tępa i nie rozumiesz, co czytasz. Jesteś
                typową rozszczekaną babą, która powie coś, zanim pomyśli i idzie w
                zaparte, choćby robiła z siebie kompletną idiotkę. Jesteś takim
                żeńskim odpowiednikiem polityka PIS. Nawołujesz do polemiki i
                kultury, nie mając argumentów, nie potrafiąc poprawnie pisać po
                polsku (może z niemieckim masz mniej problemów, wiec sugeruję
                formułowanie wypowiedzi w tym języku), pojawiasz się na Forum i
                rzucając opinie kompletnie nie na temat, każdym kolejnym postem
                kompromitujesz swoją płeć i wszystkich kibiców reprezentacji Niemiec
                i Bayernu. Podsumowując: typowa blachara, która nie skorzystała z
                okazji, żeby siedzieć cicho...
              • Gość: maciek iwet nie przejmuj sie wiesniakami IP: *.range86-149.btcentralplus.com 20.11.07, 00:13
                kibicuj sobie komu chcesz. barany polsko-naziolskie sa za plytkie i
                widza wszystko w dwoch wymiarach: oni-my. podolski gra spoko, klose
                tez, ebi tez itd. szkoda tylko ze bayern nie gra w ch.l. manu by wam
                naklupal jak w '99.
                p.s.
                moze pojdziemy na piwko?
          • Gość: odp.nie-buraczana Re: Znam wielu ludzi mieszkających w różnych kraj IP: 149.148.228.* 19.11.07, 14:41
            jezeli znasz , jak piszesz, malzenstwa wielonarodowe i dwujezyczne dzieci, to
            powinienes miec jakies blade przynajmniej pojecie o zlozonosci zjawiska
            wielojezycznosci, czy chociazby dwujezycznosci (bo zrozumienia wielokulturowosci
            nawet nie wymagam). Ani to nie jest latwe (ani, wbrew pozorom) dla kazdego
            osiagalne. Uwarunkowane jest tez przez szereg czynnikow (czeste pobyty w kraju
            ojczystym, czy wlasnie kraju JEDNEGO z rodzicow, czesty kontakt z jezykiem zywym
            oraz kontakt z literatura, filmami etc) To naprawde nie zawsze sie udaje (nawet
            w obrebie jednej rodziny!), przyjmij to do swej swiadomosci, poczytaj cos na
            temat bilingualizmu i nie oceniaj bezmyslnie Smolarka ojca, ani syna. I nie
            pisz, ze sie "senior nie popisal" bo nie tobie to oceniac. Tak to jest.
            A z sukcesow Ebiego ciesze sie bardzo i gratuluje
            • Gość: odp.nie-buraczana Re: Znam wielu ludzi mieszkających -DO max wawa IP: 149.148.228.* 19.11.07, 14:48
              Polemika na temat dwujezycznosci nie musi miec miejsca na tym forum, fakt. ale
              nie moge nie zareagowac, jak jakies zarozumiale palanty obrazaja smolarkow, bez
              sensu
    • Gość: Misia Super chłopak!!! Super Gość!!! Brawo!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.07, 08:29
    • Gość: lazio88 Smolarek jest spoko! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.07, 09:18
      Nikogo tak nie lubię z tej kadry jak właśnie jego. Gość ma charakter i właściwe
      podejście. Ambitny ale nie z muchami w nosie i jako jedyny nie wydygał się na
      Mistrzostwach Świata w Niemczech. Nie rozumiem jak niektórzy mogą mieć do niego
      jakieś "ale".A po polsku mówi nie najgorzej. Pewnie mógłby lepiej, ale to
      kwestia czasu. Zresztą niektórzy piłkarze całe życie mieszkający w Polsce mówią
      nie wiele lepiejod niego , a już na pewno głupio.
    • Gość: Kobieta-Szczecin Smolarek dla Sport.pl: Może nie mówię za dobrze.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.07, 09:37
      Dużo się mówiło w relacjonowaniu meczu o szczęściu. Ja uważam, że
      Ebi potrafi wykorzystać okazję, jest pewnym swojego gościem i to
      jest w nim ok. Do tego skromny a nie typ wyliniałego pseudo
      gwiazdora jak Radzio. Radzio zetnij te włosy i zmień styl na mniej
      małolacki, bo jesteś żenujący, choć bramkarz z Ciebie dobry.
      • Gość: Robson Dzięki Ebi IP: *.zaw9.1000lecie.pl 19.11.07, 10:07
        Ebi po prostu dziękujemy !!!

PS Zostaw laska Radzia bo to nie miejsce i temat. To jest dział sportowy a nie
        BRAWO GIRLLLLL by zajmować się jego życiem. Sportowcem zawsze był dobrym i jako
        kibica piłki tyle mnie interesuje.
    • Gość: kuzio Smolarek dla Sport.pl: Może nie mówię za dobrze.. IP: *.static.korbank.pl 19.11.07, 09:48
      Ebi jestes super graczem i aby wiecej naszych tak gralo jak on, z
      taka determinacja. Ebi ma cos, czego brakuje innym polskim pilkazom,
      nie ma zanizonej opini o sobie. W Polsce niestety sa takie gazety
      jak GW, ktora bez przerwy pokazuje, jak to my daleko jestesmy za
      europa, jakie to tu szambo i i w ogole ta ekstraklasa to taka
      angielska okregowka lub moze hiszpanska podworkowa. Na pewno nie sa
      tacy dobrzy jak tamci, ale kiedy GW bedzie naprawde pro-polska i
      zacznie widziec w tym kraju dobre rzeczy a nie samo bagno. Co
      musiali by Polacy zrobic, aby byc pochwaleni przez ta gazetka. Czy
      ogole jest to mozliwe. Tak apropos, to szkoda ( dla GW oczywiscie )
      ze Ebi nie jest z miejszosci seksualnej, to by sie dopiero
      rozpisali, jaki on byl szykanowany itp itd hehe. Normalnie ze byl
      nie zrozumiany, taka sa realia emigracji i to wszyskto, tylko ze on
      sie nad ty nie uzala i po prostu to stwierdza, dalego jest
      zajebisty. Ebi, tak dalej i gratulacje.

• sceptyczny59 Re: Smolarek dla Sport.pl: Może nie mówię za dobr 19.11.07, 17:41
        Nareszcie jakiś normalny napisał o nas coś dobrego. a nie kupa
        oszłomów niezadowolonych z siebie i Polski.Innej Ojczyzny nie
        macie , może jechać w świat i szukać szczęścia, ale Ojczyzna jest
        tylko jedna.GW ciągle pisze o nas Polakach i Polsce żle, radzę
        przenieść tytuł do innego cywilizowanego kraju.Czytam was od
        początku ale czuję się coraz bardziej zniesmaczony.Ciagle mam
        wrażenie , że zle życzycie naszej Ojczyznie.
    • Gość: pani od polskiego Smolarek dla Sport.pl: Może nie mówię za dobrze.. IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.11.07, 09:51
      Wielu polskich piłkarzy mieszkających i grających w Polsce mówi bardzo
      niepoprawnie po polsku, E. Smolarek mieszkający przez większość czasu za granicą
      mówi po polsku wcale nieźle.
    • acerola Smolarek dla Sport.pl: Może nie mówię za dobrze.. 19.11.07, 09:54
      EUZEBIUSZ lepiej mówi niż niejeden Polak wystarczy nieraz posłuchać
      tych co pojechali do USA posiedzieli tam z rok i już z amerykańskim
      akcentem mówią a wypowiadając się udają że szukają w myślach
      polskiego słowa bo nie wiedzą jak to powiedzieć to jest dopiero
      żałosne a akcent, wystarczy posłuchać górali kaszubów to co oni nie
      polacy a nie raz nawet nosa za granicę Polski nie wytknęli EBI
      JESTEŚ WIELKI I CAŁA DRUŻYNA Z LEO NA CZELE CAŁA POLSKA JEST Z WAS
      DUMNA A NIEDOBITKAMI SIĘ NIEPRZEJMUJCIE ZAWSZE SIĘ ZNAJDĄ KRYTYKANCI
      ONI JUŻ TAK MAJĄ ZAWSZE COŚ IM SIĘ NIEPODOBA
    • Gość: . Przestań dobrze grać a wszyscy cie znienawidza IP: *.ust.tke.pl 19.11.07, 09:58
      Tak właśnie tylko przestań dobrze grać a dopiero poczujesz że jesteś w Polsce. To kraj imbecyli gdzie normalni ludzie stanowią mniejszość, a i tak najczęściej ich tu nie ma bo szukają odrobine przyzwoitych warunów..
      • Gość: a Re: Przestań dobrze grać a wszyscy cie znienawidz IP: *.acn.waw.pl 19.11.07, 10:39
        Gościu,
        Daj spokój. Trochę optymizmu.
    • Gość: Pistacja Smolarek dla Sport.pl: Może nie mówię za dobrze.. IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.11.07, 10:33
      Fajny chłopak i fajny,miły Polak. Oby takich było więcej:))).
    • Gość: Jacek Smolarek dla Sport.pl: Może nie mówię za dobrze.. IP: *.eranet.pl 19.11.07, 10:41
      PROFESJONALNY piłkarz !!
      • Gość: Wiosna w Paryzu Re: Smolarek dla Sport.pl: Może nie mówię za dobr IP: *.net195-132-250.noos.fr 19.11.07, 11:38
        Swietny pilkarz i super czlowiek,sympatyczny,skromny.Najwazniejsze
        ze jak sam mowi,czuje sie stuprocentowym Polakiem- i za to chwala
        jemu i jego tacie.Niektorzy na tym forum (patrz niejaka iwet)
        mogliby brac przyklad.
      • Gość: młodość Re: Smolarek dla Sport.pl: Może nie mówię za dobr IP: *.aster.pl 19.11.07, 11:45
        Jest młody i naiwny , jeszcze odechce mu się grać dla Polski i polskich pseudokibiców ;) Dla mnie gra jak zwykły czereśniak ;)
        Widać że niemcy mają dobry system szkoleniowy i trudno tutaj mówić o polskiej piłce nożnej skoro trenerem jest holender a piłkarze ledwo mówią po polsku hehe
    • bergman1 najlepsi Polacy mieszkają za granicą tak zauważyłe 19.11.07, 13:13
      m przez te 50 lat.
    • maxim38 Smolarek dla Sport.pl: Może nie mówię za dobrze.. 19.11.07, 13:45
      Serdeczne Dzięki za emocje Tobie EBI i całej Ekipie.Warto było czekać.
    • Gość: pawel Smolarek dla Sport.pl: Może nie mówię za dobrze.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.07, 14:33
      Z tego co widze, to Ebi jest nie tylko wielkim zawodnikiem ale i skromnym
      czlowiekiem. Mowi lepiej po polsku niz nie jeden Polak...
    • Gość: Wierka Re: Ebi jesteś wielki! IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.11.07, 14:40
      kocham Cię za to co robisz na boisku i jakie masz efekty.
      Jesteś wspaniałym,młodym i ambitnym Polakiem - choćbyś mieszkał
      nawet na Księżycu.
      Wierzę ,że jeszcze nie raz będę z Ciebie dumna- z Twoich dokonań.
      Życzę Ci dalszych sukcesów, a sobie radości w czasie kibicowania.
    • dzidka17 Smolarek dla Sport.pl: Może nie mówię za dobrze.. 19.11.07, 14:42
      BRAWO,BRAWO,BRAWO!!!!!!!!!!
    • Gość: Jasiek Smolarek dla Sport.pl: Może nie mówię za dobrze.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.07, 15:00
      Super!! Mecz nie byl rewelacyjny, ale dla Ebiego wielki szacunek :)
      Słyszalem coś o akcji, gdzie mozna wpisywać podziękowania dla
      piłkarzy, a potem dstaną to zbiorczo wydrukowane... była jakaś
      reklama, ale zamknąłem odruchowo okno i nie pamiętam gdzie to było :(
      • Gość: Kicker Re: Smolarek dla Sport.pl: Może nie mówię za dobr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.07, 15:30
        Na wirtualnym stadionie tak jest :)
    • Gość: kopernik Smolarek dla Sport.pl: Może nie mówię za dobrze.. IP: *.lucent.com 19.11.07, 15:21
      CO SIE DZIALO W TORUNIU:
      www.youtube.com/watch?v=jDwZqiiXXlo
    • Gość: lingua Re: Smolarek dla Sport.pl: Może nie mówię za dobr IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 19.11.07, 15:30
      A czym Ty sie przejmujesz Euzebiuszu? Wyjdz na polska ulice i sam
      sie przekonasz, ze 80% nie umie mowic w rodzimym jezyku, a 95% w
      zadnym innym rowniez. Na 10 zaslyszanych slow beda: 4 qrvy, 3 ya
      pyerdole i 2 hooye. Z akcentem jest tak samo. Kazdego delikwenta
      spotkanego na drodze dosc latwo jest przypisac nie tylko do regionu
      Polski, ale rowniez do konkretnej wioski z jakiej pochodzi. Zajzyj
      do dzisiejszej gazety - 50% spoleczenstwa nie rozumie tego co czyta.
      Badz tym kim sie czujesz, a reszcie nic do tego.
    • Gość: kibic Ebi jestes wielki!!!! IP: *.cable.casema.nl 19.11.07, 15:55
      Dziekujemy!!!!!!!!!! Oby tak dalej!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka