Dodaj do ulubionych

Ajax Amsterdam i solidarność

IP: *.bci.net.pl 08.08.03, 16:21
Tak sobie myśle, że gdyby istniała jakaś solidarność pomięzy klubami
piłkarskimi, czy też jakieś poczucie wspólnoty interesów, to Ajax Amsterdam
powinien złożyc oświadczenie, że nie jest juz zainteresowany nabyciem Kalu
Uche.

Ustąpenie mu w tej chwili stworzyło by niezwykle niebezpieczny (dla klubów)
precedens.

Obserwuj wątek
    • Gość: dolfuss Re: Ajax Amsterdam i solidarność IP: *.kim.pl / 10.0.4.* 08.08.03, 16:38
      tak sobie mysle, że gdyby wszyscy byli frajerami to pisaliby takie listy. I nie
      pisze tu do ciebie tylko tak myśle. Trochę realizmu i mniej bajek. Gdy Figo
      odchodził z Barcy do Realu to wszyscy kibice Barcy na niego jechali, ale Figo
      wyszedł na ty świetnie a z Barcą to pewnie by dalej pływał bez sukcesów. i
      zaznacza nie cierpie Barcy i Realu.
      • Gość: rai26 Re: Ajax Amsterdam i solidarność IP: *.bci.net.pl 08.08.03, 16:49
        Gość portalu: dolfuss napisał(a):

> tak sobie mysle, że gdyby wszyscy byli frajerami to pisaliby takie listy. I
        nie
        >
        > pisze tu do ciebie tylko tak myśle. Trochę realizmu i mniej bajek. Gdy Figo
        > odchodził z Barcy do Realu to wszyscy kibice Barcy na niego jechali, ale Figo
        > wyszedł na ty świetnie a z Barcą to pewnie by dalej pływał bez sukcesów. i
        > zaznacza nie cierpie Barcy i Realu.

Chyba nie zauwazyłeś, że w moim "liście" posłuzyłem sie trybem warunkowym -
        wyraziłem tylko moje pobozne życzenie, zdaje sobie sprawę, że w dzisiejszych
        czasach na taki gest nie stać nawet najbogatszych klubów.

Co do Figo, to nie przpominam sobie, żeby próbował on zerwać kontrakt,
        rozwiązywał umowę o pracę z klubem (ah ci warszawscy adwokaci!),strajkował,
        obrażał się i straszył swój klub sądem.

Przejście zawodnika z klubu do klubu jest czymś zupełnie normalnym, ale w tym
        wypadku (Uche) chodzi o FORMĘ tego przejścia, która jest NIEDOPUSZCZALNA.
        • Gość: dolfuss Re: Ajax Amsterdam i solidarność IP: *.kim.pl / 10.0.4.* 08.08.03, 17:10
          Gość portalu: rai26 napisał(a):

> Gość portalu: dolfuss napisał(a):
          >
          > > tak sobie mysle, że gdyby wszyscy byli frajerami to pisaliby takie listy.
          > I
          > nie
          > >
          > > pisze tu do ciebie tylko tak myśle. Trochę realizmu i mniej bajek. Gdy Fig
          > o
          > > odchodził z Barcy do Realu to wszyscy kibice Barcy na niego jechali, ale F
          > igo
          > > wyszedł na ty świetnie a z Barcą to pewnie by dalej pływał bez sukcesów. i
          >
          > > zaznacza nie cierpie Barcy i Realu.
          >
          > Chyba nie zauwazyłeś, że w moim "liście" posłuzyłem sie trybem warunkowym -
          > wyraziłem tylko moje pobozne życzenie, zdaje sobie sprawę, że w dzisiejszych
          > czasach na taki gest nie stać nawet najbogatszych klubów.
          >
          > Co do Figo, to nie przpominam sobie, żeby próbował on zerwać kontrakt,
          > rozwiązywał umowę o pracę z klubem (ah ci warszawscy adwokaci!),strajkował,
          > obrażał się i straszył swój klub sądem.
          >
          > Przejście zawodnika z klubu do klubu jest czymś zupełnie normalnym, ale w tym
          > wypadku (Uche) chodzi o FORMĘ tego przejścia, która jest NIEDOPUSZCZALNA.
          Figo chcial odejsc i Barca go sprzedała. Uche też chciał odejść ale Wisłą nie
          chciała o tym rozmawiać. To jest różnica a zachowanie Uche jest dopiero efektem
          tego. Ja jeszcze raz napisałem, że każdy klub dba o swoje interesy i taki Ajax
          nie będzie interesował się sprawami Wisły. I tak było, jest i będzie. Dlatego
          nie wiem dlaczego piszesz, że w dzisiejszych czasach nikogo na to nie stać? A
          co mają się poświęcać dla innego zespołu? To jakieś apstrakcyjne myślenie. Chcą
          kupić Uche bo im się tak podoba a to czy on ma kontrakt czy nie i jak go zerwie-
          co to ma ich obchodzić? Ja rozumiem złość kibiców ale gdybym był na miejscu
          Uche to gdybym dostał ofertę z Ajaxu to też bym wiał tam. I nie powiem że
          straszyłbym klub czy co ale zrobiłbym wszystko aby być w Ajaxe. Nie lubie tego
          zespołu ale w sportowym świecie to skok!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka